Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darüşşafakalı Patiler buraya!!!

comandante

Öne çıkan mesajlar

darussafakayı hep merak etmişimdir ama araştırmadım hiç nedir ne degildir
arastırabilirim ama darusafakalı biri olduguna göre forumda 1. agızdan dinlemek daha güzel olur

1. darussafaka nedir, ne demektir, kim kurmustur
2. kolej midir yoksa devlet okulu mu vakıf mı?
3. kimsesiz cocuklarla alakası var mı
4. egitimi nasıl
5. basketbol takımında darusafakalı cocuklar mı oynuyor
6. sarı sarı darusafakalı cocuklar gormustum, bunlar gocmen kimsesizler mi yoksa ne
7. cok guzel bi okul gibi olanakları, tesisleri vs.
dogru mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

darussafakayı hep merak etmişimdir ama araştırmadım hiç nedir ne degildir
arastırabilirim ama darusafakalı biri olduguna göre forumda 1. agızdan dinlemek daha güzel olur

1. darussafaka nedir, ne demektir, kim kurmustur
2. kolej midir yoksa devlet okulu mu vakıf mı?
3. kimsesiz cocuklarla alakası var mı
4. egitimi nasıl
5. basketbol takımında darusafakalı cocuklar mı oynuyor
6. sarı sarı darusafakalı cocuklar gormustum, bunlar gocmen kimsesizler mi yoksa ne
7. cok guzel bi okul gibi olanakları, tesisleri vs.
dogru mu?

1. daüşşafaka osmanlıca "şefkat yuvası" demektir, 1863'te yusuf ziya paşa tarafından kurulmuştur.
2. vakıf okuludur. ayrıca bağışçılara bağış karşılığı süper lüks(hakikaten öyle) huzurevinde kalma fırsatı verir.
3. darüşşafaka 1863'te savaşta babaları ölen erkek çocuklar için kuruldu, 1950'lerde kız öğrencileri de almaya başladı. babası vefat etmiş çocukları sınavla alıyor. (istisnalar da olabiliyor, annesi ölen bir iki kişi vardı mesela,)
4. eğitimi çok iyidir, eğitim dili ingilizcedir, hocaların bir kısmı yabancıdır, bazı konularda m.e.b'den özerk davranır.
5. basketbol takımında darüşşafakalı olan çocuklar da var, parayla girenler de var.
6. yok, tesadüf olmuştur, yurdun her yanından babasız çocukları sınavla alırlar.
7. evet, doğrudur, kişisel bir gözlem, hatta öğrencilerin gözlemi, okulun son dönemde iyice özel okula dönüşmesidir. öğrenciler git gide daha az yararlanıyorlar, ve de okula yapılan bağışlar lüks eşyalarla çarçur ediliyor, eğitimde biraz batı modernliği diye diye iyice batı kolejine dönüyor gibi, en son nasıl ama bilmiyorum.. şuan okuyanlara sormalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...