Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DotA 2 Icefrog Q&A

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Buddha said:

Heroların görüntüler aynen mi konur yoksa bazıları yada hepsi değiştirilir mi acaba? Mesela kasap değişmemeli kesinlikle :D Enigma değişmeli mesela.

direk ayni tipleri kullanamazlar da benzerleri olur
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Dota 2 ye özellikle community konusunda yenilik getirmesi sart icefrogun.. quiter-noob-oc-psrwhore-friendlist-banlist ve daha nice olayın önlenmesi-gelistirilmesi lazım.. yoksa herolar konusunda sorun cıkcagını sanmıyorum zamanla dengelenir..

birileri mortred demis.. blade mail in selamı var heh..
Mesaj tarihi:
en imba hero değildi bence mortred tamam late'te iyi idi ama mesela
sven vs mortred acımasız olabilir
yada mortred vs huskar

Şu ana kadar en pis kastığını gördüğüm sven olmuştu
Çok fena yargılamıştı takımı ya
Mesaj tarihi:
Abi troll gibi herolar olmiyacak ne demek ya. Adam gibi adam olsun, örneğin earthshaker, tek başına oyunu alır değiştirir, oyun sonunu diğer arkadaşlara hediye eder, kolay mı öle bir tane avatar alayım, büyüden kurtulayım, troll'e 2 tane stun'er yeter de artar yok artık.

Asıl HON'daki herolar pert, en son beta döneminde oynarken electrician'la oyun kaybetmemiştim ( dominant olanda bendim ), dotada ise bugüne kadar morted veya troll'e tek başına kaybettiğim oyun sayısı 9-10 dur bunun bilmem kaç katı oyun oynamışımdır.

Not : Bu arada earthshaker'da bir tane omni yeter. İşte böyle bir haritadır Dota sevgiler
Mesaj tarihi:
Aynı zamanda senin o 9-10 oyun dışında kaybetmediğin Mort yada Troll kullananlarda noobmuş. Biri Bm demiş ben görmedim Mort'a Bm'nin önlem olduğunu. Sen Bm açtığında adam Avatar'ı açıyor. Avatarı kasmayacak kadar aptalsa bile sen Bm açtığında yanındaki Bm'siz elemana dalıyor sonra seni kesiyor. Ha birde şu var bütün takım Bm kasmak zorunda kalıyor. Zaten bunaltanda bu. Herkes karşı takımdaki bir heroya önlem alıyor. E nede olsa kastımı 1500 kritik koyuyor. Tek çözüm hex tabi adam avatarı açıp çoktan sen kesmemişse :D

Hani tamam Mortred olsa bile işini biliyorsan oyunu alırsın ama bütün takımın tek bir heroyla savaşması çok saçma. Herkes ona önlem alıyor falan. 5vs1 gibi oluyor. 45'ten sonra oyun saçma sapan bir hal alıyor. Karşı takım vs Mortred yada Troll yada Void.
Mesaj tarihi:

Bütün takım nereye bm kasıyor, saçmalamayın lütfen. Mortred late game herosudur ve late game dediğinizşeyde zaten çoğu heronun vurduğu "hasarlar" üst rakamlara ulaşır ve oyunda yapılan en ufak bir hata oyunun bitmesine neden olur. Dediğim gibi late game de morted'ı öldürürsen ( çoğu oyunda yüksek kill i o toplamştır ) sonradan 3-4-5 kaç kişi ise rush yaparsın yıkarsın ve geçersin. Dediğim gibi mort'u öldürmek içinse stun varsa stun kullanirsin, necro varsa onu kullanırsın bi şey kullanırsın. Ama yok abi mort çok üstün ona nerf atın, yok mirananın oku çok stun koyuyor, onu sınırlandırın, pudge'ın attığı skill çekmesin, onun yerine ters tarafa itsin, üstün takım 1 tank, 2dps , 2 mage'den oluşur diyenlere replay sayfalarından 5x int, 5x str nası kazanılır onların replay'lerini seyretsinler.

Bilmiyorum ama oyunun başında yapılabilecek değişiklikler var, dediğim gibi oyunun başında "line" değiştirmeyi bilin.

Bunları bilmeyenler için gelsin

Edit : Birde lütfen "random game" lere girip tecrübelerinizi aktarmayınız.
Mesaj tarihi:
stun mu? lol.
bkb kastı bitti işte. bi kişiyi kesmesi 2-3 saniye alıyo zaten.

