Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Türkiye'de yerel yönetimler reformu yapılması lazım" Cumhur Başkanı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu fikri ben de uzun zamandır düşünüyordum ve Türkiyenin başına gelebilecek en güzel şey heralde bu olur. Nüfusu istanbuldan başka illere kaydırmak için çok güzel bir olanak olur, istanbul da yaşanacak bir şehir kıvamına geri döner
Mesaj tarihi:
Suark said:

ee neyi bekliorz peki bunu uygulamak için?
şartların olgunlaşmasını sanırım

sipeys'in dediğini ne yazık ki. Bilgimiz olmadığı konularda en çok bilen gibi konuşmayı seven milletiz. Yerel yönetim reformu deyince benim aklıma pek birşey gelmiyordu mesela topic başında, hatta mesajımda /summon viktor çektim. 2. sayfada bikaç bilgim oldu mesela.

Ama diğer yandan bakıyosun, "yerel yönetim ref.." dediğin anda "LAN SİZ MEMLEKETİ BÖLMEYE Mİ KASIYOSUNUZGĞ" diye coşan insanlara var. Bu konuda insanları aydınlatmadan bu işe girersek ülke olarak o zamak karışırız. Çünkü en hassas olduğumuz konu haliyle, yıllardır o kadar da can verince uğruna. Ama işte bahsedilen de daha iyi bi yapı. O yüzden, bilinçlenmek gerek önce komple.
Mesaj tarihi:
@Seagle: Zaten sadece Viktor'un dediğiyle kalacaksa güzel de bu ülkede bu konu açılınca Kürdistan için ilk adım diye düşünüyor insan. Sorun orada. Yoksa vergilerin bölgede kalması daha iyi, bizim emeğimiz sömürülmez en azından artık.

Bana kalırsa vize de gelsin, sokaktaki tinercilerin %90'ı falan doğulu zaten. Biz burada emek verelim, para kazanalım edelim hem 3 kuruş vergi verenlerin her şeyi bizim vergilerimizle halledilsin hem de spawnları gelip burda sokakta terör estirsin vergilerimizi almaları yetmiyrmuş gibi canımıza kıymakla tehdit ederek cebimizdekini de alsın. Oldu. Yasaklayacaksın doğudan batıya göçü, doğu bizim diyodunuz kalın o zaman orda diyeceksin. Bak bi daha ötüyolar mı doğu da doğu diye. O kadar memleket aşığı olsalar gelip batının içine etmezlerdi
Mesaj tarihi:
O yasak işte, geçişi engelleme gibi bişey yok. Ama benim tahminim, böyle bi reform sonrasında evet ilk anda kürdistana ilk adım tadında düşünenler olacak. Ama bunu bizim değil onların düşünmesi gerek, isteyen halkın falan. Daha ileriki dönemlerde vergi olayı sonucunda adam gibi bi bok olmadığını anladıkları zaman asıl kıymet bilme aşamasına o zaman dönecekler diye düşünüyorum.

Bazı şeyler tecrübe ile öğrenilir, bu da öyle bence. Madem vergi az geri dönüş çok, tamam kardeşim böyle bi vergilendirme sistemi olsun. Herkes ne veriyorsa onu alsın, kaçıran kendinden, çalan kendinden çalsın. En azından "ulan nasılmış meğer bu işler" diye dank eder, bence.
Mesaj tarihi:
Elitizm değil abi, burada insanlar çalışıyor paraları kazanıyor, orada yan gelip yatan adamın hayatını kolaylaştırıyor verdiği vergiyle de. E kendisi üç kuruş vergi veriyo zaten, yetmez tabi.

İlla vergimiz gidecekse oraya okul yapacaklar, adam gibi üniversite yapacaklar böylece "Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık" diyemeyecekler. Eğitim şartları dengelenince de maddi güçleri de artacaktır, belki yatırım falan da yapılırsa. Ama işine gelmez hükümetin, eğitimli vatandaş istemiyorlar. Hiçbir hükümet istemez zaten. E madem öyle olacak bari yıllarca okuyan üstüne özel sektörde köpek gibi çalışan insanların vergilerinden geçinmesinler, kendileri için kendileri çalışsınlar.

Ha buna elitizm diyecekseniz, öyle olsun tamam sonuna kadar elitistim yani. Bizimkiler çalışsın, onlar orda PKK üzülmesin diye dükkanları açtırmasın yan gelip yatsın yatmayacak olanı da zorla yatırsın sonra bi de bizim vergilerimizden yesin. Oldu...
Mesaj tarihi:
vize olmasın istemem ben,
bunun için 3 sebep var,

1-) ben de o tarafa gidebilmek istiyorum, benim de vatanım burası
2-) Vallahi fiziksel olarak kürtler genel itibariyle çalışkan adamlar, lazımlar.
3-) Bizim doğu kökenlileri değil, aslında doğu kökenli dediğin adam o tinerci muabbetine hiiç girmez.
Sorun çingenelerde =)
Fransa gibi yapalım kovalım heh
Mesaj tarihi:
Viktor said:

bolunmek istiyenler en az uretip kasikla vergi verip kepceyle alanlar

bolunmek istemeyenler ise kepceyle vergisini odeyip kasikla yatirim alan bati

boyle bir saskinlik dunyanin hicbiryerinde yok

İspanya'da var. Katalanlar da aynı durumdalar. İspanyanın en az üretip en çok yiyen insanları bugün yarın bağımsız yönetimlerini kuracak...

bizde de olması işten bile değil
Mesaj tarihi:
Ama işte güneyli işçiler olmasa da kuzeyin fabrikaları çalışmaz :D bu durum hep böyle de zaten fabrikada işçilik konusunda karşılıklı çıkar durumu var. Sen kes vergi aktarımını, iş beğenmeyen artistler kuyruk oluşturur kapında. Çünkü artık kendileri için çalışmaları gerekir
Mesaj tarihi:
Türkiyede en fazla yer altı kaynağı doğuda var. Eğer özerklik verilirse o bölgede şu anda kurulan kürdistana kısa sürede dahil edilecek ve yer altı kaynaklarına ihtiyacı olan batı dünyası avrasyaya açılmak için o bölgeyi üs olarak kullanıcak. Bu noktada doğudaki bölgelerimizden petrolun dışında madenleride çok güzel bir şekilde sömürmeyi planlıyorlar. Yani bu noktada doğu elimizden giderse yarın birgün tekrar Atatürkün yapmaya çalıştığı gibi bir ülke kurmak istersek elimizde kaynak kalmayacak. Kaldı ki bu ülke insanları gönülden birbirine bağlıdır bu bağın ve kültürel yapının oluşması 1000 seneden fazla zaman almıştır. Ekonomik sebeplerden dolayı kısa bir sürede bu bağın kopması söz konusu değildir. Doğu sorununun siyasi sebepleri Timur ile Bayezid e kadar uzanır. Bunları oturup iyi analiz etmek gerekir ağrıyan başı kesecek lüksümüz yok. Bu ülkeden bir karış toprak alamazlar. PKK ve onun siyasi uzantısı BDP bölgedeki insanların savuncusu değildir bölgedeki insanlar aç sefil ve eğitimsiz durumdadır bu insanlar kullanılmaya çok müsaitdirler. Dolayısıyla batı güçlerinin bölgedeki uzun vadeli çıkarları için kurduğu pkk ve bunun uzantısı siyasi oluşumlar bölge halkının politikalarını kesinlikle yansıtmamaktadır. Bunun en iyi kanıtı ise BDP partisinin programında bölgenin kalkınması ile ilişkili hayvancılıkla tarımla veya fabrikalar ile ilgili en ufak bir politikanın olmamasıdır. Onların programlarında ülkeyi bölünmeye sürükleyecek ana dilde eğitim, özerklik vb konular mevcuttur. Dolayısıyla bu bölge halkının çıkarlarını değil batılı güçlerin bölgedeki çıkarlarını yansıtır.

Günümüzde ise bölge ile ilgili bir takım projeler ve projeleri uygulayanlar var :

Amerikanın Büyük Ortadoğu Projesi : ABD - AKP, PKK ve BDP
Türkiye Cumhuriyetinin Güney Doğu Anadolu Projesi : Uygulayan bilen hatırlatan kimse yok. Bölge insanının çıkarları için uygulamamız gereken proje bu dur. Oradaki insanlar bizim vatandaşlarımız onların her türlü sorunları ile ilgilenmemiz gerekir. Hayvancılıkla tarımla bölgeyi kalkındıracak fabrikalar ve önemlisi eğitim ile. Bunun dışında ABD ve AB ise oradaki halkı kendi şarjörlerine mermi yapmaktan başka birşeyi düşünmez ki doldurduğu silahı Türkiye Cumhuriyetine doğru sıkabilsin.
Mesaj tarihi:
Soris said:

Oradaki insanlar bizim vatandaşlarımız onların her türlü sorunları ile ilgilenmemiz gerekir. Hayvancılıkla tarımla bölgeyi kalkındıracak fabrikalar ve önemlisi eğitim ile. Bunun dışında ABD ve AB ise oradaki halkı kendi şarjörlerine mermi yapmaktan başka birşeyi düşünmez ki doldurduğu silahı Türkiye Cumhuriyetine doğru sıkabilsin.

yapmayın gözünüzü seveyim. 80 yıldır aynı masallar. Sene 2010 oldu hala tarım hayvancılık eğitim.

News Flash: Artık çok geç.

Biz orayı çoktan kaybettik, 1000 yıldır bir arada yaşıyoruz masallarına ise hiç gerek yok. Yok biz kardeşiz bilmemneyiz, kusura bakma ama tam milleti aptal yerine koyan bir devlet görevlisi gibi konuşmuşsun, tamamen gerçeklikten uzak..

Hayal dünyasından biraz dışarı çıkalım;

Halkının yarısından kopmuş adeta o bölgeyi unutmuş, kafasına silah dayayarak asimile etmeye çalışmış olmayınca da milyonlarca insanı onlarca yıldır derin devletin, askerin oyuncağı yapmış bir devlet, devletinden nefret eden kötülüklerin en büyüklerini kendi devletinden görmüş bir halk.

Bu da yetmiyormuş gibi kendi devletinin aç bıraktığı, kültürsüz bıraktığı dış güçlerin merhametine bıraktığı, işkence görmesine göz yumduğu bu da yetmiyormuş gibi bu insanlara kendi içerisinde önyargılarla, düşmanlıklarla, kafatasçılıkla yaklaşan "Türk" halkı.

Şimdi AMA PETRÖL AMA BOR AMA AMA diye kalırsınız böyle, siz o insanları kendinize düşman etmeden düşüncektiniz. Artık dönüşü olmayan bir sürece girdik malesef. Batının oyunlarına kanacak bu insanlar, çünkü başka şansları yok. Biz TÜRKLER de kendi yaptıklarımızın cezasını çok güzel çekeceğiz.
Mesaj tarihi:
Bunlar hayal dünyası ürünü değil yapılması gerekenler. Kaldı ki ben zaten yapılması gerekenleri söyledim. Dolayısıyla boşuna heyecan yapmışsın :)

Ayrıca koskoca bir devlet ile mücadeleye girişebilmek için o insanların devlet eliyle devleti kontrol eden yabancı güçlerin piyonları tarafından işkence görmesi sebep olamaz. Elbetteki Kenan Evren gibi şerefsizlerin gerçekleştirdiği politikalar ayrışmayı hızlandıracak türden etkenlerdi fakat o adamı savunan kimse yok ülkede. Fakat etkendir sebep değildir. Sebep ise batılı güçlerin bölgedeki politikalarıdır.

En komik olay ise "Bırakın artık 100 senelik şeyleri" edebiyatıdır. Bu politikalar işleme konulamadıysa ve çözümün kendisi ise bu politikalardan elbette bahsedilecek. Siyasetin içinde insanların çıkarları vardır kozmetik birşey değildir ki moda akımları gibi zaman geçtikçe demode olsun. Böyle bir cümleyi kurmak zır cahilliğin kanıtıdır. Ülkeye + değer katmak isteyenlerin fikirleri projeleri demode oluyor fakat bugün hala gerçekleştirilmeye çalışılan sevr yani dış güçlerin bölgedeki çıkarları hiçbir şekilde demode olmuyor :)
Mesaj tarihi:
birilerinin piyonu olmak istiyorlarsa birakin olsunlar, birilerinin kuklasi olmak istiyorlarsa birakin olsunlar

madende maden, sartlar ortada valla ordaki madeni koriycam diye asker besleyip sehit tazminatiydi, muhimmatti, operasyondu vs vs parasi odiycegim para ile, burdan vatandasin cebinden cikip oraya hicbri karsiligini gormeyecegim yatirima gomicegim para ilem, ordan aldigim kayangi zaten disardan aliyorum

gelri dagilimi haritasi ortada, sanayi haritasi ortada, dogal kaynaklar ortada

bolunurlerse dogru durust doktor yetisitiricek imkani bile yok o bolgedeki insanin, burdan parayi bastirip doktrolarini yolliyoruz

muhendis desen, know how desen gene oyle

kafayi calsitirin biraz, bolunmek isterlerse kaybedicek olan biz degilizki onlar direk, biz aksine kazancli cikiyoruz bu isten ehueheu

ermeni meseleside oyle misal, ben develtin basinda olsam "karde pardon biz bu halti yedik, ozur dile dedin al diliyoruz oldumu gonlun" diyip 1-0 olan skoru 1-2 yapar one gecerim, o noktadan sonra "1945 oncesi islenen insanliga karsi suclarin geriye donuk tazminat talep edlemez" denen kapi gibi BM karari var, hem diasporayi dagitirim kabul edip hemde o noktadan sonra tazminatta tazminat diye zirliycak ermenileri uluslararasi kamuoyu onunde "iste dertleri olen dedeleri ustunden calismadan para koparmak" diye rezil rusva ederim

kibristan derhal cikarim, rumlarla basbasa birakirim kibrisli turkleri, madem cok mesutlardi rumlarla buyurup anlassinlar

3 meseledede inatcilikta direterek biz kaybediyoruz maddi olarak, dunyanin cesitli yerlerinde senatolar ermeni tasarisini gecirmesin diye yedirdigim rusvetle senede 100-150 yeni okul acarim

kibrislilar calismadan yasasin, sabah 10 da dukkani acip 12-2 arasi mola verip 4-4.30 gibi evlerine gitsinler diye verdigim subvansiyonlarla anavatanima tek tesekkullu 20-30 tane hastane acarim

guneydoguda kurtler askerimi oldurmesin diye doktugum paralari savunma sanayine yatirir, 4-5 yeni silah tasarlar yurtdisina satar doviz girisi saglar vatandasimin konforunu yukseltirim

biz olmaz dedikce "aha elimzide kekolar" diyip iligimizi kemigimizi somuruyorlar, buyur arkadasim sen yoluna ben yoluma, kacak elektriginide kendin ode, ogretmenininide doktorunuda muhendisinide kendin temin et, benden bu kadar cok simardin sen
  • Yeni Oluştur...