DaWitchyCode Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Hemen herkesin bu konuda bir diyeceği vardır elbet. Duymak istiyorum. Boşuna mı bu kadar velvele, acı - mutluluk silsilesi, yaşam mücadelesi? Hayatın absürtlüğüne mi, mutlak doğrularına mı, kaderciliğe mi gebe bir ibaredir bu size göre? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Sana goresi bana goresi yok. Bugune kadar hep boyle olmus, bu kafayla da hep boyle olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 tarih sebepler ve sonuçlardan ibarettir. aynı sebepler aynı sonuçları doğurur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Aynı şartlar altında aynı sebepler aynı sonuçları doğurur. Fakat şartların durağanlığı yoktur, evrende var olan hareket ve değişim olduğu sürece şartlarda değişkenlik gösterir bence. Dolayısıyla tarih tekerrürden ibaret değildir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 dean'e hemen hemen katılıyorum. bi de 2. abülhamid'in sözü var pek manidar: "tarih tekerrür etmez, hatalar tekerrür eder." özellikle türkiye'de tarih tekerrür eder abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 tarih tekerrürden ibarettir sözü bence daha çok insanların verdiği kararlarla yaptıkları hataların hep aynı şekilde olduğu şeklinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genitalic Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Sizin ne düşündüğünüzün evrenin ve evreni uygulanabilir kılan yasaların çok da umrunda olmadığını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Topigi okumaıdm sadece ne kadar gerzekçe bir laf oldugunu söylemeye geldim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 önce evrenimizi tanıyalım sonra evrendeki yerimizi bilelim sonra tarih kelimesini ağzımıza almaya başlayabiliriz ama bu şekilde değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genitalic Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Fistan said: önce evrenimizi tanıyalım sonra evrendeki yerimizi bilelim sonra tarih kelimesini ağzımıza almaya başlayabiliriz ama bu şekilde değil. Meraktan soruyorum, tarih kelimesi nasıl doğru şekilde ağıza alınır sizce? Kelime anlamıyla tarih'i düşünürken evreni anlamaya ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, özellikle de değerlendirme yapmadan kronolojik olarak olayları sıralama eğilimindeysek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 tarih denince insanlık tarihinin kastedildiğini şu an anladım. yoksa insanoglunun yaşı bilmem kaç milyon yıl, dünyanın yaşı 4.5 milyar yıl. neyi tekerrür ettiricez o da ayrı konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genitalic Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Sadece cümleyi ele alırsak, haliyle yanlış ama bunu sormaya da gerek yok, daha önce olmuş bir olaya benzer başka bir şey olur ve bunu genelleyip "bak yine kız arkadaşımdan ayrıldım tarih de tekerrürden ibaretmiş" dersin, olur biter. Kimse de sana "bütün değişkenler aynı mıydı bakayım ha?" demez. Onun dışında, modern fizik dışındaki bilimlerde determinizmin geçerli olmadığını gösterir herhangi bir delil yok. Modern fizikteki belirsizliklerin ve ölçümsüzlüklerin evrenin kuralları doğrultusunda olduğunun ya da insan anlayışının ve tekniğinin şu an için yetersiz kalmasından kaynaklandığının da tartışılması da gerekir. Ama bunu başka zaman başka platformda uzun uzun konuşmak gerekir. Yazmak değil, konuşmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Tarih tekkerürden ibaret değildir ancak bazı olaylar tekkerür edebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar