Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zihin bosaltmak ve akildakileri farkli bir ortama tasimak icin yontemler

di

Öne çıkan mesajlar

aslında konu önemli bencede. benim de benzer bir problemim var ama benimki daha çok uykuyla ilgili. herangi bir fikir vs. oluşturma, onu geliştirme şeklinde değilde, geçmişte yaşadığım saçma sapan ufak tefek anılar, gün içinde yaptığım şeyler, dün yaptığım şeyler uyumak için yattığımda sürekli kafamda dönüp duruyor. bazen winampa dönüşüyorum bazen media playera dönüşüyorum, sürekli kafamın içinde bişeyler oynuyor. bazen bunu atlatmak için yatarken sadece beyaz bir sayfa düşünmeye çalışıyorum onda da en fazla 1 dakika falan başarılı olabiliyorum. kaldı ki bunu yapmak için hakikaten kendimi zorluyorum, haliyle yine uyuyamıyorum. kötü bişey aslında, dalga geçmeyin :)
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Hani diyorumki, belki bir ihtimal kafamdakilerin bir kismini bir yerlere yazip unutsam ve lazim oldugu zaman yazdigim yerden baksam bir nebze rahatlarim fakat bu konuda yol yordama ihtiyacim var. Cunku oturup normal sekilde yazmayi da beceremiyorum. Yazdigim anda planlamaya basliyorum ve ayni anda yine farkli dusuncelere kayip tikaniyorum.

Gereksiz multi-tasking yapiyorum ram'im doluyor, islemcim yetmiyor sevgili patiler.

Ben eyleme dokulebilecek dusuncelerimi bir duzene koyup onlarin ustunde calismaktan bahsediyorum.

Burdan ben az önce yazdığımı anladım abi. Başka türlü anlayan varsa anlatsın bana ona göre başka öneriler getirmeye çalışırım.

Bizim çözümümüz çok yorulduğun da zihnini rahatlatmak, kısa süreli unutmak(unutmadan hiç bir şekilde rahatlayamazsın çünkü aklından çıkması lazım konunun..) Bunun için de alternatif öneriler sunduk ama senin istediğin bizim teknolojimiz dahilinde olan bir şey değil abi..
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Abi siktiniz attiniz bir konuyu daha. Bravo. Gundelik masturbasyonunuz tamam sayilir.

Suc bende gerci. Akillanamadim bir turlu.

This.

akıllanmadın çünkü şu forumda gördüğüm en egolu adamsın. egonun altını doldurabilecek potansiyelin olsa anlayabilicem. zaten o potansiyel olmadığı her hatırlatıldığında agresifliğe vuruyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

Baps bence biraz kendine vakit ayırıp hobi edinmen lazım. bütün bu bahsetiklerinden alakası olmayan bişey, onları düşünmeden bununla ilgileniceksin arada bir...

Beynine dur diyemezsin abi. Ben diyemiyorum. Hani oyle dudak yolmak, tirnak yemek gibi bir aliskanlik da degil. Fiziksel bir yonu yok. Zaten gundelik islerimi yapiyorum ben. Arkadaslarla cikiyoruz, konusuyoruz, farkli konularda muhabbet ediyoruz vesaire. Kalan zamanda da beynim deliriyor. Bir yol yordam bulup duzene sokmak istiyorum.

Mesela fikirleri kagida aktarmakla ilgili olarak asagidaki paragrafta biraz olsun alakali birseyler yazmis birileri;

said:
For the low-tech method, though, just grab a bit of paper – a full blank sheet of computer paper works well, as it’s good to give yourself plenty of room! Write your topic (maybe the name of your blog, or the subject for a short story writing competition) in the center … and start jotting ideas around the edge.

Oyle hayatin sirrini falan sormuyorum yani. Gayet olabilecek birsey soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

di misin tim misin ne gereksiz bir adamsın sen, gerçekten. sendeki bu klavye başı egosu nereden geliyor bilmiyorum ama her şey müstehak sana.

kafa kapasitem yetmiyor diyorsun, sonra adamakıllı bir şey yazınca nerdrage gösteriyorsun. aç oku, meditasyon zihin boşaltma amacıyla yapılır, nirvanaya ulaşmak için değil. yazdıklarımızı beğenmeyeceksen foruma danışma. burası senin ahırın veya kümesin değil aslan. en kısa zamanda bi psikiyatra görünmeni tavsiye ederim kapasite aşımına uğramışsın devreler yanmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dediğin olayı bir ara çok yaşadım. İki üç şeye birden yoğunlaşarak sonunda üçünü birden yarım yamalak ya bitiriyordum ya da batırıyordum.

Sorun şu ki, hayat düzenli değildi o zamanlar benim için. Kafamı toparlayamıyordum ve cidden ağır zaman kaybıydı.

Bu işi yoluna sokmak bir anda olan birşey değil. Sihirli deynek yok bir anda geçsin.

Sana önerebileceğim şey şu olabilir. Hayatını daha basite indirge. Bir süreliğine tekdüze yaşa. Ya da çalışıyorsan tatile çık.

Mali durumun el vermiyorsa bu çeşit bir tatil vs. için, spor yap. Bir spor salonuna yazıl. Vücut yorulunca multitasking yapacağın konular bile gelmiyor aklına. Planlı ol. Bir anda iki iş yapmaya uğraşma. Eline bir not defteri al, yapmak istediklerini sırala. Öncelik sırası olmasın. Hepsini yazdığın sırayla teker teker yap. Alıştır kendini.

Başka da birşey gelmiyor aklıma...
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

di said:

Abi siktiniz attiniz bir konuyu daha. Bravo. Gundelik masturbasyonunuz tamam sayilir.

Suc bende gerci. Akillanamadim bir turlu.

This.

akıllanmadın çünkü şu forumda gördüğüm en egolu adamsın. egonun altını doldurabilecek potansiyelin olsa anlayabilicem. zaten o potansiyel olmadığı her hatırlatıldığında agresifliğe vuruyosun.

Valla bu konuda sorunlari olan birileri varsa o da sizsiniz. Gelip birsey yazdin, cevap verdim ki senin kafandaki birine benim verebilecegim en duzgun cevap (bakiniz 2. ve 3. mesaj) ama sonradan kendine kendine sapittin yine.

Nereden neye kil oldun belli degil. Neyse derdim acik acik yaziyorum her seferinde, duzgun cevap verin anlamiyorum tek kelimelik mesajlarinizi diye. Lakin ornekte goruldugu gibi sen ve benzerlerin oyle degilsiniz. Capulcu surusu gibi dolasip oraya buraya satasiyorsunuz. Nerden nasil bir kuyruk aciniz var bilmiyorum, hatirlamiyorum. Durum boyleyken gelip egolusun potansiyelin yok hede hodo demek komik oluyor.

Bir de cevap verip vermeme olayi var. Gelip toplaniyorsunuz 3-5 tip, her birinize ayri ayri cevap verince agrefis olan ve milletle gecinemeyen ben oluyorum. Buysa isin kurali toplayayim ben de MSN'den milleti hepsi gelsin Tim hakli desin, sakin, egosuz, potansiyeli olan bir insan mi diyeceksiniz o zaman ? Kurdugunuz mantiga gore boyle yapmaniz gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

di misin tim misin ne gereksiz bir adamsın sen, gerçekten. sendeki bu klavye başı egosu nereden geliyor bilmiyorum ama her şey müstehak sana.

kafa kapasitem yetmiyor diyorsun, sonra adamakıllı bir şey yazınca nerdrage gösteriyorsun. aç oku, meditasyon zihin boşaltma amacıyla yapılır, nirvanaya ulaşmak için değil. yazdıklarımızı beğenmeyeceksen foruma danışma. burası senin ahırın veya kümesin değil aslan. en kısa zamanda bi psikiyatra görünmeni tavsiye ederim kapasite aşımına uğramışsın devreler yanmış.

Ben de en kisa zamanda okuma anlama dersleri tavsiye ediyorum. Ben aklimdakileri kagida dokebilmekten bahsediyorum, sen gelip meditasyon diyorsun.

Kaldi ki oyle sinir minir yapmadim, gayet acik ve net sekilde soruyorum, meditasyon nasil yardimci olacak bana ? Oturup anlatir misin ? Hangi tip meditasyonu tavsiye ediyorsun yazar misin ? Sen hangisini denedin ya da arkadaslarin hangisini denedi ve basarili oldu soyler misin ?
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle bunu kesinlikle troll ya da aşağılama amaçlı söylemiyorum, herhangi bi şekil psikolojik danışmanlık almak şu durumda yararlı olabilir. kesinlikle ilaç tedavisinden falan da uzak dur ama, şu halinde bi ihtimalle yardım lazım olabilir. hatta bunu benden duyduğun için tepki gösterip ihtimal vermeyebilirsin, ama karşında profesyonel biri durup çözüm gösterdiğinde daha anlamlı olacaktır =]
Sosyal ağlarda paylaş

meditasyonda mind programming diye bi hede var misal. onunla şartlandırıyorsun bi yerde kendini. yapacağın işleri sadece belli bir seviyeye kadar ya da kaba hatları ile irdelemeni sağlayacak kadar götürmeye şartlandırabilirsin.

