Loxias Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 çok kötüydü ^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortyr Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Valla son yazdığı şeyler "kişisel tatmin" den öteye geçemeyecek şeyler ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Loxias said: Komünistler karılarını da paylaşıyomuş. Çok iğrenç. Hala komünizmi savunanlar var aramızda! 68li yılların massive orgyleri de var arkadaşlar! en iyi düzen turan değil midir.. ve işte 40.yılı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Rewendor said: Law said: Komünizm denemeleri oldu ama başarısız oldu, sebebi 100 bin kere dedim ve kapitaldede dendi. Daha şartlar oluşmadı zaten sözkonusu şartların oluşması mantık çerçevesinde imkansız ama ümidinizi kaybetmeyin, uslu bi çocuk olursanız belki siz de bir gün şirinleri görebilirsiniz :) Senin üslubun benimkini belirler,o nu hak ediyorsundur çünkü ve kendini ele verirsin sadece :). Senin sahip olduğun akıl ve mantık çerçevesinde evet imkansız ama insanlar gelişiyor bilinçleniyor, bir 200- 300 sene sonra senin akıl ve mantığında insanlar olmayacak. O zaman gönül rahatlığı ile herkes şirinleri görecek. Ve insanlar hep ideallerin peşinden gider daha iyinin peşinden gider, bir gelişme bir diğerini tetikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 said: Ve insanlar hep ideallerin peşinden gider daha iyinin peşinden gider, bir gelişme bir diğerini tetikler. türkiye'de çoğunluk için geçerli değil bu pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 huun said: Law said: Kapitali oku cevabı orada. bu na abijim. basit bir soru sordum, basit bir cevap bekliyorum. anlat işte eşit üretim, eşit paylaşım nasıl yürüyecek. Buna cevap versem o cevap içinden başka soruların doğacak. Sonra konu dallanıp budaklanacak. Ben seni bütün iyiniyetimle işin kaynağına yönlendiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Loxias said: said: Ve insanlar hep ideallerin peşinden gider daha iyinin peşinden gider, bir gelişme bir diğerini tetikler. türkiye'de çoğunluk için geçerli değil bu pek. Pardon insanlık olacakdı o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Law said: Senin üslubun benimkini belirler,o nu hak ediyorsundur çünkü ve kendini ele verirsin sadece :). Senin sahip olduğun akıl ve mantık çerçevesinde evet imkansız ama insanlar gelişiyor bilinçleniyor, bir 200- 300 sene sonra senin akıl ve mantığında insanlar olmayacak. O zaman gönül rahatlığı ile herkes şirinleri görecek. Ve insanlar hep ideallerin peşinden gider daha iyinin peşinden gider, bir gelişme bir diğerini tetikler. Yok öyle bir durum, sadece kendinizi kandırıyorsunuz, 200 300 sene falan diye görmenizin imkansız olduğu zaman dilimleri koyarak da vicdan rahatlatıyosunuz "olacak ama ben göremicem, yine de olacak ki" diyerek. Komunizm ölü bir sistem, başarısız, insanın doğasına aykırı, daha da ötesinde kendi içinde çözümden çok sorun yaratan bir sistem. İnsanların önümüzdeki 200 yıl içinde tersine evrim geçirmediği sürece pek kabul edebileceği bir sistem değil. "200 sonra herkes latince konuşacak" demekten farkı yok bunun. Ha, herles iyinin peşinden gider, ama o iyi komunizm değil, sorun orada zaten. Gelişme açısından bakarsak da zaten geçen yüzyılın bilgisi, herhangi bir yenilik ya da gelişme değil yani. Ha evet, saf romantikler olarak peşinden koşabilirsiniz, ama "herkes kabul edecek abicim" ilüzyonuna kaptırmayın kendinizi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Belkide haklısın herkes ihtiyaç duyduğu şey için mücadele eder. Ama geçmişe bakarak tarihe bakarak, haklı olduğumu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Komünizm hakkında geleceğe dair yargılar yapanlar, bunları neye dayanarak yaptıklarını da açıklamalı. Aksi takdirde şu ana kadar yapılan tüm yorumlar zaten çarpık bilgilerden dolayı yazılmış; yok efendim komünizm = faşizm yok efendim komünizm yaşandı ve bitti saygısızca yok efendim ırgatla doktor aynı parayı mı alacak Gözünü sevdiğimin Marx'ı ne güzel söylemiş; kapitalizm kendini bitirecek. Irgatlığı küçümse, herkes işletme okusun, işsiz kalsın, kimse ırgat olmak istemesin, işsizlikten dolayı yedek emek ordusu biriksin, buna dayanarak