Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Hayır, anlamadığım bir şey var. Ateist olarak kuranı okumak ve anlamaya çalışmak gibi bir ödevim mi var? Bana ne neye inanmadığımdan, bir gidin ya... Siz incil ya da hindu metinleri okuyup yoksa diğer dinler mi doğru diye düşündünüz mü? İslam'ı kuranı kullanarak savunuyorsunuz ya, size kapı gibi resmim var: http://itodyaso.files.wordpress.com/2009/06/circular-reasoning-works-because.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 dinin dünyayı ne hale geldiği ortada arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 %99 müslümanız. hala mahalle baskısı var o kadar. müslüman adam çok iyidir. olmayan çok kötüdür diye bi anlayış var hala. %99 müslüman ülkede hala eziliyoruz diye veryansın eden gene müslümanlardır ateist kişilerin vergisi ile cami yapan bi ülkedeyiz ama müslüman vergisi ile ateistlere ait bir şey yapmayan bi ülkedeyiz. alevilere cemevi de yapmıyor devlet diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Napcaklar abi bize o vergilerle? Yani gönül ister okul yapsınlar da ateistlere özel ne yapılabilir yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 abvblizzard said: Napcaklar abi bize o vergilerle? Yani gönül ister okul yapsınlar da ateistlere özel ne yapılabilir yani? ne bileyim daha faydalı kütüphane-çeşme falan da yapılabilir. ülkede bi bayram günü cami yetmez millete o da millette moda olduğu için. normal zamanlar bomboştur camiler. ama 35.000 cami yaptırma derneği vardır. allah onları cennete katacağı için kaynak bulsalar yere göğe cami yapacaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 abvblizzard said: Napcaklar abi bize o vergilerle? Yani gönül ister okul yapsınlar da ateistlere özel ne yapılabilir yani? Bilimsel çalışmalara daha çok yatırım yapılabilir, eğitime daha çok teşvik verilebilir, daha çok okul yapılabilir. Yani tamam camii'ler olsun, insanlar inançlarını yapsın ama resmen millet dinden soğumasın diye adım başı camii var memlekette arkadaş. Hatta utanmadan okul yıkıp camii bile yapanlar var bu memlekette. Gerçi yapılan okula da imam sokuyorlar ya, neyse... Bu arada hatırlatmak gerekir, kimse anasının karnından ateist doğmuyor, müslüman olarak doğuyor, sorguluyor ve kendi yargılarını oluşturup ateist oluyor. Kısaca ateistlere "bilmiyosunuzk" diyemezsiniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 ataistlerin bi derdi yok, ataistlerden önce diger dinlerin, özellikle diger mesheplerin hakları korunsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Cuce said: ataistlerin bi derdi yok, ataistlerden önce diger dinlerin, özellikle diger mesheplerin hakları korunsun. derdi yok derken biraz yavaşla. nasıl derdi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Benden aldığı vergiler ile sadece sussunlar bana müdahale etmesinler, karşıma çıkmasınlar yani beni engellemesinler yeter, gerek sosyal hayat gerek eğitim hayatında vs. Birde ateist yok deist, gibi kavramlarla gelen yine inanan insan veya beni bir kategori altına sokanlarda onlar bu da ister istemez bir ayrımcılığda, "siz biz" farkınıda beraberinde getiriyor. Benim tek dediğim bu bana sunduğu alternatifi ben gerçek olarak kabul edemem ve etmiyorumda. Saçmalık orda vergi veriyorum ve bu vergi benim umrumda olmayan ve bana bir faydası olmayan bir şeye harcanıyor. Yani esas fedakarlıkda bulunan ve hoşgörüde bulunan, tahammül eden taraf onların deyimi ile biz ateistler oluyoruz. O yüzden diyanet bana birşey sunamaz ama ben onun varlığına dolaylı olarak hizmet etmek zorunda kalıyorum :). Esas hoşgörü ve anlayışı acaba kim göstriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 acıkcası aleviler kadar dertleri yok. keza ihtiyacları yok. yanı ben dini ihtiyacımı karsılıyamıyorum vs vs gibi bir durum yok. sunniler tapınıcak diye dünyanın yatırımı yapılırken, diger dinler pylaşılmalı bu yatırımlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 diyanet mevcut haliyle saçma bir kurum zaten. iktidara geldiğimde hepinizi memnun edecek çözümler olacak çantamda, merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 allahsızlığı yayma kürsüsü kurulsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Cuce said: acıkcası aleviler kadar dertleri yok. keza ihtiyacları yok. yanı ben dini ihtiyacımı karsılıyamıyorum vs vs gibi bir durum yok. sunniler tapınıcak diye dünyanın yatırımı yapılırken, diger dinler pylaşılmalı bu yatırımlar. herşey ibadethane değildir. bir ateist te devletten beklediği şeyler var. daha iyi eğitim daha iyi ulaşım vs vs vs. daha az vergi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Sparkcaster said: allahsızlığı yayma kürsüsü kurulsun bu sefer müslümanları ezmiş olursun. bu kürsüye ihtiyaç yok. ateistlerin yayılma artma gibi amaçları yoktur. zaten okuyan araştıran ve zeki adam ateist olacak sa olur. olmaz sa olmaz. takım tutar gibi ateist olan da sadece ateistliğe zarar verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 huun said: diyanet mevcut haliyle saçma bir kurum zaten. iktidara geldiğimde hepinizi memnun edecek çözümler olacak çantamda, merak etmeyin. diyanet olsun. yoksa irili ufak lı bir sürü özel diyanet