Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alemin Lideri Recep Tayyip Erdoğan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

don gömlek satarak dünya ekonomisine mi girmeyi, düşünüyorsun?

Haha :) OECD'nin en hızlı büyüyen ekonomisiyiz. Ne bileyim dünyanın en büyük çimento ihracatçısıyız vb. ama boşver tabi sen.
Mesaj tarihi:
kurtulma şansımız var mı? evet var

onlar ilköğretim kitaplarını basitleştirip "oy makinası yaratma" seviyesine düşürdükçe biz o çocuklara el uzatmalıyız; etüd sınıflarında, akşam dersleinde katkıda bulunmalıyız

onlar düşnmeyen bir toplum yaratmaya çalıştıkça biz düşünene ve sorgulayan bir gençlik yaratmalıyız
Mesaj tarihi:
Giovanni said:

BabacumMostors said:

don gömlek satarak dünya ekonomisine mi girmeyi, düşünüyorsun?

Haha :) OECD'nin en hızlı büyüyen ekonomisiyiz. Ne bileyim dünyanın en büyük çimento ihracatçısıyız vb. ama boşver tabi sen.

almanyaya mı yaklaştık ihracat açısından? çini mi yakaladık?

senin mantığına göre basketbol maçında 4 şut çekip 3 ünü sayı yapan oyuncunun başarı performansının %75 olması dır.. o oyuncu 6 sayı üretirken 100 şut çekip 50 sini sayıya çeviren kişinin başarısı %50 iken ürettiği sayı 100 puan oluyor

OECD nin en hızlı büyüyen ekonomisi derken bundan bahsediliyor yoksa bizim kimseyi geçtiğimiz yok şu anda.. çimento da süpermiş anca bina dikelim zaten ikinci bir ispanya-yunanistan olalım

katma değeri yüksek teknolojik atılımlarda bulunmayalım, yazılım sektörüne kaynak aktrmayalım, avrupa uzay teknolojisi üzerine çalışırken biz LCD televizyon üretelim, motorsiklet montajı yapalım ama üretmeyelim sadece fasonlıuk yapalım

bravo.. aynen böyle devam edelim bu ayede her yıl en hızlı büyüyen ekonomi oluruz ama sadece kendimizi geçeriz
Mesaj tarihi:
net ihracartçı olmamız lazım diyoruz, teknoloji üretip satmalıyız diye yırtınıyoruz adam bana "çimento kanka çimento" diye gleiyor.. ona bakarsan en büyük binek lastiği üreticiside biziz.. çünkü kimse yapmıyor artık anca biz yaparız
Mesaj tarihi:
Bu arada yemişim hızlı büyüyen ekonomimizi.

Nerede bu hızlı büyüyen ekonomi? Nereye gidiyor?

http://hdr.undp.org/en/statistics/

http://hdr.undp.org/en/media/HDR_2010_EN_Table2.pdf
Mesaj tarihi:
hikaye abi o. ırkçılığın yükseldiği ülkelerdeki yabancı düşmanları mı very high humanmış. yerim o istatistiği.

ek: http://hdrstats.undp.org/en/countries/profiles/TUR.html

burada ekonomik veriler de var bu istatistiğin içinde.

hatta oradaki istatistiklerin hepsi ekonomik olarak güçlü olmakla alakalı. sosyal devletle alakalı. bizim de norveç gibi nereye harcayacağımızı bilemediğimiz milyar dolarlarımız olsa biz de en tepede oluruz.
Mesaj tarihi:
ahmedinejad said:
bizim de norveç gibi nereye harcayacağımızı bilemediğimiz milyar dolarlarımız olsa biz de en tepede oluruz.

Türkiye'yi gidip Norveç ile karşılaştırmana gerek yok ki, üstündeki, altındaki ülkelere bak önce bir.
Mesaj tarihi:
@ahmedinejad

insanlarına insan gibi davranıp sosyal haklarının verilmesi ve diğer hakların nasıl dağıtıldığı üzerine bir liste bu.. adamlar kendi vatandaşlarına hayatı kolaylaştırırken biz kendi ülkemizde 2. sınıf vatandaş gibi hırpalanıyoruz..

sen işsiz kaldın diyelim.. bu ülkede ekonomiye yenidemn dönmek için bir girişim var mı? mesela çalışan açığının olduğu bir sektöre giriş için ücretsiz eğitimler? ben 2 hafta önce bu konuyu araştırdım mesela ve kursların verildiği iddia edilen okullardan açık kurs olmadığını öğrendim.. teker teker telefon ettim..

pekiğ işsizlik sigortası var mı? kısmen.. belki..

