Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çindeki köpek katliamları

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

insan da hayvan o da yenir.

bu argümanların ne kadar bireysel olduğunu görmekte inat etmeye gerek yok. tamam insan diğer hayvanlardan akıllı daha gelişmiş ama bence de köpeğin duygu ve zeka kapasitesi bir inekten daha fazla. ben bir köpeğin üzülebileceğine ve bir öküzün üzülemeyeceğine inanıyorsam bu konuda tartışabileceğimiz çok da bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

okuduğunuzu anlamıyorsanız ben ne yapayım. onu bu konuların sadece bireysel olduğunu belirtmek için yazdım. senin için insan dışındaki herşey yenir çünkü insan hayvan değildir diğerleri hayvandır. başkası için kedi köpek insana yakın canlılardır onun dışındakiler yenir falan. bu kadar zor mu yani o yazdığımdan bu manayı çıkarmak. yiyorlarsa da mümkün olduğunca az acı çektirsinler hayvana zaten daha önceki mesajımın ana fikri. yoksa et yiyen biri olarak zaten kendimde nasıl köpek yerler deme hakkını görmüyorum. ama bu olaya böyle karizmatik ve "objektif" yaklaşarak puan toplayamıyorsunuz üzgünüm. keza videonun ana teması "köpek yiyorlar"dan çok "yediklere köpeklere işkence çektiriyorlar" ama siz bu ana temayı atlayıp karizmatik takılmaya devam edebilirsiniz isterseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

e burda köpeklere çektirilen azabın ineklere çektirildiği takdirde de aynı tepkilerin verileceğini tahmin edebilirsiniz ama herhalde. videonun ne amaçlarla çekildiği çok da önemli değil. zaten hayvanlara bu kadar azap çektirilmesinin en büyük sebebi dar alanda çok fazla üretim zorunluluğu o da temel olarak bir insanın haftalık ihtiyacının çok üzerinde et tüketmesi (sen, ben o, çoğumuz vs). Bu noktada iş artık temel bir gıda ihtiyacını karşılamaktan çıkıp zevk için bir canlıyı öldürmeye girdiğinden bence daha suçlu olduğumuz bir alan oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

hayir iste ben de diyorum ki tepkiler ayni degil. inekleri siklemiyen, kopegi gorunce ayyy vahset bu caniler diyerek sucuklu yumurtaya ekmek baniyo.

ineğe bu gibi bişi yapıldığını görsen tepkiler tabii aynı olmaz. ineğe yapan adamı gider döversin bigüzel. hiç olmadı taş falan atarım uşakta uzaylıya taş attıkları gibi.

allahın çin'ine nası taş atayım buradan!!! hepsi de kungfu falan biliyordur, dövmeye gitsem sorun çıkar. onu da geç kahveden adam çağırsam bile gelmeleri nereden baksan 15saat sürer.

tepki onun için az. yoksa belli etmesem bile çine bu konuda ben de kırgınım.
Sosyal ağlarda paylaş

bence de değil ama "herkesin kültürü farklıdır" derken dikkatli olunması lazım. "doğru" kültür, "yanlış" kültür gibi şeyleri tanımlamayacak kadar geniş bir perspektifte yaşamaya çalışırsan o zaman herşeyi kabul etmen gerekir. yok bazı kültürleri "doğru" bazıları ise "yanlış" olarak nitelendiriyorsan (insan yemek yememek dahil) o zaman argümanlarını da kültürlerin farklılığı ve subjektivite üzerine kurarsan çelişki olur. onu görmek açısından insan argümanı öne sürüldü sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

kafasına vurup bayıltıp öldürüyo işte ne
tmm ilk kalbine sokup bıraktığı kötü bi görüntü ama nedir yahu yiyor işte herifler

e o sadece bir görüntü ve bu tarz birşeyin sürekli yapıldığına dair şüphe uyandırıyor insanda. hayvan sonunda öldürülecek ve yenilecek diye ölmeden önce işkenceye maruz bırakılmasını normal karşılamak pek insancıl da değil.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlis anlasilmasin iskence konusunda onlara ben de cok kirginim,

kopek bence de yenilmez, yenilmemeli ama onlara gore yeniliyo. olay bu.

ardeth, insanlarin kulturlerini dogru-yanlis diye ayirmak bence cok abuk bisey, bunu yapmak kimseye dusmez tabi ki insan yemek gibi asiri seyler olmadikca.

adamlar bin yildir yiyolar kopek, elimizden gelen en fazla uzaktan bakip cik cik cik demek gelir. kimsenin de onlara sizin yaptiginiz kotu bisey yapmayin bunu deme hakki oldugunu sanmiyorum.

bugun sen onlara kopek yemek kotu dersin, yarin hindu gelir inek yemek kotu der, obur gun baskasi gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...