senko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 nasil bi proje soyle ki; simdi ufak bir bolge alacaz atiyorum izmir konak meydaninin bir bolumu, burdaki trafik isiklarinin ustune sensorler koyacaz, bu sensorlar o anda yoldaki trafik kuyrugunu belirleyecek. daha sonra trafigin sikisikligina gore alternatif yollar belirleyecek o araclar icin. bi taraftan da iste atiyorum 6tane trafik lambasinin uzerine koyduk bu sensorlerden hepsi birbiri ile baglantili sekilde olup yollarin sikisiklik durumlarini degerlendirerek kirmizi yesil yanma surelerini ayarlayacak boyle bir proje aldik biraz supriz bir bicimde. ama 1 yilda biter mi ondan supheliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 bunu zamanında japonlar ist belediyesine önermiş, kendi ülkelerinde kullandıkları sistemi, ama şartları tüm kontrolüün ellerinde olması ve 1 yıl gibi bir sürede bitiririz demişler. full kontrol işi yüzünden yatmış proje. olması gereken bu ama bir yılda bitermi o sizin performansınıza bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 üniversiteden yeni mezun olacak bir insan ile JAPONLAR'ı karşılaştırmayalım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 kapasitenize bağlı ama caponlar 1 yılda biter dediyse demekki 1 yıl bile zor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 abi tabi full kurumsam bisi yapmiyacaz biz. ufacik bir modeli olucak. 1 yil zor diyorsunuz yani birde o japonlarin projesinin ismi cismi fln var mi acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 biter zaten trafik icin hazir servisler var. sensor icin de belirli bir know-how mevcut. onlari etkin sekilde kullanirsaniz 1 yilda biter. hatta o servisleri ve sensorleri daha once kullanmis olsaniz 3-4 ayda da biter. ama verimli calisildigini varsayiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 modeli kurarsanız biter gibi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 japonlar tüm istanbul için diyor. rahat biter bencede. ama planlı programlı çalışmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 zaten proje farkli sey, uygulama farkli sey. japonlar bu projeyi bitirmis, demo testlerini coktan yapmistir, uygulama icin 1 sene istemislerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 2-3 haftada biter lan, sensorleri biri gelip sokmedikce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 ekip kaç kişilik? tecrübeli mi? özellikle proje yöneticisi.. yazılım tarafı, programatik hazırlanmış inputla (unit testing) çalıştığınızı, sensörleri tak-çıkar gibi işlerle uğraşmadığınızı düşünürsek, 1 yıla sığar gibi görünüyor. tabi ofis disiplininde bir takım çalışması olduğunu varsayıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 ekip 4 kisilik diyebiliriz. tecrube derken son sinif ogrencisiyiz iste. direk tak cikar fln olmayacak sim olur sanirsam. disiplin olarak sabah6 aksam7 ofis calismasi olmaz ama zaten haftalik yapmamiz hazirlanmasi gereken raporlar vs var. hani su hafta ugrasmayayim kafa dinliyim gibi bisi olamaz zaten. 1yil dedigim 12 ay degil bide 9ay :D sigmiyacak gibi olursa daraltacaz zaten bisileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Başlamak bitirmenin yarısıdır, biter sdf. Şaka maka ne güzel sistemmiş lan. Her şeyimizi amerika kontrol ediyo ya bırak bunu da caponlar kontrol etsin eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 bitirme projesi heeeeee bitirme projesi ise sakin girmeyin bole bi ise patlarsiniz, dandik bisi alip notunuzu yuksek tutun sonra hobi olarak gene yaparsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Reyou ya katılıyorum not ortalamanızı düşürmeye değmez. Projede akşamları ve haftasonları full time abanırsanız rahat rahat hatta yaya yaya 6 ayda biter. 