Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok Çılgın Kek Tutoriali


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selamlar öncelikle.. Efem madem pişirebiliyorum neden siz de pişirmeyin diye bi tutorial hazırladım. Evet.. Kek yaptım.. Omnomnom.. Şimdi tamamen kendi damak tadım üzerine verilecek bir tariftir :D

Malzemeler :
4 yumurta
2 bardak toz şeker
1 bardak süt
3.5 -4 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 paket damla çikolata
Hindistan cevizi
Antep fıstığı


Herşeyden önce fırını 175-200 derece arasında 1 saate ayarlıyorum.

Genişçe bi kaba 4 yumurtayı kırıp 2 bardak toz şekerimizi ekleyip çılgınlar gibi çırpıyoruz.



Daha sonra ise bir bardak sütümüzü bu karışıma ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.



Kabartma tozu ve vanilin i de ekliyoruz.



Damla çikolata , hindistan cevizi ve fıstıklarımızı da ekledikten sonra.. şöyle bişeyler elde edeceğiz.




Daha sonra 1 er bardak olarak un ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ve akışkan ama sert bi kıvam alana kadar işleme devam ediyoruz. Ortalama 3.5-4 bardak kadar un kaldırdı benim yaptığım hamur ^^ Az yada fazla isteyebilir sizinkiler.




Artık neredeyse hazır. Fırın 15 dakika kadar ısındıktan sonra genişçe bir kek kalıbına karışımı döküp fırına atıyoruz.

45-50 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıyoruz. ^^

İşte sonuç.



Kocaman bi dilim..

Mesaj tarihi:
yumurtayı iyi çırpman lazım ve oda sıcaklıgında olsunlar, kabartma tozunuda unutma tabi. bu $ekilde kabarmaması olanaksız. bide fırın kapagını ilk 20-30 dk hiç açma
Mesaj tarihi:
şimdi bu tarife 1 bardak ta mısır özü yağı ekleyebilirsin yumurta ve şekerden sonra ama cidden müthiş çırpman lazım bide kabartma tozu <3 fırında açmazsan evet buum direk kocaman oluyolar.
Mesaj tarihi:
eved o fırın açma ve içinin soğumasından kaynaklı.
her açış fırını 20 derece sogutuyomus, e zaten 170 derece dersen 3 kere actınmı max 150lerde kalır o 40dk suresince.
pencereden bakmak lazım.
ben de açmıstım yaparken, sisti allahtan ama sonra biraz söndü.
Mesaj tarihi:
di said:

Kalibina turukeyim Semih ya. Kek yapmis adam. Yemek falan neyse de kek ... ehueuhehueuh.


niye lan. ben de hamur açıp mantı yapmıştım sdfgd



da lex yağsız nası oluyo bu olm be?
Mesaj tarihi:
ehey teşkür ema apla :D

yağsız nası oluyosu şöyle oluyo kek biraz daha sert oluyo ama zaten diğer koyduğumuz herşey sıvı ve un da yağlısına göre az olunca ne sert ne yumuşak bi kıvama ulaşıyoruz. bi de kabı bolca yağlıyosun. ordan yağ çekiyo üstüne başına :D
×
×
  • Yeni Oluştur...