5v1 durumundayken biraz zamandan kazanıp bkbnin süresi bittikten sonra belki kesilir de 5v5 dalıyolar bi espirisi kalmıyo.
Mesaj tarihi:
@deathblade
honun herolarına pert demişsin de şikayet ettiğin hiç bi hero hon da yok :P gerçi betada oynadığın için en son, çok da hon hakkında doğru değerlendirme yapabilceğini sanmıyorum.

hon hertürlü dotadan iyi. mh'siz oyun mis gibi. mh'siz dota çıkınca dota döver tekrar :D
Mesaj tarihi:
@Deathblade

Benim şikayetimde o 5 tane adam Mortred ile uğraşıyor. Onu keserlerse gerisi kek oluyor. Bu mudur denge? 4 tane adam Mortred'a hamallık mı yapacak adam tek başına oyun alacak diye. Karşı takımdanda 5 tane adam onunla uğraşacak. 9 kişi bir adama çalışıyor. Yok adamı kesemiyorsunda %30 misslio + blinki var her türlü kaçabilir yakalıyabilir + öküz gibi slowu var. 5 tane adamın işi gücü yok bunlamı uğraşacak. Hon'un farkı bu işte. En kral heroyu bile başka bir hero durdurabiliyor.

Mesele Mortred winner olması değil. Mortred'ıda kesecek yollar var. Ama 5 tane adam organize oluyor sırf onu kesecek diye. Hatta olay yenmek değil. Oyundan zevk almak. Ama 9 kişi 1 heroya çalışınca ben pek zevk almıyorum.

Yine aynı şekilde Balanar var mesela. Oyun başı oynamayı bilen adam 20 kille bile ulaşır. Ama oyun sonu balanar da kek. Yani Dota'da çok fazla oyun başı coşan (oyun sonu gg) yada oyun sonu coşan (oyun başı piyasada yok) hero var. Hon'da her hero tüm dakikalarda iş yapıyor her türlü oyunda kalıyor. Sürekli combo var oyunda. 1 hero 30 dk nc kasıp diğerleri savunma yapmıyor.

Dota'da tek bir heronun defalarca oyun aldığını gördüm ki bende tek başıma bir sürü oyun aldım. Ama Hon'da bunu çok görmedim çok nadrdir. Anca oyunda noob olursa. Tek başına takılan eziliyor Hon'da. Her player takım oyununa zorlanıyor başka çaresi yok. Güzelliği burda.

Bunda en büyük sorunda Dota'nın eskisi gibi sık güncellenmemesi. Mesela Taurent. Heroyu hemen nerflediler. Ama nerflenmesi gereken başka herolar hala duruyor bayadır. Ayrıca Tuarentide öyle bir nerflemişlerki bir daha almadım. Sadece yeni eklenen herolar güncelleniyor.
Mesaj tarihi:
Abi topiği HON bir numara muhabbetine çevirmeyin yeteri kadar var, lütfen. Bende aynı şeyi söylüyorum HON'un betasında oynadım, kusra bakmayın ama yukarıdada söylendiği gibi, Dota 2 çıkınca, buzcuk kurbağımızın bir şey kaybetçeği yok, HON oyuncuların büyük çoğunlu Dota2'e geçecektir.

Hatta şu anda bağlantı sorunlarını ve mh problemini çözdükten sonra Dota hem HON'u hem LOL'u dövcek derecede bir oyun. Yok Garena, yok Eurobattle derken millet sıkıldığı için geçiyor. Ben de onun için bıraktım zaten.

Not : Birde Mort için 15 kişinin programlanmasına gerek yok, aklıma şimdi geldi mesala birisi Atropos alır,2.skill i 6-7 sn uyutuyordu sanırsam. 5v5 toplu girişlerde, uyut mort'u indir diğerlerini sonra al mort'u. Bak ne güzel çözüm bulundu. Kimsede BM almadı.

Not2: Takımda bir tane rasta olsun, gang'lerle hayattan bezdirirsin Mort'u, oyundan disconnect yaptırırsın gerekirse. Bak ne güzel çözüm bulundu. Kimsede BM almadı.

Magnus + Earth + Enigma ulti combolarına bir şey demiyorsunuz, gidiyorsunuz hala Mort diyorsunuz, almayın abicim sniper ve türevlerini oynayamıyorsanız ekmek olursunuz Mort'a karşı. Ne bu PES oynamıyoruz herkes istediği takımı alsın, güzel bir oyun olsun, neşeli geçsin 50 dk herkes oynasın, DOTA budur, karşıdaki hero'ya göre belirli "karşı hero" lar alarak oyunu çevirirsin, onun yaptığı itemlere göre item kasarsın. Early game'de sen üstünsen erken basarsın, yok basmayıp kaçırırsan, o oyun "late game" de bir yerine kaçar. Böyle bir haritadır DOTA, bu özellikleriyle sevilmiştir.