3 ay da iş biter bir 3 ay da da suda olsun buda olsun kısmı biter. Ben bitirirken buna benzer bir projeyi tek yazmıştım, akıllı otoparklar, ilk işim de yararı olmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 olm adamlara bak burda teknolojim bilimsel bi iş yapmaya çalışan adamlara notunu düşürme yea ne gerenk var deniliyo.. yapın tabii cvne patlatırsın böyle böyle proje diye çok sağlam olur bence. o ışık sürelerini ayarlayan sistem bizim buraya süper olur hatta, haftada 2 kez trafik polisi gelip tüm şehir trafiğini tek bi noktadan kitlemeyi başarıyor zaten onları ortadan kaldırsa yeterr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 vazgecmeyin abicim zor diye. haftada 1 kez biraraya gelip bitirmek yetmiyorsa 2 kez biraraya gelin, ama yine de yapın yani. tabi gruptakiler calıskan adamlar olsun. proje cok guzel cunku. ileride akademik dusunurseniz coook buyuk faydasını gorursunuz boyle seylerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Ufak bir alan icin yapin. Hem maliyetiniz dussun hem de rahat edin. Ben olsam projeyi ufak olcekli olarak yapip basima gelecekler neler diye bi bakardim. Gidip 10-15 yerden gece ve gunduz olarak video cekip, sonra bunlari loop'a alip yaziliminizi bu sekilde test edebilirsiniz mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 la ben de bildiğin iş olarak algılamıştım =P süper proje ama. caymayın valla uğraşın bence. süper de referans olur hem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 senko ne eksiğin var abi caponlardan, yaparsın tabi literally sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 abi proje super hoca inanilmaz begendi zaten. Amma velakin nerden basliyacaz neleri kullancaz onun hakkinda en ufak bir fikrim yok. Dusundukce fenaliklar geliyor ustume sdf hani mesela biyometrik fln denseydi yuz tanima yazilimi denseydi biliyordum en azindan nerden basliyacagimi fln veya duz GIS projesi olsa yine bilirdim ama soyle bisi yani nerden baslanir neler kullanilir nasil yapilir cok uzagim o dusunduruyor beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Lancelion said: senko ne eksiğin var abi caponlardan, yaparsın tabi literally sfd caponlardan eksigim yok, bilakis japon gibi adamim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 4 kişisiniz. 1 kişi dedicated external eventları yazmaya başlasın, nedir bunlar; - Sensorlardan gelen eventler - Random araç queue eventleri - vb. diğer external eventler Bunları olabildiğince real life generate edecek bir sim yazıcak bu adam. 1 kişi gelen event leri işleyecek event proc. ları yazsın (bkz. event proc. design pattern) 2 kişi de proc dan gelen eventleri sink ve synch edecek main engine i yazsın. Oturun konuşun ilk başta, iş dağılımını yapın sonra açın biraları başlayın çalışmaya. İşin yüzde 70 i ilk baştaki yapılan konuşmada yani design aşamasında biter normalde ama sonucta bu okul projesi, yaza yaza da gidebilirsiniz çok önemli değil. Yaza yaza giderken de innovation yerini bulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 senko said: abi proje super hoca inanilmaz begendi zaten. Amma velakin nerden basliyacaz neleri kullancaz onun hakkinda en ufak bir fikrim yok. Dusundukce fenaliklar geliyor ustume sdf hani mesela biyometrik fln denseydi yuz tanima yazilimi denseydi biliyordum en azindan nerden basliyacagimi fln veya duz GIS projesi olsa yine bilirdim ama soyle bisi yani nerden baslanir neler kullanilir nasil yapilir cok uzagim o dusunduruyor beni valla illa yapicam diyosan ben bi tavsiye veriyim. direk bodoslama sensor takmaya fln gerek yok, di nin dedigi gibi bi trafik lambasi kavsagini 2 gun direk camera ile kaydedin, sonra video uzerinden direk lambalarin fln yerlerini belirleyip ona gore algoritmanizi yazin iste hangi dil kullacaksaniz artik, sonrasinda optimizasyonunu yazin, bizimde vardi bole bi proje optimizasyon dersinde hatta bi grup ataturk havalimaninindaki ucaklarin kalkis inislerini fln simule ediyordu en verimli nasil kullanilir fln gibisinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 benimde projem bir call centerdi soleki 3 tane operator kisi var bunlarda biri expert digeri normal digeride caylak. iste bunlarin cevap verme sureleri vs birbirinden farkli, merkeze gelen aramalarda en optimize nasil dagilim yapilabilir bunlar arasinda, iste cumulative fln fistik ayaklari vardi fonksyonlarin onu uygulamistik, eger optimization projects fln diye aratirsan cikar karsina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar