Lexius Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Selamlar öncelikle.. Efem madem pişirebiliyorum neden siz de pişirmeyin diye bi tutorial hazırladım. Evet.. Kek yaptım.. Omnomnom.. Şimdi tamamen kendi damak tadım üzerine verilecek bir tariftir :D Malzemeler : 4 yumurta 2 bardak toz şeker 1 bardak süt 3.5 -4 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 paket damla çikolata Hindistan cevizi Antep fıstığı Herşeyden önce fırını 175-200 derece arasında 1 saate ayarlıyorum. Genişçe bi kaba 4 yumurtayı kırıp 2 bardak toz şekerimizi ekleyip çılgınlar gibi çırpıyoruz. Daha sonra ise bir bardak sütümüzü bu karışıma ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu ve vanilin i de ekliyoruz. Damla çikolata , hindistan cevizi ve fıstıklarımızı da ekledikten sonra.. şöyle bişeyler elde edeceğiz. Daha sonra 1 er bardak olarak un ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ve akışkan ama sert bi kıvam alana kadar işleme devam ediyoruz. Ortalama 3.5-4 bardak kadar un kaldırdı benim yaptığım hamur ^^ Az yada fazla isteyebilir sizinkiler. Artık neredeyse hazır. Fırın 15 dakika kadar ısındıktan sonra genişçe bir kek kalıbına karışımı döküp fırına atıyoruz. 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıyoruz. ^^ İşte sonuç. Kocaman bi dilim..
Skyfire Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 sıvı yağ, margarin? bide yumurta çok sanki ellerine sağlık güzel gözüküyor
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 dilim kesilmiş foto da koysana. :D güzel olmuş.
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 içine sıvıyağ yada margarin koymadım da yazmayı unutmuşum kalıbı yağlıyoruz :D o kadar ^^
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 eline saglik lex, cok leziz duruyo. muffin versionu da cokzel olur, nutella eklenmisi böle mmm.
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 kestim şimdi kocaman bi dilim yedim soğusun diye bekliyodum :D koydum fotosunu.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Adam anne keki yapmış. Saygı duydum.
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 kek sicak sicak yendi mi güzel olur. hele cikolatalisi.
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Abi, ellerine sağlık çok güzel olmuş :/.
di Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Kalibina turukeyim Semih ya. Kek yapmis adam. Yemek falan neyse de kek ... ehueuhehueuh.
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 şu kek olayını yapamadım ben bi gitti. gerçi daha 3-4 kere denedim adam akıllı ama kabarmadı hiç biri de :< istanbula dönünce bi de bu tarifi deneyelim bakalım
Skyfire Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 yumurtayı iyi çırpman lazım ve oda sıcaklıgında olsunlar, kabartma tozunuda unutma tabi. bu $ekilde kabarmaması olanaksız. bide fırın kapagını ilk 20-30 dk hiç açma
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 şimdi bu tarife 1 bardak ta mısır özü yağı ekleyebilirsin yumurta ve şekerden sonra ama cidden müthiş çırpman lazım bide kabartma tozu <3 fırında açmazsan evet buum direk kocaman oluyolar.
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 fırını açmama olayından yatıyorum ben direk demek ki.
Aiur Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 1 kilo una 1 kilo kabartma tozu koyunca kabarıyor güzelcel
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 yok ya 3 paket bile attım en son seferinde kabarmadı işte. fırından da kaynaklanıyor olabilir ama şu kapağı açma oalyına daha çok ihtimal veriyorum.
synthesizer Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 eved o fırın açma ve içinin soğumasından kaynaklı. her açış fırını 20 derece sogutuyomus, e zaten 170 derece dersen 3 kere actınmı max 150lerde kalır o 40dk suresince. pencereden bakmak lazım. ben de açmıstım yaparken, sisti allahtan ama sonra biraz söndü.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 di said: Kalibina turukeyim Semih ya. Kek yapmis adam. Yemek falan neyse de kek ... ehueuhehueuh. niye lan. ben de hamur açıp mantı yapmıştım sdfgd da lex yağsız nası oluyo bu olm be?
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 uu mutfakta aşçı, dövüşte ninca bi topik olmuş bu
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 çok başarılı tuto. (tu) ellerine sağlık lexiuscaam.
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 ehey teşkür ema apla :D yağsız nası oluyosu şöyle oluyo kek biraz daha sert oluyo ama zaten diğer koyduğumuz herşey sıvı ve un da yağlısına göre az olunca ne sert ne yumuşak bi kıvama ulaşıyoruz. bi de kabı bolca yağlıyosun. ordan yağ çekiyo üstüne başına :D
Öne çıkan mesajlar