Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft sıyırmış sanırım?

Bloodless

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:

kinetic typography
o olayın adı.

ne olacaktı başka?
aquila said:

reklam hakli beyler, ama cok dandik olmus, hatta ms yaptirmamis bile gibi.

gerce reklam bile degil aslinda gibi.

+1
senko said:

openoffice ne abi, azalarak bitmesi lazim openoffice'nin. yazilar karman curman cikar, excel sheet atarsin sacmalar, ms office'nin 10da 1 ozelligine sahip degil zaten. Gereksiz bir yazilim durumunda su an.

linaks fanlari cok seviyor ama nedense.

(td)
Hergonan said:

bi de salak insanlar openoffice'i kullanamiyorlar sonra microsofta mi yaziyorlar?
k.......

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

yahu open office'i ben de rahat kullanamıyorum, office'i tercih ediyorum. bir cok kisi de benim gibidir muhtemelen. ama bu reklam ne be ? ahahahaha cok komik. turkcell'in 90 larin ortasinda sirf telsim'deki yoneticinin kel ve gobekli olusu uzerinden yaptigi reklam serisi daha iyiydi bundan.

bi de, buyuk sirket open office kullanmaz, msoffice kullanir cimriler !!!!! diyeceginize biraz maliyetin her sirkette kisilmasi gerektigini hesaplayin. adamlarin isini goruyor ki kullaniyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

aksine cok yararli olur.

fizban said:

bi de, buyuk sirket open office kullanmaz, msoffice kullanir cimriler !!!!! diyeceginize biraz maliyetin her sirkette kisilmasi gerektigini hesaplayin. adamlarin isini goruyor ki kullaniyorlar.

bu.

open office, ms office'ten iyi falan demiyorum da.. maliyet açısından değerlendirip "cimri reröre" demek komik.

açın slashdot gibi IT networklerine biraz bakın.. 1000+ çalışan bir firmada, bilgisayar başına edilen karlar nerelere varabiliyor..

zaten reklamda da ms'in amacı, maliyet nedeniyle open office'i seçen müşterilere; "bak sen ucuz diye onu seçtin ama toplam maliyeti benim ürünümden fazla oluyor" mesajı vermek.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman şöyle demekde fayda var,

kullanım amacına göre seçim yapmak lazım

hani sık sık ms belgeleri ile çalışmayı gerektirmeyen bir ihtiyacınız söz konusu ise openoffice kullanılabilir

keza almanyadaki çoğu eyaletin devlet daireleri openoffice e geçti, isveçteki devlet daireleri de geçti.. adamların işini görüyor demek ki

hani bu bir nevi pick-up kullanması gereken adama mini-cooper kullandırmak gibi bir şey olmuş (örnek haddinden fazla abartıdır sadece bir fikir versin diye kasten abartılmıştır)
Sosyal ağlarda paylaş

openoffice in genele yayılamamasının 2 nedeni var bu arada

1- kullanıcı arayüzünün yeteri kadar basitleştirilememesi (hoş 60 yaşında annem bile kullanıyor o ayrı mesele)
2- reklam, tanıtım hizmetlerine ayıracak kaynaklarının olmaması

bu iki nedenden birincisini halledebilseler bile MS in elinde reklam ve tanıtıma ayıracak kaynağı var, keza sattıkları her ürünün içinde bu maliyetin karşılığı da var

bir babayiğit çıkar der ki "ey ahali openoffice in tanıtım faaliyetlerini üstüme alıyorum" o zaman "bedava" olan openoffice her şekilde ms office in önüne geçer

çünkü davranışsal iktisat çalışmalarının da gösterdiği üzere insanlar ne olursa olsun "BEDAVA!" dendiğinde 180 derecelik bir tercih değişimi yaşıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

digital de bedava olayı çok öle işlemiyor yalnız.

ben kullanımı kolay bişiler isterim, alışkanlıklarımın devam etmesini isterim, hızlı olsun isterim, güvenilirlik isterim.

open office bunların hiçbirini veremediği gibi oo'da yapılmış dosyayı başkasına verdiğinde de convert etmiş olsan bile patlayabiliyor.

rahatlık>>>>>ücret

tabi o ">>>>>" içerisinde güven ve işlev de var
Sosyal ağlarda paylaş

ilk bakısta open office bedava diye maddi olarak daha avantajlı görünse de herhangi bir x işini yaparken harcanan workload olarak hesapladıgınızda ve bunu maaş ile çarptıgınızda MS Office bu farkı hayli hayli kapar.

Üzerine interoperability(turkcesi ne acep)'yi de ekleyin.

Open Office'in savunulacak ya da beyenilecek hic bir tarafı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

tamamda o zaman aglamayacaklar uhuhuhu openoffice boyle diye. ucuz etin yahnisi hesabi iste.

Ya Selcuk sacmalamaya doyamamissin su konuda.

Ucuz etin yahnisi dedigin seyin cikarimini surda izledigin gerzek reklamdan yaptin olsa gerek zira ben open office kullanip aglayan kimseyi gormedim daha.

Kaldi ki -office icin nasildi durum bilmiyorum lakin- micros~1 son yillar haricinde kendi teknolojileri icin oldukca kapali bir yapi sergiliyordu. Ya API sunmuyordu ya da gerekli dokumanlari edinemiyordu insanlar. Mono projesinde de ayni sey olmustu diye hatirliyorum. Haliyle micros~1 alin kardesim dedigi takdirde kimsenin sunu desteklemiyoruz dedigi yok.

Bir de micros~1 Allah falan degil. Tam aksine oyle davranmaya calismis -bkz: gecmisteki benim standartima uyulacak muhabbetleri- ama sonrasinda olmayacagini gorup yola gelmis bir sirket. Haliyle kimse bu sirketin yarattigi formatlari desteklemek zorunda degil ama hem micros~1 hem de diger firmalar kullaniciya kolaylik saglamak ve kullanici hayatinda kolay yer edinebilmek icin destek sagliyorlar. Olaya micros~1 yaratir digerleri ske ske takip eder diye yaklasmak epeyce komik o yuzden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...