Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mehmet ali erbilden müthiş gaf

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Adamları yüzyıllardan beri ensest, sapkın diye damgaladılar. Komünizmdeki şapka asma hikayeleri gibi haklarında mitler uyduruluyor, kendi ülkelerinde kimliklerini saklamak zorunda kalıyorlar. Halka sesini duyuran insanların da bu tür genellemeleri karşılıksız kalırsa bu adamların hali ne olur? Sinirlenmesinler de ne yapsınlar.
Mesaj tarihi:
Hayır bi de çılgınlar gibi akraba evlilikleri var şu ülkede, bir sürü fiziksel yada zihinsel engelli ürünleri var bu evliliklerin. Hiç Türk halkında yokmuş da sadece alevilerde varmış gibi göstermeye çalışmaları da ayrı komik. Bir ortamda osuran adamın arkadaşına dönüp "lan ahmet osurdun off" diye hedef saptırmasından farkı yok bence
Mesaj tarihi:
dieevil said:

bole bısı yoksa bu alevıler nıe bu kadar zorlanıo anlamıyorum .. ne dıe ustune alınırsında kıyametı kopartırsınkı

ozaman var bole bısı kı bu kadar alınıp ınsanları ekmek paralarından edıyolar ..

gerizekalı
Mesaj tarihi:
İşin aslı aleviler ibadet ederken - yani cemleri - akşamalrı biryerde toplanıp yapıyorlarmış e burada elbette ışık lazım 1500 lerde tabi elektrik yok haliyle ışık vs lazım yani mum veya, çıra yada lamba işte herneyse, törn sonunda elbet ışık söndülüp insanlar dağılır vs. Bu törenlerde kadın erkek beraber ibadet eder buda elbette sunni islama ters.

Yavuz zamanında ise çeşitli siyasi sebeplerden dolayı alevileri yok etmek için şeyhülislama fetvalar hazırlanıyor. İşte burada bunların müslüman olmaıdğı, kesdiklerinin haram olduğu yenmeyeceği, mum söndü gibi iftiralar atarak (yukarda cem ayinin anlattım), katledilmelerinin vacip olduğu salık verliyor kimi kaynakalra göre 40 bin kimi kaynakalra göre 80 bin alevi soykırıma uğruyor.

Peki esas sebep ne ? Esas sebebi alevi türkmenler göçer şeklinde yaşıyor yanı orta asya türkleri gibi, başlarındada kızıl börkleri (bundan dolayı kızılbaşda deniyor), ama osmanlı artık devlet haline gelmiş ve malum sınırlarında bu türkmenlerin yerleşik hayata geçmesini istiyor böylece vergi alacak vs asker alacak ilerde ordusuna, türkmenler bunu istemiyor ve bu osmanlı baskıısndna dolayı şii safevi devletine (sonuçda oda bir türk devleti osmanlıdan farkı şii olması) sempati besliyolar. Bu gibi hadiselerden dolayı alviler tehlike arz ediyor ve safevi devleti ilede işler limoni bir hal alınca bunları en iyi yok edelim isyan çıkartırlar diyorlar, işin siyasi boyutu bu.

Ama süper cahil halkımız bu 500 yıllık şeyhülislam huarefelerini, sanki b.k varmış gibi sahiplenip halen günümüzde devam ettiriyor :).

İşin aslı 500 sene önce ki siyasi bir hareket yüzyıllar sonra bile etkisini korumakta. Öyle ki halen, sivasda, k.maraşda ve çorumda 500 sene sonra bile alevileri katlediyorlar :).

Esas sebebini bilmeden sırf dedeleri ve babaları kendilerine öyle anlattı diye. İnanılmaz bir hadise ama işin özü bu, mehmet ali erbilde onalardan biri işte o yüzden şaşrımaak gerek.
Mesaj tarihi:
valla işin alevisini sünnisini bilmiyorum da ortadoğu kültüründe ensest çok da nadir bir durum değil, çok değil 2-3 nesil önceye giyseniz nice akraba evlilikleri görürsünüz uzak akraba da olsa ülkenin her yanında. Onu geçtim bugün hala anadoluda kuzeniyle kızanıyla evlenen çok var, insanlar sırf miras bölünmesin tarla küçülmesin korkusuyla bile akraba evliliğine yöneliyor.
Mesaj tarihi:
dieevil said:

bole bısı yoksa bu alevıler nıe bu kadar zorlanıo anlamıyorum .. ne dıe ustune alınırsında kıyametı kopartırsınkı

ozaman var bole bısı kı bu kadar alınıp ınsanları ekmek paralarından edıyolar ..