çıkacağı kanısındayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Cuce said: acıkcası aleviler kadar dertleri yok. keza ihtiyacları yok. yanı ben dini ihtiyacımı karsılıyamıyorum vs vs gibi bir durum yok. sunniler tapınıcak diye dünyanın yatırımı yapılırken, diger dinler pylaşılmalı bu yatırımlar. Çok doğru. Ateistlerin burada tartışacağı şey Diyanet'in kasası değil, Diyanet ile eğitim bakanlıklarına verilen miktarın kıyaslamasını yapmak olmalı. Asıl sorun şu, imam maaş alırken, alevi dedesi neden maaş alamıyor, cem evleri neden devletten para alamıyor? Bence bu da eşitsizliktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 DeaN said: Cuce said: acıkcası aleviler kadar dertleri yok. keza ihtiyacları yok. yanı ben dini ihtiyacımı karsılıyamıyorum vs vs gibi bir durum yok. sunniler tapınıcak diye dünyanın yatırımı yapılırken, diger dinler pylaşılmalı bu yatırımlar. Çok doğru. Ateistlerin burada tartışacağı şey Diyanet'in kasası değil, Diyanet ile eğitim bakanlıklarına verilen miktarın kıyaslamasını yapmak olmalı. Asıl sorun şu, imam maaş alırken, alevi dedesi neden maaş alamıyor, cem evleri neden devletten para alamıyor? Bence bu da eşitsizliktir. eğer alevi dedesi de maaş alırsa bu eşitsizliği daha da çoğaltmak olur. asıl sorulması ve yapılması gereken neden her ikiside para alması gerekiyor. ikisi de almasın yok mu gönüllü imam olmak isteyen memlekette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 DeaN said: Cuce said: acıkcası aleviler kadar dertleri yok. keza ihtiyacları yok. yanı ben dini ihtiyacımı karsılıyamıyorum vs vs gibi bir durum yok. sunniler tapınıcak diye dünyanın yatırımı yapılırken, diger dinler pylaşılmalı bu yatırımlar. Çok doğru. Ateistlerin burada tartışacağı şey Diyanet'in kasası değil, Diyanet ile eğitim bakanlıklarına verilen miktarın kıyaslamasını yapmak olmalı. Asıl sorun şu, imam maaş alırken, alevi dedesi neden maaş alamıyor, cem evleri neden devletten para alamıyor? Bence bu da eşitsizliktir. devletin resmi dini sünnilik çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Almıyor çünkü cemevlerine, camilere tanınan statü tanınmıyor. Bütün inşa edilen cemevleri kendi dernekleri vasıtası ile yapılıyor tek kaynakda yine alevilerin bağışları. Ama cemevide benim sorunum değil alevilerin sorunu. Benim verdiğim vergi diyanete gitmesin benim derdim bu. Diyanete gidecekse illaki, o zaman cemevlerinede aynı statü verilmeli eşitlik ilkesi gereği. Ben alevileri tehdit olarak algılamıyorum. Varlıklarını statükocu sunni islam anlayışına tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 abvblizzard said: Dinlerin saçma olduğu gerçeğini anlamak için herangi birini okumaya gerek yok. /Implied Facepalm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Doğru, müslüman olmamak için kuran okumaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Sorun birşey olup olmama sorunu. Ben birşey olmak zorundamıyım. Birşeye inanmak zorundamıyım, müslüman veya değil. Bu kavramları yaratan müslümanlar. Bu yarattıkları kavramlara göre insanları tasnifleyen ve ona göre yargılayan yine onlar. Onlarla ilgili bir sorun kendi içlerinde halletsinler. Bu bir budist rahibin gelipde sen budistmisin demesi gibi birşey, sonrada aldığı cevaba göre sen demek budist değilsin ötekisin demesi gibi abes birşey. Ondan sonra onlara göre ben öteki olurum veya ateist veya kafir veya inanmadığım için zavallı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Hagii said: diyanet olsun. yoksa irili ufak lı bir sürü özel diyanet çıkacağı kanısındayım diyanet olacak gene merak etme. sadece islam diyaneti de olmayacak. atıyorum resmi olarak imza veren de ki x kişi varsa, gidip açacak ofisini diyanette. devlet ibadet yerleri de yaptırmayacak. ibadet etmek isteyen gitsin versin parasını cebinden yaptırsın. he vergiden düşmek gibi güzellikler olabilir tabii. yeteri kadar mali gücü olmayan zibidi dini mi var misal? ona yaparız güzel bi yer. özünde diyanet dinle ilgili sıkıntısı, sorunu vs olan insanlara cevap verme amacında bir sivil toplum kuruluşu olacak işte. mis gibi bir ülke vaat ediyorum, oyunuzu bana verin plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Sparkcaster said: DeaN said: Cuce said: acıkcası aleviler kadar dertleri yok. keza ihtiyacları yok. yanı ben dini ihtiyacımı karsılıyamıyorum vs vs gibi bir durum yok. sunniler tapınıcak diye dünyanın yatırımı yapılırken, diger dinler pylaşılmalı bu yatırımlar. Çok doğru. Ateistlerin burada tartışacağı şey Diyanet'in kasası değil, Diyanet ile eğitim bakanlıklarına verilen miktarın kıyaslamasını yapmak olmalı. Asıl sorun şu, imam maaş alırken, alevi dedesi neden maaş alamıyor, cem evleri neden devletten para alamıyor? Bence bu da eşitsizliktir. devletin resmi dini sünnilik çünkü Şu an anayasal bir suç işlediğinin farkındamısın ? T.C Devletinin resmi dini YOKTUR! Laik bir devlettir, aksini iddia etmek suçtur. Bence konuşurken biraz düşünerek konuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 gayrı resmi dediği an fikir özgürlüğü kapsamına girer, bişe olmaz. yanlış yazmışım hakim efendi ekekeke der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar