Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

soyle bir proje 1 yilda biter mi

senko

Öne çıkan mesajlar

nasil bi proje soyle ki;

simdi ufak bir bolge alacaz atiyorum izmir konak meydaninin bir bolumu, burdaki trafik isiklarinin ustune sensorler koyacaz, bu sensorlar o anda yoldaki trafik kuyrugunu belirleyecek. daha sonra trafigin sikisikligina gore alternatif yollar belirleyecek o araclar icin.
bi taraftan da iste atiyorum 6tane trafik lambasinin uzerine koyduk bu sensorlerden hepsi birbiri ile baglantili sekilde olup yollarin sikisiklik durumlarini degerlendirerek kirmizi yesil yanma surelerini ayarlayacak

boyle bir proje aldik biraz supriz bir bicimde. ama 1 yilda biter mi ondan supheliyim
Sosyal ağlarda paylaş

ekip kaç kişilik? tecrübeli mi? özellikle proje yöneticisi..

yazılım tarafı, programatik hazırlanmış inputla (unit testing) çalıştığınızı, sensörleri tak-çıkar gibi işlerle uğraşmadığınızı düşünürsek, 1 yıla sığar gibi görünüyor.

tabi ofis disiplininde bir takım çalışması olduğunu varsayıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ekip 4 kisilik diyebiliriz. tecrube derken son sinif ogrencisiyiz iste.
direk tak cikar fln olmayacak sim olur sanirsam.
disiplin olarak sabah6 aksam7 ofis calismasi olmaz ama zaten haftalik yapmamiz hazirlanmasi gereken raporlar vs var. hani su hafta ugrasmayayim kafa dinliyim gibi bisi olamaz zaten.

1yil dedigim 12 ay degil bide 9ay :D
sigmiyacak gibi olursa daraltacaz zaten bisileri.
Sosyal ağlarda paylaş

Reyou ya katılıyorum not ortalamanızı düşürmeye değmez.

Projede akşamları ve haftasonları full time abanırsanız rahat rahat hatta yaya yaya 6 ayda biter. 3 ay da iş biter bir 3 ay da da suda olsun buda olsun kısmı biter.

Ben bitirirken buna benzer bir projeyi tek yazmıştım, akıllı otoparklar, ilk işim de yararı olmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

olm adamlara bak burda teknolojim bilimsel bi iş yapmaya çalışan adamlara notunu düşürme yea ne gerenk var deniliyo..

yapın tabii cvne patlatırsın böyle böyle proje diye çok sağlam olur bence.

o ışık sürelerini ayarlayan sistem bizim buraya süper olur hatta, haftada 2 kez trafik polisi gelip tüm şehir trafiğini tek bi noktadan kitlemeyi başarıyor zaten onları ortadan kaldırsa yeterr.
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak bir alan icin yapin. Hem maliyetiniz dussun hem de rahat edin.

Ben olsam projeyi ufak olcekli olarak yapip basima gelecekler neler diye bi bakardim. Gidip 10-15 yerden gece ve gunduz olarak video cekip, sonra bunlari loop'a alip yaziliminizi bu sekilde test edebilirsiniz mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

abi proje super hoca inanilmaz begendi zaten. Amma velakin nerden basliyacaz neleri kullancaz onun hakkinda en ufak bir fikrim yok. Dusundukce fenaliklar geliyor ustume sdf

hani mesela biyometrik fln denseydi yuz tanima yazilimi denseydi biliyordum en azindan nerden basliyacagimi fln veya duz GIS projesi olsa yine bilirdim

ama soyle bisi yani nerden baslanir neler kullanilir nasil yapilir cok uzagim o dusunduruyor beni
Sosyal ağlarda paylaş

4 kişisiniz.

1 kişi dedicated external eventları yazmaya başlasın, nedir bunlar;

- Sensorlardan gelen eventler
- Random araç queue eventleri
- vb. diğer external eventler

Bunları olabildiğince real life generate edecek bir sim yazıcak bu adam.

1 kişi gelen event leri işleyecek event proc. ları yazsın (bkz. event proc. design pattern)

2 kişi de proc dan gelen eventleri sink ve synch edecek main engine i yazsın.

Oturun konuşun ilk başta, iş dağılımını yapın sonra açın biraları başlayın çalışmaya. İşin yüzde 70 i ilk baştaki yapılan konuşmada yani design aşamasında biter normalde ama sonucta bu okul projesi, yaza yaza da gidebilirsiniz çok önemli değil. Yaza yaza giderken de innovation yerini bulur.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

abi proje super hoca inanilmaz begendi zaten. Amma velakin nerden basliyacaz neleri kullancaz onun hakkinda en ufak bir fikrim yok. Dusundukce fenaliklar geliyor ustume sdf

hani mesela biyometrik fln denseydi yuz tanima yazilimi denseydi biliyordum en azindan nerden basliyacagimi fln veya duz GIS projesi olsa yine bilirdim

ama soyle bisi yani nerden baslanir neler kullanilir nasil yapilir cok uzagim o dusunduruyor beni

valla illa yapicam diyosan ben bi tavsiye veriyim.
direk bodoslama sensor takmaya fln gerek yok,

di nin dedigi gibi bi trafik lambasi kavsagini 2 gun direk camera ile kaydedin, sonra video uzerinden direk lambalarin fln yerlerini belirleyip ona gore algoritmanizi yazin iste hangi dil kullacaksaniz artik, sonrasinda optimizasyonunu yazin,

bizimde vardi bole bi proje optimizasyon dersinde hatta bi grup ataturk havalimaninindaki ucaklarin kalkis inislerini fln simule ediyordu en verimli nasil kullanilir fln gibisinden.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde projem bir call centerdi soleki

3 tane operator kisi var bunlarda biri expert digeri normal digeride caylak. iste bunlarin cevap verme sureleri vs birbirinden farkli,

merkeze gelen aramalarda en optimize nasil dagilim yapilabilir bunlar arasinda,

iste cumulative fln fistik ayaklari vardi fonksyonlarin onu uygulamistik, eger optimization projects fln diye aratirsan cikar karsina.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...