Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL: Fenerbahçe - Galatasaray 24.10.10 @ 19.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

valequenta said:

Yani karsi takimin verebilecegi reaksiyonlarin sinirsiz oldugu durum kontratak mi?

Herhangi bir organize olarak adlandirdigin taktik anlatir misin bana karsi takimin sinirsiz reaksiyon veremeyecegi?
Tabi anlatiyim hemen .. mesela en sevdiğim hucüm organizasyonlarından biridir.. Futbolun oynandığı her yerde sağ kanata bi yığılma söz konusu olduğunda sol kanat oyuncuları ortaya yaslanır ki ortadan bindirmeleri durdurma adına .. Sol açık .. eğer marke ediliosa sol bek genelde diğer takıma göre daha boş kalır .. Ama kontratakta belirttiğim gibi Farklı kombinasyonlar mevcut olamaz çünkü orta kısım tehlike bakımından kanatlara nazaran daha ön planda olduğu için Sol kanattan yapılan ataklarda HER ZAMAN ama HER ZAMAN ya sol bek ya sol açık daha boş pozisyonda kalır ..Sağ kanatta oynanan oyun esnasında Top Sol kanata uzun topla aktarılır ve daha boş bir koridordan ya çizgiye inilerek yada ceza sahasının sol çaprazından içeri kat ederek gol pozisyonu yaratılır..

Bunada "swap wings" adı verilir..

En basit en kolay anlatımlı ve en çok uygulanan bir organize atak örneğidir ve raksiyon kombinasyonu olarak oldukça azdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz ki?...Sami Yen'de tabii ki böyle oynamazdık,burada "deplasman" takımı gibi oynadık,ve iyi oynadık,ayağa oynadık,bilinçli çıktık,1 tane ciddi pozsiyon verdik,atabilirdik,çok eksiğimiz olmasına rağmen,10 yıllık seriyi bozduk,iyi oynayarak bozduk,akıllı oynadık,10 kişi dizilip defansif futbol filan da oynamadık...Yeter mi?...
Sosyal ağlarda paylaş

Ceso said:

valequenta said:

Yani karsi takimin verebilecegi reaksiyonlarin sinirsiz oldugu durum kontratak mi?

Herhangi bir organize olarak adlandirdigin taktik anlatir misin bana karsi takimin sinirsiz reaksiyon veremeyecegi?
Tabi anlatiyim hemen .. mesela en sevdiğim hucüm organizasyonlarından biridir.. Futbolun oynandığı her yerde sağ kanata bi yığılma söz konusu olduğunda sol kanat oyuncuları ortaya yaslanır ki ortadan bindirmeleri durdurma adına .. Sol açık .. eğer marke ediliosa sol bek genelde diğer takıma göre daha boş kalır .. Ama kontratakta belirttiğim gibi Farklı kombinasyonlar mevcut olamaz çünkü orta kısım tehlike bakımından kanatlara nazaran daha ön planda olduğu için Sol kanattan yapılan ataklarda HER ZAMAN ama HER ZAMAN ya sol bek ya sol açık daha boş pozisyonda kalır ..Sağ kanatta oynanan oyun esnasında Top Sol kanata uzun topla aktarılır ve daha boş bir koridordan ya çizgiye inilerek yada ceza sahasının sol çaprazından içeri kat ederek gol pozisyonu yaratılır..

En basit en kolay anlatımlı ve en çok uygulanan bir organize atak örneğidir ve raksiyon kombinasyonu olarak oldukça azdır.

Futbolun cok fazla icinde oldugunu soyleyip nasil bazi organizelerin reaksiyonlarinin sinirli oldugunu iddia edebiliyorsun? Aciklama yapmaya yeltenmen bile yetti bana.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır ben ezdik,yedik bitirdik diyen arkadaşlara kızıyorum. tabi ki güzel oynadınız, kimsenin beklemediği bir gs vardı sahada. bırakın yenmeyi büyük çoğunluk fark bekliyordu. ben sadece oyun açısından konuşuyorum 10 senelik seriyi, eksikleri bir kenara koyarak konuşuyorum. sinirlenmeyin lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

Ceso said:

valequenta said:

Futbolun cok fazla icinde oldugunu soyleyip nasil bazi organizelerin reaksiyonlarinin sinirli oldugunu iddia edebiliyorsun? Aciklama yapmaya yeltenmen bile yetti bana.

Reaksiyon sayısı daima sınırsızdır, reaksiyonların payoff functionları zayıf kalabilir bazı durumlarda ama sonuç olarak reaksiyonlar yok olmaz. Boş boş konuşuyor arkadaş, beslemeyin şunu sinirleriniz bozulmasın yok yere
Sosyal ağlarda paylaş

slickers said:

hayır ben ezdik,yedik bitirdik diyen arkadaşlara kızıyorum. tabi ki güzel oynadınız, kimsenin beklemediği bir gs vardı sahada. bırakın yenmeyi büyük çoğunluk fark bekliyordu. ben sadece oyun açısından konuşuyorum 10 senelik seriyi, eksikleri bir kenara koyarak konuşuyorum. sinirlenmeyin lütfen

