Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

337. Dönem (Aralık-2010) KD. ve YD. Subay Adayları

Brook

Öne çıkan mesajlar

Poligon neresi bilmiyorum ama narlıderede ege ordudayım, gerçi bizim içerde de bi tane atış poligonu var :P Merkez komutanlıkta olmadığım için çok da bi nimetini göremiyoruz ordunun, anca kışla kantinine git çiğ köfte ve meze al o kadar.

Askerlik ne sıkıcı iş arkadaş. Dönünce ne kadar üni mezunu olmayan tanıdık varsa hepsini açık öğretime sokucam zorla. 5 ay yapmak bile çileyken 15 ay yapmayı düşünemiyorum bile. Chp çok çılgın açıklamalar yaptı geçende, sırf bu yüzden oy verebilirim adamlara heh.

Nöbetten falan düştüm devriye atıyorum neyse, ama çarşının az olması içerde internet olmaması bide işleri hiç bitmeyen kocaman bi garaj ve 5 tane depo olması beni üzüyor =/
Sosyal ağlarda paylaş

Hani hasta olmak sorun değil de hasta olunca kimsenin seni iplememesi sorun. Bizim bir ark vardı adam parmağını kırdı kırdığı gün komutanına demiş gidebilirmiyim diye adamı göndermemiş yarın gidersin demiş. Durum vaziyet asker tuvaletini yapmaz asker hasta olmaz asker şöyle asker böyle olunca insan bir çekiniyor tabi
Sosyal ağlarda paylaş

yazin gitmek daha iyi pisersin belki ama yeni uniformalar da var artik yazlik, yani hasta olmaktan donmaktan tir tir iyidir. ve yazin egitim olmaz cunku mayista egitim donemi bitiyor ve komutanlarin da cogu izin kullanir giderler bi yerlere. yani yazin sicak olur ama kesinlikle en iyi celb nisan celbi askere gitmek icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Aralık celbinde gitmiştim nede güzel etmişim dedim. yaz başı geldim, evime mayıs 17 de. Soğuk dışında derdin olmaz oda cok fazla dert olmaz, zaten içlik,dışlık,yanlık, altlık üstlük eşofman vs. combosuyla, hem misal benim olduğum birliğim nöbet kulelerinde ısıtıcılar vardı, sıcaktan uykun bile geliyordu o derece. yazın gitsen ayrı bi çile günler uzun, akşam hava 8-9 arası kararıyo o saate kadar amelelik tarzı işler varsa illa bitirtiyorlar 5gibi komutanlar gider ama illa bi nöbetçi heyeti kalır idare ederler, kışın(ki bide doğudaysan) 4 gibi hava kararır zaten 5 gibi akşam yemeği var diye salarlar uğraşmazlar, sonuçta sogukta eğitim yaparken sen nasıl
üşüyorsan başındaki komutanda üşür totoşu bızladımı salar

Nisan da gitsen Denetlemeleri avuçladın demektir, ki askerlikte en berbat şey "denetleme hazırlığıdır" denetlemenin kendisi 1-2 saat bazen 1 gün sürer en fazla ama hazırlığı 3-4 ay sürer spor,atış gece atışı kişisel eğitimler bide üstüne adam 5b,n feetden helikopterle geçecek die bütün birlik kaldırım taşına kadar boyanır. Soracıma yazın millet terden cılk olur ve sabah akşam duş olduğunu varsaysak bile (ki çok zor) millet üşengeçlikten banyo yapmaz koğuşa girersin burnun yamulur, tek kamuflaj verirler öle 2 günde bir değiştirim de olmaz,sonraaa izne çıkar komutanlar evet ama birlikteki izin kotsı en fazla total rütbeli sayısının %30 u olur yani illaki başına sana göz kulak olacak birilerini bırakırlar, hatta takım komutanın izinde die ötekiler sizi her işe it gibi koşarlar nasılsa sizin çoban tatilde diye, zaten denetleme var dediysele muhtemelen izinlerde tehir edilir denetleme sonrasına, ama diosan ne şiş yansın ne kebap ağustos celbinde git derim orta karar takılırsın, sıcakta fazla koymaz soğukta.. işte böyle

ha bide şu iğrenç espriyi yapmam lazım TSK iç hizmetler kanunu bilmem kaçıncı mad.sine göre "BEN Mİ GİDİM" saygılar sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

asdasd olm 15 ay yaptım 2011 şubat 20 de geldim 29 yaşında üni yi yarıda bırakmanın faydaları olsa gerek,benim ki süper geçti direksiyon başında ama en iyi askerliğin işte:D,aklınız varsa kışın gidin derim,uyku en iyi şafak attırma yoludur,en çok uykuyuda kışın uyursunuz ne demişler bitmeyen askerliğin anasını uyumak hede hödö işte yaptığım yerde 2450 metre türkiyenin en yüksek 2. karakoluydu yani soğuktan bahsederken bana danışabilirsiniz yani itinayla -30 altında neler olur göz kapağı nasıl yapışır soğuktan v.s gibi:p
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Vodan said:

Hop Kıbrıs mı? Manisa ve Kıbrıs nasıldı biraz detay verebilir misin?

Cep telefonu vb serbest mi? Ben Barış Kuvvetleri / Girne'de olacağım. Yarın sabah Manisa'ya hareket ediyorum.

Diğer konudakini şimdi okudum.

Az geç oldu ama acemilikten dönünce okursun artık. Barış kuvvetleri girne güzel. Cep telefonu serbest değil. Kaçak kullananlar oluyor ama cezası var tabi yakalanırsan. Ben dün sıcaktan öldüm. Lefkoşa sıcaktı baya. Yaz görenler gece yatamayacaksınız yatağa iziniz çıkacak diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten 2-3 haftada 1 çarşım varken ben bugünkü çarşıda çıktım alese girdim. 1 saat sonra yola çıkmam lazım keza sınava girdiğim yer izmirin en ücra köşesi galiba (buca - tınaztepe). Pide yedim ve internete giriyorum bu da bişeydir sdf.

Bide sınav zordu lan. Ya da ne biliyim uğraştırdı zaman yetişmedi falan. Son bi ihtimal askerlikten beynim pelteleşmiş de olabilir.

Bi de sanırım bu benim son çarşım, bölüğün 4te 3ünü Efes'e (tatbikat olan) gönderdiğimizden hem çarşılar iptal hem de çavuş olarak çapraza çıkmamız falan gerekicek =/

Siz nabıyonuz?
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Zaten 2-3 haftada 1 çarşım varken ben bugünkü çarşıda çıktım alese girdim. 1 saat sonra yola çıkmam lazım keza sınava girdiğim yer izmirin en ücra köşesi galiba (buca - tınaztepe). Pide yedim ve internete giriyorum bu da bişeydir sdf.

Bide sınav zordu lan. Ya da ne biliyim uğraştırdı zaman yetişmedi falan. Son bi ihtimal askerlikten beynim pelteleşmiş de olabilir.

Bi de sanırım bu benim son çarşım, bölüğün 4te 3ünü Efes'e (tatbikat olan) gönderdiğimizden hem çarşılar iptal hem de çavuş olarak çapraza çıkmamız falan gerekicek =/

Siz nabıyonuz?

Gece Onbaşısı olacağıma çaprazı tercih ederim..
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...