sana şuanda söylemek istediklerimi şuraya yazmak isterdim ama
süresiz ban almama sebep olacaktır.

senin düşünce tarzına , zihniyetine ... sadece
Mesaj tarihi:
sw0d said:

dieevil said:

sana şuanda söylemek istediklerimi şuraya yazmak isterdim ama
süresiz ban almama sebep olacaktır.

senin düşünce tarzına , zihniyetine ... sadece

ooo atarlandi.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

valla işin alevisini sünnisini bilmiyorum da ortadoğu kültüründe ensest çok da nadir bir durum değil, çok değil 2-3 nesil önceye giyseniz nice akraba evlilikleri görürsünüz uzak akraba da olsa ülkenin her yanında. Onu geçtim bugün hala anadoluda kuzeniyle kızanıyla evlenen çok var, insanlar sırf miras bölünmesin tarla küçülmesin korkusuyla bile akraba evliliğine yöneliyor.

2-3 nesil gitmeye gerek yok, halen bir çok insan kuzeniyle vs evleniyor, bizim hukuk sistemide bundan dolayı bu tür evlilikleri kabul ediyor. Yani 3. dereceye kadar evlilikleri kabul ediyor, toplumun gerçeği bu diye.

İslamdada bu var zaten, Hz.Ali Hz.Muhammedin amcasının oğlu ve aynı zamanda Hz. muhammedin kızı ile evli. Bu olay islama göre
ensest değil, lanetlenen kardeş evlilikleri veya kendi annen ile yapılan veya baban ile yapılan cinsel aktiviteler.

Alevilere yönelik iftiralardada bu var. İnsanların tepki göstermesi bundan. Yani bireylein ibadet değilde orgy yaptığı. Bu tür bir aktivitede ortadoğu kültüründe yok.

Ensest tanımı TDK da Aile içi yasak ilişki. Diye geçer. Aile kavramıda anne, baba ve çocuklardır.

Önce ensest ilişki ne ona cevap vermek gerek tabi.
Mesaj tarihi:
zaten günümüzde de devam ettiğini söyledim, geçmişte daha sık ve her yerde (büyük şehirler de dahil olmak üzere) oluyordu diye 2-3 kuşak geri götürdüm. kuzenle kardeş arasında çok aşırı bir fark yok açıkçası, hukuksal değil ahlaki tanımına bakıyoruz ensestliğin. ve ortadoğu kültürünün tamamında bulunuyor bu arabından kürdüne türkünden farslısına kadar, sünni şii pek farketmiyor. çok çirkin bir durum, ama maalesef sürüyor.
Mesaj tarihi:
Ahlaki tanım dersen o halde hangi ahlaki sisteme göre ? Adamlara göre ahlaksızlık değil, ülkemizdede ahlaksızlık olarak görülmez. Batıdada görülmez.

Sadece tasvip edilmez peki neden ? Oda doğaya aykırı aslında, sakat doğum riski vs yüksek, daha çirkin nesiller oluşuyor deniyor.

Kuzen evlilikleri için konuşuyorum, benim şahsi fikrim doğru bir seçim değil kuzen evlilikleri ama ahlaksızlık demek için toplumun nasıl algıladığına bakmak lazım.
Mesaj tarihi:
geçen sene bi haber vardı. çocuğun biri babanesine aşık olmuş. evlenmişler falan. avrupalı işte ahlaksız. hep aldık bu ahlaksızlığı
Mesaj tarihi:
millet bu mum söndü geyiğinden baymadı mı?

baymadıysa nasıl baymadı bir de?

çingenesin ne kızarsın, çingene değilsin ne kızarsın? diye bişi var ya.. bu kadar üstünde durmasalar ya da adam gibi bir şekilde konuya eğilseler sadece köpürmek yerine daha bi işe yarardı sanki.
Mesaj tarihi:
Law said:

Ahlaki tanım dersen o halde hangi ahlaki sisteme göre ? Adamlara göre ahlaksızlık değil, ülkemizdede ahlaksızlık olarak görülmez. Batıdada görülmez.

