DeaN Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 George Orwell kimdir? http://www.urundergisi.com/makaleler.php?ID=259 Sosyalizmin gelecek olması bir rüya diyorsunuz, ben hayır bilimsel olarak var olacak bir şey diyorum. Ben kapitalizm içerisinde büyük çoğunluğun kendi sermayesini yaratmasını bir kenara bırak, emeğinin karşılığını bile alamayacağını söylüyor bunun bir rüya olduğunu belirtiyorum. Sen bunu gerçek olarak algılıyorsun. İlk önce sosyalizmin neden gelmeyeceğini bana açıklayın da bilelim, malum sayfalarca ben neden geleceğinden bahsettim, bir kişi neden gelmeyeceğinden bahsetmedi...
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 cüce haydi sen git çay koy annem, biz tarışıyorduk kardeş kardeş.
Mortyr Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 DeaN said: Fener-GS maçında var olacaklar bir olasılıktır. Ancak kapitalizm kendi içerisinde bir çatışma barındırır. Bu sınıflaşma farkı yaratır, sisteme zarar verir. Emekçi gittikçe yoksullaşır, sermayedar gittikçe zenginleşir. Bu olasılık değil kesinliktir. Kafa karışıklığı yaşamamak lazım. Gene diyorum bak. Geroge Orwell güzel betimlemiş bak. Çok basit bak. Animal Farm diyorum okuyun. Kapitalizm de iç çatışma var. Ama insan faktörünün olduğu her yerde, her düzende iç çatışma olacak. Bu 2+2=4. Ayrıca kapitalism in özünde yatan "iyi olan kazanır" mentalitesinin ürünü olan çeşitlikiktir bugün bu kadar istihdam yaratan. Fabrikatör daha zenginleşebilir, ama o fabrikatörün ekmeğinden pay almaya çalışan diğer insanlar da fabrika açıp rekabete tutuştuğu için milyonlarca insan açlık sınırında yaşamıyor, fabrika işçisi olsa bile...
huun Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Law said: Adamın sorduğu en basit sorunun cevabı ordaysa ve bana bu soruyu soruyorsa. Demek ki sosyalizm hakkında bir fikir sahibi olmadığını gösterir bu durum. Bilgi sahibi olmadığı bir konu hakkındada insan fikir sahibi olamaz. Elbette kapitali kaynak göstereceğim. Haklılığım kanıtı olarak göstermiyorum. Merak ettiği ve bana sorduğu soruların cevabı orda diye kaynak gösteriyorum. Okusun bilgi sahibi olsun. Bundan daha akla yatkın bir öneri olabilir mi ? sorunun cevabı olmadığını ben biliyorum. sen ya ne sorduğumu anlamadın ya da sen de bilmiyorsun. hiç birşeye cevap vermeyeyim ama savaşın ortasında ki hector gibi ilgiyi de üzerime çekeyim anlayışını geçin. işine gelince 10000 satır yazıyı döşemeyi biliyorsun.
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Cuce said: animal farmda 1984 de oldukca boktan kitaplardır bence. raskolnikova da şöyle böyleymiş diyorlar
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 yoo senin tartıştığın falan yok, bi abinin söylediklerini bağıra bağıra tekrarlıyosun işte. geri kalanlar tartışıyo
Law Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 @Huun Tamam ben bilmiyorum haklısın ama aç oku kapitali.
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Rewendor said: Law said: Komünizm denemeleri oldu ama başarısız oldu, sebebi 100 bin kere dedim ve kapitaldede dendi. Daha şartlar oluşmadı zaten sözkonusu şartların oluşması mantık çerçevesinde herhangi bir zaman dilimi için imkansız ama ümidinizi kaybetmeyin, uslu bi çocuk olursanız belki siz de bir gün şirinleri görebilirsiniz :) Yok yahu, neye dayanarak söylüyorsun, şurada sayfalarca yazı dizdik, halen satırlarla geliyorsunuz, ancak 12 yaşında ki çocuğu anti-komünist yaparsanız bu söylemlerle. Artı değer teoremini bir araştır da öyle konuşalım senle.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 hadi naimal farm biraz daha düzgünde, 1984 boş fear mongering
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 birinin insan doğası budur değişmez diyebilmesinin nasıl etik olduğunu bilmiyorum bu arada.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 ben ekonomi eğitimi aldım, 1 tane de hocam olmadı "komunizm ütopyadır" diyen. sosyalist hocam da oldu, liberal hocam da oldu hatta faşist anlayışta hocam bile oldu. Yani bir konu hakkımda fikrim var diye bir abimden mi duymuş olmam lazım. pardon da, sen nereden öğrendin? ideolojileri sen buldun da haberimiz mi yok? sanki kendin hocalarından, kitaplardan öğrenmedin. yani şu adamlara zerre sinirlenmedim şu dakikaya kadar, insan gibi konuşuyoruz. ama sen gerçekten çok çok........ bir adamsın. boşlukları sen doldur. edit: ha öğrendin diyorum da, bir bok öğrenememişsin zaten. konuya gelip malis atıp kaçıyorsun anca. bahanen de süper, adamlar anlatmış işte !. kimlerle uğraşıyoruz ya.
