Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cons

Öne çıkan mesajlar

Mirage said:

Mirage said:
Bir antreman hariç nerdeyse her dips yaptığımda arttırmışım bir şeyler:
...
26.11.2010: 25 kilo 3x6
06.12.2010: 25 kilo 3x7

Bir dahaki sefere 30 kilo 3x5 yapabilcek miyim bakalım. :

Mission accomplished.

hacı seni merak ediyorum ya bir iki postuna rastladım galiba 160kg benche girmişsin,merak ettim yokmu resmin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hafif kilolarda bacaklarının arasına dumbbell sıkıştırabilirsin. Benim çalıştığım salonda 5 kilodan sonraki dumbbell'ler çok büyük olduğu için 10 kilodan sonra plaka ağırlıkların etrafına bir iple düğüm atıp belime sarmaya başladım.

Kalın sağlam bir ipi plaka ağırlıkların ortasındaki delikten geçirip düğüm atıyorsun. İpi daire çizecek şekilde yere bırakıyorsun. Dairenin ortasına geçip ipi pantalon giyer gibi beline kadar çekiyorsun. Plakaları bacaklarının arasını sıkıştırıyosun. Ağırlıkla en aşağıdan başlamak omuzlar için sakat olabileceği için zıplayarak üst pozisyona geliyorsun. Sonra da vıjır vıjır yapıyosun dipsini.

edik: Tabi daha modern dips belt denen kemerler var. Kemeri takıp ucuna asıyosun ağırlıkları. Ama Türkiye'de bulması zordur ve pahalıdır tahminimce. Kalın iple gayet iyi oluyor bence. Yalnız 0 kalçalara sahipseniz ipin belde durmama olasılığı var. Benim kalçalar nirvanaya erişecek çapta olduğu için sorun olmuyor. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
benim de bugun 4 ay doldu ölçü alındı onu yazayım errkek günlüğüne. yorum yaparsanız ,ne yapayım neye dikkat edeyim önerilerde bulunursanız sevinirim.
4 ay boyunca 2-3 hafta 1-2 gün sekti sakatlık falan oldu, bir hafta da komple gidemedim hastalık yüzünden. bunlar olmasa heralde daha iyi sonuç alırdım diye düşünüyorum.
(bu arada whey, gainer, aminoasit tablet, animal pak kullandığım supplementler, kreatine başlayacağım bu aralar)

1.ay -> 4. ay

kilo: 55 -> 61
omuz: 112 -> 115
kol: 29 -> 32,5 (kasılı iken)
bel: 73 -> 74
karın: 82 -> 83
üst bacak: 48,5 -> 51,5
diz üstü: 38 -> 39
calf: 32 -> 33

Mirage said:

Boyun: 39 cm
BF (US Navy Metodu): 18%

boynu adem elması gırtlak falan oralardan ölçüyoruz dimi? diğeri de göbek deliğinin 1 cm altıydı sanırsam bu durumda böyle çıktı. onu da ekleştireyim.

Gender Male
Weight 61 kg
Height 178 cm

Measurements:
Waist (at navel) 74 cm
Neck (at narrowest) 36 cm
Body Fat 9 %
Fat Mass 5 kg
Lean Mass 56 kg
Body Fat Category Athletic

atletik diyor ama görsen kemikler sayılıyor:P
Sosyal ağlarda paylaş

Boynun etrafına ölçüyü sarıp ölçüyorum valla. O kadar ince ayar yapmadım.

Body fat category hedesini sadece tahmini yağ oranına göre yazıyor. Sadece yağ oranına bakarak adam atletik mi değil mi anlayamazsın bence. Buna göre pek kas kütlesi olmayan ama yağ oranı az adam atletik çıkarken, 300 kilo deadlift yapan %18 yağlı adam acceptable çıkar. Sallayın yani onu. Ayna yalan söylemez. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de yag yakmak istiyorum biraz. Beslenmeme daha özen göstermeye basladim. Sadece 2 gün oldu ama icimden bir his iyi gidecek diyor. Baslangic kilom 79. Yag oranim %18 falan navy metoduna göre. Tahminimce yaklasik olarak dogrudur. Beslenme programimda yaptigim degisiklikler:
[list]
[*] Sabah kahvaltimi sabitledim. 3 yumurtali omlet. Bir dilim kepekli peynir. Üstüne de muz. Ekmegi azalttim, recel ve nutella gibi seyleri de kahvaltimdan cikarttim.
[*] Öglem yemegine kadar yemek yok. Acikirsam bir porsiyon meyve ve bir kac tane badem falan olabilir.
[*] Öglen yemegim unide yemekhanede ne varsa artik. Cok kasmiyorum. Sadece patates kizartmasi falan olursa cok yememeye calisiyorum.
[*] Öglen-aksam yemegi arasi sadece bir tost dilimiyle yapilmis salamli peynirli ufak bir sandvic. Kalorisi 200 kcal falan anca.
[*] Aksam et, sebze ve salatadan olusan hafif bir aksam yemegi yicem. Spordan hemen sonra (saat 9 gibi) yarim litre vanilyali ya da kakaolu süt iciyordum. Onu kescem. Dogrudan eve gidip aksam yemegimi yicem. 500 kalori gidiyor kafadan.
[*] Yatmadan önce de bir bardak süt.
[/list]
Bu kaddar. Kalori hesabi, yemek listesi falan yok. Sadece prensip koydum biraz. Hadi bakalim nolcak. :=)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...