işçilere daha az ücret verilsin, işçi sınıfı yoksullaşsın, sermayedarlar zenginleşsin. Sonra da kapitalizm gayet iyi bir sistem de. Yok yahu, kime göre neye göre? Sonra işçi farkedip durumu meydana çıktığında, polise taş atınca vatan haini, gereksiz, eski rüyaların adamı oluyor. Yok canım... Toplumun büyük kesimi için kapitalizm bir felaket ki dua etsin sermayedarlar, elinde milliyetçilik, faşizm ve din gibi silahlar mevcut, ha birde televizyon. Sosyalizm gelmeyecek çünkü rerere rörörö Yok yahu, deme... Adam üç ciltlik analizini yapıp, kapitalist sistemde çarka girmiş çomak bulmuş, sistem belirli dönemlerle bunalımlara giriyor zaten, neymiş efendim sosyalizm gelmeyecekmiş. Acı ama gerçek, bal gibi de gelecek. Marx ve Engels sayesinde bugün evrim teorisi gücünü koruyor, bugün kapitalizm yumuşamak zorunda hissediyor kendisini, Marx ve Engels sayesinde ortaçağın o karanlığına gömülmedin. Araştır bakayım komünist hareketleri, 68'lerden bugüne ne hale geldik? Bir tarafta amerikan askerini denize atan bir gençlik, diğer taraftan alışveriş merkezlerinde hayatı tüket, öpüş, seviş mantığıyla ilerleyen gençlik. Üniversiteler sermayedarlara hizmetçi yetiştirme yurdu olmuş, yenilikler bile parmakla sayılır. Komünizm nasıl ezildi? NATO'nun gladio'suyla, faşist milliyetçilerle, us backed ordularla ezilmedi mi? Gorbaçov denilen herif Türkiye'ye geldiğinde komünistleri görünce "sizde halen komünist mi var" diyecek kadar sistem karşıtı bir herifti. O bu değil, 40 yıl öncesiyle bugün arasında ki farka bak bakalım kim faşist? Bilimin, kültürün ne hale geldiğine bak bir ülkende. Evrim kapak tasarımında yasaklanıyor, neden diye bir sor kendine? Ve yine acı ama gerçek, bugün size kariyer günleri düzenleyen heriflerin söylediği o rüyalarda, teker teker sona eriyor. Tabi ne demişler, biz geriden takip eden bir ülkeyiz ya dünyayı. Dünya amerikan rüyasını bırakalı yıllar oldu, biz halen Amerikan rüyaları içerisindeyiz. 200 yıldır dünyanın anasını ağlatmış, kaynakların ırzına geçmiş, direnirse de ülkelere tecavüz etmiş bir sistemin savunuculuğunu yapmak ya komünizm düşmanı us backed tarikatçılara, ya nato backed faşistlere, ya da kapitalist sistemin pembe rüyalarında gezinen insanlara düşüyor. Ne acı. Kaynak sıkıntısı bile kapitalist sistemin özgürlüğüne çomak sokacak ve insanlar gereksiz üretimden kaçınarak, planlı stratejiler işlemeye başlayacak. Başlamazsa hali harap. Ama bunlardan evvel, komünizm gelecek, anamızı ağlatıcaklar, zorla çalıştırıcaklar, ırgatla aynı parayı verecekler, özgürlüklerimiz elimizden alınacak temalı korkularınızı bir yana bırakın, bana fail derken bariz kendiniz fail oluyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Geleceğinden ne kadar eminsiniz... Godot'u beklemeye devam o halde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortyr Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Bi de nolur şu komünizm konuşmalarında das kapital i kaynak göstermeyin artık. Tamam komünizm in babası yazmış, tamam içinde kapitalist sistem çöktükten sonra eli mahkum kominizm gelecek diye kehanette bulunmuş adam... Ama tutmamış, tutmayacak da bu bugün apaçık ortada. Rıdvan Dilmen GS-FB derbisinde Fener fark atacak diyor mesela. Maç öyle sonuçlanmıyor. Siz maç bittikten geçtikten sonra bile Rıdvan'ın köşe yazısını çıkartıp " e ama fener fark atacak görün de bakın" diyorsunuz gibi oluyor hala... daha güzel bi örnek gelmedi aklıma şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 örnek çok iyi. olaya bakış açımı değiştirdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 kapıtalismin cökmiyeceğine nerden karar verdin onu anlamadım ben, aksine bir sürü ekonomici bir sürü sosyolog tükenicek diyo. chomsky tükenecek diyo daha kim desin. kendi üstüne cökmese, yarattığı sefalet ve felaketler sistemin su anki gibi yürümesine imkan tanımıycak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Kapitalizmin kaynak için ülkelere tecavüz ettiğini söyleyen bir sosyalist. abi. LOL ama ya. ulan komunizm adamlarda ne din bıraktı ne dil bıraktı, orta asya'da yerel dilleri konuşanlar rusça konuşanlardan daha az. yok abi yani. anlamıyorsunuz, takmışsınız at gözlüğünü mantık falan hak getire. caps açayım belki