Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gülen Hareketi (Gülen Movement)

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Kuranın ve İslamın Yahudi ekolünden gelen her şeyden temizlenilip kitlelere tekrar şırınga edilmesi gerekiyor. İslam alemi işte o zaman düzlüğe çıkar ve bunu yapıcak olan din üzerinden gelir sağlayanlar değil okumuş aydın kişiler olmalıdır. Çünkü islamda reform yapılması din üzerinden geçinen insanların karlarını minimize eder.
Sosyal ağlarda paylaş

iidir fetocanlar ii.
Şimdiye kadar, doğru düzgün insan olmayan fetocu görmedim hayatımda. Tamam çok eğlenceli insanlar olmayabilirler, ama asla seni arkadan vurmayacak, ne zaman yardıma ihtiyacın olsa yardım eden tipler. Ve açık görüşlü oluyorlar genelde.

Bu arada, yurt dışında saçma sapan bir ülkeye gittiğinizde yerel adama bir rehbere ihtiyacınız oldumu hemen gidip bi gülen okulu bulun, oradan yardım alın.

Adamın türk olması üzerine müslüman olması inanılmaz bir bonus,global anlamda en güçlü lobi bunlar olsa kimseye bi zarar gelmez. Biraz milletin parasını söğüşlerler, ama sonuçta az çok islama kafası basan tipler kimseye karışmaz etmezler yani öyle.Yargılamazlar yani.

kafadan arıza yahudi lobisinden, sağa sola saldıralım crusade yapalım hristiyancılardansa bu agaları tercih ederim.

Bu arada ünide yehova şahidi bir arkadaşım vardı, adam 2. gün önüme incilleri koymuştu heh.
Şimdi ona bakıorm, bide fetocan erkan diye bir arkadaşım vardı ona bakıorm. İlki bildiğin şerefsizdi lan, tamam aleni yamuk yapmazdı ama " kafir nan bunlar yansın yardım etmiorm " mantalitesine sahipti, erkansa heh kıcımızı kac kere kurtardı herif =)

Bu arada koçta okudum ben, şimdi nasıl bilmiyorum ama rektör bir heyete bağlıydı ben okurken ve bu heyete koçlar başkanlık falan ederlerdi.
Bu herif okulda sonradan girilip burs alınamamasına rağmen, 3.7 ortalamayla full bursa çevirmişti ( yehova gençliği olan )
oh adamdaki testise bak demiştim heh
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

yehova şahitleri > Gülen Cemaati

daha bugün zili çalıp uyandırdı şerefsizler. Yehova Şahitlerinden geliyoruz sizle sohbet etmek istiyorduk dedi genç bir çocuk. Ulan nooluyo uykulu uykulu bir bok anlamadım zaten yok sağolsun dedim postaladım. Keşke "gelin yukarıya bir maklubemizi yiyin öyle sohbete başlayalım" deseydimde camdan tırıs tırıs kaçışlarını izleseydim.

Gülen cemaatine bak. birgün olsun kapımızı çalıp sohbet edelim demediler. varsa yoksa polise sızmak, askere sızmak. Gel birde bizim eve sız, bir maklube tarifi ver. Abilerin kesif çorap kokusunu koklayalım ama yok.

abi tanıdık fetocan varsa onlarla takkılıp ortamlara rahat rahat girebiliosun, beleş yemekler falan
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

dinin neyini anlatican, at kitabi onune, okusun.

İslamı Kitap'tan hiç bilmeyen ve duymayana, ya da alakası olmayana bir kez anlatman daha doğrusu tebliğde bulunman farz.
Allah'ın bir emri yani İslam'a göre, Müslüman'ın görevi. Yalnız zorlamada bulunman yasak. Fikir özgürlüğü.

Müslümanların da içinde bulunduğu bir yerde, müslümanların bir görevine ne gerek var diye yaklaşılan bir yerde doğrusunu da söylemek zorundasın Müslüman olarak falan.
Sosyal ağlarda paylaş

fetocanlarda zorlama yok ama kac sakirt ile gorustuysem tartisma koyuslastiginda maskelerini dusurdum

1-kurani biz anliyamayiz
2-risale-i nur kurandan daha iyi bir rehberdir o yuzden
3-islam hadislerle ulema ile butundur, bir kismini kabul etmemeniz demek tamamini reddetmeniz demektir
4-sadece kuran yeterli diyenler musluman degildir

muslumanligi kendileirne has bir meshep olarak goruyorlar, eger bunlarin o paketi kabul etmiyorsaniz iclerinden sizi musluman oalrak gormuyorlar, boyle carpik bir sekilde dini sahiplenme var sakirtlerde

bunun yaninda korkutucu bir itaat kulturu var, abiler kendini arabanin onune at oldur derse atlarsam cennete giderim intehar ettigim halde cunki buyugumun emrini yerine getirdim, ama o cehenneme gider ancak ben onun sozunu dinlemeyip atlamassam arabanin onune buyuk emrine itaat etmedigim icin cehennemlik olurum

simdi fetocanin veya oldukten sonra yerine gelen adamin bunlarin hepsine gidi nterorist eylem yapin emri verdigini dusunun...

dunya icin scientology den daha buyuk potansiyel tehlikeler
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese " buyrun, bu kitap" okuyun diyerek ikna edemezsin. Sonuçta bir afiş dağıtma mantığında değildir bu.
Evet kitabı verirsin ve okur, takıldığı yerlerde sorar niye sorar dersen her ayetin bir iniş sebebi vardır inen hadiselere göre ve bu yüzden bu konuyla alakalı din tarihine de hakim insanların yorumuna da ihtiyacı olabilir. Çünkü her olay, her hadise bir açıklama ister.