Yok haklısın kendimi durmadan tekrarlayınca akşamdan beri,agresif olmuş mesaj kusura bakma...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten her atakta çeşitli kombinasyonları düşünmek zorundasın ama o swap wings olarak nitelendirdiğim organize hucum esnasında reaksiyon oldukça azdır.. Nedeninide belirttim ama hala boş cevaplar gelmiş tekrar belirtiyim .. Sol kanat oyuncuları sağ kanat ve orta oyuncuların sağ kanata yaptığı presten ötürü orta kısmı marke etmeye çalışır sebebi ortadan yapılan atak kaleyi cepheden gördüğü için her zaman daha efektif olacaktır. Bu yüzden sol kanat 2. planda bırakılr ve sadece karşı takımın sağ beki bu bölgeye atanır. Bu İstisnasızdır 3-4-3 3-5-2 4-4-2 4-4-1-1 5-4-1 farketmez her zaman bu bu şekilde işeleyecektir ve işlemek zorundadır. Hucum takımının sol açık veya beki her zaman boş kalacaktır eğer Sağ bek sol açığı marke ediosa sol bek içeri kat eder .. Eğerki sağ bek sol beke pres yapıosa sol açık boş durumda kalıp pas sayesinde içeri kat eden futbolcu sol açık olacaktır..

Yukardada mesela en az 3-4 kombinasyon yazdım elbette reaksiyon kombinasyonu her zaman olacaktır ama kontrataktaki Defansın verebileceği 1000 lerce kombinasyon arasında burdaki 3-4 kombinasyon her zaman daha tercih edilebilicek durum Organize atak olarak nitelendirilir..
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

tartışmaya, zıt fikirlerde de olsak her türlü konuşmaya açığız, zaten bu bölümün amacı bu ama işin içine hakaret girince ceza geliyor bunu defalarca söyledik.
Burda defalarca hakaret işittim .. Fakat hakareti eden Galatasaray'a gönül verince hakaret olmuyor.. Ama ben edince Galatasaray'lı madur oluyor. Tahrik hiç bir şekilde caydırıcı etmen sayılmıyor veya ceza sebebi olmuyor değilmi ?

Şu forumu bu denli Galatasaray egemen bir platforma geçişi sayende olmuştur. Umarım bu yönetim şekliyle başarılı olursunuz.. Ama yönetiminde oldukça desteksiz ve zayıf..

Neyse başarılar
Sosyal ağlarda paylaş

Ya öf amma saçmalıyosun ha. Galatasaray egemenliği falan yok şurada, hakaret falan nerede bir örnek göstersene. Rewendor'un dediği gibi GS'li keyfinden adam banlasa bakacak iki admin de fenerli yani, nasıl GS egemen forum olabilir? Sonra gel kırk saat organize atak de, daha şuradaki basit denklemi göremeyen adam organiize ataktan ne anlayacak
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Alan savunması yerine adam adama savunma yaparlarsa kanadı amele gibi boş bırakmayabilirler mesela :D
Adam adama yapılması durumunda Teknik kapasitesi , hızı veya fiziksel yapısı sol beke göre daha iyi bir Sol kanat oyuncusu sağ beki geçtiğinde pozisyon daha sıkıntılı bir hal alacaktır bu yüzden kanat hücümlarında adam adama savunma tercih edilen bir savunma şekli asla olmayacaktr =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ceso said:

Rewendor said:

tartışmaya, zıt fikirlerde de olsak her türlü konuşmaya açığız, zaten bu bölümün amacı bu ama işin içine hakaret girince ceza geliyor bunu defalarca söyledik.
Burda defalarca hakaret işittim .. Fakat hakareti eden Galatasaray'a gönül verince hakaret olmuyor.. Ama ben edince Galatasaray'lı madur oluyor. Tahrik hiç bir şekilde caydırıcı etmen sayılmıyor veya ceza sebebi olmuyor değilmi ?

Şu forumu bu denli Galatasaray egemen bir platforma geçişi sayende olmuştur. Umarım bu yönetim şekliyle başarılı olursunuz.. Ama yönetiminde oldukça desteksiz ve zayıf..

Neyse başarılar

bu forum gs egemenli bi forum olsa arkasokak adım atamazdı la buraya
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

Nasil tarafli bir tavir sergilendi sana karsi?

Kabul mu etmemiz gerekiyor kontratagin organize yapilamayacagini?
Bu tartışma konusu değilki Teknik tabir olarak Kurslarda öğretilen , Her türlü teknik tasvir de ve Oyun yapısı anlamında mantık çerçevesinden bakıldığında Kontra Atağın organize değil Aksine doğaçlama ve dağınık bir Atak şekli olduğu yazmaktadır ve bunun tartışması bile söz konusu değildir bunu tartışma konusu yapan sizlersiniz =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ceso said:

nileppezdel said:

Alan savunması yerine adam adama savunma yaparlarsa kanadı amele gibi boş bırakmayabilirler mesela :D
Adam adama yapılması durumunda Teknik kapasitesi , hızı veya fiziksel yapısı sol beke göre daha iyi bir Sol kanat oyuncusu sağ beki geçtiğinde pozisyon daha sıkıntılı bir hal alacaktır bu yüzden kanat hücümlarında adam adama savunma tercih edilen bir savunma şekli asla olmayacaktr =)

Evet de swap wings'e karşı taktik de vardır, elindeki sağ bek daha iyiyse uygularsın bu kadar basit. "sol kanat her zaman boş kaldı ve hep bu böyle olacak!1!!"lik bir durum yok yani. Mucks
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...