Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elveda sit alanları

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Bence nükleer enerjiye karşı çıkmadan objektif bir bakış açısıyla yaklaşmak gerek. Malum Türkiye'de çevre sorunları oldukça fazla. Zamanında Çernobil kazasından sonra da bu coğrafya "kanser paranoyası" yaşadı haliyle. Bu yüzden karşı çıkılıyor.

Öbür yandan, bence alternatifleri denemeden nükleere sarılmamak lazım. Eğer ki alternatifler yetmiyor, enerji için var olan ödenekler kasayı zorluyorsa nükleer santral kurulabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

LucifeL said:

Açıklar mısın peki ya da biri açıklayabilir mi?

Bkzn iran
Amerika: SIZ NUKLEER BOMBA YAPIYONUZ LOL
Biz: wtf?
Amerika: /spoil war
Amerika:
Bence İran ve Türkiye arasında 2'li ilişkiler konusunda fark var bence biz ülke olaraka nükleer santral yapsak İran'a yapılan muamele bize yapılmaz daha ılımlı olur sonucta Amerika İran ve Irak'a koyduğu ambargonun en esas noktası petrol nükleer saldırmak için sadece bir neden bize o şekilde davranamazlar sonuçta ortadoğuda ki en stratejik ortaklarıyız...
Sosyal ağlarda paylaş

@SeaGle Türkiyede kurulacak olan bir nükleer tesisin güvenli olacağinimi idda ediyosun.Birak türkiyeyi komşu ülkeler bile itiraz etmesi lzm onlarda etkilenicek olasi bi felakette.
Ayrıca türkiye nükleer santrali işleticek kontrol edicek bir bilim adami grubu olduğunu düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yaa yaa.. elbette itiraz edilmeli..

tabii..

o değil de kimse bulgaristandaki ve ermenistandaki geçen yüzyıldan kalma -abartıyorum tamam- teknoloji ile yapılmış santrallerin işletilmesine itiraz etmiyor hani..
romanyada da 4tane olması lazım. ukraynada 10-15tane.. bunların çoğu eski rus teknolojisi.

bilmeden konuşuluyor sanki..
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abi yapmayın allahınızı severseniz ya. Kaldırıp bi dakikada çöpe attınız memleketin yetişmiş insanlarını. Bu iş üzerine bölümler var bu ülkede, yapmayın allah aşkına.

duyan da 50 tane araba firmamız var, en iyi elektrik santralleri türkiye'de, dünyanın en iyi üniversite listelerinde top 10'da koşturuyoruz, hızlı tren faciası gibi olaylar hiç yaşanmıyor sanacak ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Duyan da dünyanın en geri kalmış ülkesiyi zannedecek.

Kusura bakmayın, ben bu ülkenin eğitilen insanlarına güveniyorum. Ben bugün öğrenciyim, yarın mühendis olup çıktığımda aldığım eğitimle ilgili bi bilgisi olmayanların "bizimkiler patlatır onu yea" gibi konuşmaları hoşuma gitmez.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

hızlı tren faciası mühendislik, hesap vs. değil politika faciasıydı yalnız.

bi daha deneyin, doğru bişi söylediğinizde ok yazacağım bak altına.

Abi peki nükleer santralinde bi politika faciası olmıyacağının garantisi varmı. Çok basit bi örnek vericem bu arada. Mersinde ATAŞ petrol rafinerisi tam 30 sene amerikalıların yönetimi altındaydı.Bu 30 senede bi tane bile depolama tankında yangın çıkmadı. Bizim yönetimimize geçtiği 3. senesinde nerdeyse bütün rafineri yanıyodu. En basit örnek bu abi . Ben Bizim Yönetimimize GÜVENMEM.
Sosyal ağlarda paylaş

@UrsusMaritimus:

kafam döndü. tam anlatamayacağım galiba ama şöle. rafineri gibi yerler kapasite arttırımına ihtiyaç duyar zamanla. açıp bakmadım yangın nerede başlamış diye, bişi diyemeceğim. yeni yapılan yerlerde sorun olmuştur ya da eskiden kalan kısımın bakımı yapılmamıştır diye.. kesin bişi diyemem şimdi.

