Lexius Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Selamlar öncelikle.. Efem madem pişirebiliyorum neden siz de pişirmeyin diye bi tutorial hazırladım. Evet.. Kek yaptım.. Omnomnom.. Şimdi tamamen kendi damak tadım üzerine verilecek bir tariftir :D Malzemeler : 4 yumurta 2 bardak toz şeker 1 bardak süt 3.5 -4 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 paket damla çikolata Hindistan cevizi Antep fıstığı Herşeyden önce fırını 175-200 derece arasında 1 saate ayarlıyorum. Genişçe bi kaba 4 yumurtayı kırıp 2 bardak toz şekerimizi ekleyip çılgınlar gibi çırpıyoruz. Daha sonra ise bir bardak sütümüzü bu karışıma ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu ve vanilin i de ekliyoruz. Damla çikolata , hindistan cevizi ve fıstıklarımızı da ekledikten sonra.. şöyle bişeyler elde edeceğiz. Daha sonra 1 er bardak olarak un ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ve akışkan ama sert bi kıvam alana kadar işleme devam ediyoruz. Ortalama 3.5-4 bardak kadar un kaldırdı benim yaptığım hamur ^^ Az yada fazla isteyebilir sizinkiler. Artık neredeyse hazır. Fırın 15 dakika kadar ısındıktan sonra genişçe bir kek kalıbına karışımı döküp fırına atıyoruz. 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıyoruz. ^^ İşte sonuç. Kocaman bi dilim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 sıvı yağ, margarin? bide yumurta çok sanki ellerine sağlık güzel gözüküyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 dilim kesilmiş foto da koysana. :D güzel olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 içine sıvıyağ yada margarin koymadım da yazmayı unutmuşum kalıbı yağlıyoruz :D o kadar ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 eline saglik lex, cok leziz duruyo. muffin versionu da cokzel olur, nutella eklenmisi böle mmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 kestim şimdi kocaman bi dilim yedim soğusun diye bekliyodum :D koydum fotosunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Adam anne keki yapmış. Saygı duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 kek sicak sicak yendi mi güzel olur. hele cikolatalisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Abi, ellerine sağlık çok güzel olmuş :/. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Kalibina turukeyim Semih ya. Kek yapmis adam. Yemek falan neyse de kek ... ehueuhehueuh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 şu kek olayını yapamadım ben bi gitti. gerçi daha 3-4 kere denedim adam akıllı ama kabarmadı hiç biri de :< istanbula dönünce bi de bu tarifi deneyelim bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 yumurtayı iyi çırpman lazım ve oda sıcaklıgında olsunlar, kabartma tozunuda unutma tabi. bu $ekilde kabarmaması olanaksız. bide fırın kapagını ilk 20-30 dk hiç açma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 şimdi bu tarife 1 bardak ta mısır özü yağı ekleyebilirsin yumurta ve şekerden sonra ama cidden müthiş çırpman lazım bide kabartma tozu <3 fırında açmazsan evet buum direk kocaman oluyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 fırını açmama olayından yatıyorum ben direk demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiur Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 1 kilo una 1 kilo kabartma tozu koyunca kabarıyor güzelcel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 yok ya 3 paket bile attım en son seferinde kabarmadı işte. fırından da kaynaklanıyor olabilir ama şu kapağı açma oalyına daha çok ihtimal veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 eved o fırın açma ve içinin soğumasından kaynaklı. her açış fırını 20 derece sogutuyomus, e zaten 170 derece dersen 3 kere actınmı max 150lerde kalır o 40dk suresince. pencereden bakmak lazım. ben de açmıstım yaparken, sisti allahtan ama sonra biraz söndü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 başarılı olmuş, deniycem bi ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 di said: Kalibina turukeyim Semih ya. Kek yapmis adam. Yemek falan neyse de kek ... ehueuhehueuh. niye lan. ben de hamur açıp mantı yapmıştım sdfgd da lex yağsız nası oluyo bu olm be? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 uu mutfakta aşçı, dövüşte ninca bi topik olmuş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 çok başarılı tuto. (tu) ellerine sağlık lexiuscaam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 ehey teşkür ema apla :D yağsız nası oluyosu şöyle oluyo kek biraz daha sert oluyo ama zaten diğer koyduğumuz herşey sıvı ve un da yağlısına göre az olunca ne sert ne yumuşak bi kıvama ulaşıyoruz. bi de kabı bolca yağlıyosun. ordan yağ çekiyo üstüne başına :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar