Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YÖK Başkanı hakkında suç duyurusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

saçına yapışıp türbanı çıkarmaya mı çalışıyo o aa türban takıyo diyenler? ama aksi gayet mevcut geçmişimizde, mesela türbanın spawn olduğu 70lere bakabilirsiniz, lan ben sıkıldım anlatmaktan yemin ediyorum

geçen gün izmirde tesettürlü mayo tepkisi vardı, ne oldu ona. Türkiye'de tek taraflı değil, iki taraflı hoşgörüsüzlük var. Bunu kabul ediyorum. Ama bu durumlar yasaklarla falan aşılacak şeyler değil.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Suark said:

e zaten CHP buna kasıyor şu anda,
alalım ellerinden kozu, hodri meydan diyor
iktidar yan çiziyor an itibariyle
"işte güvenmiyoruz kem küm" felan.
En son gerçi şey dedi Başbakanımız, CHP bir komisyon kursun biz hepimiz onları takip ederiz dedi ve bu konuda iktidarı chp yaptı sayılır :p.

Esasen türbanlı öğrenci derse giremez diye birşey yok sanırım şu anda, onu demişti geçen yetkili birisi.

chp buna mı kasıyor? Türban konusuna moda çözümüyle girdi adamlar, başından fail zaten. Nasıl alıcak o kozu akp'den, yan çizmese de alamaz ki bu hamlelerle.

Çünkü türbanı yaratan insan bir modacı, işin kökenine gidio ordan yapalım dediler olmadı.
Ki o 1-2 ay öncenin haberi. Şu ara tamamen yasakların kaldırılması peşinde K.K. Eski chplilerin dustugu salaklıga dusmuyor adam ıste, kökten kesip atıyor sorunu.

Sonuçta işin doğrusu bu, sen insanların önüne duvarlar koyarsan onlar onu aşmaya çalışacaktır. Kaldır o duvarları, aç kapıların kilitlerini takılsın millet rahat rahat.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Yani böyle yakınımda da bu konu hakkında rahatsız olduğum kişi yok. Şöyle bakınca saçma geliyor ama alınmamaları. Ne bileyim madem rejimi koruyacağız, önce tek tek beyinleri açıp düşüncelere bakalım, daha garanti değil mi?

alınmıyor diye bir olay yok. yıllardır türbanlı öğrenciler de giriyor zaten. peruk takıp olayı hallediyor.

sorun "karşı taraf"ta değil daha ziyade türban tarafında. peruk giymeden de girebilmek istiyorlar.
Mesaj tarihi:
Bone said:

SeaGle said:

Yani böyle yakınımda da bu konu hakkında rahatsız olduğum kişi yok. Şöyle bakınca saçma geliyor ama alınmamaları. Ne bileyim madem rejimi koruyacağız, önce tek tek beyinleri açıp düşüncelere bakalım, daha garanti değil mi?

alınmıyor diye bir olay yok. yıllardır türbanlı öğrenciler de giriyor zaten. peruk takıp olayı hallediyor.

sorun "karşı taraf"ta değil daha ziyade türban tarafında. peruk giymeden de girebilmek istiyorlar.

Abi türban konusundaki çözümü "türbanlı girmesinler peruklu girsinler" diyerek mi arıyorsunuz.

Ha yoksa siz evde ya da dılarıda türban takanlar hiç girmesin mi diyordunuz daha önce, anlamadım? Olay zaten milletin perukla merukla değil istediği biçimde girebilmesi. Ya da ben öyle biliyorum.
Mesaj tarihi:
soymuyolar yaw ne alaka.ama kulağıma kulaklık taksam bu ne die sorarlar heralde
+ sorduğum şey mantıklı çünkü serbest olduktan sonra millet bunları tartışmaya başlicak.nasıl doğuda sınav yapılmasın cevaplar veriliyor deniyosa aynı şey.
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

Lancelion said:

islamofaşistlik değil, türban serbest olsa her yerde, nedir derdiniz yani ?

türban serbest olunca, birtakım tipler "bak bunlar türban takıyor sen niye takmıyorsun" demeyecek diyebiliyor musun?

Bende buna bitiyorum. Yarın öbürgün sen bana zorla baş örttürürsün diye ben sana bugünden örttürmüyorum demek kadar salakça birşey olamaz.

Ayrıca geçmişe bakacak olursak Kuran'ların yasaklanmasından, ezanların senelerce türkçe okutulması gibi, senelerdir elitlerin (kendini elit sayanların) binbir türlü hakaretine maruz kalan inananları yaralayan hadiseler mevcut. Geçmişe bakıp gelecek paranoyası yapılacaksa inananlar sizden çok çok daha paranoyak olmalılar.

Paranoyayı bir kenara bırakın az biraz empati yapın diyeceğim de oturduğunuz yerden zor olur. Elitliğiniz bozulur.
Mesaj tarihi:
Kopya olayı halledilir ki. Hiç olmadı bakarlar yani şöyle bi aç kulağını bi bakalım derler. İtiraz eden zıt tip çıkarsa da almazlar sınava olur biter.

