Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok Çılgın Kek Tutoriali

Lexius

Öne çıkan mesajlar

Selamlar öncelikle.. Efem madem pişirebiliyorum neden siz de pişirmeyin diye bi tutorial hazırladım. Evet.. Kek yaptım.. Omnomnom.. Şimdi tamamen kendi damak tadım üzerine verilecek bir tariftir :D

Malzemeler :
4 yumurta
2 bardak toz şeker
1 bardak süt
3.5 -4 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 paket damla çikolata
Hindistan cevizi
Antep fıstığı

Herşeyden önce fırını 175-200 derece arasında 1 saate ayarlıyorum.

Genişçe bi kaba 4 yumurtayı kırıp 2 bardak toz şekerimizi ekleyip çılgınlar gibi çırpıyoruz.

Daha sonra ise bir bardak sütümüzü bu karışıma ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Kabartma tozu ve vanilin i de ekliyoruz.

Damla çikolata , hindistan cevizi ve fıstıklarımızı da ekledikten sonra.. şöyle bişeyler elde edeceğiz.

Daha sonra 1 er bardak olarak un ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ve akışkan ama sert bi kıvam alana kadar işleme devam ediyoruz. Ortalama 3.5-4 bardak kadar un kaldırdı benim yaptığım hamur ^^ Az yada fazla isteyebilir sizinkiler.

Artık neredeyse hazır. Fırın 15 dakika kadar ısındıktan sonra genişçe bir kek kalıbına karışımı döküp fırına atıyoruz.

45-50 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıyoruz. ^^

İşte sonuç.

Kocaman bi dilim..

Sosyal ağlarda paylaş

ehey teşkür ema apla :D

yağsız nası oluyosu şöyle oluyo kek biraz daha sert oluyo ama zaten diğer koyduğumuz herşey sıvı ve un da yağlısına göre az olunca ne sert ne yumuşak bi kıvama ulaşıyoruz. bi de kabı bolca yağlıyosun. ordan yağ çekiyo üstüne başına :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...