Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Türkiye'de yerel yönetimler reformu yapılması lazım" Cumhur Başkanı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
az kaldı bi 20 sene sonra gençler
"evil turkish empire" diye başlicak cümlelere,

geçmişi, şimdiki zamanla şu an ki değer yargılarınızla değerlendirmekten vazgeçin.

Bide şey var, yerel kaynak falan.
Petrol yüzyılın lanetidir bana sorsan, sonuçta onu orda çıkarmaya kalkınca,
PKK ağaları mal sahibi olacak
BP gelip çıkaracak
ABD' de işletmesini yapıcak ( baku model 2 )

İşlediğimiz petrolü onlara geri satarız, her türlü türkiye'ye bağımlı olacaklar sonuçta. 3-5 pkk ağası zengin, geri kalanı sefil bir şekilde yeni nesil " TR den ayrılmak hataydı " mantalitesinde bundan 20 yıl sonra olanları sorgulayacak, belki bizden daha milliyetçi olacaklar.

prediction ftw
Mesaj tarihi:
Aynen viktor gibi düşünüyorum ben de. İtalya yıllardır güneyi koparıp atmaya çalışıyo (ki adamların tek sorunu para), biz hala 2 parça toprağın hesabını yapıyoruz. Artık herşey toprak demek değil ama, çok istiyolarsa hakkaten hem kıbrısı hem güneydoğuyu alsınlar. Yardım istemeyen insanlara yardım etmeye çalışmayalım boşuna. He yardım istiyolarsa da devlet burada, düzgün bi şekilde istesinler.
Mesaj tarihi:
Viktor mantıklı konuşuyorsun da;
İşin ucunda gurur diye birşey var. Türkiye en başından almayacaktı doğuyu, şimdi oradan çekilmeye kalksak Kürtler'in zaferi olacak. Ondan sonra Kurtuluş Savaşı'nı falan anamayız bir daha, "noldu len Kürtler kök söktürdü ama size" derler sonra ağzımızı açamayız.

Ermeniler'in soylarının kırıldığını kabul ettik diyelim, sizin gönlünüz razı olacak mı 2. Almanlar olmaya, Hitler metaforlarına yancı olmaya? Dahası bu işi tek taraflı üstümüze alırsak Ermeniler'in öldürdüğü Türkler'e ayıp olmaz mı, onların canı can değil mi?

Madem bu kimliği taşıyoruz, onun prestijini de korumalıyız.
Mesaj tarihi:
prestij karin doyurmuyor, fakir ama gururlu olalim diye bir millei komple surundurmeye, gelismis dunyadan kotu yasam sartlarina mahkum etmeye kimsenin hakki yok

niye kurt zaferi olsun?
madem beraber yasamak istemiyorlar yallah, ama cikarttigim ek kartinida alirim elinden, madem ayri eve cikicak bir zahemt bir is bulup calissin

ermeni olayinda ise butun dunya bu yaftayi yapistirmis bir kere, "bona fide" olarak kabul eidyorlar ama 1945 oncesi dunyasinda yok soykirim diye birsey, amerikalilar kizilderililerden ozur diledi, zencilerden ozur diledi ve gittiler bir zenciyi baskanlari yaptilar, ne prestij kaybettiler?

butun dunya aksine alkisladi, takdir etti

bunun yaninda ermeni tezimiz "biz bi bok yapmadik" ile "ama onalrda bizi kesti" ustune, boyle bir savunma olunca kimse ciddiye almiyor

oysa "hitler demokrasi ile, secimle almanyanin basina geldi, ittihat ve terakki ise bir monarside darbe ile hukumeti ele gecirip bu halti yedi" seklinde olmasi lazim, yapan ittihatcilarin eseridir bu, bizim dedelerimizin degil

bugun 10 almandan en az 6sinin dedesi hitlere oy vermistir, direk kendileri sorumlular bu halttan, bugun bir ihtimal yeni anayasadan bir akp diktasi cikarsa evet oyu veren %58 in sorumlu olucak olmasi gibi
Mesaj tarihi:
prestij ne yaw,

kürtlere toprak kaybetmiyoruz ki, veriyoruz. Al senin olsun diyoruz.