true multitasking den iphone tarzı multitaskinge geçersin bi yerde. o işin sırası gelmeye başladığında sadece onu ilerletir ötekileri on pause da tutarsın..

meditasyon iyidir. ama düzenli ilerlemen gerekicek.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

kanun kabul ediyosun kendini çünkü. bir bak bakalım neye sinirlenmişsin oku bakalım ilk sayfayı neye atar yapmışsın.

istiyosun ki atar yap kimse sana hiçbirşey demesin adam haklı beyler desin.

E hadi bakalim neler olmus.

Ilac adi vermissin, istemiyorum demisim.
Biri pipe demis, ne dedigi anlasilmamis.
Psikiyatrist demissin, yok demisim.
Arada alkol diye sacmalamis biri, sonrada doruk meditasyon yazmis birakmis. Onun ustune senin atar dedigin, benimse derdimi anlatmak dedigim seyi yazmisim.

Abi gelin anlasalim, nasil bir on yargiyla yaklasiyorsunuz bilmiyorum da ben boyle klavyeyle kavga etmeden, gayet rahat, gayet sakin, bir seyden rahatsiz olduysam onu kendi dilimde yazarak anlatan bi adamim.

Sizse gelip herseyle testis gecip buna karsilik alinca da "YETER ATAR YAPTIGIN" diye dolanan kisilersiniz. Gayet iyi niyetli, saka olarak yapiyorsaniz da benim gibi her daim geyik modunda olamayan insanlara batiyor bu. Bir ya da iki kisi yaptiginda yine sorun olmuyor ama dur durak bilmeden hersey ayni seyi yapmaya kalktigindan gina gelmis durumda.

Hani mantikli anlayisli insanlarsiniz ya siz. Oturup biraz empati yapin. Apartmandaki evinizde geyik yapmak istiyorsunuz, ben de alt kalt komsunuz olarak kafa dinlemek istiyorum. Tepemde tepinmedikce ne isterseniz yapin ama konulari dur durak bilmeden troll'lemek apartmanda alt kattakini dusunmeden tepinmekten farksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Di,

1) Bu forum babanın tarlası değil.
2) Burada hiç kimse hiç kimseye empati ile, mantık ile, sevgi ile yaklaşmak zorunda değil. Burası İNTERNET daha açık olmak gerekirse, muhattap olduğun insanlar 3-5 harfli rumuzlardan ibaret. Sen bu insanlar seninle dalga geçti diye resmen kuduruyosun. Şu postları böyle hırsla, sinirle yazdığın çok belli. Sen önce bir sakin ol bence, gerisi gelir. Azıcık rahat ol, kasma bu kadar. Paticik bu kadar ciddiye alınması gereken yer değil burada insanlara laf sokarak yaptığın ego da hiçbir işe yaramaz balon gibi sönersin.

Reel başarı eksiği yaşayan insanların internette büründükleri kişiliklere hastayım mütemadiyen.
Sosyal ağlarda paylaş

bak ben şimdi sana burada olanı söyleyeyim açık açık. bir daha uğraşmam zaten senle.

bir barınak topiği vardı orada 'benim arkadaşım böyle dedi' diyip yardım toplamak için kıçımı başımı yırttığım barınaklardan birine insanların neden yardım yapmaması gerektiğini sayfalarca tartıştın.

ben hayvan hakları hayvanlara yardım konusunda aktivist biriyim. ve insanları az biraz olsun konuya çekmeye çalışırken sayfalarca yardım edenlerin salak olduğunu yardım etmenin yanlış olduğunu anlatıp topiğin içine ettin. belki yardım edecek adamıda uzaklaştırdın.

olay topikte de kalmadı birde pm'le uğraştın. sonuç olarak biryerde dayanamayıp küfrettim ve haklı olduğum tartışmada ban yemek durumunda kaldım.

bu topikte olduğu gibi.

sinirlendirdim. küfür ettin. settled benim açımdan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...