comandante Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 varsa patide darüşşafakalılar gelsin hele buyursun, şayet yoksa üzülürüm, kimse yazmazsa birkaç kişi yalandan benim desin:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 başlık "Darüşşafakalı Patiler" olsa daha iyi olurmuş yoksa pati sahibi darüşşafakalı anca darüşşfaka bahçesindeki kedilrdir ki onların da mesaj yazabileceğini sanmıyorum not: bu mesaj daha farklı olacaktı lâkin yazarken bu hale geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Ildeniz Great minds think alike. demek istiyorum ayni seyi solemeye gelmistim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 /brofist Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tachikoma Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 oo fakirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 daha o kadar yaslanmadik ya, oraya gitcek kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 /facepalm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 İvet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 darulaceze idi demi o ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 senko said: daha o kadar yaslanmadik ya, oraya gitcek kadar. Offf ahahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 ilk tespiti yapmaya gelmiştim ama yapılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
comandante Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 senko said: daha o kadar yaslanmadik ya, oraya gitcek kadar. aman tanrım:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 arkandayım senko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 nasil bir kafada yazmisim bende bilmiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 darussafakayı hep merak etmişimdir ama araştırmadım hiç nedir ne degildir arastırabilirim ama darusafakalı biri olduguna göre forumda 1. agızdan dinlemek daha güzel olur 1. darussafaka nedir, ne demektir, kim kurmustur 2. kolej midir yoksa devlet okulu mu vakıf mı? 3. kimsesiz cocuklarla alakası var mı 4. egitimi nasıl 5. basketbol takımında darusafakalı cocuklar mı oynuyor 6. sarı sarı darusafakalı cocuklar gormustum, bunlar gocmen kimsesizler mi yoksa ne 7. cok guzel bi okul gibi olanakları, tesisleri vs. dogru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
comandante Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Fistan said: darussafakayı hep merak etmişimdir ama araştırmadım hiç nedir ne degildir arastırabilirim ama darusafakalı biri olduguna göre forumda 1. agızdan dinlemek daha güzel olur 1. darussafaka nedir, ne demektir, kim kurmustur 2. kolej midir yoksa devlet okulu mu vakıf mı? 3. kimsesiz cocuklarla alakası var mı 4. egitimi nasıl 5. basketbol takımında darusafakalı cocuklar mı oynuyor 6. sarı sarı darusafakalı cocuklar gormustum, bunlar gocmen kimsesizler mi yoksa ne 7. cok guzel bi okul gibi olanakları, tesisleri vs. dogru mu? 1. daüşşafaka osmanlıca "şefkat yuvası" demektir, 1863'te yusuf ziya paşa tarafından kurulmuştur. 2. vakıf okuludur. ayrıca bağışçılara bağış karşılığı süper lüks(hakikaten öyle) huzurevinde kalma fırsatı verir. 3. darüşşafaka 1863'te savaşta babaları ölen erkek çocuklar için kuruldu, 1950'lerde kız öğrencileri de almaya başladı. babası vefat etmiş çocukları sınavla alıyor. (istisnalar da olabiliyor, annesi ölen bir iki kişi vardı mesela,) 4. eğitimi çok iyidir, eğitim dili ingilizcedir, hocaların bir kısmı yabancıdır, bazı konularda m.e.b'den özerk davranır. 5. basketbol takımında darüşşafakalı olan çocuklar da var, parayla girenler de var. 6. yok, tesadüf olmuştur, yurdun her yanından babasız çocukları sınavla alırlar. 7. evet, doğrudur, kişisel bir gözlem, hatta öğrencilerin gözlemi, okulun son dönemde iyice özel okula dönüşmesidir. öğrenciler git gide daha az yararlanıyorlar, ve de okula yapılan bağışlar lüks eşyalarla çarçur ediliyor, eğitimde biraz batı modernliği diye diye iyice batı kolejine dönüyor gibi, en son nasıl ama bilmiyorum.. şuan okuyanlara sormalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar