Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzey Kore, Güney Kore'ye saldırıyor

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

sovyetler gibi dünya barışını ve halkların kardeşliğini kedine en yüksek ülkü edinmiş güzel bir devletten korkmaya gerek yoktu gerçekten.

en kötü ihtimal almanya ya da kore gibi bizi de ikiye bölüp birbirimize vurdururlardı. öyle güzel bi devletti onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

DeaN said:

E yuh.

Kardeşim sıcak denizlere inme politikası çarlık rusyasının hedefiydi. Bolşevikler devrimi gerçekleştirdikten sonra, bizzat silah yardımı yaptılar bize o halleriyle.

Olay tamamen Atatürk'ün izmir iktisat kongresi ve yükselen sağ ideolojiyle paralel olarak, memlekete yardım yapılması karşılığında taraf olmamızdan kaynaklanıyor.

Gerisi ülkücü beyin yetiştirme paranoyalarından başka bir şey değil.

yanlış,
paranoya dediğin, sscb'nin direk kimseyi sallamadan "istanbulu verin" açıklaması var. Yani bu kulaktan kulağa yayılan birşey değil, bir propaganda değil. Adamlar gücünün doruğundayken altındaki ufacık yeni ülkeyi ezmek istiyorlar.

Bu kadar kolay deil, yok ülkücü propagasyonmuş yok oyunlarmış falan. Bu kadar kolay deil.

Cidden, tarih hakkında konuşup yorum yapmadan evvel, ordan burdan duyduklarızla değilde bilim adamlarınca yazılmış makaleleri okuyup gelin.
Cehaletiniz, burada hoş karşılanmaz =)

akşama detay veririm işten sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bi site yaparım haber.osman.tr koyarım, içine istediğimi yazarım
senin gibilerde inanır =).

Bu arada evet, direk istiyor rusya.Direk bodozlama yani, hani öyle ne bileyim bi anlaşmaya falan da dayatmıyor vereceksiniz diyor.
İşin kötüsü, kimse çıkıpta "olmaz" demiyor adamlara :)

Dean, lütfen bana 3. tekil siteler koyup ordan burdan duyma, köşe yazar bilgisiyle gelme ya.

Zaten bizim gençliğin bu kadar açık bir şekilde sömürülmesinin kandırılmasının ana sebebi bu, adam gibi okumuyoruz. Üniye gidiyor adam, tarih dersi veriliyor ne güzel " aman ne işime yarayacak ya " diyor, kendinden bi haber yetişiyor sonra.

manipulation ftw
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gel tartışalım işte, okumamış bir herif değiliz yani, gel buyur. Ancak her okuduğumuza inanırsak işimiz var yani. En azından verdiğim linkte bir şeyler yazıyor, aç oku, gerçekliğinin elinin altında var olan netten araştır, çok zor değil.

Üstüne üstlük üniversitede derse girmeyen öğrenci örneği vermişsin de sen benim sana yolladığım yazıyı okuma tahammülü bile göstermiyorsun.

edit: ahanda liseli solcu damgası yedik. Neyse idare edelim bari, yaşasın tekel!
Sosyal ağlarda paylaş

Okumuyorum abi internet sitelerinde yazılan yazıları,
Akademik makale getirirsen bak onu okurum.
Ki zamanında çoook okudum. bulması o kadar da zor deil bunları, 2 dış 1 iç kaynak bulucaksın okuyacaksın. Ama tırt internet siteleri olmayacak bunlar, akademik olacaklar.

Nasıl kendi bölümüm hakkında yazılan birşeyde akademik kaynak arıyorsam, buda böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...