Allah kitabını yolladıktan sonra da onu anlatıcı bir Peygamber göndermiştir. Diğer Peygamberlerin de amaçları tebliğdir, anlatmakla mükelleftirler. Sorulan soruları İslam'ın tebliğine göre anlatmakla mükelleftir, bu yüzden dinini, inen ayetlerin nedenlerini ve anlatmak istedikleri için tebliğ metodu bu şekilde seçilmiştir.

Hatta bu konuyla ilgili ben kesim , Kur'an'ı madem okusun anlasın dersen de ilgili ayetleri şöyle dökebilirim :

"Buna karşı seninle münakayaşa kalkışırlarsa de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah'a teslim etmişimdir". Kendilerine kitap verilenlere ve (kitap verilmeyen) ümmîlere de ki: "Siz de İslâm'ı kabul ettiniz mi?" Eğer İslâm'a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Eğer yüz çevirirlerse, sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kulları görendir." Al'i İmran- 20. ayet

"Size Rabbimin gönderdiği gerçekleri tebliğ ediyorum ve ben sizin için güvenilir bir öğütçüyüm."- Araf suresi- 68.ayet

"Buna rağmen eğer yüz çevirirlerse, ey Muhammed! Artık sana düşen sadece açık bir şekilde tebliğden ibarettir."- Nahl suresi- 82. ayet

"Eğer (size tebliğ edileni) yalan sayarsanız, bilin ki sizden önceki birçok milletler de yalan saymışlardı. Peygambere düşen yalnız açık bir tebliğdir." - Ankebut suresi-18.ayet
Sosyal ağlarda paylaş

Bir insanın Allah'a tapınması için ikna mı edilmesi gerekiyor yani kısacası? Kitabı okuduğunda Allah'a tapınmayan adam kendi hür kararını vermiş bir kişi değil de "Dinim böyle emrettiğinden ikna etmem gereken kişi" mi oluyor gözünüzde?

Hadi diyelim adamın aklına yattı ama birkaç noktada takıldı. "Sen"in sıfatın nedir ki tam olarak, gelip sana soracak sorularını? "Sen" ne kadar yeterli görüyorsun ki kendini din ilimi konusunda? Sen kendini yeterli görsen bile, aslında ne kadar yeterlisin yol göstermek için?

"Bize farz, yaymamız lazım bizim dini" deyip herkese sorumluluk veriyorsun da, inanların kaçı bu sorumluluğu kaldırabilecek kapasitede?
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

7 sene cemaatte kaldım, çıktım. Şöyle her gün cemaat evlerinde kalır gibi konuşuyorsunuz ya efsanesiniz. Zaten bizim milletten başka bilmediği halde ben biliyorumculuk oynayan başka da millet yoktur sanırım.

SAKIRT DETECTED

ondan sonra adama bok atiyorsunuz diyorlar, sakirte sakirt demek ne zamandan beri bok atmak oluyorsa :p
Sosyal ağlarda paylaş

@Cassiline: Bunu başkası açısından yanıt veremem. Kendi açımdan cevap verebilirim. Ben çok dindar çerçevede yaşayan biri değilim, İslam'da kusur ve günah sayılan şeyleri de yapan biriyim, bununla da tabi ki övünmüyorum. İnsanın egosu ve ortamıyla alakalı birtakım şeyler.

Bunu yanı sıra ben tebliği Müslüman sıfatıyla yapabilirim. Çünkü inanıyorsam, neye inandığımın da belli olması gerekir. Ve bildiğim bir konuyla alakalı onu yapsam da yapmasam da müdahelede bulunmak, hem insanları doğru bilgilendirmek, hem dinimi doğru tanıtıp insanlarında bu güzellikten istifade etmesini sağlamak, hem de gereksiz bilgiden insanları korumak misyonu adına bildiğim bir şeyleri tebliğ ederim.

Fakat hiç bilmeyen bir insanın Kitab'ı okuyup hiç farketmediğim ve bilmediğim bir şeyi söylemesi de doğaldır. Bu konuyla ilgili daha iyi ve şuurlu, bilgisi ve inancı daha muteber insanlara müracaat etmen gerekir.

Tebliğin o noktasında haklısın, bilgisiz ve yobaz insanlar tarafından saçmalamalar sonucu İslam'ın da geldiği nokta bellidir. O yüzden bunun en iyi yolu, birine danışırken bir cemaat tarikat vsden daha ziyade bu konuyla ilgili ilim tahsil etmiş ve her şeyiyle ayetlere hakim insanları bulmak.

