Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yanli$ yakit...

Esh

Öne çıkan mesajlar

3 aylik dizel megane a 95 oktan koymu$lar, araba 30km kullanildi, bu sabah mar$ basamadi.

bugun cenazesi ikindi namazina mutakip te$vikiye camiinden...

degil tabi de, prosedur nedir tam olarak. komple motoru mu degi$tiriyolar. benim bildigim bu yeni dizellerde temizleme falan olmuyo, pompa enjektor ne varsa degi$tiriyolar diye biliyorum. dogru mudur?

bi de istasyon surekli mazot aldigimiz yer, alin butun faturalari, istasyon sigortasindan kar$ilanacak dediler. icimiz rahat etti ama bunun bi siniri var mi? komple motor degi$tirirlerse sigorta kar$ilar mi?
Sosyal ağlarda paylaş

bildigim kadariyla depo sokulup bosaltiliyor, en cok zarar goren seylerden enjektor baslari falan sokulup degistiriliyor hasara gore. daha fazla hasar varsa dizel pompasina kadar gidiyor olay.
benzin koyduktan sonra ne kadar gidildigine, motorun o surecte ne kadar zorlandigina falan bagli saniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İstasyon sahibi bir tanıdık var. Onların da başına bu tarz olaylar gelmiş. Genelde gece yakıt alırken, nöbetçi kalan eleman yanlış depoya boşalttırıyor ve pompalar da hatalı yakıt sevk ediyor. Sigorta karşılıyor diye firmalar faturaları fakslayıp durmuşlar buna. Tabi servisler de fırsat bulduklarından geçiriyorlar. Muazzam boyutlarda zarar söz konusu olmuyor diye bilioyrum ben. Yakıt pompası her koşulda sıvı olduğu için basar neticesinde. Sistemden güzelce temizlemek gerekiyor temelde.

Senin servis de bunu fırsat bilip 'nasıl olsa sigorta ödeyecek' mantığı güdenlerden büyük ihtimalle :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun olmasını engellemek çok kolay ama neden böyle bir uygulamaya gidilmiyor anlamıyorum...

Dizelin pompa ucu üçgen olur, benzinlinin kare olur misal. ya da pompa uçları farklı çapta olur, bi şekilde uyumsuzluk oldu mu ulan yanlış yakıtı koyuyodum az kalsın diye düzeltir elemanda...

dsg şanzımanı, airbag i, adaptif manyetik süspansiyonu akıl eden adamlar bunu nasıl akıl edememiş ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Tüm otomobiller ile bunlara yakıt dolduracak pompaların revizyonu gerekiyor. Bu da evrensel standart olmasını gerektiriyor. Misâl otomobil lastikleri ve jantları; her üretici jant veya lastiğini bu ölçülere göre üretiyor. Kafasına göre çap veya en yapamıyor. Sen otomobili ürettin ama pompa yoksa ne olacak?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Xanador said:

Bunun olmasını engellemek çok kolay ama neden böyle bir uygulamaya gidilmiyor anlamıyorum...

Dizelin pompa ucu üçgen olur, benzinlinin kare olur misal. ya da pompa uçları farklı çapta olur, bi şekilde uyumsuzluk oldu mu ulan yanlış yakıtı koyuyodum az kalsın diye düzeltir elemanda...

dsg şanzımanı, airbag i, adaptif manyetik süspansiyonu akıl eden adamlar bunu nasıl akıl edememiş ahah

war zaten bole bi uygulama
hatirlar misiniz bilmiyorumda kursunsuz benzinin default olmadigi donemde kursunlu super wardi onnarin pompalari daha buyuk oldugundan katalitik konvertorlu kursunsuz benzinle calisan araclara uymuyordu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...