Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarih tekkerrürden ibarettir?

DaWitchyCode

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Aynı şartlar altında aynı sebepler aynı sonuçları doğurur.

Fakat şartların durağanlığı yoktur, evrende var olan hareket ve değişim olduğu sürece şartlarda değişkenlik gösterir bence.

Dolayısıyla tarih tekerrürden ibaret değildir diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

önce evrenimizi tanıyalım sonra evrendeki yerimizi bilelim
sonra tarih kelimesini ağzımıza almaya başlayabiliriz ama bu şekilde değil.

Meraktan soruyorum, tarih kelimesi nasıl doğru şekilde ağıza alınır sizce? Kelime anlamıyla tarih'i düşünürken evreni anlamaya ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, özellikle de değerlendirme yapmadan kronolojik olarak olayları sıralama eğilimindeysek.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece cümleyi ele alırsak, haliyle yanlış ama bunu sormaya da gerek yok, daha önce olmuş bir olaya benzer başka bir şey olur ve bunu genelleyip "bak yine kız arkadaşımdan ayrıldım tarih de tekerrürden ibaretmiş" dersin, olur biter. Kimse de sana "bütün değişkenler aynı mıydı bakayım ha?" demez.

Onun dışında, modern fizik dışındaki bilimlerde determinizmin geçerli olmadığını gösterir herhangi bir delil yok. Modern fizikteki belirsizliklerin ve ölçümsüzlüklerin evrenin kuralları doğrultusunda olduğunun ya da insan anlayışının ve tekniğinin şu an için yetersiz kalmasından kaynaklandığının da tartışılması da gerekir. Ama bunu başka zaman başka platformda uzun uzun konuşmak gerekir. Yazmak değil, konuşmak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...