Ermeni hususunda da, bize bir dayatma yapamazlar çünkü kanunen soykırım değil. Anca özür dileriz sizi kestik diye, 2-3 filim çekerler ( hatta biz çekeriz gişe başarısına yatarız ) o yani
Mesaj tarihi:
ohaa lan ülke bölüyor millette bunu destekliyor sonrada utanmadan canım isterse mardine de gideyim diyor gitde sınırdan geri yollasınlar

rüyanızda amerikadaki eyalet sistemi flan olacak zannediyorsunuz deil mi böle kendi içimizde halletcez flan o iş basladımı hop amerikadn avrupadan ülkeler gelecek naaapiyon bilader bizde işler nasssı gidyo die bakacaktık deyip damlıcaklar sonra bi bakmıssın rum pontus kürdistan araya bi new age ermistan flan sıkıtırırsak daha bile iyi olur sonra izmirlliler bizim sehrimiz süppperrr flan dicek
Mesaj tarihi:
Ermenistan gibi açlıktan ağzı kokmayan bir ülke olarak konsantrasyonumuzun tamamını karın doyurmaya ayırmamız gerekmiyor.

Arkasında ne gibi mantıklı sebepler olursa olsun, karşıdan olması yönünde baskı görüyorsan, yaptığın iş taviz olacaktır, ver kurtul olacaktır. PKK uğraşıyordu bunun için, sen yıllarca onu bitiremeyip üstüne onların hayalindeki şeyi yaparsan bu onların zaferi olur, kimseye de inandıramazsın. Ülke olarak bu savaşı kaybetmeye vicdanımız elvermez, Kurtuluş Savaşı'nı vermiş bir ülke bu adamlara madara olmayı haketmiyor. PKK bitsin, ondan sonra cehenneme kadar yolları var nereye ayrılıyorsa ayrılsınlar.

Para uğruna değerlerinden taviz vermek fahişelikten biraz daha az kötü birşey. Hem el aleme karşı adımızın lekelenmesini tescilleriz (zaten lekeleneceği kadar lekelenmiş diye bir argüman yok, izin vermeyeceksin o zaman, verdiysen de düzelteceksin) hem kendi ülkemizdeki sülalesi Ermenilerce öldürülmüş insanları, danışıklı dövüş savaşı yüzünden hayatına yarım insan olarak devam etmek zorunda olan aslan gibi gençleri ve onların yakınlarını karşımıza alırız. Ne uğruna? Karnımız doysun. Sanki şu an açlıktan ölüyoruz. Kimse kusura bakmasın da bu fahişelikler uğruna gelecek para ne gazilerin onurundan ne de bir Türk olarak bana Ermeniler'le ilgili şaka yapıldığında gerilecek sinirlerimden daha değerli. Benim oyum hayır.
Mesaj tarihi:
para uğruna değil sadece, daha iyi yaşam standartları için.

35 sene çalışıp 1 ev alamamak,
kazandığın tüm parayı kiraya elektrik su faturasına harcamak,
20 yaşında 1 seneni askere vermek

Gece saatinde dışarı çıkamamak - evet kurtuluş savaşıyla kurtardığın ülkede kendin bile özgür değilsin -
Her gün 1 şehit vermek,kendi ilçelerinde kendince yaşayamamak ( söke mesela ) hoşuna gidiyorsan devam ne diim =)

demagog oldum
Mesaj tarihi:
Sorun para diil ki. Gazilerimiz daha önemli diyosun işte pkk'ya karşı mücadele sadece o topraklar için. O da iddia ettiklerine göre çoğunluk ayrılmak istediği için mücadele ediyolar. E madem durum böyle o bölgeyi toptan bırak, bundan sonra ne gaziler olsun ne şehitler. Ama ben kesinlikle ihtimal vermiyorum ayrılma yönünde evet çıkacağına. Şu kıbrısla, güneydoğuyla, ermenistanla uğraşmaktan iç politika arada kaynıyo resmen. AB'ye girerken kıbrıs hede hödö, yok soykırımı o kabul etti bu etmedi, kaka Fransa gerizekalı ABD. Lan bu kadar uğraştığımıza deycek bişey olsa neyse dicem. Ne Kıbrıs'ta yaranabiliyoruz ne doğu da.
Mesaj tarihi:
Suark said:

para uğruna değil sadece, daha iyi yaşam standartları için.