Zaten Kuran'ı Kerim'de net ayetler ve yoruma açık ayetler vardır. Tartışılan şeyler de hadiselere göre durumlara farklı farklı yorumlar getirenler tarafındandır. Uyulması gereken netliklerdir, bunun dışında Kur'an güzel ahlaktan başka bir şey değildir.

@Viktor: Herhangi bir cemaatle bağlantım, ilişkim yok. Herkesin dersanelere giderken abi evlere uğramalarından daha fazla üniversitede 1.5 sene kadar bulundum hepsi o. Ama cemaatçi denmesi de yani sizin tarafınızdan pek de umrumda olmaz açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

Başka insanların hayatlarına, kişisel sınırları umursamadan "Bana böyle emredildi" diyerek "müdehale" etme hakkını kendinde görmen bir yana, kurallara kendin uymuyorken nasıl başkalarına "tebliğ" yapabilirsin ki? Senin ifadenle, dinine göre yanlış/günah bir şey olduğunu bilmene rağmen, o yanlışı yapmaya devam ediyorsun ve sonra bana doğrusunu öğretmeye çalışıyorsun. Bu düpedüz iki yüzlülüktür.

Bahsettiğin bilgisiz ve yobaz insanlardan çok daha tehlikeli görüyorum ben senin türünü. O insanların yaptıkları baştan sona yanlış olsa bile, en azından inandıkları şeyi yapıyorlar. Sen doğrusunu bilmene rağmen, yanlışı yaptığını söyleyip, üstüne "Ama sizin böyle olmanız lazım." diyorsun bir de. "Övünmemen" yeterli değil, utanıp susman, başkalarına ders verecek yüzü bulamaman lazım senin.

Kuran'da tartışmaya açık ayetler varken ve bu ayetleri senin gibi insanların tartışması farzken, kimseye gelip de ahkam kesmeni sağlayacak bir güvenilirliği yok o kitabın. O yüzden ayetlerle gelme bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Sana ahkam kesip bir şeyin hitabını da yapmıyorum zaten.
İnsan hata yapar, hata yaptını bilse de yapar bazen.
Bazen bunu düzeltebilir, bazen düzeltmez.

Ben bir şeyi yapıyorum diye inandığım doğruyu anlatmayacağım diye bir şey yok, herkes benim gibi olmak zorunda değil. Bir görevimi yaparken kendime düşen sorumluluğu yapmıyor olabilirim.

Utanıp susmak ne demek bir de, konuşarak anlatırsın doğruyu. Susarak bi yere varılmaz. O benim kişisel bir problemim. Seni niye ilgilendirsin ki =) Zorla kafana silah dayayıp inan diyen yok zaten, sadece anlatıyorum bildiğimi.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Sınavdan sıfır aldım, bir dahaki sınava girmiyorum gibi bir şey bu söylediğin yani. O zaman niye dersi aldın diye adama sorarlar.

Almıyor işte insanlar o dersi. Ama sen gidip onların hayatına burnunu sokup "Bakın böyle bir seçmeli ders alıyoruz biz, siz almamışsınız bu dersi ama derste bize böyle gösterdiler, alın bak dersi, vallahi çok güzel ders" demeye devam ediyorsunuz inatla.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

fetocanlarda zorlama yok ama kac sakirt ile gorustuysem tartisma koyuslastiginda maskelerini dusurdum

1-kurani biz anliyamayiz
2-risale-i nur kurandan daha iyi bir rehberdir o yuzden
3-islam hadislerle ulema ile butundur, bir kismini kabul etmemeniz demek tamamini reddetmeniz demektir
4-sadece kuran yeterli diyenler musluman degildir

muslumanligi kendileirne has bir meshep olarak goruyorlar, eger bunlarin o paketi kabul etmiyorsaniz iclerinden sizi musluman oalrak gormuyorlar, boyle carpik bir sekilde dini sahiplenme var sakirtlerde

bunun yaninda korkutucu bir itaat kulturu var, abiler kendini arabanin onune at oldur derse atlarsam cennete giderim intehar ettigim halde cunki buyugumun emrini yerine getirdim, ama o cehenneme gider ancak ben onun sozunu dinlemeyip atlamassam arabanin onune buyuk emrine itaat etmedigim icin cehennemlik olurum

simdi fetocanin veya oldukten sonra yerine gelen adamin bunlarin hepsine gidi nterorist eylem yapin emri verdigini dusunun...

dunya icin scientology den daha buyuk potansiyel tehlikeler

abi sana denk gelmiştir belki o şakirtler. ben 5 sene içlerindeydim. 2 sene yoğun olarak hem de çok fazla abi, hoca, şakirt tanıdım. sadece bi tane bu kadar radikal bi şekilde din bizim elimizde onu yüceltmemiz gerek demişti. ondan sonra gitmedim zaten bi daha. ama bu senin yazdıkların, dini mezhepleştirip kendi tekeline alma çabası cemaatin kendi görüşü değil, sana anlatan adamların kendi görüşü. evet risaleyi rehber gösteriyolar, islamın beş şartını yerine getirmek istiyolar ama ya bizdensin ya onlardan mantığı görmedim, sezmedim hiç adamlarda
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...