Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmamlar din dersine girdi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
lan mı ? canın sağolsun.

din dersine din öğretmeni yerine imam girmesini savunmak ya trollüktür ya cahilliktir. yada tepki gösterileceğini bildiğin için yapıyorsun kasıtlı.
Mesaj tarihi:
DeaN said:

FlameOffear said:

Yahu ne olmasını bekliyorsunuz cidden?
Müslüman bir ülkede din derslerinin tarafsız olabileceğini hakkatten düşünebiliyormusunuz? Bizim millete göre din dersi demek müslümanlık demek, aksini düşünüyorsan gavur derler. Toplumun ezici üstünlüğü için din dersine imam girmiş çok da fifi. İstedikleri zaten öyle bir şey. Ben kendi zamanımdaki din derslerini hatırlıyorum (15 sene öncesi filan) sure ezberlerdik sınavdan geçmek için. AKP hükümetinin adımlarını düşünürsek 5 sene sonra din dersini geçmek için hatim filan indirmek gerekecek muhtemelen.

Öncelikle
1) Müslüman değil, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Hukuğumuz şeri hukuk değil. Sosyal yaşantımız islama göre şekillenmiyor.
2) Din dersi demek müslümanlık demek değil. Din dersi 12 Eylül'ün bir getirisidir. Şahsen bende bir ailenin olm din dersi görüyo diye mutlu olduğunu sevindiğini görmedim. Öğrenciler ise zaten bu dersi genelde gırgır şamata ile geçirir.
3) Din Kültürü dersi zaten gerici bir unsur olsa da, yine de islamın değil paganlık dahil tüm inanç şekillerini objektif bir şekilde ele almalıdır. Aksi taktirde beyin yıkama aracıdır ki zaten öyledirde.
4) 5 sene sonra öyle olur diyorsun, sen kesin "bu ülkenin b.ku çıktı, yurtdışına kaçalım" da diyorsundur.

Öyle sanıldığının aksine bu toplumun dinle bağı o kadar kuvvetli değil. [/b]

Yazdığım şeyler zaten madde madde yazdığın şeylere örnek teşkil ediyor. Niye bide açıklama ihtiyacı hissettin? Kavrayamadıysan bi kere daha oku, üç beş satır yazı çok değil.

Siyah olarak belirttiğim yere inanıyorsan hakkatten baya baya farklı bir ülkede yada kesim de yaşıyorsun. Din kökenli bir partinin iktidar olduğu yerde, "en azından müslüman adam" diye oy verilen yerde bunu söylemen çok komik ve konuya ne kadar hakim olduğunu gösteriyor zaten. Bence sen bulaşma bu konulara.
Mesaj tarihi:
hala bilmeyen varsa, bu ülkede bir insan hariç bütün insanlar müslüman olsa da, demokrasinin gereği o insana islam eğitimi verilmemesidir.

hani çok demokrat ya hükümet, öyle.
Mesaj tarihi:
Pickles said:

Neyi haber yapcaklarını şaşırdı insanlar

eğitim almamış insanın gidip derse girmesi savunulcak birşey değilki.

heşeki din dersinin odağı sünnilik değil bütün dinler konusuluyo gibi komik iddaalar varken.
Mesaj tarihi:
ayrıca müfredatı milli eğitim bakanlığı yazıyor, müfredata uymayan şeyler öğreteceklerini sanmam, din dersi külliyyen saçma bir şey olabilir de bu adamlar gidip hafız yapmayacak çocukları.
Mesaj tarihi:
valla sözde tüm dinleri öğretmeleri lazım da ben islam kültüründen başka bişey görmedim o derste. hristiyanlıkla ilgili duyduğum tek şey ise "incil değiştirilmiş bi kere, yanlış şeylere inanıyo onlar" oldu. diğerlerinin adı bile geçmedi. hatta islamdaki mezhep farkları bile işlenmedi, direkt sünni islamdı bütün konu. sözlü olarak ta sure ezberletiyolardı, ayet çalışma ödevi filan veriyolardı sürekli
(ilköğretimde de, lisede de aynı durumla karşılaştım)

