Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
[video]http://www.facebook.com/video/video.php?v=450286318138&oid=171345101826?feature=oembed" width="459">

Azerbaycan sanırım burası. Burada da benzerini yaşayan arkadaşım var.

Militarizm kötüdür.
Mesaj tarihi:
DEvlete yazılan hiç bir tutanak yok olmaz sadece incelenmez belki ama yok olmaz eğer numara aldı ise. Sen tutanağını Ankaraya yolla o zaman kesin bir gün dönerler sana ha bu 1 ay mı olur 1 yıl mı bilemem ama devlete yazılan her yazıya karşılık geliyor günün birinde.
Mesaj tarihi:
Valeron said:

bi tanesi kalkıp nie saldırmıyo ? bnce 1 tanesi saldırsa hepsi saldırır ha ben saldırırdım yani sora yerdm dayağı gene ama saldırırdım

Bizim askeriyede öyle zaten, teslimiyetçilik falan yok. Atıverir tepen üst müst dinlemezsin koyarsın kafayı çok zorlarlarsa,
çünkü
1-) zamanı durduramazlar mantığı oluyor insanda içerideyken
2-) senden başkasına zarar veremezler, e mikiamoda olmuyor zaten :).
Yani yemeğine bişi katarsın, gece silahlıktan silah alıp beynine sıkarsın çok delirtirlerse. ( eğitim amaçlı yapılanlar ayrıdır, zaten anlarsın onlaırn eğitim amaçlı olduğunu )
yemez.

Sistem konusuna gelince,
Askeriyenin mantıksız veya saçma ve hantal olmasının sebebi, kendi süper sistemi ile denetlenmesi. Ki o sistem, askeriye deki en yetkili adamdan bile üstündür, Sen şikayetinde ısrarcı isen gereken er ya da geç yapılır.
Tabi o gereken bizim sivil yargıdaki gibi deildir, üstün sana vurdu sen vurmadın
üstün 2 sene yatabilir ( ama sanırım ilk seferinde uyarı oluyormuş ).
Uyarı bile alsa, bu adamın siciline işler ki bu boktan bişi.
Mesaj tarihi:
Joker said:

asteğmenlerin sicili çok komik yahu. adamı üstteğmen olamazsın diye tehdit ediyorlar?:S

öylede asteki kimse korumaz içerde =)
terso harekette direk bölük komutanına ona karşı koz verir, salaksa böyle bi hareket yapar anca
Mesaj tarihi:
yok öyle bişi.böyle ters tipler geliyor arada sırada.. kimseyi sallamıyor. öyle takılıyor.. hiç kimse bişi diyemiyor.. durmadan oda hapsi cezası alıyor. cezayı çekmeye gitmiyor. filan..
Mesaj tarihi:
şerefsiz köpekler.. abi gel de askere git şimdi ya bu tarz olayları görünce. Ben kedi gibi de durmam bunlar gibi.. dalarım bi tanesine kırarım bi tarafını askerliğim de bimez benim. Şerefsiz herifler !!
Mesaj tarihi:
Atmayın boş boş hiçbiriniz o ortamda saldıramaz kimsede yardım etmez saldırana. Tekme atan tokat atanların rahatlığına bakarsanız adamlar muhtemelen saçma sapan ucra bir yerinde ülkelerinin yani saldırsa da ertesi gün 24 saat dayak yer veya bi kaza kurbanı olur. Tipik alt üst ezme anı. 5 ay sonra o dayak yiyenler aynısını yenilere yapacaktır. Doğru değil ama bazen askerde disiplin için gerekebilir diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
hayatımda en sinir olduğum şey şu ast üst ezme olayı. aslanı kediye muhabbeti var ya aynen o işte. gerek iş ortamında gerek başka ortamlarda statüsünü böyle gerzekçe kullanan tipleri hannibala havale etmek gerek.
Mesaj tarihi:
Eğer bu salak uygulamaya göz yumuluyorsa, savaş zamanı ekdiklerini biçerler. O dayak atanları önce kendi askerleri vurur. O dayak atanlarda üst devreler gibi görünüyor, koğuşda çarşaf değiştirme hadisesi var orayada subay astsubay gelemz zaten nadirdir. Yani bizim orduda subay gelecekde veya astsubay adamları böyle sıraya dizip dayak atacak felan, yani o adamın deli olması lazım ve kesinlikle cezalandırılır. Bu benim kendi gözlemlerim tabi.

