Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Archangel_ said:

tedaviye yeni başlandığında da dediğim gibi büyük ölçüde hallolsa bile bu tip şeyler devam edebiliyor.hatta yerli yersiz şeker düzeyi düşmeleri, bulantı kusma baş dönmesi vs. dahi olabilir. kendi etrafımdakilerden düşündüm, tedavi süresi ilerledikçe o aşırı yemeyi bırakan da var, gece dolaptan tatlı aşıran da.
sabahları şekeri hep düşük oluyo baş dönmesi falan da oluyo yav
Mesaj tarihi:
kendi dahiliyecisine bi danışın isterseniz ama genel olarak normal kabul edip üstüne çok düşmeyecektir tahminim. oldukça da yaşlıymış gerçi ama ağır olmayan diabet büyük ölçüde tedaviyle birlikte, hastanın da dietine gerçekten dikkat etmesiyle kontrol altında tutulabilen bir rahatsızlık
Mesaj tarihi:
Law said:

Bu hastalık eskiden var mıydı ? Yani 200-300 sene önce. Varsa o zaman ne yapıyordu insanlar hani insülin yok. Yani ölüyorlarmıydı, kilo mu alıyorlardı, zayıflıyorlarmıydı, ne oluyordu.

ben de çok merak ediyorum bunu
muhtemelen duruma göre 5-10 sene en boktan hayatı yaşayıp bir şekilde ölüyordu insancıklar

200-300 seneyi bırak, 50-60 sene öncesi de felaketti, 20 sene öncesi de. Enjektörle geziliyordu (yazın sıcakta ilave buzlarla), şimdi hiç değilse tükenmez kalem gibi kullan-at şeyler var. 5 saniyede şekerini ölçen cep telefonu kadar aletler var cart curt.

Amma velakin bundan 50-60 yıl sonrakiler de aynı şeyleri söyleyecek.

Tıpın ileri falan olduğuna inanmıyorum ben bu konuyu düşününce...
Mesaj tarihi:
yav said:

Law said:

Bu hastalık eskiden var mıydı ? Yani 200-300 sene önce. Varsa o zaman ne yapıyordu insanlar hani insülin yok. Yani ölüyorlarmıydı, kilo mu alıyorlardı, zayıflıyorlarmıydı, ne oluyordu.

ben de çok merak ediyorum bunu
muhtemelen duruma göre 5-10 sene en boktan hayatı yaşayıp bir şekilde ölüyordu insancıklar
hakkaten düşününce cok kötü be direkte öldürmez inanılmaz süründürür adamı, belki şanslılarsa direk hipodan falan gidiyolardır.
said:

200-300 seneyi bırak, 50-60 sene öncesi de felaketti, 20 sene öncesi de. Enjektörle geziliyordu (yazın sıcakta ilave buzlarla), şimdi hiç değilse tükenmez kalem gibi kullan-at şeyler var. 5 saniyede şekerini ölçen cep telefonu kadar aletler var cart curt.

Amma velakin bundan 50-60 yıl sonrakiler de aynı şeyleri söyleyecek.

Tıpın ileri falan olduğuna inanmıyorum ben bu konuyu düşününce...

Eski şekerli anlattıydı yada okuduydum biyerde net hatırlamıyorum ama adam yanında enjektörlerle gezdiği için polis bunu eroin kullanıyor diye tutuklamş, böle şeylerde var şimdi kalemler var hatta jet diye bi halt çıkarmışlar derinin üzerinden iğnesiz, derinin altına insülin yolluyolar, ama yetmicek yani ne kadar kolaylaşırsa kolaylaşsın bir şeye bağımlı olmanın verdiği psikolojik etki yeter. Ayrıca son dediğine de katılıyorum :)
Mesaj tarihi:
Gözlük demeyin lan bana. Yazın başında değişti gözlük numaralarım. Şu an uzaktaki ışıklar dağınık gözüküyor yine. Çıldırıcam, 4'ü geçti gözler.
Mesaj tarihi:
tıp her zaman illa ki ilerliyor zaten ama "ileri" olamıyor

biyomekaniğin gelişmesi, insanların bazı hastalıklara çözüm olarak çip gibi akıllı şeyleri vücutlarına yerleştirebilmesi falan lazım

çook uzak gelecekte bulunduğumuz yüzyıl gayet primitif bir çağ olarak sınıflandırılır bence tıp literatüründe