Sadece tasvip edilmez peki neden ? Oda doğaya aykırı aslında, sakat doğum riski vs yüksek, daha çirkin nesiller oluşuyor deniyor.

Kuzen evlilikleri için konuşuyorum, benim şahsi fikrim doğru bir seçim değil kuzen evlilikleri ama ahlaksızlık demek için toplumun nasıl algıladığına bakmak lazım.

ahlaki olgu zaten durup dururken çıkmıyor, temellendirilmesi aslında pratik tecrübe ve gelişime göre oluyor. Genetik olarak "çirkin" nesilden öte sağlıksız nesil gelişimi, genetik hastalıkların ileriki nesillere taşınması, ailedeki çekinik genlerin iki taraftan gelerek çocukta handikap yaratması gibi durumlar var. Her şeyden önce bunları görüp ahlaksızlık diye tanımlıyor insanlar, ha tabii kökenini bilmediğinden "ensest ilişki yaptı diye tanrı cezalandırdı çocuğu sakat doğdu" diye inanıyor o ayrı ama sonuçta olay bu.
Mesaj tarihi:
Kesinlikle Ülkemizde kuzen evlilikleri ahlaksızlık olarak görülmez, sadece insanlar sakat doğumlara karşı akraba evliliği yapmayın der. Ha belki 3-5 nesil sonra evet bu sebeplerden ötürü ahlaksızlıkda denir ama şu haliyle ahlaksızlık olarak nitelendirilmez gayet normal bir durum oalrak karşılanıyor şu haliyle. Hatta batıda bile ahlaksızlık oalrak nitelendirilmez, sadece gerikafalılık olarak kabul görür ülkemizde olduğu gibi.
Mesaj tarihi:
kuzen evliliği kepazeliğin daniskasıdır, nereye ahlaksızlık görülmez?

dasaaa said:

çok biliyorlar zaten genetiği falan..

onları henüz anaokulu çağına gelmemiş bir çocukmuş gibi değerlendirin lütfen.

genetiği bilmesine gerek yok abi, sonucunu gözlemliyor. akraba evliliği çocuklarının çoğundaki sakatlıkları görüyor, sebebini bilmese de "tanrı cezalandırdı"dan "demek ki bi sorun var"a kadar bi kılıf uyduruyor.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

kuzen evliliği kepazeliğin daniskasıdır, nereye ahlaksızlık görülmez?

Bu senin görüşün sana göre ahlaksızlık, ama ahlakı sen veya ben belirleyemeyiz. Toplumdaki genel kanı belirler ahlakın ne olup olmadığını - doğru veya yanlış olup olmamaıs önemli değil -. Toplumdaki genel kanı ise kuzen evliliklerini ahlaksızlık olarak görmüyor.

Ahlak kurallarını toplum belirler nihayetinde.
Mesaj tarihi:
Ahlak kurallarını toplum belirlemez, daha doğrusu kimin ahlak kuralını belirler? Benim ahlak kuralımı toplum belirlemiyor, e devletin kanunlarını da belirlemiyor. Yurtdışındaki ahlak kurallarını da belirlemiyor. Yani kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar.

Kuzeniyle yatmayı normal karşılayıp evlenmeden sevgilisiyle sevişen gençlere ahlaksız diyenler de hasta ruhludur kanımca
Mesaj tarihi:
Toplum belirler derken, aha bu ahlak kuralı olsun demez, dini inaçları olsun, diğer toplumlar ile kültürler ile etkileşimi olsun veya diğer aklıma gelmeyen faktörler netiecesine ortaya çıkan bazı davranış kurallarıdır.

Niahyetinde bu kuralların varlığı toplumun benimsemesine bağlı. Bunlar zaten doğru demiyorum ama bu kural ancak o toplumun genelinin benimsediği oranda ahlak kuralı olur.

Yaptırımda nedir en fazla ahlaksız damgası yersin, seni dışlarlar, onlar nezdinde saygınlığın vs kalmaz.
Mesaj tarihi:
Ya tabii ki işte ama dediğim gibi kendi kendilerine gelin güvey olmaktır o ve adamın düpedüz kepazeliktir demesi de kendi ahlak kurallarına göre olayı yorumlamasıdır. Onun ahlak kurallarını da toplum belirlemediğine göre o da bu yorumu yapabilir.

Bence de kepazelik zaten, katılıyorum kendisine :D
  • Yeni Oluştur...