Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KKDF zammı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dün telefondan geldi msg, sinirim bozuldu.
Bilgim yok aydınlanmak istedim,

Şimdik, bu KKDF denen şey %10 dan %15 e çıkartılmış. Bizim kredilerde artış olcakmış

anlamadığım, şimdi biz krediyi önceden çekmedik mi? neden sonradan değişen birşeyle etkileniyor?
avukat patiler yardım.

Bide bu KKDF şeysinin %15 olması ne kadar artışa neden olur?
bankacı patiler yardım :)
Mesaj tarihi:
Zor bir soru be abi :) En temizi BDDK'yı ara bir sor bence. Avukatım, hukuki bir şey danışmak istiyorum de ve yeni KKDF oranı geriye etkili bir biçimde mi yürürlüğe girdi de. Yani önceden akdettiğim kredi sözleşmesini bağlar mı de. Her avukat da (eğer konuları yakından takip eden uzman değil ise) bunu yapar zannımca.
Mesaj tarihi:
Bankanın arttırdığı bir şey olmadığı için banka aradan kolaylıkla sıyrılıyor. Ben yapmadım o yaptı geyiği. Fazla etkilenmezsin. 10.000 tl için 5-8 lira arası birşeydi aylık taksit değişimi bildiğim kadarıyla.
Mesaj tarihi:
çıkan yasa yeni yapılan sözleşmelere yönelik, bankalar çakallık yapıp çağırıyor gelin tekrar sözleşme yapalım diye
elinizde hazır sözleşmeniz varken tekrar yapmanın manası yok.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1027415&Date=04.11.2010&CategoryID=80
Mesaj tarihi:
said:
BİREYSEL KREDİ KULLANAN TÜKETİCİLER, ARTAN KKDF ORANIYLA KREDİLERİNİ YENİDEN YAPILANDIRMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ!

28 Ekim 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2010/974 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ticari amaçla kullanılmamak kaydıyla gerçek kişilere, bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan tüketici kredilerinde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesintisi oranı%10’dan %15’e çıkarılmış ve 28 Ekim 2010 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. ( 28 Ekimde yürürlüğe girmiş olması, geriye dönük uygulama anlamına gelmemektedir!)

Yeni belirlenen oranın bu tarihten önce kullanılmış olan kredilere uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin olarak ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Bankalar Birliği’ne hitaben yazılan 28 Ekim 2010 tarih ve 97121 sayılı genel yazıda belirtildiği gibi kredinin kullanım tarihine bakılmaksızın bütün tüketici kredilerinde 28 Ekim 2010 tarihinden itibaren 2010/974 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen yeni oran (%15) kullanılacaktır.

Bu tarih itibariyle çok sayıda tüketici, Bankaları tarafından borçlarının yeniden yapılanması için çağrılmakta ve kredi taksit ödemelerinde farklı oranlarda ödeme ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Dernek Merkezine başvuran tüketiciler; büyük bir öfke ve kırgınlıkla bu haksızlığa çare aramaktadırlar.

Bu bağlamda; 4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 10.Maddesinin 1.fıkrasında son cümlesine göre ; ……….taraflar arasında akdedilen sözleşmede öngörülen kredi şartları, sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemez.

Buna göre; Aynı yasanın 10.mad.2.fırkasına göre mevcut sözleşmelerde zorunlu unsurlar olup * Tüketici kredisi tutarı, * Faiz ve diğer unsurlarla birlikte toplam borç tutarı, * Faizin hesaplandığı yıllık oran, * Ödeme tarihleri,ana para,faiz,fon ve diğer masrafların ayrı ayrı belirtildiği ödeme planı………yer almaktadır.

Bu sayılanların özü ; sözleşme anında belirlenmiş bir tutar mevcuttur, yani tüketicinin kredisini ödemeye başlamadan ne kadar ödeyeceğini kanun düzenlemiş bulunmaktadır; bu nedenle kaynağı ne olursa olsun bu yeni karar ve uygulama Tüketicinin Korunması Yasasına göre geçersizdir,

Fon oranındaki artış, bu tarihten önce kredi kullananlar açısından öngörülemeyen bir artıştır ve tüketicilerin taksit ödemesi sırasında ödedikleri faizin % 5 oranında artış göstermesi, daha fazla faiz ödemek zorunda kalması ve ödeme planlarının değişmesi , Tüketicinin Korunması Yasasının 10. Maddesine aykırıdır. Bu gerçekler ışığında bireysel kredi kullanan tüketicilerimizin kredilerini yeniden yapılandırmaya ihtiyaçları bulunmamaktadır ve mevcut borçlarını zamanında ödemeye devam etmeleri ve asla temerrüde düşmemeleri gerekmektedir.

kaynak

bankaya gidip ne yapabilirz? fikri olan var mı?
  • Yeni Oluştur...