Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cons

Öne çıkan mesajlar

deneyim tamamlandi btw. 1 ay kadar kardiyo yapmadan sadece agirlik calistim. hatta ara bile verdim 4-5 gun cunku takatim kalmadi resmen. sonucta 300-500 gr kadar aldim ama su sanirim. hacimde degisiklik yok. zor kazanilan kas zorda kayip ediliyor bence, zaten tersi sacma olurdu, 6 ay calis kaslan sonra 1 calisma gitsin hepsi mantiksiz. yemege dikkat edilirse sorun olmayacaktir.

kardiyosuz agirlik calismalarimda performans dususu yasadim sanirim kardiyo metabolizmayi guzel yonde etkiliyor, kalp ve kan akisinin her gun tetiklenmesi vucudun agirlik calismalarinda daha performansli calismasini tetikliyor diye dusunuyorum. kardiyosuz 1 ay boyunca yorgun hissettim , performansim kotuydu vs.

kardiyo sadece yag yakimi degil bir olcude performansi daima belli noktada tutan bir nesne gibi dusunulebilir. kardiyoyu 20 dakika yapmak yeterli kendim icin. 20 dakika ancak intense sekilde.

kendimce boyle bir kaniya vardim.
Sosyal ağlarda paylaş

Perfectionist said:

Mirage said:

Pazartesi sumo deadlift rekorumu, dün de front squat rekorumu kırdım... hem de kilo verirken. Yiha!

Kaç yaptın?

Buarada sana çok teşekkür ederim sumo deadlift tavsiyen için.

Son bir bucuk ayda 80'den 77 kiloya düstüm. Son antremanda

Sumo deadlift: 70kg, 80kg, 90, 100kg, 105kg.
Hepsi 5 tekrar. 105kg sinirda degildi sanki. Ama gecen haftakinden fazla oldugu icin daha fazla arttirmak istemedim. Yavas yavas. :)

Front squat: 70kg 3x5, 80kg 1x4, 82,5kg 2x4.
82,5kg yu ilk defa yaptim. Iki hafta önce 80kg ile 5x4 yapmistim. Gecen hafta 70kg ile 5 tekrarli setler bile zor gelmisti. Bu sefer 82,5kg ile 4 tekrar cikarabilince sasirdim biraz. Iyi günler kötü günler oluyor yani. Iyi güne denk gelince zorlamak lazim sinirlari.

P.S: Dün netten siparis ettigim powerlifting kemerim geldi bu arada. Yarin normal deadlift yaparken son sette denicem bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bugün bende spor a yazıldım ve başladım.1.75 boy 62 63 kilo civarıyım.Baya zayıflamışım kaslar falan kaybolmuş neredeyse.Zor bela yaptım bu biceps hareketlerini.Sol kolumda sıkıntı yokta sağ kolumla kaldıramıyordum neredeyse.Zati en hafifleriyle yapıyorum nerdeyse.Bakalım 1 ay sonra neler değişecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili günlük bugün deadliftte 101 kg kaldırdım mutluyum.
1x5 90lbs+bar
1x5 140lbs+bar
1x4 160lbs+bar
1x1 180lbs+bar
olimpik bar 19-20 kg die biliyorum hesabım böyle.
Her hafta yada ay ne kadar attırmayı hedeflemeliyim acaba.
Bu arada squatta 90lbs+bar 3x5 ass to grass şeklinde düzgün form tutturmaya urasıcam yarın bakalım nolcak.Hal formda sorunlarım var.
67kgyim bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili günlük,

Squat ve deadlift çok zor gelişiyor. Kaç aydır 2,5 - 5 kg artış için çırpınıyorum.

Yalnız dips iyi gidiyor. Bugün 25 kilo ile 3x7 yaptım. Şimdi günlüğüme baktım. Genelde iki üç haftada bir yapmışım. Ağustosta ve eylülde pek yapmamışım. Bir antreman hariç nerdeyse her dips yaptığımda arttırmışım bir şeyler:

06.08.2010: 10 kilo 3x7
27.09.2010: 10 kilo 3x8
01.10.2010: 15 kilo 3x7
15.10.2010: 20 kilo 3x7
25.10.2010: 20 kilo 3x7 (bi burda artmamış)
12.11.2010: 25 kilo 3x5
26.11.2010: 25 kilo 3x6
06.12.2010: 25 kilo 3x7

Bir dahaki sefere 30 kilo 3x5 yapabilcek miyim bakalım. :)

Amaç güç artışı olduğu için setler arasında 3-4 dakika var. Hypertrophy için 1 - 1,5 dakika bekleyerek yavaş yavaş yaptığım zaman vücut ağırlığımla 3x10 falan bile zorluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaptığım hareketleri, kullandığım kiloları, set ve tekrar sayısını yazıyorum. Koparma, silkme gibi tekniğin önemli olan hareketlerinde antrenörün uyarılarını, neyi yanlış yaptığımı falan yazıyorum. Onun dışında kırdığım rekorları işaretliyorum. Normal randevuların yazıldığı ajendalardan kullanıyorum. Örnek:

http://img257.imageshack.us/img257/3149/november22.jpg

Almanca/ingilizce karışık yazıyorum ama mantık anlaşılıyodur. Bu da bugünkü günlük:

http://img146.imageshack.us/img146/2801/dezember10.jpg

Edik: Tabi arada tartılınca kilomu da yazıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...