Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[HL] eğlenceli multiplayer modu: Sven Co-op

Bone

Öne çıkan mesajlar

Zamanında Dragon Court'u patiye göstermiş ve öğretmiş olarak, sizlere gene çok güzel bir oyun sunuyorum.
Zamanında eşeleyip Natural Selection'i bulup sizlerle paylaşmıştım.
Şimdi gene HL modlarını karıştırırken karşıma Sven Co-op çıktı.
Birkaç gündür oynuyorum, ve sizlerle bunu da paylaşıyım dedim.

Şimdi ilk başta, nedir bu Sven Co-op? Onu anlatalım. Sven oyununla alakası yok.
Sven Co-op, bir Half-Life modudur, oynayabilmek için HL gereklidir -haliyle.

Bu mod, cooperative bir şekilde oyunu oynamamızı sağlıyor.
Peki cooperative olarak ne yapıyoruz?
Onu da açıklayım.
1- Bazı haritalarda, sürekli olarak yaratık spawn oluyor. Ya da bir buton aracılığıyla, yaratıkları biz respawn ettiriyoruz. Silahları yerden toplayıp, yaratıklara saldırıyoruz. Bir nevi PvM (player versus monster) deathmatch oynuyoruz.

2- Bazı haritalarda, singleplayer oyun oynuyoruz. Bu nasıl oluyor?
Birbirlerine bağlı haritalar serisi oluyor. HL oynarmış gibi, bir yerden bir yere gidip, yeni haritaya geçiyoruz.
Tabii bu sırada yaratık öldürmek, belli zaman sonra çıkacak boss için beklemek, platformlar arası hoplayıp zıplamak, rehineleri kurtarmak gibi "quest"leri de yapmamız gerekli.
Hatta bazı haritalarda -HL'dekine benzer- bulmacalar oluyor, onları yapmamız gerekiyor.

Peki bu oyunun nesi zevkli dediğinizi duyar gibiyim.

İlk başta, arkadaşlarınızla toplanıp, singleplayer tarzı bir oyunu co-op olarak oynamak çok zevklidir. Bunu Ultima Online'da görmemiz mümkün.

Day Of Defeat hatta Opposing Forces Singleplayer'ı tarzında bir sürü harita mevcut. Farklı tarz oyunları sevenlere hitap edebiliyor böylece.
Bu sayede, Counter-Strike gibi tek türde sıkışıp kalmıyor.
Dediğim gibi, farklı temalarda bir sürü harita var. İsterseniz ikinci dünya tarzında çıkartma yapıyorsunuz,
isterseniz laboratuvarda uzaylı avlıyorsunuz.

Oyun, stress atmakta birebir. Co-op oyun ve singleplayer harita gibi iki olay sıkıntılarınızı unutturup heyecan yaşatacaktır.
Singleplayer haritalarda oynadığınızda, hiç düşünmediğiniz bir anda ilginç bir olay olma imkanı var. Haritalar tek düze değil, farklı farklı olaylar olabiliyor, interaktif bir hava mevcut.

Oyun eğlence üzerine kurulmuş.
Bu yüzden counter-strike veya natural selection gibi profesyonellik beklemeyin.
Oyunda çok fazla harita var, ve her geçen gün yeni haritalar yapılıyor.
Hatta siz de kendi haritanızı yapabilirsiniz.

Half-Life'ın kendi senaryosunda oynama imkanınız var. Düşünsenize, kendi arkadaşlarınızla birlikte, Half-Life'ı tekrar oynamak istemez misiniz :)

Oyunun sitesi:
http://www.svencoop.com
Bir çok bilgiyi burdan bulmanız mümkün,
ama ayrıca size paticik forumlarından da yardım edebiliriz.
Sven Co-op'un 3. versiyonunu çekmeniz lazım, sitesinde kolaycana bulmanız mümkün.

Eğer Steam'e girip Half-Life oynamaya imkanınız varsa, mutlaka sizi de bekliyorum, toplanıp bir servera girip oyun oynayabiliriz.[signature][hline]Bu mesaj 5 saniye sonra kendi kendini imha edicektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun ilginç bir özelliğini söylemeyi unutmuşum:
Oyunu kurarken çıkan pencere ile kolayca oyuna mp3 listesi hazırlayıp, oyun sırasında da bu mp3leri dinleyebilme imkanınız var.
Tabii daha sonra da bu mp3 listesini değiştirip yeni şarkılar da koyabilirsiniz.
Optionsta mp3 için tuşları ayarlıyabiliyorsunuz.
Oyun sırasında istediğiniz şarkıya geçip onu dinlemek çok zevkli oluyor.
Bunun için de ekstra bir programa felan ihtiyacınız olmuyor.

Yukarda verdiğim site şu an için açılmıyor olabilir.
Ama site linki doğrudur.
Proxy ile bağlanıp siteye öyle bakmayı deneyin.
Ya da daha sonra deniyebilirsiniz, site o an çökmüş olabilir.
Dosyalar için fileplanet.com u da kullanabilirsiniz.[signature][hline]Bu mesaj 5 saniye sonra kendi kendini imha edicektir.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ekran kartım
beni öldürmek için fanını üzerime fırlattı
bende yeni fan almaya gittim fanı aldım ama takmadım henüz
üşenmekten vazgeçip fanı taktığımda indirip size katılacağım bir oyun[signature][hline]Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki:
Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...