insan gibi mi yaşıyoruz biz burada? bu mudur kıymetimiz?
Mesaj tarihi:
BM nin yaptığı çaşlışmaın adı İnsani Gelişmişlik Endeksi ama bu sene daha ayrıntılı bir inceleme için üç yeni endeks geliştirildi; Eşitsizliğe Uyarlanmış İGE, Toplumsal Cinsiyet Eşitsiliği Endeksi ve Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi.

bunların hepsi bir bütün olarak inceleniyor ve ona göre veriler ortaya çıkıyor.. endekslerin isimleri kendilerini açıkladığından ayrıtntıya girmiyorum ama isteyen olursa özet geçebilrim
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

BM nin yaptığı çaşlışmaın adı İnsani Gelişmişlik Endeksi ama bu sene daha ayrıntılı bir inceleme için üç yeni endeks geliştirildi; Eşitsizliğe Uyarlanmış İGE, Toplumsal Cinsiyet Eşitsiliği Endeksi ve Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi.

bunların hepsi bir bütün olarak inceleniyor ve ona göre veriler ortaya çıkıyor.. endekslerin isimleri kendilerini açıkladığından ayrıtntıya girmiyorum ama isteyen olursa özet geçebilrim

dostum gavur yapiyor o endeksi, davos fatihi basbaknimizi yahudi gudumlu bu satilmsialr cekemediginden tablolardada dusuk gosteriyorlar kasten

ulkenin durumu cok iyi yoksa, sen ne anlarsin ya ekonomiden yasin ne basin ne
Mesaj tarihi:
UNDP'nin sitesinde var hatta hepsi acip incelemek isteyen olursa. İran mi oluyoruz denilen İran'in kadin-erkek esitligi konusunda bizden nasil daha ileride oldugunu gormek isterseniz diye diyorum.
Mesaj tarihi:
abi iyi hoş eyvallah da dediğim gibi hepsi sosyal devlet olmakla alakalı ve bunun ucu eninde sonunda "zengin bir ülke" olmaya dayanıyor. o listede bizden önde olup bizden çok fakir bir ülke var mı? yok. ha bizi yönetenler sosyal devlet ilkesi için elbette daha fazla şeyler yapabilirler,

küçük yaşlardan beri hastanelerle çok içli dışlı oldum mesela, evrak işleri yüzünden çektiğim çileleri çok fena biliyorum, git babanın kurumundan sevk kağıdı al, onu amire onaylat, oradan sağlık ocağına git hastaneye sevk ettir, hastaneye git 324234521523 kişi poliklinik kapısında sırada bekle yemin ediyorum hasta olmayan bir adam hasta olurdu. şu anda nüfus cüzdanınla gidiyorsun hastaneye, önceden randevu alıyorsun tedavini oluyorsun en basiti. Bursa devlet hastanesinde tahlil için kolumdan kan alacaktı hemşire lastik bulamamıştı kolumu sıkmak için, çaput bağlamıştı damarlar belli olmuyor 3 kere iğneyle kolumu deşti, koskoca bursa devlet hastanesinde hastanın koluna bağlanacak lastik yoktu.

ha şimdi mükemmel bir sistemimiz mi var? hayır yok. ama daha iyiye gidiyor her gün. akp'nin dinci şucu bucu olduğuyla alakalı her türlü eleştiri getirebilirsiniz bunlar subjektif konular. ama objektif olarak da 8 senede memleket bir yerden bir yere geldi. Geçen gün koalisyonlar dönemi ile ilgili bir şey izledim yine mideme sancılar girdi çok fena günlerdi çok.

vatandaş aslında akp'ye dinci oldugu için oy vermiyor bunu göremiyorsunuz, vatandaş bu adamlar yer ama çalışır hiç olmazsa diyor. Nurettin Sözen'ler silinmedi hala insanların hafızasından.

Neyse wall of text oldu yine. Hem yemeyecek hem hizmet edecek birisi varsa kelle koltukta adamı savunalım oy verelim, ama siz çok yediniz biraz da biz yiyelim çercevesinde dönüyor siyaset. bu kafayla akp 20 sene daha iktidarda kalır.

bu arada brüksel'de doktora yapan bir arkadaşımın çalışması var, işsizlik maaşı insanları iş seçmeye itiyor mu, ekonomiyi durgunlaştırıyor mu diye. Doğru bildiğimiz şeyleri bile bazen kötü sonuçları olabilir. tek pencereden bakmamak lazım.
Mesaj tarihi:

@idilik

idilik said:

yani fikir yürütmeyeceğiz geçmişle ilgili hiç bir konuda? ahah...yok sayacağız her bilgiyi? kendimize o bilgileri süzgeçten geçirip, diğer bilgilerle kıyaslayıp, fikir edinme ve bunu tartışma hakkı tanımayacağız? hakkaten bak, ben doğmamıştım o sıralarda, hitler politikaları hakkındaki söylentiler! doğru olmayabilir, kesip sesimi oturayım, fikrimi ancak günümüz gerçeklerine göre oluşturayım, geçmişe dair tüm bilgileri kafamdan sileyim öyle mi?