laf olsun diye bi müfredat koymuşlardır ortaya tabii, ama uyan yok ortalıkta. en azından ben görmedim/duymadım.
Mesaj tarihi:
bizim lise sondaki dinci ilahi okuyodu derste valla

lise 1-2 deki cok efsane bri adamdi ama, fix sinivlarda "islam dininde allah inancini yaziniz" diye sorar, diegr sorulari salalsanda bunu dogru bildiysen 80 i cakardi, allah birdir tektir hayirda serde allahtan gelir yaziyordun geciyordun, geri kalana teferruat olarak bakiyordu adam

bide atheizm nedir, bunalri ntemel itirazlari nelerdir filan 2 dersmi ne uzun uzun anlatmisti, artislik olsun diye ateistim ben diye geziyorsunuz bari tarihi sureci ve dusucne yapisini ogreninde biri sorarsa rezil olmayin diye gostermisti asdfasd
Mesaj tarihi:
İstediğiniz kadar tartışın, bağırın, çağırın birbirinize.

Hiç birşey değişmez. Bu sorunlar burada ideolojilerinizi savaştırarak, birbirinizi ezmeye çalışarak, egonuzu tatmin ederek çözemezsiniz.

@on topic:
Din dersi, ki veriliyor, konusunda ehil olan insanlar tarafından verilmeli. Bu da ilk akla devletin personeli olan imamları, müftülük personellerini getiriyor haliyle. En azından imamları almışlar. Cemaat abilerini değil...

Ha din dersinin seçmeli değil de zorunlu kılınması kötü haliyle. Ama işin doğru yanı da şu ki, Türkiye'de %80lik bir kısım dini bilgilerini sadece kimsenin beğenmediği din derslerinde öğrenmekte. Seçmeli hale getirilse sorun bitecek. O zaman da eminim bir kısım insanlar mahalle baskısı var. İstemeseler de seçmeli olarak yazdırılıyor gibi şeyler söylerler. Bu o yaştaki çocukların kendi başlarına karar verebileceği birşey değil. Aileler devreye giriyor o esnada da... Çocuk istemese de aile onun yerine karar verme yetisine sahip olduğu için, yine birşey değişmeyecek. Siz cehaleti halledin de, bir din dersi kalsın... Sonra kolay o...
Mesaj tarihi:
din derside milli guvenlik dersi kadar sacma ve gereksizdir.

onun yerine 1938'te biten tarih dersi yerine sonra fix cilali tas devrine donen bi tarih var son 80 yili anlatan yok.
Mesaj tarihi:
Ne türban ne de islam bu ülkenin gerçeğidir.

12 Eylül'den sonra ne hikmetse birden dinine bağlı ve bu konuda hassas bir millet oluverdik, gerçek öyle değil. Tarikatlar, gericilik, piyasacılar çoğaldıkça bize sanki Cumhuriyet'in ilanından beri bu sorunların yaşandığını aşılamaya çalışıyorlar.

Enayi mi var karşısınızda sizin?

Ulan bizde Anadolu'dan geldik, Kamboçya'dan gelmedik ya, sırf 16 yaşında veletler tarikatın ağına takıldı diye ben islami ve türbanı bu ülkenin gerçeği saymam.

Romantizm yaşamak istiyorsanız da Cumhuriyet'in ilk kuruluş yıllarına, Anadolu insanının geleneklerine, 60'lı ve 70'li yılların gençliğini araştırırsanız anlarsınız.

E tabi artık para fetonun, bunların ya, bir güzel dolduruyorlar bunları.

Türban dediğiniz şey, 1970'lerin sonunda Lübnan'da başlatılan bir siyasi projeden başka bir şey değildir. İsteyen araştırabilir Hüccetülislam Musa Sadr adında bir din adamının 1970'lerde kendi dizayn ettiği bir olaydır. Araştırın görürsünüz efendim.