olur. KOMUNIZM, DEDIĞINIZ IDEALLER ILE BAŞLADI. SONRA BIR ADAM GELDI VE DEDI KI OLM ADAMLAR SAĞA SOLA ÇÖKÜYOR, BİZ RUSYA'DA KOMUNIZM YAŞANSIN YETER DIYORUZ. BOŞVERIN LENINI BEN INCEDEN BAŞLIYORUM SAĞA SOLA ÇÖKMEYE DEDİ. SONRA KOMUNIZM, KAPITALIZM VE FAŞİZM İLE AYNI YÖNTEMLERİ KULLANMADAN BU SISTEMLER ILE REKABET EDEMEYECEĞİNİ ANLADI VE PEK DEĞERLİ KOMUNIST ARKADAŞLARIMIZIN AMA O KOMUNIZM DEĞİL STALINIZM RERÖEÖREÖR DEDİKLERİ KOMUNİST DÜZEN ORTAYA ÇIKTI. HALBUKİ, STALINIZM ASLINDA KOMUNIZMIN INSAN DOĞASINA UYGUN HALE GETIRILIP SERVİS EDİLMİŞ ŞEKLİ İDİ. AMA SENE 2010, HALA ANLAMAYANLAR VAR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Komunizmi eleştirmek için illa kapitalizmi savunmak gerekmiyor. Ancak şurası bir gerçek ki şu anda varolan sistemde başarılı olamayanlar, tutunamayanlar bir ümit olarak alternatif olarak komunizmi savunuyor genelde. Kaç tane başarılı komunist tanıyorsunuz ki? Komunizm başa gelirse (rüya aleminde) de tam tersi olacak işte. O sistemde tutunamayanlar kapitalizm naraları atacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 dean said: Irgatlığı küçümse, herkes işletme okusun, işsiz kalsın, kimse ırgat olmak istemesin, işsizlikten dolayı yedek emek ordusu biriksin, buna dayanarak işçilere daha az ücret verilsin, işçi sınıfı yoksullaşsın, sermayedarlar zenginleşsin. hiç birşeye cevap vermeyerek tartışmaların tam göbeğine atlarım, sonra herkesleri yenerim diye bir anlayış mı var, nedir? doktor salak mı aynı paraya ömrünü harcayacak. diyen demiş zaten diyeceğini: "komünizm fakirliği paylaşmaktır." aynen katılıyorum. sosyalist devlet de anlayalım. ırgatın da, doktorun da çocuğu aynı okula gitmek zorunda bırakılır, hangisi daha iyi öğrenciyse sonraki doktor o olur de. bişe de bi fkir yürüt. ulusların zenginliğini okuyun orada yazıyor herşey. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 spacecake, sen cidden hiç bi halt bilmiyosun. ben senın ıcın utanıyorum burda tama yeter artık. bide capsle yazmıs ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Rewendor said: Komunizmi eleştirmek için illa kapitalizmi savunmak gerekmiyor. Ancak şurası bir gerçek ki şu anda varolan sistemde başarılı olamayanlar, tutunamayanlar bir ümit olarak alternatif olarak komunizmi savunuyor genelde. Kaç tane başarılı komunist tanıyorsunuz ki? Komunizm başa gelirse (rüya aleminde) de tam tersi olacak işte. O sistemde tutunamayanlar kapitalizm naraları atacaklar. galiba kardeşiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Fener-GS maçında var olacaklar bir olasılıktır. Ancak kapitalizm kendi içerisinde bir çatışma barındırır. Bu sınıflaşma farkı yaratır, sisteme zarar verir. Emekçi gittikçe yoksullaşır, sermayedar gittikçe zenginleşir. Bu olasılık değil kesinliktir. Kafa karışıklığı yaşamamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Cuce said: spacecake, sen cidden hiç bi halt bilmiyosun. ben senın ıcın utanıyorum burda tama yeter artık. bide capsle yazmıs ya. hahahahahha abi hani buraya gelip, BİR BOK BİLMİYO ASODJA yazacağına birşeyler yaz da bilelim, anlayalım. şu yazdığını yazma daha iyi, hatta sen olma daha iyi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 sana burdaherkez laf anlatmaya calımıss durmus, dinlememişsin bide ben uğraşacak değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortyr Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Geroge Orwell'in Animal Farm'ı klasikleşmiş bi yapıt artık. Eğitim gören herkesin okumasa bile duymuş olması gerekir. Çizgi filimi bile var iyice üşenenlere =) Bi açıp izleseniz boş vaktinizde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Adamın sorduğu en basit sorunun cevabı ordaysa ve bana bu soruyu soruyorsa. Demek ki sosyalizm hakkında bir fikir sahibi olmadığını gösterir bu durum. Bilgi sahibi olmadığı bir konu hakkındada insan fikir sahibi olamaz. Elbette kapitali kaynak göstereceğim. Haklılığım kanıtı olarak göstermiyorum. Merak ettiği ve bana sorduğu soruların cevabı orda diye kaynak gösteriyorum. Okusun bilgi sahibi olsun. Bundan daha akla yatkın bir öneri olabilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 animal farmda 1984 de oldukca boktan kitaplardır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar