onetimebaby Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Ardeth said: köpekle inek de bir değil o zaman i ih, ikisi de hayvan. yenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 insan da hayvan o da yenir. bu argümanların ne kadar bireysel olduğunu görmekte inat etmeye gerek yok. tamam insan diğer hayvanlardan akıllı daha gelişmiş ama bence de köpeğin duygu ve zeka kapasitesi bir inekten daha fazla. ben bir köpeğin üzülebileceğine ve bir öküzün üzülemeyeceğine inanıyorsam bu konuda tartışabileceğimiz çok da bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 insan yeniyor zaten, sakin olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 uzulme oranlarina gore mi yiyecez hayvanlari o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 insan hayvan deil, gecin ya tamam okudunuz biyoloji fln anladik. insan yenmez, hayvan yenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 inek neden üzülmüyor kesildiğine orasını kaçırdım ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 okuduğunuzu anlamıyorsanız ben ne yapayım. onu bu konuların sadece bireysel olduğunu belirtmek için yazdım. senin için insan dışındaki herşey yenir çünkü insan hayvan değildir diğerleri hayvandır. başkası için kedi köpek insana yakın canlılardır onun dışındakiler yenir falan. bu kadar zor mu yani o yazdığımdan bu manayı çıkarmak. yiyorlarsa da mümkün olduğunca az acı çektirsinler hayvana zaten daha önceki mesajımın ana fikri. yoksa et yiyen biri olarak zaten kendimde nasıl köpek yerler deme hakkını görmüyorum. ama bu olaya böyle karizmatik ve "objektif" yaklaşarak puan toplayamıyorsunuz üzgünüm. keza videonun ana teması "köpek yiyorlar"dan çok "yediklere köpeklere işkence çektiriyorlar" ama siz bu ana temayı atlayıp karizmatik takılmaya devam edebilirsiniz isterseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 ^^diyerek hayvansever kizlardan 10, otcul kizlardan da gidis yolundan 3 puan topladi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 ineklere de cektiriyolar izdirap, mesele o degil(yani esas mesele o tabii de, su an degil), ozellikle kopekleri gostermisler bu sefer, gereksiz daha fazla sempati olsun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 e burda köpeklere çektirilen azabın ineklere çektirildiği takdirde de aynı tepkilerin verileceğini tahmin edebilirsiniz ama herhalde. videonun ne amaçlarla çekildiği çok da önemli değil. zaten hayvanlara bu kadar azap çektirilmesinin en büyük sebebi dar alanda çok fazla üretim zorunluluğu o da temel olarak bir insanın haftalık ihtiyacının çok üzerinde et tüketmesi (sen, ben o, çoğumuz vs). Bu noktada iş artık temel bir gıda ihtiyacını karşılamaktan çıkıp zevk için bir canlıyı öldürmeye girdiğinden bence daha suçlu olduğumuz bir alan oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 hayir iste ben de diyorum ki tepkiler ayni degil. inekleri siklemiyen, kopegi gorunce ayyy vahset bu caniler diyerek sucuklu yumurtaya ekmek baniyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 tamam benim tepkim aynı ben bu argümanları sunuyorum başka insanların yaptığı yanlışlarla benim argümanlarımın ne ilgisi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 insanı neden öne sürdünüz lan bu kadar önemli değil insan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 kafasına vurup bayıltıp öldürüyo işte ne tmm ilk kalbine sokup bıraktığı kötü bi görüntü ama nedir yahu yiyor işte herifler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 ben senin argumanina bisey mi dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 caglar durumcuye gidelim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 aquila said: hayir iste ben de diyorum ki tepkiler ayni degil. inekleri siklemiyen, kopegi gorunce ayyy vahset bu caniler diyerek sucuklu yumurtaya ekmek baniyo. ineğe bu gibi bişi yapıldığını görsen tepkiler tabii aynı olmaz. ineğe yapan adamı gider döversin bigüzel. hiç olmadı taş falan atarım uşakta uzaylıya taş attıkları gibi. allahın çin'ine nası taş atayım buradan!!! hepsi de kungfu falan biliyordur, dövmeye gitsem sorun çıkar. onu da geç kahveden adam çağırsam bile gelmeleri nereden baksan 15saat sürer. tepki onun için az. yoksa belli etmesem bile çine bu konuda ben de kırgınım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 bence de değil ama "herkesin kültürü farklıdır" derken dikkatli olunması lazım. "doğru" kültür, "yanlış" kültür gibi şeyleri tanımlamayacak kadar geniş bir perspektifte yaşamaya çalışırsan o zaman herşeyi kabul etmen gerekir. yok bazı kültürleri "doğru" bazıları ise "yanlış" olarak nitelendiriyorsan (insan yemek yememek dahil) o zaman argümanlarını da kültürlerin farklılığı ve subjektivite üzerine kurarsan çelişki olur. onu görmek açısından insan argümanı öne sürüldü sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Regalya said: kafasına vurup bayıltıp öldürüyo işte ne tmm ilk kalbine sokup bıraktığı kötü bi görüntü ama nedir yahu yiyor işte herifler e o sadece bir görüntü ve bu tarz birşeyin sürekli yapıldığına dair şüphe uyandırıyor insanda. hayvan sonunda öldürülecek ve yenilecek diye ölmeden önce işkenceye maruz bırakılmasını normal karşılamak pek insancıl da değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 gücün yeten yettiğini yesin. yeter ki acıtmadan incitmeden yesin. birini keserken öbürlerine izletmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 biyolojik olarak bi canlinin min. aci ile nasil oldurulecegi bellidir sanirim. e bu bilgiyi ordaki kultur/din nasil oldur diyorsa ikisini birlestirip oldureceksin. hicbi akli basinda din kopegi canli canli kaynar kazana at demez zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Fak yuu doggu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 yanlis anlasilmasin iskence konusunda onlara ben de cok kirginim, kopek bence de yenilmez, yenilmemeli ama onlara gore yeniliyo. olay bu. ardeth, insanlarin kulturlerini dogru-yanlis diye ayirmak bence cok abuk bisey, bunu yapmak kimseye dusmez tabi ki insan yemek gibi asiri seyler olmadikca. adamlar bin yildir yiyolar kopek, elimizden gelen en fazla uzaktan bakip cik cik cik demek gelir. kimsenin de onlara sizin yaptiginiz kotu bisey yapmayin bunu deme hakki oldugunu sanmiyorum. bugun sen onlara kopek yemek kotu dersin, yarin hindu gelir inek yemek kotu der, obur gun baskasi gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 etcil hayvan eti yenmez. piramitteki yeri farkli yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 lan köpek yenir de adam gibi kesin birader balık mı bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar