Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

salih memecan

Artariel

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

tayyip'e dansöz ve ağzı bozuk deseydi, "seviyesizlik efendim ayıp birşey" diyenler "oh ne güzel mizah yapmış" diyecekti. tayyip angut olarak çizilince mizah oluyor da kılıçdaroğlu dansöz olunca olmuyor mu?

bizim memlekette olmuyor.

olmuyor çünkü diğer çizenler mizahtan anlıyor, salih memecan gibi fem hocası mizahı yok heriflerde
Sosyal ağlarda paylaş

Olay tayyip, kk değil. Mizaha tahammül sıfır.

Tayyip böyle tayyip şöyle diye ağlayan tayfa çok mu farklı, daha geçen gün kk yapmadı mı aynısını. Sergi açılmadı mı bu tarz bişeyle.

Gidip oraya sergide eğleniyorsan, ertesi gün sana bu yapılınca olgunlukla karşıla. Karşılamayacaksan sen de yapma. Ya da komple kapatın olm mizah endüstrisini, madem yediremiyosunuz.

Ha salih memecan'ın ne olduğu ayrı, o ayrı bi konu. Ama bunu x kişisi de yapsa aynı tepkiyi alırmış bariz. Ortada 2 farklı yüz, bi dansözlük var. Yanlış da olmamış yani.
Sosyal ağlarda paylaş

burada salih memecan'a giydiren arkadaşları şurada da görmek isterdik.

http://forum.paticik.com/read.php?13,5172318

seviyesizlik dizboyu her tarafta. memleket sirke döndü.

http://www.youtube.com/watch?v=S0cHXqQOqww

şunu bile özlüyorum şahsen.

liseliler bilmez demirel özal erbakan inönü meclis'de konuştuğunda yer yerinden oynardı
Sosyal ağlarda paylaş

fiz hangi karikatürist ergenekon'la suçlandı, abartmanın da bir dozu var. :p kılıçdaroğlu isterse dava açar, ona da lafım yok. hatta tayyip'e danışsın, damdan düşenden akıl alsın heh

mizahtan anlamak anlamamak değil mesele, çifte standartın absürd boyutlarda uygulanması. ben olsam angut kılığında çizerdim sırf bu dostlar alışverişte görsün fikir özgürlüğü savunucuları kıyıya vursun diye. dansöz gene edepli olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun bu kadar tepki görmesinin bir sebebi de başbakanın aynısı kendine yapılınca ortalığı ayağa kaldırmış olması, hadi adil biriysen buna da aynı tavrı koy demek olay.

Aynı zamanda mizahla direk bok atma arasında fark vardır. Bu da ayrı mesele. Mizah yaparaka eleştirseler kimse laf edemez.

O serginin açılması da çok yanlış bir şey, sergideki her şey doğru da politik olarak çok yanlış hamle
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkenin basbakanı,
bak tekrarlayayım, BASBAKAN
yurutmenin basındaki adam
hatta pratikte yasamanın da basındaki adam
artık yargının da basındaki adam,

bir nevi kral.

bu adam eger bir kisi hakkinda dava aciyorsa o davayi kazanir.
o adam istifa edecek diyorsa o adam istifa eder.

o adam bu kadar guclu.
o adami elestirenler zaten essek yukuyle tazminat odedi.
o adami elestirenler, karikatur yoluyla degil de basin yoluyla elestirenler iceri girdi.

simdi, O ADAMA DESTEK VERDILER MI HEDE HODO demek anlamsiz kaliyor.

herhangi bir adam padisaha destek ciksa ne yazar, cikmasa ne yazar.
ama padisahin niyeeti adalet olsaydi, kendisine yapildiginda verilen tepkiyi burada da verirdi.

padisah iste, adili mi olurmus ?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

tayyip'e dansöz ve ağzı bozuk deseydi, "seviyesizlik efendim ayıp birşey" diyenler "oh ne güzel mizah yapmış" diyecekti. tayyip angut olarak çizilince mizah oluyor da kılıçdaroğlu dansöz olunca olmuyor mu?

bizim memlekette olmuyor.

varsayımlar üstünden atıp tutuyosun. dikkatli bakarsan sorunun adamın laf atmış olması değil, taraflı olması. durup duruken tayyipe laf eden 234234 site var internette, durmadna oralart linklenmiyo dimi etrafta.
ne getirilip konuluyo, hem baykala hem bahceliye hem kılıcdaroğluna hem tayyipe, kime gerekiyosa ona tepki gösteren mizah dergilerinin işleri linkleniyo, karikatürleri konuluyo.

salih memecanın hareketi, net bir şekilde "bugunde kılıçdaroğluna laf sokuyum, kötü kötü şeyler diyim" den öteye gitmediği oldukca acık. ortada bi mesaj verme halkı bilinclerdirme, hicivle normali sorgulatma yok. bildiğin laf sokma var.

git bak o mizah dergilerine, ilk iki sayfalarına baksen yeter zaten. her karitatürün altında üstünde, hangi habere olaya karşı yapıldığı yazılıdır görürsün. tepkiler acıktır nettir serttir, ama bir yandanda tarafsızdır, keza hakedene yapılır.

salih memecan, "bizde 3 günde cıkartırlardı"lara "güzel öldüler"e tek laf etmişmidir? ananıda al gitlere? hayır.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

varsayımlar üstünden atıp tutuyosun. dikkatli bakarsan sorunun adamın laf atmış olması değil, taraflı olması. durup duruken tayyipe laf eden 234234 site var internette, durmadna oralart linklenmiyo dimi etrafta.
ne getirilip konuluyo, hem baykala hem bahceliye hem kılıcdaroğluna hem tayyipe, kime gerekiyosa ona tepki gösteren mizah dergilerinin işleri linkleniyo, karikatürleri konuluyo.

inanıyorsun yani tarafsız olduklarına öbürlerinin ciddi ciddi? demek o yüzden tayyip'e karşı ideolojik açıdan karşı dururken ve şahsi saldırırken, baykal/kılıçdaroğlu vs'ye yönelik karikatürlerin çoğunluğu "beceriksizliğiniz yüzünden bunları indiremiyorsunuz" ekseninde dönüyor.

neyse ben iyi takip etmiyorum herhalde, sizin dediğiniz gibidir. değilse de gene tayyip haksız.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo o karikatürler o eksende dönmüyor gayet? ben pek çok defa kılıçdaroğlu ve mesela rte'nin girdiği saçma sapan polemikleri eleştiren karikatürler gördüm penguende. bu da chpnin muhalefet görevini yerine getiremediği ekseninde dönen karikatürler işte.

ayrıca en nihayetinde penguendeki karikatürlerle bu karikatür arasında bariz bir üslup farkı var. penguende her ne kadar söylemek istediği şeyi ağır bir şekilde ima etse bile son yorumu okuyuca bırakır ben asla "Başbakan dansözlük yaptı" gibi bir şey yazdıklarını görmedim, genelde başbakan ne yaptıysa onu yazıp (out of context olabiliyor bazen bunlar gerçi o doğru) altında karikatür çizerler. Bu adam direk kemal kılıçdaroğlu dansözdür yazmış. Bence bu bariz bir üslup farkı. Mesela CHP gençlik kolunun hazırladığı sergi de o açıdan rezalet, kemal kıçıldaroğlunun onu açması ayrı fiyasko.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...