Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL: Fenerbahçe - Eskişehirspor 06.11.10 @ 19.00

sleepingdeath

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

buddha kaç yaşındasın, 96-2000 galatasaray'ını ne kadar hatırlıyorsun bilmiyorum ama, hagi öyle her maç efsaneleri oynayan bir adam değildi. alex'in, avrupa maçlarında daha çok ön plana çıkanıydı.

ayrıca o galatasaray ile bugünkü fenerbahçe'nin farkı, o galatasaray'ın çoooook daha fazla mücadele etmesiydi.

alex'siz sistemi ben de istiyorum, ama yukarıda allah var, alex'in bu takıma faydalarını göz ardı etmek günahtır be.

Hagi neredeyse her maç efsane oynuyodu be fiz, Türkiye'de de adamın 90 metre top sürüp attığı gol falan vardıi sürekli uzaktan kaleyi bombalıyordu. Hatta o dönem 4-0'lık fener malubiyeti vardı, ertesi gün tüm gazeteler tüm takıma 1 yıldız 2 yıldız (o zamanlar futbolcu performansı puanlaması yıldız üstündendi) verirken Hagi'ye 4 yıldız vermişlerdi (ekstradan manalı bi durum olmadıkça kimseye 5 yıldız vermezlerdi zaten). 2000 senesinden sonra Hagi'siz oynamaya alışmak lazım diye biraz geri plana düştü, bir de yaşlandı tabii 60tan 70ten sonra oyundan çıkmaya başladı. O dönem için haklısın da, öncesinde Türkiye'de de fırtına gibi esiyordu Hagi.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle anlatayım. buddha adlı üye Fenerbahçeli ve Alex de Souza'yı istemiyor anladığım kadarıyla.

maçları ne kadar sıklıkla izliyorsun, özetlerde hep duran top pozisyonlarını mı görüyorsun bilmiyorum ama ben hemen hemen her maça giden biri olarak şöyle söyliyebilirim ki oyunu bırakıp sadece Alex'i izleyen gözler mest olur.

Takımını öne çeken, Führer'in geçen sene dediği gibi "ne yapacağınızı bilemiyorsanız topu Alex'e atın" sözüne layık, bastığında kesinlikle topa kazancı sağlayan, ikili mücadelelerin büyük çoğunluğunda faul almayı başarabilen, oyunu açan, ölüm pası diyebileceğimiz paslar çıkaran, çok iyi pozisyon alabilen ve aldıran bir adam. Alex'i dünkü maçta özellikle çok istekli ve tam bir kaptan olarak izledik.

gelelim Hagi-Alex ayrımına. şu anda galatasaray futbolcuları hakan ünsalından ümitine bülent korkmazına vs. bu adamların ve bu ekolün "çirkef" olarak anılmasının başlıca nedeni hagidir. hala daha bu çirkefliği üzerinden atamayan galatasaraya malesef bu tip futbolu miras bırakmıştır. hakeme futbolcuya tükürükler, alan gözetmeksizin yumruklar, hani Emre'ye agresif diyorsunuz ya hah bu hagi denen adamın yanında Emre melek. izleyemeyen, yaşı yetmeyen arkadaşlar için anlatıyorum. ama bakın size güzel bir örnek, telefonum çalındı diye çıngar çıkarmıştı karpatların romanı. o yüzden Alex'i pek ırgalamayın. efendiliğiyle ezer adamı.

modern futbolda yeri yok deniyor da nedense avrupada hemen her takımda benzer mevkilerde öne çıkan oyuncular aranmıyor mu? Emre'nin yanına appiah ayarında bir oyuncumuz olsaydı şu anda sistem abi yeaa diye ezbere konuşuyor olabilir miydiniz? orta saha göbeği iyi olduğu sürece Alex gibi büyük ve amc oyuncular her zaman iş yapacaklardır. Efsane olacaklardır.

özet geç diyenler olabilir, iloveualexiloveualexiloveualexiloveualexilove...
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Anelka neden gitti abi? Ayrıca bizi nerde ipten aldı? İpten alınacak 2 maçımız vardı ikiside sezonun son maçı. Alex'i abartmayın diyorum. Böyle dediğim içinde klasik türk yapıştırması nankör falan. Hemde kalın yazmışsın.

skor yorumcuları gibi bir yorum olmuş bu son maça gelene kadar 33 tane maç oynanıyor.

mokokoya katılıyorum alex efsanedir heykeli dikilesidir
Sosyal ağlarda paylaş

hagiyle alexi aynı cümlede kullanmak için,eğer galatasarayda yaptıkları yetmiyorsa, dünya futbolunda hagiyi tanıyan önemli adamlarla yapılan roportajları izleyelim bi.

alex içinde varsa öyle bi belgesel bilelim.fenerbahçe camiası hariç

belki brezilyalı köylülere sorabiliriz :)

alex türkiye liginde feneri tek başına sırtlayan bir adam.

bu iyimi kötümü bilemiyorum.sonuçta senelerdir alex kendi kendine çabalıyor.bi anelkalı dönemde takım çok iyiydi bide pvhnin oldugu sene.onun harici alex olmasa fenerbahçe çok üzülürdü bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Kim ne derse desin, Alex Fenerbahçe'nin kurtarıcısıdır Aziz Yıldırım ile birlikte. Kabus gibi geçen güç bela tek şampiyonlukla kapatılan 90'lardan sonra, takip eden 10 yılda Avrupa'da geçmişi olmayan bir takım CL'de son 8'e kaldı ve bu süreyi 4 lig şampiyonluğu ile bitirdi, bu 2 şampiyonluğu da ben Alex'e yazarım. Bir kumardı, oynandı ve tuttu, bir Galatasaraylı olarak görüşüm FB tarihinin en büyük oyuncusu olduğu yönündedir, eğer Alex olmasaydı çoğu başarıyı silmemiz gerekir Fenerbahçe'den.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...