GEd Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Windows 7 ye alışamıyorum bir türlü XP den sonra. Mesela masaüstünü göster tuşu en sağ altta onu bir türlü sol alta alamıyorum. Her açılan firefox penceresini tek tek göstermiyor tek firefox tabına alıyor falan, bunları nasıl düzenliyoruz ? Birde bir ara soru daha , aceraspire 5738dzg notebook var , restore cdsi içerisinde deniliyor , yanında cd gelmemiş bu dosyaları nasıl lokalize edebilirim? Biraz bakındım göremedim.
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 O masaüstünü göster şeyi çok rahat oluyor alışınca. Böyle imleci bi noktaya hedeflemeye gerek kalmadan sağa-aşağıya çektin mi gözün kapalı tıklat.
aquila Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 peek at desktop (tu) digerini de taskbar optionsta, taskbar buttons never combine yaparsan duzelir.
GEd Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 aq said: digerini de taskbar optionsta, taskbar buttons never combine yaparsan duzelir. oldu su Görev cubugu dolu oldugunda birleştir dedim hatta, çift ekranda çift desktop barda kolay kolay dolmaz nasılsa Sol alta ufak kısayolları nasıl atıyorum xpdeki gibi oraya atinca normal boyutlar gösteriyorda şu anda, yer kaplıyor. mesela msni falan ordan başlatayım, yeni firefox acacagım zaman ordan tiklatiyim gibi
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 sağ tık -> properties -> use small icons
aquila Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 acik programin davasina sag tikla barda, pin to taskbar de. kisayoluna filan sag tikla da oluyo.
GEd Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 ok saolun valla. yıllarca ingilizce xpden sonra türkce windows 7 de şok olmuştum biraz
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 bu arda xwindow dock diye bir program var. mac misali bir dock çok işlevsel oluyor. http://xwdock.aqua-soft.org/ başlat çubuğunu sağa-sola atarsın dockta aşağıda olur çok şukela olur
di Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Show Desktop olayi icin vindoz tusu + D kullaniyorum ben. Daha rahat oluyor el alisinca.
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 çubuğa sağ tık. araç çubukları / yeni araç çubuu %userprofile%AppDataRoamingMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch yaz enterla ekle de. quick launch çıkacak. sağ tıkla show title show text kaldır. çubuğu kilitle olayını kaldır istediğin yere koy. hayırlı uğurlu olsun.
jonq Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Onları uzun uzun yazmasına gerek yok. "Yeni araç çubuğu ekle" seçeneğine tıklayıp istediğin herhangi bir yere bir klasör açıyor ve o klasörü seçiyorsun. Daha sonra açtığın o klasörün içine attığın her kısayol, toolbar da icon olarak sana görünecektir. Sonra Ocean'ın dediği gibi üzerine sağ tıklayıp "Metni Göster" ve "Başlığı göster" seçeneklerini kaldırıyorsun. İstediğin yere koyup kilitliyorsun. Programlar için ayrı hızlı başlat, oyunlar için ayrı vs. bir sürü yer ayarladım ben. Ayrıca benim gibi MSN vb. bazı programları SYSTRAY da icon olarak durmasını istiyorsan, Programın kurulu olduğu klasöre gidip "programadi.exe" in özelliklerinden uyumluluğu vista olarak değiştirmen yeterli.
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 jonq said: Ayrıca benim gibi MSN vb. bazı programları SYSTRAY da icon olarak durmasını istiyorsan, Programın kurulu olduğu klasöre gidip "programadi.exe" in özelliklerinden uyumluluğu vista olarak değiştirmen yeterli. bu olay msnin herhangi bir program gibi durmasını engelleyip x e basınca sadece systray'de olmasını sağlıyor mu?
FromTheHell Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 evet. w7 çıktığından beri o şekilde kullanıyorum ben de. xpdeki gibi oluyo msn aynen.
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 kaybettiğim çocuğumu yıllar sonra bulmuş gibi oldum:) +rep
GEd Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 sag tikladim yeni dosya olusturdum mesela kisayol diye içine firefox kısayolunu kopyaladım. Sağ altta gösteriyor kisa yol diye ama üzerine sağ tıkladığımda bahsettiğiniz seçenekler yok birde istediğim yere taşıyamıyorum bunu ?
jonq Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Toolbar kilitlidir, kilidi aç önce sonra toolbar da istediğin yere kaydır sonra tekrar kitle. Aslında youtube vs. de videolar vardır kesin. Bir bakayım.. Evet MSN'in o şekilde olmasından rahatsız olup direk çözüm aramıştım Win7 i ilk kurduğumda. :) Edit: Ahanda resimli anlatım
GEd Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 evet kilidi kaldırınca oluyor(secenekler falan geliyor) ama şimdiki sorunum şu mesela firefoxu başlatıyorum, kısayol firefox oluyor birden. sag alttaki eski kısayol duruyor. sola istedigim gibi yerleştiremiyorum bunu herhalde ? Artık sag oryantasyon hakim olmuş win7 de :p
jonq Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Ha evet AD'a göre sıralıyor kendi. O konuda birşey yapılır mı denemedim ama kısayolların başına rename ederek bir "-" yada rakam koyarsan istediklerini ilk sırada gösterebilirsin. "aafirefox" yap mesela kısayol adını. Sonuçta isimleri görünmüyor o açıdan sorun olmaz :)
GEd Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 sol tarafa alamadım ama buda yeterli. en sagda saatin oldugu yerde (saatin solunda ) kısayollar.
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 abi bunun nesini yapamadın ki?: http://i.imgur.com/KjqkQ.jpg
GEd Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 en sola cekemedim bir türlü anlamadım. unlockladım hemde. gitmiyor iconlar :p
GEd Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 yok aynı oceanin ekran görüntüsü gibi istiyorum. firefox kısayoluna basınca o sembol kayboluyor normal taşırsan mesela. Ben en sola atıcam kısayolu basınca firefox acılacak ama o kısayol tekrar orda duracak, tekrar bastıgımda tekrar acılacak falan. Aynı xp gibi, masa üstünü göster sembolü ve kankası olan kısayolların sol altta bulunması. Sag alta alabildim şimdi ama sol alta taşıyamadım, taşımaya kalkınca firefox açılımını gösteren alan falan onun solunda kalıyor yerlerini değiştiremedim yani.
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 çubuğu 2 katlı hale getir. quicklinksi aşağa at quicklinsi sol yukarı çek. çubuğu tek kat yap.
jonq Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Iconlarımı sürüklemeye çalışıyorsun tam anlamadım. Kilidi kaldırınca ayraç aktif olur. Onu mouse ile tutup en sola kaydıracaksın, iconlar o arada açılır saçılır felan filan onları görmezden gel sen ayracı al istediğin yere. Sonra sağında kalan ayraç ile de alanı daraltır kilitlersin.
Öne çıkan mesajlar