Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hawking'den yeni karadelik teorisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dünyaca ünlü teorik fizik uzmanı Stephen Hawking;in İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlediği bir basın toplantısında, kendisine ait olan ve yıllardır bir çok bilim adamı tarafından kabul gören karadelik teorisinin yanlış olduğunu itiraf etmesi bilim dünyasında şok etkisi yaptı. Basın toplantısına Kara delik paradoksunu çözdüm ve bunun hakkında konuşmak istiyorum diye başlayan Stephen Hawking eski teorisinde yanıldığını belirttikten sonra yeni ve çok tartışılacak bir teori ileri sürdü.

Hawking;in daha önceki teorisine göre karadelikler içlerine hapsettikleri kütleleri Hawking etkisi adı verilen bir ışınım ile radyasyon şeklinde etrafına yayarak zamanla yok ediyordu. Bu iddia kuantum fiziğinin madde asla yok edilemez kuralı ile açık bir çelişki içindeydi. Fakat Hawking yaptığı basın toplantısında eski teorisinin yanlış olduğunu ve karadelik içerisine giren maddenin yok olmadığını, hatta kardeliklerin yuttukları maddeleri geri püskürttüklerini idida etti. Bu itiraf Kip Thorne ve John Preskill ile 1997 de girmiş olduğu iddiayı kaybettiğinin kabulü anlamına da geliyordu. Basın toplantısının sonunda iddiayı kaybettiğini de ilan etti. (iddia ile ilgili belgenin kopyasını Stephen Hawking;in Ceviz Kabuğundaki Evren isimli kitabında bulabilirsiniz).

Hawking yaptığı açıklamada karadeliklerde maddenin yok olamayacağının kabul etmesinin yanında bir çok önemli iddiaya daha yer verdi. Yıllardır tartışılan karadeliklerin paralel evrenlere geçiş kapısı olduğu fikrinin de doğru olamdığını açıklayan ünlü bilim adamı entropi ile kütle çekim kanunu arsında bir ilişki bulunduğunu da savundu.

Ortaya attığı yeni teori hakkında çok fazla detaya girmeyen ünlü bilim adamının ağustos ayında yayınlanması beklenen makalesi ile teorisi hakkında daha detaylı bilgiler vereceği tahmin ediliyor. Bu makaleden sonra yeni teorinin bilim dünyasında kabul görüp görmeyeceğini zaman gösterecek.
alıntıdır[signature][hline]tksmtr!
Krynn Online yakında..
geçici unhkar

[Bu mesaj Apache tarafından 21 Ağustos 2004 00:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hmm bu adamları ağzım açık izliyorum zaten yapacak fazla birşeyimde yok onlar konuşmaya başlayınca :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
o klasik kominist konusması 'görmediğim şeye inanmam'.Adam zaten kendi teorisini kendisi çürütmüş,bunlar kanıtlanmamış teoride %50 olabilirde %50 olmayabilirde.[signature][hline]tksmtr!
Krynn Online yakında..
geçici unhkar

[Bu mesaj Apache tarafından 21 Ağustos 2004 01:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bırakın karadeliği paralel evrenleri falan. Adamlar konuşuyo kimsede olaya hakim olmadığından boş boş bakınıyor.
Esas şu kız milletinin sırrına erebilen biri olursa, gün o gündür bendime sığımam taşarım...
Mesaj tarihi:
yok yok açılmasın bilim
karadelik hakkında yazı var
adam gelmiş aşkın gücü diye saçmalıyor burda
neyse...[signature][hline]Ghost1989, 10 Aralık 2003 15:29 tarihinde demiş ki:
HACKED BY PROCAST HACKING TEAM
Mesaj tarihi:
said:
Apache, 21 Ağustos 2004 01:09 tarihinde demiş ki:
o klasik kominist konusması 'görmediğim şeye inanmam'.

kominist değil komünist ayrıca o biraz klasik cahil yaklaşımı oluyor komünizmle alakasız.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Mesaj tarihi:
lixad ın öss sonucu dolayı ila forumumuzdan 3 ay süreyle banlenmesini istiorum...
moonlight zamanlarını bilirikm lan ben senin şimdi adam oldun !![signature][hline]Bornozlu Canavar

Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki
Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim
Mesaj tarihi:
yoq ya bu adam beni bozuo o yüzden pek okumuom beynim pek elverişli deil teorilerine :)[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...

Mesaj tarihi:
said:
Qui, 21 Ağustos 2004 01:47 tarihinde demiş ki:
Vizyonumuz bu kadar. Adam evrenin ötesini görmek için uğraşıyor, öbürünün aklı yan komşuda..

ahahha rofl

abi onu bunu bırakın adam tek parmağıyla evreni çözüyo adam hayatınızda aklınıza gelmicek teoriler sunuyo işi yok bide bunları çürütüyo
siz heeeeeeeeeeeeeeeey
bir aktif olayım, bir teori üreteyim de hawkingi çürüteyim nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
bize böle patiler lasım =)[signature][hline]Thelegbra(24.07.2004): yeter ben bıktım komşuların kendisini cami sanmasından hergün stereo vaaz, kuran surelerinden nazcizhane alıntılar, ilahiler dinlemekten bıktım!
Mesaj tarihi:
wanderer gelse,
şöyle detaylıca birşeyler anlatsa,
ben de anlamadan okusam..
ne iyi olurdu..

bu kara madde ve beyaz madde olayı bana saçma geliyor.

karadelik sürekli etrafındaki herşeyi içine çekiyorsa, bir süre sonra şişip patlaması gerekmez mi?
ayrıca sürekli birşeyleri kendine çekiyorsa, çektiği yerlerden arta kalan boşluklar noluyor? uzayın yoğunluğu sürekli azalıyor, karadelikler de kabarıyor mu peki?[signature][hline]Bu mesaj 5 saniye sonra kendi kendini imha edicektir.
Mesaj tarihi:
sabah sabah böle topiclere bakmaycam bidaha.başımı ağrıttı.

ben gidim peynier ekmek yapim kendime karedelik yemeden ben yiiyim aç kalıcam sonra.[signature][hline]dandirk bi playlisitim
bir iki dostum
biraz umudum
bide uykum var

Mesaj tarihi:
Bone, Hawking bu yüzden paralel evren teorisini ortaya atmıştı zaten. Çünkü yazıda belirtildiği gibi maddenin yok olamayacağı teorisine ters düşüyordu. Ama daha sonra -sebebini kendi bilir, paralel evren teorisinin yeterli temele sahip olmadığını düşünmüş olacakki karadeliklerin püskürttüğünü söylemiş..[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Mesaj tarihi:
Ben şimdi bu hawking denen adam ne nerse desin inanmam. Herifin yalan söylemediği ne garanti olcak :) Zamanında koymuş beni salak yerine. Ben baidaha bu adam ne derse desin inanmam :)[signature][hline]
-nevin, uyan horluyorum..
-allah belani versin sait...
- bakkal amca ölümden sonra hayat war mı?
- yok, tadelle war weriyim mi?
- ver hadi..
Mesaj tarihi:
said:
McFrenzy, 21 Ağustos 2004 00:37 tarihinde demiş ki:
Yalan karadelik falan kim görmüş ki de idda ediyo :P

Önce bi yanlış anlaşılmayı düzeltiyim. Ben burda dalga geçiyodum böyle konuşan insanlar hala var olduğu için.

Karadelik benim teoriden anladığıma göre uzayda bir yırtık. Uzayın geometrisinin bozulduğu bi alan diye biliyorum
Mesela cam bi küp düşünün içindeki hava kabarcığı gibi bişi. Ben böyle anlamıştım bi sitede okuduğumda.[signature][hline]come forth my friend...
Mesaj tarihi:
said:
zydar, 21 Ağustos 2004 11:22 tarihinde demiş ki:
Ben şimdi bu hawking denen adam ne nerse desin inanmam. Herifin yalan söylemediği ne garanti olcak :) Zamanında koymuş beni salak yerine. Ben baidaha bu adam ne derse desin inanmam :)

hahaha[signature][hline]tHe Original fi$h®

-I'm not the same decaying organic matter as everything else.
  • Yeni Oluştur...