35 sene çalışıp 1 ev alamamak,
kazandığın tüm parayı kiraya elektrik su faturasına harcamak,
20 yaşında 1 seneni askere vermek

Gece saatinde dışarı çıkamamak - evet kurtuluş savaşıyla kurtardığın ülkede kendin bile özgür değilsin -
Her gün 1 şehit vermek,kendi ilçelerinde kendince yaşayamamak ( söke mesela ) hoşuna gidiyorsan devam ne diim =)

demagog oldum

butun bunların sebebi dogu ve dogudan gelen göcler diosun yani sen sanslısın orada dogdun bu sebeple diosun yani ülkenin sacma sapan yönetilmesiyle bi alakası yok yanı bunların

bu bölgede dövüşmeden kavga etmeden bişe basaramazsın sacma sapan avrupa ülkelerinden örnek veriyosunuz askere su kadar para gidiyor die yok onlara toprak verirsek askerler ölmicekmiş gecin bu peri masallarını ama ne demişler dedelirin ektikelrini torunları bicer bizim dedelerimiz amerikaya kapıyı actı bizde simdi bacaklarımızı acıyoruz bizim torunlarımızı hüpletirler artık
Mesaj tarihi:
Ülkenin üstünden yük kalkacak bir kere,
orası ilhitaplı bir yara, kesip atıcaz işte. Ki bu yara çok güzel bir şekilde geri dönecek bize.
Mesaj tarihi:
Bazı arkadaşlar dediklerimi anlamıyor.
Ben de doğunun bizim sırtımızda bir yük olduğunu düşünüyorum ama ilk önce aradan çıkması gereken birşey var;
Quiternoob said:

PKK bitsin, ondan sonra cehenneme kadar yolları var nereye ayrılıyorsa ayrılsınlar.

Hem intikamımızı alıp hem Türkiye düşmanı Kürt milliyetçilerinin kolunu kanadını kırdıktan sonra zaten bir komşu olarak bize çok bir tehlike de arz etmez bu yeni "ülke".

Ermeni konusunda ise parayla, rüşvetle saadet arama yöntemi yerine daha akılcı argümanlar sunulmalı, daha profesyonel mücadeleler verilmeli. Ama daha önemlisi Türkiye'yi karşısına almak istememeli bu adamlar. Ermeniler'in neden her dediği oluyor? Adamların lobisi zengin çünkü. Türkler'e haksızlık olmasın diye Ermeniler'i niye kırsın ki California valisi?
Mesaj tarihi:
Viktor tamamen saçmalamışsın. Adamlar daha elinde toprak yokken böyle bir tehditlerken kürdistan kurulduğunda sen batıda rahatça yaşayabileceğinimi sanıyorsun. Eğer olurda Güneydoğu Anadoluda şu anda kurulmakta olan kürdistana katılırsa belki senin çocukların savaşmak durumunda kalacak oranın askerleri ile. Hindistan-Pakistan olayına bakın isterseniz. Doğu Avrupa ülkelerinin nasıl parçalandığına bir bakın. Bölünme hiçbir zaman kimseye mutluluk getirmez üstüne üstlük baya bir kan ve gözyaşı getirir. Kıbrısda gitti doğuda gitti diyelim şu aşamada bile kendini zor koruyorken birde buraları kaybettiğin çok daha fazla kayıp verirsin ve belki yıkılırsın. En basiti Ermenistana bakalım zamanında Ermenistan kuruldu ve şimdi halkı açlık ve sefalet içinde yaşıyor dolayısıyla halkı açlık ve sefealet içinde yaşayan kesime sen her istediğini yaptırırsın bu bugün bizim ülke sınırlarımız içinde olduğu için büyük bir tehdit fakat o tehditin bulunduğu alanlar ülke sınırlarından çıkınca tehdit küçülmenin aksine çok daha fazla büyür. Ülkenin sınırlarının dışında olduğu için denetim hakkın olmaz. Tıpkı bizim teskere olayı gibi.

Doğudan niye ümidimizi keselim? İlk kuşatılan yer ve son kurtulan yer batıdır. Bizler bu kurtuluş savaşını doğuya kayarak örgütledik ve kazandık. Biz batıdan gelmiyoruz doğudan geliyoruz kalkıp niye batılı güçlerin avrasyaya açılması için gerekli üssü adamlara altın tepside sunalım. Adam dünyanın öbür ucundaki kıtadan gelip benim yer altı kaynaklarımı sömürecek bende salak gibi bakacağım öyle mi? Bölgeyi kalkındırmak için hiçbirşey yapmayalım sonra bölge sorunlu diye ağrayan başı keselim? Öyle bir lüksümüz yok ne yazıkki.