Eski köye yeni adet getirmeyiniz, HON hayatınızda başarılar dileriz.

( Kafiyemi de çakar giderim:) )
Mesaj tarihi:
Abi hala anlamıyorsun. Mortred ilahtır demedik bizde. Sırf 5 kişi onunlamı uğraşacak. Kendin diyorsun Atrpos al uyut 5 kişi dal falan aşırı sıkıcı. 9 kişi bir heroyla uğraşıyor.

Zaten Dota 2 çıksa herkes Hon'a geçer. Ona itiraz yok. Ama şuan en iyisi Hon.
Mesaj tarihi:
Deathblade said:

Abi topiği HON bir numara muhabbetine çevirmeyin yeteri kadar var, lütfen.

Deathblade said:

Böyle bir haritadır DOTA, bu özellikleriyle sevilmiştir.

Neden herkes Mort'la, Troll'e uğraşır biliyor musun? Çünkü bu herolar "carry" dediğimiz, canı az, dmg'ı fazla olan "dps"(damage per second) über herolarıdır. Ne demek yani herkes önündeki adamla uğraşsın.

Oyunun taktiği

Tank'lar : Canı yüksek olan savaşlarda damage'i yiyen ( yemeye çalışan ) karakterlerdir
Carry'ler : Oyun sonunda dps olarak üst düzeyde fakat tanklara oranla canı az olan, savaşlarda öldüren kesimde olan karakterlerdir.
Caster'lar : Canı en az olan fakat karşıdaki heroları etkisiz hale getiren karakterlerdir.

Mort bir carry herosudur. İlgilenmezsen seni öldürür, keser, biçer. O ne demek şimdi herkes niye Mort'la ilgilensin.

Her hangi bir "carry" 'yle ilgilenmezsen, üstüne bir feed'lersen,oyunu kaybederken sadece sövebilirsin çünkü. Birde her hangi bir dps lifesteal kastıysa 5 kişinin arasına girer full canla çıkar gerekirse.

Deathblade said:

Böyle bir haritadır DOTA, bu özellikleriyle sevilmiştir.

Lütfen artık sadece kendi topaklarınızda HON reklamı yapınız. Birde çok merak ettim şimdi invite, trial fln varsa birisi atsın deneyim bakalım sistem nasıl olmuş. Görelim her oyunda herkes farklı hero'mu seçiyor. Electrician'ımla oyun alayım az.
Mesaj tarihi:
Buddha said:

@Deathblade

Benim şikayetimde o 5 tane adam Mortred ile uğraşıyor. Onu keserlerse gerisi kek oluyor. Bu mudur denge? 4 tane adam Mortred'a hamallık mı yapacak adam tek başına oyun alacak diye. Karşı takımdanda 5 tane adam onunla uğraşacak. 9 kişi bir adama çalışıyor. Yok adamı kesemiyorsunda %30 misslio + blinki var her türlü kaçabilir yakalıyabilir + öküz gibi slowu var. 5 tane adamın işi gücü yok bunlamı uğraşacak. Hon'un farkı bu işte. En kral heroyu bile başka bir hero durdurabiliyor.

Mesele Mortred winner olması değil. Mortred'ıda kesecek yollar var. Ama 5 tane adam organize oluyor sırf onu kesecek diye. Hatta olay yenmek değil. Oyundan zevk almak. Ama 9 kişi 1 heroya çalışınca ben pek zevk almıyorum.

Yine aynı şekilde Balanar var mesela. Oyun başı oynamayı bilen adam 20 kille bile ulaşır. Ama oyun sonu balanar da kek. Yani Dota'da çok fazla oyun başı coşan (oyun sonu gg) yada oyun sonu coşan (oyun başı piyasada yok) hero var. Hon'da her hero tüm dakikalarda iş yapıyor her türlü oyunda kalıyor. Sürekli combo var oyunda. 1 hero 30 dk nc kasıp diğerleri savunma yapmıyor.

Dota'da tek bir heronun defalarca oyun aldığını gördüm ki bende tek başıma bir sürü oyun aldım. Ama Hon'da bunu çok görmedim çok nadrdir. Anca oyunda noob olursa. Tek başına takılan eziliyor Hon'da. Her player takım oyununa zorlanıyor başka çaresi yok. Güzelliği burda.

Bunda en büyük sorunda Dota'nın eskisi gibi sık güncellenmemesi. Mesela Taurent. Heroyu hemen nerflediler. Ama nerflenmesi gereken başka herolar hala duruyor bayadır. Ayrıca Tuarentide öyle bir nerflemişlerki bir daha almadım. Sadece yeni eklenen herolar güncelleniyor.

kötü post is kötü
  • Yeni Oluştur...