Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hukuk/İcra sorusu

Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Şimdi ben zamanında ING den bi kredi çektim 5k tl kadar. Bikaç ay gecikme haricinde( ki onlar da telafi edildi) düzenli hatta taksit tutarından daha büyük ödemeye devam edildi. Neyse, adres değişikliği vs olduğu için tabiiki eime ulaşmadı ödeme emri vs. Bunlar kredili mevduat hesabı açmışlar adıma, ordan gecikenleride yemişler, üstüne bide faiz bindirmişler.

Neyse, bugün şirketimden mail geldi, haciz emri diye. Adamlar 4,9k tl borç göstermişler. Hemen avuatlarının yanına ödemeyi yapacak kişiyi yönlendirdim 2,5k TL si ödendi gerisi de birdahaki aya sarkıtıldı.

Şimdi burada bikaç sorum var;

Ben bunlara ne gibi itiraz edebilirim. Ya da ödemeyi tamamladıktan sonra(ki avukat masrafını da bize ödetiyorlar) nasıl bu şekilde bir üçkağıda geçtikleri için(şirketime ulaşabiliyorlarsa bana da ulaşırlar mantığı) dava açabilirim?
Benim bu miktarı iptal ettirme hakkım var mı?
Bana sağlıklı bigilendirme yapılmayıp alttan alttan kendi açtıkları hesaptan para çektikleri için bişey gelirmi elimden. Kısaca kendimi nasıl savunabilirim?

Acil cevaplarınız lütfedilir. Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük ihtimalle gene o sözleşmede felan biyerden geçirdiler. Benim amacım zaten bu hani oluyor ya, sözleşmede haklı olsalar dahi tüketiciyi koruyan kanunlardan bi çıkar yol bulabilir miyiz diye.

Ha bu arada, bu parayı şimdi ödememize rağmen ilk maaşımdan 1/4 oranında kesinti yapacaklar(gönderdikleri hacizdeki ödeme şekli bu). Hem alıyorlar paranın tamamını, hem de maaştan bir ay kesintiye devam, İtiraz hakkımız ayın 5'ine kadar olmasına rağmen...
Sosyal ağlarda paylaş

kredi acildigin an zaten kredili mevzuat hesabi aciliyo
mantigi sen odemeni geciktirirsen kredin bozulmasin KMH dan para cekilsin faizli sekilde ode

ama senin durumunda sorun su
sen avukata dustugun icin

ana para + faiz + %12.5 avukat ucreti + maheme ve icra masraflari seklinde odeme yapacaksin

sadece icra islemlerinin durdurulmasi felan 250 300 liraya mal oldugunu goz onune alirsan bu tur durumlarda en buyuk sorun icra zaten

banalar 3 lira fazla kazaniyim modundan ote 50 kurus icin bile icra davasi acabiliyolar
ve borclu olarak takip etmek sorumlu olmak senin goevin
banka odemeni yapmassan seni arayip gunlerce urasmak zorunda deil sadece protestosunu ceker noterden o kadar
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada borc miktarindan fazla para cekerlerse sende icra dairesine elindeki belgelerle basvururp karsi icra davasi acabilirsin
dersin ki borcum bu kadardi
faizi avukat masrafi maheme masraflariyla su kadar olmus
ben su su su tarihlerde elimde dekontu bulunan odemeleri yaptim
ama su paralar fazla cekildi

hatta icradan once bankayla gorurrsen geri odemeni yaparlar
yapmaslarsa catir catir alirsin merak etme
Sosyal ağlarda paylaş

abi anatamadim sanirim
simdi sen 5000 lira cekmedin mi

5000 lira 24 ay cekmis olsan zaten su anda ki kredi faiz oranlariyla yaklasik odemen gereken miktar
6500 lira felan
onu gectim sen odemeni geciktirmissin buda demek ki
aylik olarak extra faiz isledi diyelim
borcun yaklasik 8000 lira oldu

bunun ustunden %12.5 avukat masrafi oduceksin 1000 lirada o
mahkeme ve dosya masraflari icra islemi zart zurt desen 9500 10000 lira gibi toplam bi para tahsil etmeleri lazim senden
Sosyal ağlarda paylaş

Keşki abi direk odemeden once ağlasaydın en buyuk cozum
Dıcektınkı benım okadar param yok sukadar param var ısınıze gelıyosa odıyım yoksa zaten maasının %25 ıne hacız koyabılıyolar buyrun maaşımdan kesın dıcektın. O para tertemız 2 mılyara dusucektı.
Sosyal ağlarda paylaş

CapN said:

Keşki abi direk odemeden once ağlasaydın en buyuk cozum
Dıcektınkı benım okadar param yok sukadar param var ısınıze gelıyosa odıyım yoksa zaten maasının %25 ıne hacız koyabılıyolar buyrun maaşımdan kesın dıcektın. O para tertemız 2 mılyara dusucektı.

bu arada evet capn dedigide onemli solemeyi unutmusum
avukat ahil herkesle pazarlik edebilirsin bankalar cogunlukla aman allahindan bul diyip useneip alabiliyo faizden kesip
ama belli olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

benim anladığım kadarıyla o kredili mevduat hesabı kadar puşt olay yok. tamamen kurnazlık. kredi kullanımında yasa bunların elini bağlıyor, özellikle konut kredilerinde. kredili mevduat hesabı diye bir şey uyduruyor sevgili bankalarımız. kısa vadeli otomatik kredi kullanmış gibi oluyorsun. ödemeyi uzattığın an vuruyorlar kırbacı.
Sosyal ağlarda paylaş

sonra o borcu öyle bir hale getiriyorlar ki engellemeseler daha iyi. o yasa bu tip durumları engellemek, zor duruma düşmüş insanların daha fazla sömürülmemesi için çıktı. o an insan evim gitçeğine ne şartta olursa olsun borç alayım sonra bir şekilde öderim diyor astarı yüzünden pahalı hale geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendim kullansam ne ala...
Adamlar kafalarına göre kredili mevduattan ihtiyaç kredisini kesmişler. Üstüne üstlük ödediğim o kadar miktarda yalan oldu..
İşi aceleye getirip 2,5k yı ödedik bi kere. Pazarlık benimde sonradan aklıma geldi ama başımın gözümün sadakası olsun.
Ödeyemeyeceğimden değil hani, çok yoğunum, aksıyor, unutuluyor vs, ama haksızlığa da gelemem yani...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...