Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hani Referandum Sonunda Darbecilerle Hesaplaşacaktık?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Perfectionist said:

UrsusMaritimus said:

yalan de abi hangisi olursa olsun hangi parti olursa olsun ben ihaleleri açık yapıcam adam kayırmıycam yada halkın refahı için düzgün şeffaf işler yapıcam diyomu ?

herkes cebini doldurmaya bakıyo gerisi yalan. Gerisi cebini soldurmak için insanları kullanma şekline bakıyo kimisi kemalizmi kullanıyo kimisi dini sömürü yapıyo.

Valla AKP'yi gördükten sonra diğerleri şaka gibi kalıyor. Adamlar cep doldurmayı başka boyutlara taşıdı.

ya dayı devaliyason döneminde kaç bankanın kasası boşaltıldı sayabildinmi?.Örtülü ödeneği hatırlıyormusun noldu ordaki paralara?Yada sürekli bütçe çıkan o hayvani uçurum neden oluyordu?1999Deprem döneminde bile tüm dünyadan gelen yardım paralarına ne olduğu?

Hala akp akp diyorsun akp 8 yılda 80 sene türkiyede hortumlanan paranın %10'nuna ulaşmamaıştır bile.80 sene bildiğin böyle sürekli sıfır yatırım yapıldı ama bütçe açık verdi.Gerçekçi olalim abi 2002 den önce yatırım boyutu yada halka sağlanan devlet imkanlarının durumunu bilir arkadaşlar.25-26 Yaş altı arkadaşlar bilmez tabi onlarla tartışmam bile.

Bu adamlar hastane baraj yol okul alasını yaptı hala bütçe açığı çok büyük değil iken türkiyeyi bunlar hala dolandırıyor.Nasıl dolanıyor anlamadım bilader.Hangi kurumu yolsuzluktan batma noktasına geldi yada hangi kurum zaafiyete uğradı.Ordu tarihinde ulaşamadığı teknolojiye ulaştı.Tubitak tarihinde olmadığı kadar aktif hale geldi.Tüm dünya türkiyeye yatırım yapmak için sıraya giriyo ama nedense belli kitleye göre hala biz gelişemedik.Ve hala hükümet dolandırıyor.Anlamadım abi hangi rakamlar var da bilmiyoruz.Bilen varsa göstersin diyeyim abi haklısın yanlış biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Estel_Anorien said:

siyaset bilimi okuyorum sizin kadar bilmediğime biliyorum demiyorum be birader.

AHAHAHAH

sosyal bilimcinin dramina hos geldin abi, gel bos sandalye var otur ildenizin yanina sadfdsaf

biz böyle kınaya gidip sıkılan çocuklar gibiyiz zaten, bakkal bile "ben 50 yaşındayım senden çok bilirim" diyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

bunu buraya koyayım belki lazım olur.

dış borç tablo

TOPLAM DIŞ BORÇ STOKU / İHRACAT (FOB ) 362,5 den 230,5'e düşmüş

ve DIŞ BORÇ STOKU GSYİH'YA ORANI (%) 57,7 den 37,5'e düşmüş.

borcun toplam değeri artsa bile diğer göstergelere göre daha az borçlu bir ülkeyiz.

ek: özel sektör kamu borcu farkına baktım da bir de, toplam borcun nerdeyse yarısı özel sektör borcu. devlet borcu oranı daha da düşmüş.
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere küçülen bir ekonomiye sahip olduğu için onu örnek vermek sağlıklı değil, onu baştan söylemek lazım.

Türkiye büyüyen bir ekonomiye sahip görünüyor, benzer ülkelerle kıyaslamak gerek.

Borçlanmak da eğer sen de borçlandırıyorsan ya da borçlarını amorti edecek üretim kapasitesine sahipsen problem değil. Özellikle Amerika'nın dış borcu çok fazladır mesela ama adamlar büyük bir güç olduklarından ve onlara da borçlu devletler olduğundan borçlanmayı da bir güç olarak kullanabiliyorlar. Kur rejimlerini falan tamamen kendi kafalarına göre ayarlıyorlar işlerine nasıl geliyorsa.

Fakat biz bugün borçuyuz ve gsyih'taki payı düşse de borcumuz artıyor bu da Keynes'in yıllar önce söylediği gibi bizi büyük devletlerin güdümü altına sokuyor daha çok.

Biz teknoloji üreterek büyüyen bir ülke değiliz, kimse de bize uzun vadede borçlu değil. Sürekli ithalat yapıyoruz, ihracat açığımız var.

Ayrıca hızlı büyümek falan her zaman iyi değildir ekonomide. Beraberinde problemler getirir, o yüzden rakamlardan çok nasıl ve nedenleri incelemek ve onlara göre yorum yapmak daha hayırlı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...