ölümsüz olmaktan falan da bahsetmiyorum, önemli olan 80-100 yıl kadar yaşam kalitesini üst düzeyde tutarak yaşayabilmek

sdfil edik: neyse bilmiş bilmiş konuşmayayım ben gene yahu bişi bildiğim yok çünkü
sadece ordan burdan duyduğum gördüğüm şeyler böyle düşündürüyor beni nabayım.
Mesaj tarihi:
Bu tarz hastalıklarda hastalıktan çok psikolojik yıkım felakete götürüyor aslında. Dağ gibi adam dedikleri insanlar iğneye bağımlı yaşıyorlar. Aslan gibi denilen adamlar kumandayı tutup kanal değiştiremiyorlar el titremesinden. 3 çocuk büyütüp tek başına evi çekip çeviren kadınlar yeri geliyor yemeğe ne koyacağını unutuyor. Böyle böyle hastalıklar psikolojik olarak berbat ediyor.
Mesaj tarihi:
Yaşlılık şekeri çıkmış ya büyütülecek birşey göremedim ben. Doğru medikasyon ve daha temkinli bi diyetle gene sapasağlam kalır kadıncağız
Mesaj tarihi:
abi 84 yaşında çıkması gayet normal bence, allah uzun ömürler versin :)

bir de bişey merak ettim, annen 84 yaşındaysa en yaşlı pati sen misin acaba:P 45 50 yaşında olabilirsin yani eheh
Mesaj tarihi:
goldbären said:

abi 84 yaşında çıkması gayet normal bence, allah uzun ömürler versin :)

bir de bişey merak ettim, annen 84 yaşındaysa en yaşlı pati sen misin acaba:P 45 50 yaşında olabilirsin yani eheh

gerçekten kötü.
Mesaj tarihi:
yav said:

tıp her zaman illa ki ilerliyor zaten ama "ileri" olamıyor

biyomekaniğin gelişmesi, insanların bazı hastalıklara çözüm olarak çip gibi akıllı şeyleri vücutlarına yerleştirebilmesi falan lazım

çook uzak gelecekte bulunduğumuz yüzyıl gayet primitif bir çağ olarak sınıflandırılır bence tıp literatüründe

ölümsüz olmaktan falan da bahsetmiyorum, önemli olan 80-100 yıl kadar yaşam kalitesini üst düzeyde tutarak yaşayabilmek

sdfil edik: neyse bilmiş bilmiş konuşmayayım ben gene yahu bişi bildiğim yok çünkü
sadece ordan burdan duyduğum gördüğüm şeyler böyle düşündürüyor beni nabayım.

ahahahahah tibbi gelismelerle ilgili sikko bir hurriyet haberinin altindaki 5 yorum gibi hissettim su an ahahahah
Mesaj tarihi:
608 çok yüksek bi değerle yakalanmış, maşallah hem sağlıklı hem şanslı bi kadınmış :) şekeri ölçüldüğünde ne şikayeti vardı?

öncesinde de çok yediğini düşünüyorum. kolesterol veya tansiyon hastalığı açısından hiç incelendi mi?
çok yemeği azaltması ilk önce kan şekeri düzenlenmesi. zaten size kan takibi yaptırılıyordur günde 2 kez gibi.... sonrasında da sıkı diyete özen göstermesi gerekir. maşallah allah uzun sağlıklı ömür versin, klinik tecrübelerime yaşlılar diyetlerine pek uyma taraftarı olmuyorlar :D
bir de doktor sizi diyetisyene sevk ettiğinde bu durumu belirtseydin diyet ona göre hazırlanırdı.
geçmiş olsun
Mesaj tarihi:
biz doktora nörolojik sebeplerle götürdük unutkanlık falan için
işte çok yemek yemesi durduk yere kilo vermesi ve çok su içmesinden şüphelenerek doktor kan tahlili yaptırdı ordan dahiliyeye sevk edildi falan
diyeti mecbur yapıyo çünkü annem başında nöbetçi gibi sürekli =P
edik:tansiyonu normal kolesterolu 220
edik2: kan takibini günde 4 kez yapıyorum ben her insülin vurulmasından önce
Mesaj tarihi:
iyi maşallah :)
bir de Beden Kitle İndexi kaç çıktı?

kan düzenlenince biraz da anneannenin gayretiyle düzelir. dm ile ne yazık ki obezite arasında bağlantı var, ve bu biraz yumurta-tavuk ilişkisi gibi :) o yüzden kan şekeri düzelse bile çok yemek yeme durumu devam edebilir. torununu kıramaz bence, ailecek desteğinizle diyete bağlı kalmasını sağlayın.

tekrar maşallah :) değerleri iyi yaşına göre... sağlına dikkat ediyor galiba veya bağ bahçe işiyle uğraşıyor?

edit: bir de unutkanlık işini atlamayın. 2 hastalık beraber olması ihtimaline karşı
  • Yeni Oluştur...