Bizim bölükde italyada yaşamış bir içmimar vardı, çocuk yurda girerken tutup getirmişler askere. Adam şokda bayağı, uyum sorunu yaşadı, silah tutamazdı korkuyordu (artık yalan veya doğru bilmiyorum) ne atışa geldi bir gün, ne silah bakıma. Kimsede çocuğu zorlamadı. İçtimalarada alınmazdı tam techizat çıkdığımız zaman.

Dayak yiyen tiplerde genelde adam sallana sallana içtimaya geliyor, nerdesin diyor astsubay tuvaletteydim diyor adam çat tokatı yedi. Veya nöbete kalkmıyor, diğeri 2 saat beklemiş orada onun hakkını yiyor sonra şikayet gidiyor çat bir tane daha. Yani liseden bir farkı yok, işinizi düzgün yapın size kimse karışmaz.

Öyle dayak atmaya kalkan birinede kafa göz dalın tabi, bu ordu hepimizin nihayetinde ben oraya dayak yemeye gitmiyorum, böyle bir soytarılığada izin vermeyin merak etmeyin hiçbir şey olmaz.

@Abso

Devrecilik bir bakıma iyi, işler daha hızlı ve adil oluyor çoğu zaman. En alt devre, 1-2 ay ezilir her yere sizi koştururlar, nöbet kitlerler felan. 2 saat o çelik başlık ile durmak kolay değil acaip baş ağrısı yapıyor. Alt devrede bir alt devre gelince rahatlıyor. Ama yani böyle dayak felan olmuyor ve üst devre gel botumu boya vs gibi bir şey diyemez sana. Yapanlarda garibanlar oluyor genelde ama başlarındaki subaylar veya astsubaylar buna izin vermemeli ayrı.

Ben en çok şeyi saçma buldum mesela orduevlerinde garsonluk yapan askerler, yada komutanın kendi emirerine yeri geldimi evinde eşya taşıtması vs. çok iğrenç ve utanç verici. Ben oraya köle olarak gitmiyorum. Hani asker olarak gideceksem bana savaşmayı öğret, gidipde ne diye kölelik yapacağım elin adamına.
Mesaj tarihi:
Askeriye bir devlet dairesi o yüzden sadece savaş öğrenme yeri diye düşünmeyin. Yani maliyede ne angarya varsa aynısı askeriyede de var hatta rakam olarak en kalabalık daire olduğundan angaryası da aslında en yoğun yer. O yüzden askerliğin %5i silahlı eğitim geri kalana angarya. Devlet dairelerinin çoğu gibi düşünün işte sadece çalışanlar askerler.
Askeri özel emrinde devlet işleri dışında kulanmak tamamen yanlış o konuda haklısınız elbette ama bunu sadece askerler değil çoğu devlet görevlisi suistimal ediyor olanağı varsa.
Mesaj tarihi:
Azerbeycan da olan bir olay. Dayak atan askerler de genç gözüküyor ve herhangi bir rütbe belirtisi yok. Türkiye de ki gibi tertipçilik benzeri bir uygulama olabilir de. Askerde bende gördüm bazı şeref..z başçavuşlar , daha üst rütbeliler de kolay kolay askere şiddet belirtisi göstermediler. Hele böle sıra dayağı vs. tekme
Mesaj tarihi:
tekme atan astsb sanırım üstünü ve silahını çıkarmış, hiçbir devrede olmaz böyle bişi he adam şerefsiz çıkar böyle saldırır ama illaki kendi devresinden (üst devresi yoksa) 1i müdahele eder bune böle çok garip sıraya fln dizmiş?
  • Yeni Oluştur...