scorch Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Dun uzun suredir gormedigim bir arkadasim ile karsilastim sohbet esnasinda issiz oldugunu ve bayaa skinti cektigini farkettim okul notlari vs gayet iyi olmasina karsi stajlar disinda gercek anlamda is tecrubesi yok bu yuzden de surekli red edliyormus fln bende merak ettim belki patiden kimya bolumleri ile alakali is yapan yardimci olabilecek birileri cikar diye buraya yaziim dedim :) zira 2 ay issiz kaldiimda girdigim bunalimi biliyorum kendisi cok daha uzun suredir issiz cok zor bisey
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 kimyada çok iş var da girerken tanıdık lazım bi yere yoksa tecrübe istiyolar çok öyle.
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 ilaç şirketlerine başvuracak en çok orda iş var simyacılara
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 dershanelere felanda başvursa? en kötü öğretmenlik yapar.gerçi onun ayrı bir proseduru varmı bilmiyorum :)
wastyrx Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 İlaç şirketleri, sabun türü temizlik malzemeleri falan yapan o işlerle uğraşan fabrikalar da baya baya alım yapıyor. Daha çok kimya mühendisi alıyorlar ama bölümden de alım yapılıyor biliyorum.
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Esnaf said: dershanelere felanda başvursa? en kötü öğretmenlik yapar.gerçi onun ayrı bir proseduru varmı bilmiyorum :) ya dersaneler köle pazarı gibi olabiliyor. hele o asistanlık döneminde ayda 300-400 milyona eşşek gibi çalıştıran insanlar var dersanelerde. ama bir tanıdık yoluyla girerse (dersane müdür vs) veya iyi bir yere girerse daha insancıl bir maaş alabilir. bir de iyi bir dersane hocası olursa ilerde özel dersten baya para yapabilir ama öss'nin kalkması için elimden geleni yapacağım o riski alarak girsin :p
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 dersaneden uzak durulmalı kesinlikle.
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 kimya mühendisiyle kimyacı arasında çok fark var ama, kimya mühendisiyse iş bulması çok daha rahat, kimyacıysa eğitime kayma ihtimali daha fazla.
yav Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 benim ablam yüksek kimya mühendisi adını söyleyemediğimiz bir ilaç şirketinde çalışıyor test olaylarıyla falan ilgili bir işi var aynı zamanda ihale olaylarını da yürütüyor galiba tam da bilmiyoruz ki anlatmaz hiç kereta :D maaş dersen orta direk maaşı alıyor sanırım işte, yaş 30 falan. /izmir'de bir de.
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 abi kimya mühendisleri şöyle iyi bi kazanç sağlamaları için ortalama 5 sene tecrübeli olmalılar.yeni mezunlar 1k civarından fazlasını düşünmesin.
SPectre88 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2010 yalnız kimya mühendisi değil kimyager demiş. istersen 3.6 ort ile mezun sağlam torpilin yoksa kimyager olarak adam gibi iş bulman zor. reprezantlık veya dersanede sürünmek şu şartlarda yapacağı en iyi iş.
scorch Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 problem de o sanırım hani okul bitirdim çok da sürünmiim ben ya umudunda ama bu genelde her üni bitiren gencin başına gelio sanırım gurur yapıyorlar fln yıllar sonra ne bulursa artık diye saldırıolar bakalım tekrar konuşucam bi kaç kişiye daha sordum ama tam detaylı durumlarını da bilemediğim icin bişey diyemiyorum yinede fikirler için teşekkürler :) bakalım olucak bişiler çıkar umarım.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 formasyon alıp bi okulda ogretmenlige baslıcak :)
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 okuluna gore p&g unilever reckitt mesala
Dynun Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Abi o kadar karamsar olmasın kimyagerler. kaç seneye dayanıyor ki kimya müh zaten? O işi kimyager yapıyodu. Tam olmasa da gene yapabilir. Eksiğini nasıl tamamliycak? Çeşitli sertifika programlarına katılıp, iso belgelerini cebine koyucak, o aletleri kullanmayı falan öğrenicek. kimyagerler derneği bunları ücretsiz yapıyor zaten. (cüzzi bi katılım ücreti oluyo) Bunları aslında okul bitmeden yapmak lazım işte. Sonra sektör çok yani. Kendini iyi pazarlamak var.
Quesgi Mesaj tarihi: Eylül 29, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2010 ben de bu sene kimyadan mezun oldum. çok yorucu bi süreç olduğu için bi süre dinlenme izni verdim kendime. fakat psikolojik olarak hiç hoş bi zaman değil bu geçirdiğim. hiçbişey yapasım gelmiyo. sürekli şimdi ne yapıcam diyorum. daha sınıf arkadaşlarımdan da iş bulan yok. ve üniversiteyi erken bitirdiğim için arkadaş çevremin hepsi okula gidiyo. bana bi çözüm tavsiye vb olan var mı. hemen iş ara demeyin karabasanlar çöküyo bunu söyleyince üstüme:) yer izmir bu arada.
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 29, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2010 Daha bugün bir arkadaştan gelmiş ilgilenen varsa bir bakınsın Ekokimya Ltd. içinde çalışacak, şirketin ön muhasebesinden sorumlu olacak, aynı zamanda da ürün geliştirme ve kalite kontrol süreçlerine dahil olacak genç bir kimyager aranıyor. Sorumluluklar: * Ön muhasebe kayıtlarını (fatura kesimi, stok sayımı, vb. yönetmek) * Ürün geliştirme ve ürün kalite kontrol süreçlerinde üstüne düşen deneylerden sorumlu olmak. * Şirketin tanıtımı ile ilgili yazışmaları ve telefon konuşmalarını yönetmek Aranan Nitelikler: *Kimya Teknik Lisesi, Kimya Meslek Okulu ve Kimya Bölümü Mezunu olmak Edit: Şirket İstanbul'da
Öne çıkan mesajlar