tabi ki geçmişteki her şeyi tam gerçekliğiyle bilemiyor olabiliriz, ama bu; geçmişe ait edindiğimiz bilgilerin doğru-yanlışlığını araştırma, ve doğru ya da yanlış olduğu konusunda kafamızda oluşturduğumuz düşünceleri tartışma ve doğru-yanlışlığını savunma hakkını elimizden almaz. ''yani sus, bakem, sen o dönemde yaşamadın'' denilmesini mantıklı kılmaz. ancak daha çok ve daha çeşitli kaynaklardan bilgi edinmesi önerilebilir karşı tarafa. ''sen küçüksün, sus otur'' mantığı, bilgi kaynaklarını göz ardı etme ve küçümsemenin göstergesi olabilir ancak. eğitimsiz babane, dede mantığıdır yani.

dikkat edersen "karşılaştırma" dedim. birçoğumuz kime inanıyorsak onu okuyup benimsiyoruz, facebookda onun yazısını linkliyoruz. "Karşı" taraf nediyor ne demiş bakmıyoruz.
Politik açıdan dönemi yaşamanın çok önemli olduğunu da ciddi bir şekilde iddia ediyorum. Mesela Menderes hakkında o kadar kitap okudum, o dönemde yaşayanlarla konuştum, bir türlü karar veremedim.
Zaten kesin bir doğru yoktur, değil mi?

mardox said:

bu ülkede hiç mi uğur mumcular, ahmet taner kışlalılar, aziz nesinler yetişmedi...
hala günümüzü anlayamazsınız diyosunuz ya, yazık bu insanların emeklerine!..
aslında size değil cumhuriyet sonrasını 1 satırla anlatan tarih kitaplarına kızmak lazım

yetiştiler, bence çok değerli insanlardı.

arge konusuna gelince. Türkiye'de yok/az gibi bir izlenim var.
DİE

83. gözüküyoruz, ama improvementda 14. yüz.
Mesaj tarihi:
ahmedinejad said:

şu anda nüfus cüzdanınla gidiyorsun hastaneye, önceden randevu alıyorsun tedavini oluyorsun en basiti.

devamında tamamen veya kısmen katıldığım yerler olduğundan alıntılamadım ama şu kısma katılmıyorum çünkü,

daha geçen hafta yaşadığımız şey; SSK göztepe eği. ara. hastansişne gittik acile, ilaç ve rapor yazıp oradan merdivenköy polikliniğe yönlendirdiler ama gel gelelim "online randevu alın gelin"1 dediler ve biz randevumuzu 4 gün sonrasına alaibldik

bir başka rezervasyon hadisesi de babamdan gelsin, geçtiğimiz aylarda yanılmıyorsam tomografi çekilmesi gerekiyordu.. 1.5 ay sornasıan gün verdiler..

hani randevu sistemi geldi ama bu sefer kuyrukta değil evde bekliyorsun.. sadece sıra numarası veren bir makine koymuşlar ama gerisini boşvermişler gibi bir durum mevcut.

ayrıca çoğu ciddi hastalığın dermanı olan olmazsa olmaz ilaçlar SGK desteğinden çıkarıldı.. ki bu ilaçların en ucuzu 50 tl den başlıyor. hatta ilk dalgayı kanser ilaçlarını keserek yaptılar

allah parasız olan kimseye Türkiye'de ölümcül ciddiyette hastalık vermesin
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

allah parasız olan kimseye Türkiye'de ölümcül ciddiyette hastalık vermesin

bu böyle canım. sağlık sigortası konusunda kısıntı yapmaları büyük saçmalık. milletten prim toplayamayıp cezasını hasta insanlardan kesmeleri cidden büyük adaletsizlik.

bu arada obama da sağlık sigortasını genişletmek istediği için oy kaybediyor sürekli. sigorta şirketleri obamaya karşı duruyor bu sağlık reformu mevzusunda.

adamlar direk benim verdiğim primler fakir amerikalılar tedavi olmasın argadaşım diyerek muhalefet yapıyorlar ve oylarını artırıyorlar.

böyle de saçma bir dünyadayız. sorsan amerika'nın sigorta sistemi bizden iyi der o tablolar bakmadım ama.
Mesaj tarihi:
Trias said:

O son 30 yil, son 10 yilda 63.yuz. 1980-90, 1990-2000 donemlerine gore ciddi bir gerileme var yani.
Mesaj tarihi:
Spidee said:

Trias said:

O son 30 yil, son 10 yilda 63.yuz. 1980-90, 1990-2000 donemlerine gore ciddi bir gerileme var yani.

son 10 yıl okumuştum, üzüldüm bak şimdi.
  • Yeni Oluştur...