Herşeyi geçtim bu işin başka bir boyutu daha var. Biz teröre 8 bine yakın şehit verdik. Çanakkale gibi o kadar insan şehit olduktan sonra mı alsınlar buraları.Yani sen mi gittin savaştın sen mi tek başına aldın o kadar toprağı kaybederken sen mi gittin tek başına kurtardında bu kadar kolay veriyorsun vatan toprağı bu senin arkadaşından ödünç aldığın oyun değil.

Bölgeden insanlar derse ki biz Türkiye Cumhuriyetini tanımıyoruz bizim uydumuz batıdır. Bu coğrafya da batının çıkarlarını korumak için onların işbirlikçisiyiz. O zaman çok isterlerse giderler kurulmaya çalışan kürdistana orada yaşarlar TC vatandaşlığından çıkıp. Ama bu ülke sınırlarında özerklik hiçbir zaman verilmeyecektir. Kaldı ki öyle bir seçim yapsalar bile Amerika bu bölgeden çekildiği zaman bölgenin başkasının şeyiyle gerdeğe girmemiş gerçek aktörleri o kurulmaya çalışan kürdistanı ne yapıyor o zaman görürsünüz. Çok istiyorlarsa elbette gitsinler kurulmaya çalışan kürdistana bu bir seçimdir sonuçta orada adam gibi yaşayacaklar ise neden gitmesinler. Fakat işte o zaman oradan bölgemize en ufak bir taş dahi atılsa o taşı atanın karnını çimento ile dolduracak askeri gücü ve siyaseti belirleyebilecek Türkiye gücünü yaratmak için çalışın. Bölgeyi yönetemiyoruz zaten bize getirisi yok da diyip bırakan adam yarın bir gün ülkeyi zaten yönetemiyoruz zaten birşey de yapamıyoruz diyip yabancılara bırakır.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

federasyonlar sadece ic islerinde bagimsizdir, dis islerinde gene merkezi hukumete baglidirlar, gene ayni sekilde kendi ordulari filan falan olmaz, vatandaslik kavramida aynen kalir, federal bolgenin degil develtin vatandasi olursun

sen doguda cidden bi ordu olmıcagını mı düşünüyorsun yahu suan bi ordu var orada sen o işi kökten cöz ondan sonra zaten adam olurlar ha onu cözmedikten sonra ne kadar toprak verirsen ver adamlar rahat durmaz sende bi halt işleyemezsin
Mesaj tarihi:
Soris said:

Viktor tamamen saçmalamışsın. Adamlar daha elinde toprak yokken böyle bir tehditlerken kürdistan kurulduğunda sen batıda rahatça yaşayabileceğinimi sanıyorsun. Eğer olurda Güneydoğu Anadoluda şu anda kurulmakta olan kürdistana katılırsa belki senin çocukların savaşmak durumunda kalacak oranın askerleri ile. Hindistan-Pakistan olayına bakın isterseniz. Doğu Avrupa ülkelerinin nasıl parçalandığına bir bakın. Bölünme hiçbir zaman kimseye mutluluk getirmez üstüne üstlük baya bir kan ve gözyaşı getirir. Kıbrısda gitti doğuda gitti diyelim şu aşamada bile kendini zor koruyorken birde buraları kaybettiğin çok daha fazla kayıp verirsin ve belki yıkılırsın. En basiti Ermenistana bakalım zamanında Ermenistan kuruldu ve şimdi halkı açlık ve sefalet içinde yaşıyor dolayısıyla halkı açlık ve sefealet içinde yaşayan kesime sen her istediğini yaptırırsın bu bugün bizim ülke sınırlarımız içinde olduğu için büyük bir tehdit fakat o tehditin bulunduğu alanlar ülke sınırlarından çıkınca tehdit küçülmenin aksine çok daha fazla büyür. Ülkenin sınırlarının dışında olduğu için denetim hakkın olmaz. Tıpkı bizim teskere olayı gibi.