O üniversite yetkililerinin doğal hakkıdır.
Mesaj tarihi:
KapIKulu said:

Sparkcaster said:

Lancelion said:

islamofaşistlik değil, türban serbest olsa her yerde, nedir derdiniz yani ?

türban serbest olunca, birtakım tipler "bak bunlar türban takıyor sen niye takmıyorsun" demeyecek diyebiliyor musun?

Bende buna bitiyorum. Yarın öbürgün sen bana zorla baş örttürürsün diye ben sana bugünden örttürmüyorum demek kadar salakça birşey olamaz.

Ayrıca geçmişe bakacak olursak Kuran'ların yasaklanmasından, ezanların senelerce türkçe okutulması gibi, senelerdir elitlerin (kendini elit sayanların) binbir türlü hakaretine maruz kalan inananları yaralayan hadiseler mevcut. Geçmişe bakıp gelecek paranoyası yapılacaksa inananlar sizden çok çok daha paranoyak olmalılar.

Paranoyayı bir kenara bırakın az biraz empati yapın diyeceğim de oturduğunuz yerden zor olur. Elitliğiniz bozulur.

"din" adına yapılan sayısız katliyam var, karşı taraftan böyle bir örnek verebiliyor musun? empati? efendim?
Mesaj tarihi:
Katliyam derken?

İstiklal mahkemeleri, ucu gözükmeyen darğaçları, bombalanan karadeniz sahilleri katliam sayılmıyorsa sen haklısın.

Konu bu değil. Konu gelecek paranoyası ile bugünden zulüm yapmaktır. Bunu ben yaparsam da salakçadır sen yaparsan da. Senin yapmak için haklı gördüğün gerekçelerden fazlası inananlar için geçerlidir. Olayı bu paranoya üstünden götürüseniz hiç kimse diğerine yaşama hakkı tanımaz, yarın beni keser düşüncesiyle.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Abi türban konusundaki çözümü "türbanlı girmesinler peruklu girsinler" diyerek mi arıyorsunuz.

ilk mesajımda belirttiğim gibi, insanların türbanlı girip girmemesi beni ilgilendirmiyor.
beni ilgilendiren esas mevzu, türbanı insanlara dayatan ve bu türban üstünden beslenen tarikatlar.
bu tarikatların topluma etkisi kesilse, zaten türban takan kişilerin sayısının oldukça azalacağına inanıyorum.
zaten öyle bir durumda "üniversiteye türbanla girilemiyor" kavgası yaşanmıyacak, hatta öyle bir yasağa kimsenin itiraz etmeyeceğini düşünüyorum.
türban'a karşı çıkanların çoğu, tarikatlara karşı çıktığı için tepki gösteriyor. tarikatların etkisini kaldırınca o problem de gidecektir.
Mesaj tarihi:
iranın önceki hali nasıldı şuanki hali nasıl

suan turban serbest olur istekler artar referanduma gidilir vs. vs.

adım gibi eminim o da evet cıkar
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

islama inanıyorlar diye asıldılar, peki

Benim ve eşimin 33 senelik kısa hayatında inandığımız için başımıza gelenlerin 10 da 1'inin burada atıp tutan arkadaşların başına gelmediğini iyi biliyorum bu bile yeterli. Dediğim gibi bu benim senin özgürlüklerini kısıtlama hakkı vermez bana. Konunun özü bu. Aptalca yüzlerce örnek verilebilir buna, onu da hayal güçlerimize bırakıyorum.

Herşey bir yana şu anda ciddi bir siyasi rant bu konu. Kimse çözüme bu yüzden yaklaşmıyor. Öyle yada böyle çözümü, kürt konusunda olduğu gibi şart. Milliyetçilerle, din tüccarlarının önü başka türlü kesilmeyecek.
Mesaj tarihi:
KapIKulu said:

Katliyam derken?

İstiklal mahkemeleri, ucu gözükmeyen darğaçları, bombalanan karadeniz sahilleri katliam sayılmıyorsa sen haklısın.

Konu bu değil. Konu gelecek paranoyası ile bugünden zulüm yapmaktır. Bunu ben yaparsam da salakçadır sen yaparsan da. Senin yapmak için haklı gördüğün gerekçelerden fazlası inananlar için geçerlidir. Olayı bu paranoya üstünden götürüseniz hiç kimse diğerine yaşama hakkı tanımaz, yarın beni keser düşüncesiyle.

bombalanan karadeniz sahilleri denmişken müdehale edeyim. vergi vermeyeceğini, asker yollamayacağını, merkez hükümetini tanımadığını ilan eden ahali bombalanmıştır. yalan yanlış konuşulmasın.

müdehale şapka devrimi sonrası yapılmıştır.
  • Yeni Oluştur...