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 niye yav? ikisi de kendi acilarindan gayet basarilidir bence. getirdikleri elestiriler de zaten sistemden ziyade insan dogasina yoneliktir. propaganda amaclari ve orwell'in at gozlukleri bir yana, her iki romanin da stalin donemini elestirdikleri dusunulunce, icerikleri cok yersiz endiseler degildir
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 DeaN said: Rewendor said: Law said: Komünizm denemeleri oldu ama başarısız oldu, sebebi 100 bin kere dedim ve kapitaldede dendi. Daha şartlar oluşmadı zaten sözkonusu şartların oluşması mantık çerçevesinde herhangi bir zaman dilimi için imkansız ama ümidinizi kaybetmeyin, uslu bi çocuk olursanız belki siz de bir gün şirinleri görebilirsiniz :) Yok yahu, neye dayanarak söylüyorsun, şurada sayfalarca yazı dizdik, halen satırlarla geliyorsunuz, ancak 12 yaşında ki çocuğu anti-komünist yaparsanız bu söylemlerle. Artı değer teoremini bir araştır da öyle konuşalım senle. sayfalarca yazına sayfalarca cevap veriyoruz, özellikle bilim konusuna girdiğinde nasıl yanlış şeyler yazıp çizdiğini gösteriyoruz ama onları görmezden gelip unutturmaya çalışıyorsun, neden yine sayfalarca yazıp boşa kendimi yorayım ki?
Mortyr Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Cüce , Dean; Sizin gibi aynı ideolojide olan, aynı söylemleri yapan insanların trajik bir geçmişi oluyor %99. Babanız 12 eylül darbesinde solcu diye kırbaç mı yemiş? Askermiş te ihraç mı edilmiş? Bişey gelmiş büyüklerinizin başına. O yüzden dogmatikmişçesine savunuyorsunuz ölmüş gitmiş fikirler düşünceleri... Fikirleriniz duygularınıza karıştığı için. Law, Sen daha küçüksün bu adamlardan besbelli. Seni de milli yapan hatun komünistti heralde; marjinal takılan kız sana das kapital dedi diye burda sabahtan beri o kitabı sayıklıyorsun =) Nası gözlem ama.
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Kardeşim basit bir şekilde bana kapitalizmin kendi kendini çökertmeyeceğini kanıtlamak zorundasın, aksi halde boş ve kuru kalıyor anti-sosyalist söylemleriniz.
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 sahane gozlem. biraz daha yukselip bak bakalim, daha iyi gozlemler cikacak mi?
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 mortyr bu nasıl bir üslup dostum. cüceden farkın kalmıyor böyle, yapma.
huun Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 sen de o zaman komünizmin geleceğini garanti et bize. öyle birşeyi tartışıyorsunuz ki; vallaha ayıplıyorum sizi. gelecekte ne olacağını kim ne biliyor? 200 sene sonra adamın teki çıkıp bambaşka bir sistem önerecek ve o gerçekleşecek belki. hatta belki de değil kesin olacak yani böyle birşey.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 DeaN said: Kardeşim basit bir şekilde bana kapitalizmin kendi kendini çökertmeyeceğini kanıtlamak zorundasın, aksi halde boş ve kuru kalıyor anti-sosyalist söylemleriniz. sana komunizmin çöktüğünü kanıtlayalım onun yerine? bu istediğini sana nasıl kanıtlayabiliriz ki? olmamış bir şeyi kanıtlamanın yolunu biliyorsan söyle yapalım.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Nefr said: niye yav? ikisi de kendi acilarindan gayet basarilidir bence. getirdikleri elestiriler de zaten sistemden ziyade insan dogasina yoneliktir. propaganda amaclari ve orwell'in at gozlukleri bir yana, her iki romanin da stalin donemini elestirdikleri dusunulunce, icerikleri cok yersiz endiseler degildir elbette bir noktada eleştirii uca taşıyan kitaplar iyi güzeldir, anlamlıdır ama 1984 bunu biraz dayanaksız yapıyor, üstüne bayada bias bir şekilde yapıyor. aynı sorunların nedne baska sistemlerde yaşanmıyacğaı sorusuna cevap vermiyorki en önemli soru belkide kitaptaki. merakle durumu ihtimalleri araştırmaktan cok nefretle kötülemek için yazılmış gibi. hani o endişelerin 84 te bile liberal ülkelerde ucundan ucundan yaşanması gibi ironik durumlarda var. cia operasyonu cart curt onları hiç bilmiyorum, ama genel olarak zayıf bir kitap bence 1984 yeterince üstüne düşünülmemiş ağız köpüre köpüre yazılmış. ha zaten hersey cok tazeyken, neyin en olduğu nasıl devam ediceği bile bilinmezken yazılmış bu kadarı bile iyidir denilebilir, ama yanı, türün daha iyi örnekleride var ortada.
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 ha tabi ona katilirim, yani adamin derdi anti komunizm propagandasi zaten. o bakimdan cok saglikli elestiri getiriyor, kiyaslama yapiyor anlaminda demiyorum; ama kurgusal olarak basarili, ustelik cok dayanaksiz da degil demek istiyorum
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 dayanıksız dediğim kısmı neden komunizm ölede diğer sistemler değil, kısmı. eğer topluma mesaj vericem gözleirni acıcam gerceği öğrenicekler gibi bir amacın varsa (baska neden bir insan böyle bir kitap yazar bilemiyorum, herhalde güdüsü buydu orwell'in) biraz daha geniş acıyla bakmak gibi sorumlulukları var bence o yazarın. arada bi mesajda dım komuniste cıkmış, ne zaman savundum komuniszmi onuda hatırlamıyorum ama olsun takmamal lazım böle şeylere.
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 e tamam güzel demişsin cüce de, adamın amacı olan konu diğer sistemler değil ki, adam "ideal sistemi gösterecem" çabasıyla yazmamış kitabı "ideal sistem komunizm değildir çünkü bakın böyle büyük problemlere kadar yolu var" şeklinde yazmış. Hani daha kapsamlı olsa tabii daha iyi olur da, amacı iyi ve kötü sistemleri ayıklamak değil.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Giovanni said: Estel sende de ne ego varmis be arkadas :) ahahah dün gece çok sarhoştum ya leziz saçmaladım.
Öne çıkan mesajlar