Doğudan niye ümidimizi keselim? İlk kuşatılan yer ve son kurtulan yer batıdır. Bizler bu kurtuluş savaşını doğuya kayarak örgütledik ve kazandık. Biz batıdan gelmiyoruz doğudan geliyoruz kalkıp niye batılı güçlerin avrasyaya açılması için gerekli üssü adamlara altın tepside sunalım. Adam dünyanın öbür ucundaki kıtadan gelip benim yer altı kaynaklarımı sömürecek bende salak gibi bakacağım öyle mi? Bölgeyi kalkındırmak için hiçbirşey yapmayalım sonra bölge sorunlu diye ağrayan başı keselim? Öyle bir lüksümüz yok ne yazıkki.

Herşeyi geçtim bu işin başka bir boyutu daha var. Biz teröre 8 bine yakın şehit verdik. Çanakkale gibi o kadar insan şehit olduktan sonra mı alsınlar buraları.Yani sen mi gittin savaştın sen mi tek başına aldın o kadar toprağı kaybederken sen mi gittin tek başına kurtardında bu kadar kolay veriyorsun vatan toprağı bu senin arkadaşından ödünç aldığın oyun değil.

Bölgeden insanlar derse ki biz Türkiye Cumhuriyetini tanımıyoruz bizim uydumuz batıdır. Bu coğrafya da batının çıkarlarını korumak için onların işbirlikçisiyiz. O zaman çok isterlerse giderler kurulmaya çalışan kürdistana orada yaşarlar TC vatandaşlığından çıkıp. Ama bu ülke sınırlarında özerklik hiçbir zaman verilmeyecektir. Kaldı ki öyle bir seçim yapsalar bile Amerika bu bölgeden çekildiği zaman bölgenin başkasının şeyiyle gerdeğe girmemiş gerçek aktörleri o kurulmaya çalışan kürdistanı ne yapıyor o zaman görürsünüz. Çok istiyorlarsa elbette gitsinler kurulmaya çalışan kürdistana bu bir seçimdir sonuçta orada adam gibi yaşayacaklar ise neden gitmesinler. Fakat işte o zaman oradan bölgemize en ufak bir taş dahi atılsa o taşı atanın karnını çimento ile dolduracak askeri gücü ve siyaseti belirleyebilecek Türkiye gücünü yaratmak için çalışın. Bölgeyi yönetemiyoruz zaten bize getirisi yok da diyip bırakan adam yarın bir gün ülkeyi zaten yönetemiyoruz zaten birşey de yapamıyoruz diyip yabancılara bırakır.

benim üşenip acamadıgım rage sonunda biri acmıs
Mesaj tarihi:
doğuyu resmen pkkya vermişsiniz tebrikler.bide bunu ordaki halkın kalkınacağına hatta istanbula göçün duracagına hatta birileri maaşıyla ev alabileceğine inanarak savunmuş :)

petrol uyuşturucu kacakcılık ztn ellerindeyken.kontrolu vermek onları dahada güçlendirir.başka birşey değil.yok dış politika ve kaynaklar devlette kalcakmış.yok elimizi kolumuzu salalyak girebilirmişiz.yok artık bide vize alsaydık.

doğuyu vermek türkiyeyi vermektir.ha sınır çizmişsin haritana.ne farkı var

pkk yı bitirirsin.o zaman böyle birşey yaparsın kabul.ama şuan direk doğuyu pkkya vermek onlara istediğini vermek.zaten boşuna 3-5 capulcu yuzunden ölen şehitlerin daha da boşuna ölmüş olmasından başka birşey değil.
Mesaj tarihi:
"TC anayasası" said:

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

evet bunu savunuyorum 80 yıl önceki Atatürkcülükse evet öle
Mesaj tarihi:
Dolaylı olarak kalkınıcaz gereksiz masraf ortadan kalkınca.

peki diğer çözümler neler?
gidip geberticek miyiz adamları 3422252532 şehit verip 34342 milyar dolar harcayıp ileride 2. bir isyana sebep verecek zemini hazırlayarak?

bu arada oldun

ülkeyi bölmekten değil federe yapıdan bahsediyoruz, bölme kısmı sadece fantazi
Mesaj tarihi:
oldun said:

"TC anayasası" said:

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

evet bunu savunuyorum 80 yıl önceki Atatürkcülükse evet öle

Dert ettiğin şeye bak, anayasa dediğin değiştirilebilir birşey u know..
  • Yeni Oluştur...