Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar, sene sonunda Endüstri Mühendisliğinden mezun oluyorum. Şu "Tek Tip" boku yüzünden Türkiye'de en azından bir 5-6 sene kalma niyetinde değilim. Yurtdışında çalışmak istiyorum. E tabi bunun da lönk diye Amerika İngiltere Fransa olacak hali yok. ENKA'da staj yaptım. Orada biraz araştırma yaptım, şantiyelerin yurtdışına çıkmak için kolay (her ne kadar oradaki hayat zor olsa da ) bir yol olduğunu öğrendim.

Bana, Umman, B.A.E , Rusya , Kazakistan , Lübnan gibi inşaatların ve yeniden yapılanmanın yoğun olduğu ülkelerde çalışmış,çalışan ya da çalışacak insanlar bir akıl verebilir mi acaba? (şuraya git, şuraya gitme, şu departmana git , şunu yapma gibilerinden)
Mesaj tarihi:
Yurtdışında senelerde askerlik yapacagına TRde 8 ay yap sonra nerde casısıyorsan calıs. yurtdışı ozellikle yeni mezun birinin gidebilecegi yurtdısı santiyeleri emin ol %80 askerlikten beterdir.
Mesaj tarihi:
Abi tercih meselesi sonuçta. 8 ay tüm dünyama ara verip, sonra iş aramaya başlayıp, komik bir parayla işe gireceğime, yeni mezun için iyi bir paraya, mesleğime başlama ve devam ettirmeyi tercih ederim. Askerlik konusunda duyduklarım, izlediklerim, ve fikirlerim oldukça olumsuz.
Mesaj tarihi:
Senin kararın ama askerlik olmadan kaç senelik şantiyeye çıkmayı düşünüyorsun her giriş çıkışta askere alınacakmıyımkorkunolacak yani 8 ay çok uzun da bir süre değil.
Mesaj tarihi:
bir de ilk deneyimi şantiye de alan adamlar ofis içersine döndükleri zaman ekseriyetle sudan çıkmış balığa dönüyorlar. yontulmamış ayı oluyorlar desem daha doğru olur sanırım. arada bir iki kendini satmayı bilen çıkıyor ama görüşmeye gelenlerin %95i böyle.

bir diğer önemli faktör de kız. yeni mezun adamın eğer uniden bir kız arkadaşı yoksa, ilk iş deneyimi zamanı da bulamazsa, götü göbeği saldıktan, şantiye formasyonunu da aldıktan sonra evlenme şansı çok az.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Senin kararın ama askerlik olmadan kaç senelik şantiyeye çıkmayı düşünüyorsun her giriş çıkışta askere alınacakmıyımkorkunolacak yani 8 ay çok uzun da bir süre değil.

yurtdisinda 3 sene calisirsa,
tarkan askerligi yapabilir 28 gun.
Mesaj tarihi:
3 sene sigortalı olmak 1095 güne geliyor işte
4-5 sene diye bişey yok.

ben de subat gibi katar'a gitmeyi planlıyorum
inşaat mühendisiyim
arkadaşım şu an orda.
mini bi köy kurmuslar santiye diye orda
marketin var restoranın va
mühendisler takılıyormus orda.
aldıgın parası da cabası.
rahat.
arkadaşımın anlattıgına göre böyle.
endustri muhendisleri de rahattır bence.
kazakistan türkmenistan falan da gidebilirsin ama interneti falan yavasmış :D
Mesaj tarihi:
bu askerlik işi çok sakat oldu ya ağustosta diplomayı aldıgım gibi ben de kendimi o şantiye senin bu şantiye benim yurtdısına vurabilirim.

@fistan
katarda inşaat piyasası ne durumdaymış.kriz körfezi fena vurdu, bana kolay toparlanabiliceklermiş gibi gelmiyordu.bide yeni mühendisler ne kadar kazanıyormuş bi bilgin varmı?
Mesaj tarihi:
abi ben utanıyorum şahsen bu kadar tırsak ve süt bir nesil yetiştirdiğimize. nolcak kardeşim gidicen paşa paşa 8 ay yapıp döneceksin askerlikten. yıllar yıllar sonra dedemin zamanında " abi çok korkuyorum askerlikten yurtdışına kaçıyorum byes :( " söylediğini duysam saygı maygı kalmaz kürekle girişirdim valla :X
Mesaj tarihi:
abi neyinden korkmican insan ölüyor orda. bi karakolda 20 kişi bile olsan adam 250 kişiyle sınırı geçiyor roketatarıyla,uçaksavarıyla ne bulduysa saldırıyor nereye korkmuyon?
  • Yeni Oluştur...