Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmamlar din dersine girdi

DeaN

Öne çıkan mesajlar

bence din dersine felsefe hocaları girsin. ciddiyim, ama herşeyi tartışmaya açık mantıklı felsefe hocaları girsin böyle "din bence çok rerörö" diyen tipler değil. adam gibi ilahiyat felsefesi, ahlak felsefesi tartışırlar. zaten çevresi dini bütün olan insanlar ailesinden şurdan burdan öğreniyor dini. o açıdan bence bu tarz bir ders daha faydalı olur sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bence din dersine felsefe hocaları girsin. ciddiyim, ama herşeyi tartışmaya açık mantıklı felsefe hocaları girsin böyle "din bence çok rerörö" diyen tipler değil. adam gibi ilahiyat felsefesi, ahlak felsefesi tartışırlar. zaten çevresi dini bütün olan insanlar ailesinden şurdan burdan öğreniyor dini. o açıdan bence bu tarz bir ders daha faydalı olur sdfsdf

Bu cidden olur. Ya da benim lisedeki din hocası olacak ama ondan bi tane daha bulmak zor, adam gerçekten çok iyiydi.

Felsefe işi olur cidden de bizde de belirttiğin özelliklerde bulmak zor onu yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu din işi o kadar zor birşey değil ki?...Hayatım boyunca bunu anlamadım...Matematik,fizik değil ki hocam bu...Yani bunu bilen kişi olmak için eğitimini filan almaya gerek mi var...Belli kuralları var işte,iyi insan ol,hak çalma,kötülük yapma vs...Al sana en iyi insan işte...Farz etki ben kuralları tam uygulamıyorum...Kötü biri miyim...Geç o zaman...İsteyene kaynak çok,kurallarından herşeyine kadar...
Okullarda Din dersinin Ahlak Bilgisi kısmı asıl ders olmalı...Günlük yaşamdan birebir örneklerle ama..Toplumsal hayatta nasıl davranılmalı,başkasının hakkı nasıl çalınmamalı,bir sıra varsa nasıl beklenmeli,sabırlı olunmalı,saygılı olunmalı...Bunları öğretmeleri lazım küçük çocuklara,yoksa sureler onların hayatlarında çok şeyi değiştirmez...İsterlerse onları her zaman öğrenebilirler...Önce şu Ahlak Bilgisi'nin öğretilmesi lazım...Birey nasıl olunur o öğretilecek...
Topluma nasıl faydalı olunur o öğretilecek..Saygı,hoşgörü nedir o öğretilecek...
Ardeth'in dediği çok güzel...Keşke öyle olsa...Din dediğin öyle olmalı zaten,sormalısın,tartışmalısın..Gerekirse kendince daha iyisini bulmalısın..
Sosyal ağlarda paylaş

kuran kursuna gitmiş bi cocuga oku lan bakayım fatiha'yı dedim

bi lyrics sayfasından açtım fatihayı
okudu.yanındaki arkadaşına sordum "doğru mu okudu lan?"
dogru dedi.
baktım sözlerine, alakası yok kelimelerin öğrendigi sureyle.

neyse, ne diyo lan bu surede anlat bakayım dedim(hazırlıklıyım türkçe ilmihal gibi bişi açtım)
bilmiyorum dedi. açtıgım ilmihali kapattım.boşa açmışım.

yanındaki arkadaşına sordum "sen biliyon mu?"
arapça nerden bileyim diye sırıttı.

öğreten imamın da sureyi dogru okudugunu sanmıyorum, hatta türkçe anlamını da tam bilmiyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bu sefer de felsefe bölümüne focus yaparlar 5-10 yıla ortalık takkeli filozoflarla dolar o zaman görürsünüz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

lise hayatım boyunca din rerörö diyen felsefe hocası görmedim, hatta neredeyse felsefe neymiş lan kıvamındaydılar
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

kuran kursuna gitmiş bi cocuga oku lan bakayım fatiha'yı dedim

bi lyrics sayfasından açtım fatihayı
okudu.yanındaki arkadaşına sordum "doğru mu okudu lan?"
dogru dedi.
baktım sözlerine, alakası yok kelimelerin öğrendigi sureyle.

neyse, ne diyo lan bu surede anlat bakayım dedim(hazırlıklıyım türkçe ilmihal gibi bişi açtım)
bilmiyorum dedi. açtıgım ilmihali kapattım.boşa açmışım.

yanındaki arkadaşına sordum "sen biliyon mu?"
arapça nerden bileyim diye sırıttı.

öğreten imamın da sureyi dogru okudugunu sanmıyorum, hatta türkçe anlamını da tam bilmiyordur.

DAS.

hani cocuklara turkcelerini ogretseler, cok daha faideli, arapcasini ezberleyeceklerine.

arapcayi sadece okumayi ogrenmek bir halta yaramiyor malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

candan erçetin müzik dersine girince bık bık olmuyor ama :p

Candan Erçetin
Müzisyen
Şan eğitimi almış
Öğrencilere müzik dersi veriyor
Verdiği eğitim müziğin temel bilgileri üzerine
Verdiği eğitim == Müzik

Abdurrahman
İmam
Namaz kıldıracak kadar kuran bilgisi sahibi