Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diet kola tadı eu vs. tr


yav

Öne çıkan mesajlar

Bu avrupa'daki diet kolalarda bariz bir tad farklılığı farkettim. Kolalı şekerlerdeki, jelibonlardaki kola aroması tadı yoğun olarak kalıyodu içince.

Türkiye'dekilerde böyle bir tad yok ama. Çok enteresan yav. Bir ilüzyon olması mümkün değil yıllardır çok içtiğim bişey çünkü.

Zero'ları da denedim ama onlar aynıydı.

Maddesel bir farklılık falan var mı acaba yok mu pati'de kola fabrikasında çalışan biri? dfs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben&Jerry's said:

ben biraktim 1 aydir icmedim kola felan inanilmaz zararli tek zarari aspartan degil

3senedir içmiyorum sanırım. kardeşim de senede 3bardak falan içiyordur max..

yemeksepetiden bişiler almıştık arkadaşlar bizdeyken, promosyon 2,5lt pepsi vermişler işte.. adamlar içtiler. şimdi pepsi bize bakıyor, biz pepsiye.. =(

pepsi üzgün...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MEyve suyu da içmemek lazım abi. Bin türlü koruyucu katkı maddesi.


Ne bileyim, düşündüğümde bu kadar artan kanser vakaaları, hayat kalitesinin giderek düşmesi falan, raslantı olamaz. Aşırı kimyasal birikimi var vücutlarımızda.


100 sene önce insanlar ki o zamanın tıbbi şartları da ne derece iyi onu da düşünün, daha uzun ve sağlıklı yaşayabiliyorlarmış. Şimdi 70 yaşında bitiyor max insanın verimi genelde. Gerçi besinle birlikte yaşam tarzına da bağlı. O da fena bi yere gidiyor mesela bizde.


Dedem 79 yaşında, maşallah beni falan cebinden çıkarır. 8 yaşından beri aktif bi şekilde bedenen çalışıyor adam. Babam ona keza, 60 yaşında, 20-30 kiloluk takım sandığını alıp 5. 6. kata merdivenle çıkıyor. Ben arkasından bikaç parça takımla kaç kez dinleniyorum bilmiyorum bile.


Bahsettiğim dedem mesela çalışmanın yanı sıra yemek düzeni de acayip düzgün bi insan. Mümkün değil 12'yi geçsin öğle yemeği, ya da 11:30 olsun. 12'de hazırdır sofrası, 12'de sofradadır. Akşam da net saati vardır.


Şimdiki nesile bakıyorsun, çalışmaktan kaçar zaten. Artık işler de masabaşı genelde. Hareketsiz yaşam. Abuk subuk beslenme. Kızartılmış yiyecekler ağırlıkta mesela yediklerimiz arasında. E ne protein alıyoruz adam gibi ne diğer maddeleri. Varsa yoksa kanserojen abuk subuk gıdalar ve bunların ihtiva ettikleri maddeler.


Daha birsürü etmen de birleşince tabi -stres, sağlıksız hava vs.- alzheimer, parkinson, yok efendim kemik erimesi, kas bilmemnesi, hede hödö. Hepimiz yandık lan. Gerçi benim genlerim iyi, şeker yok tansiyon yok kalp hastalıkları yok kolesterol falan yok sülalede, muhtemelen biraz kurtarırım ordan. Ama genel olarak halimiz fena.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...