Ha illa bu ülkenin gerçeği islam ve türbandır diyorsanız, peki o halde siz Zaman okumaya, STV izlemeye devam ediniz...
Mesaj tarihi:
tarih dersi ortaasaydan goc ile baslar koprulu mehmet pasa ile teorik olarak biter, ronesans 1.5 sayfa reform yarim sayfadir, fransiz ihtilali tas catlasa 1.5 sayfadir

arada baltacinin tasa vurmasi ile aticak kus kalmadigindan biten 2. viyena kusatmasian girilir, ORALARI ALSAYDIK BUGUN GUNES SISTEMI TURK ISLAM BIRLIGINI KURMUSTUK fantezileri kurulur

2. mahmut ve reform hariketleri 1 sayfada islernir, yeniceri ocagi kaldirilir ve nizam i cedid in napolyonu tokatlamasi anlatilir

msiir sorunu ve kavalali mehmet pasa seklen tanitilir, navarine cok deginilmez hep dis mihraklarin isidir bunlar, balkanlarda kac sendir uslu ve halinden memnun azinliklari isyana surukliyen dis mihrakalr anadolu halkina oyle bir tesir etmistirki kavalali elini kolunu sallayip davullu zurnali karsilamalarla kutahyaya kadar gelir, hunkar iskelesi anlasmasida dis mihrak oyunudur, osmanli baskentinin bile korumaktan aciz oldugu icin rusyaya gel bizi koru diyen aciz bir devlet degil dis mihraklar tarafindan hirpalanan bir CIHAN imparatorlugudur rerorororor

ucundan abdulhamitten bahsedilir, ruslari yesilkoye kadar getiren ve en utanc verici anlasmalardan birini imzaliyan bu sultanin ne kadar roxxor bir insan ve degerli bir yonetici oldugu anlatilir

turk tarihine damgasini vurmus bugunu anlamak icin belkide en iyi incelenmesi gereken ittihat ve terakki ataturkunde bir zaman uyesi oldugu ama alman sevici enver pasa yuzunder mundar olmus vatansever cemiyet olarak tanitilir genclere, ataturke gencliginde iki cumhuriyet doneminde bir defa suikast girisiminde bulunduklarida yazilmaz, olsun diye iki defa surgune gonderdiklerini filanda anlatmaz

turk askeri tarihinin en utanc verici dip noktasi olan balk savasi ve neden kaybedildigi analtilmaz, yo ktelgraf telelri kesilmis, komutanlar anlasamamis der sucu dis mihraklara atar gecerler

avsuturya-macaristan veliahti ferdinandin olmesi ile baslayin 1. dunya savasina gemilerin turk bayragi cekip liman bombalamasi yzuunden girer, almanlar yenildigi icin yenik sayilip cikariz, sarikamis anlatilmaz tehcir adi altinda ittihat ve terakkinin anadoluyu turklestirme plani anlatilmaz, nurumberg e model olan malta durusmalarindan bahsedilmez

kurtulsu savasi adam gibi anlatilmaz, mecliste ataturkun cogu destekcisi kurt ve molla, en yogun muhalifler ittihatci iken butun suc mollara atilir

sonr aucmhuriyet kurulur, halk kahramani ismet pasa lozani kazanir gelir ataturkler kolkola ulkeyi yonetirler, celal bayardan ve ne gibi hzimetleri oldugundan, agir devletci ve statuko seven ismet pasa ile daha liberal bri modlei savunun celal bayar arasindaki surtusmeler analtilmaz, ataturk develtciligi develt eliyle kalkinmayi savunurken ismet pasanin bunu statukocu guclu devlete cevirmesi filan tabikide bahsedilmez

sanayi hamlelerinden iste sumerbank var, ataturk orman ciftligi var der gecilir

sonra turk vatandasini ilgilendiren tarih biter

ne roma tarihi ve ozellikle demokrasi 101 olan jul sezar ve saz arkadaslarinin macelari okutulur, ne amerikan bagimsizlik savasi ardindan yayilan dusuncelerin fransada patlayip avrupaya yayilmasindna bahsedilir nede bilinen dunyayi tamamen degsitiren 2. dunya savasina girilir, en onemli detaylar atlanicna cCc FATIH SULTAN MEHMET HAN cCc diye gezen, gunumzu dunyasini 2. dunya savasi oncesi konjekture gore yorumlayip hala askeri gucun cok onemli oldugunu sanan sazan bir nesil yetisir iste

ekonomide zaten ogretmiyorlar, cifors aldik ulke cok guzel diye geziyor millet
  • Yeni Oluştur...