diğer yandan nükleerde kapasite arttırımı yok, depolama yeri bi kere yapılıyor. robotlu zaten o da. yapan sen değilsin, köprüleri ne kadar biz yaptıysak o kadar yapılıcak hani.. ki bu da bizim salaklığımız ya neyse. o ayrı mesele.

ama en önemlisi çok çok geç kalınmış bir durumdayız. ben size söleyim, brezilya hes olarak öteki tip eneerjilerinden fazla üretim yapar. rahat yani o konuda. bizde hese tu kaka dediler, termik zaten kötü... e dışarıdan gaz alıp yakarsan çok pahallı...rüzgar falan tek çözüm değil. enerjin vardır nükleer gibi asılırsın dönem içerisinde rüzgara. ancak o öyle işler.

du lan şansa elimin altında buldum.. öbür ülkeleri de en azından BRIC'i de koyarım bi ara.

Sosyal ağlarda paylaş

Abi babam ataşta emekli geçen olayı etraflıca konuştum.

Yangın ilk olarak bi depolama tankında çıkıyor. Daha önce 4 kez bu tank doluma uygun değildir bakım yapılması şarttır belgesi çıkarılmış.(ki birini babam kontrol etmiş ve çıkartmış.)
ki bu belgeyi çıkarttıktan 1 ay sonra emekli oldu.
Ardından 3 ay sonra herhangi bi bakım yada önlem alınmadan hobaaa diye tankı doldurmuşlar. Tabi sonra buhar birikmesi ve ilk kıvılcımda poff.Abi bizim Yönetimimizde işler Boşver gitsin nolucakki , sonra yaparız olduğu için nükleer olmaz olamaz kesin bi bokluk çıkar.Yoksa nükleere karşı çıktığım bi nokta yok.

Bide bizde adam kayırma has safhadadır sende bilirsin Dayım milletvekili bi bok yapamazlarki mantığı. Ama işte radyasyon dinlemiyo o akrabalığı.
Sosyal ağlarda paylaş

radyoaktif atık çöplüğü olmayacağı şu andaki kadar malum.

bi yer altı depolama tesisi açılmasına karar çıksın yarın. santral olsun olmasın taşınır, depolanır. soğutmasız biraz saçma olur ama yapılır.

rafineri için iki tahminimden biri doğruymuş. bakımsızlık.. sdfsdfsdf olur öle bizde.
yalnız nükleer de çok bi insan üzerinde iş yok. hani bakımları var, makineler sökülüyor arada. türbin sökümüne hatta discovery'deki adam da katılmıştı. her bişi tamir ediyoruz programı var. "kirli şeyler" değil bu program. eheh

o işe kimse yakınını sokmak istemez bence. ağır ve evet riskli bir iş. ama orada olana riskli.

bizim durum biraz şeye döndü ya iki bacağınızı kesicez ya da tek ayağınızı kesicez gibi bişi oldu. üretim yetersiz, diğer çözümler sabit enerji sağlamıyor ve reliable değiller ve uzun sürüyor yapmak.

bi 10sene önce nükleer yapmak saçma idi ama şimdi bişi koymalılar ki rüzgara falan asılacak imkan yaratılsın.

ama en önce alım garantisini çıkartsınlar bu kışa. en önemlisi o
Sosyal ağlarda paylaş

abi siz hâlâ böle bişi yapılırsa bize bırakırlar kafasındasınız.

nerede yaşadınız bunca sene ben onu çözemiyorum nan?

yapan gavur olacak, işleten ilk kısmında gavur olacaktır. yetmezse kontrolör olarak adamlarını atarlar bir güzel. o da yetmezse senede 2-3sefer yapan denetim elemanları gelir gider. onu da geçelim enerjiyi nereye, kime satacağımıza varınca parmak atmayacaklar mı sanıyorsunuz?

bizimkiler "buehehe biz yapıverdik!" diye kasılırlar anca. sadece ameleliğini yaparız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...