Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartı problemi

S-H

Öne çıkan mesajlar

dün geceye kadar herhangi bi problemim yokken bu sabah oyunlara girmeye çalıştığımda ekran kartı kaynaklı hata veriyor,kullandığım kart hd 4850 1gb,aldığım hatalar şunlar
hon:

mafia 2:

pes 2011:

starcraft 2:

dediğim gibi dün gece problem yokken sabah açtığımda böyleydi yüklenen veya kaldırılan bir program yok

Sosyal ağlarda paylaş

rcknrll said:

En büyük hatayı ati alarak yapmışsın zaten.
Ama merak etme,tek değilsin. :)
Bir kere aldım,bi daha da almayı düşünmüyorum şahsen.

sorunun atiyle nvidia ile alakası yokki. driver taklaya gelmiş büyük ihtimalle. tekrar kursun düzelir.

4890 kullanıyorum bayadır ve h,ç sorun yaşamadım daha mesela. gel gör ki zamanında 6800GT süründürmüştü yeri geldiğinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia'nın en iyi olduğu dönemde ATI zorluyordu sadece şimdi ise ATI baya baya fark atmış durumda.

Nvidia'nın bundan 2-3 ay önce yayınladığı bir driver yüzünden bir sürü adamın ekran kartı yanmıştı. Şimdi yeni bir driver daha çıkardılar ve o driverda bir çok oyunda sorunlar olmasına neden oluyor.

NVIDIA kullananlara bol sabır...
Sosyal ağlarda paylaş

directx problemli gibi geldi bana. dxdiag testi yaptın mı?

jonq said:

Hata felan değil. ATI her türlü NVIDIA'yı eziyor şu an.
Gerçekler acıdır...

fiyat/performans olayında dediğin gibi olabilir ama ati eskiden beri driverlarda nvidia'ya göre çok daha problemli oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyat/performans için söylüyorum zaten. NVIDIA'dan x$'a aldığın bir kartla, ATI'den x$'a aldığın bir kart performans açısından NVIDIA dan baya yukarıda oluyor.

Evet ATI'nın CCC'ı NVIDIA'nın arayüzü kadar daha kullanışlı ve ayrıntılı değil ama dk başıda ekran kartı ayarlarıyla kaç kişi oynuyor ki? 100 kişiden 95 u kartı takıyor, driveri yüklüyor, ömrü dolana kadar aynen o şekil kullanıyor.

Bende NVIDIA'yı daha çok tercih ederim. Kaç senedir ilk defa ATI kart (gayette memnunum ) aldım. Driver sorunları yüzünden soğuk bakıyordum ( şimdi Nvidia da driver sorunları yaşamaya başladı ) ama o paraya da gidip daha iyisini almak varken neden dandik bisey alıp canımı sıkayım ki...
Sosyal ağlarda paylaş

ben sorunu hallettiğim için hiç girip bakmamıştım :) sistem geri yükleme yaptım 1 gün öncesine sorun kalmadı ondan önce driver güncellemeyi denedim fakat işe yaramadı ben becerememişte olabilirim.

ben bu kartı aldığımda fiyat performans olarak en iyisi buydu gayet memnunum bugüne kadar hiçbir performans sorunu çıkarmadı daha önceden nvdia kullanıyordum ikiside sorun çıkarmadı bana hem atiden hem nvidiadan memnunum tekrar kart alsam yine performans testlerine bakarım heralde 5770 iyiymiş galiba bu aralar :)
Sosyal ağlarda paylaş

5770 kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ederim.Hele birde vapor-x gibi ozel fanlı olan modelini alırsan tadından yenmiyo.Fan hızını manuel %50 ye alıyorum oyunlarda.Kasanın içinden gelen tek ses,power supplyin fan sesi(biraz dandikte:)

Driverlarıyla ilgili en ufak bir sorunda yaşamadım şimdiye kadar.
Bir tek age of conan ın dx 10 modunda inanılmaz bir fps düşüklügü oluyor.O da sanırım oyunun sponsorunun nvdia olmasından kaynaklanıyor,yada oyunun dx10 modundaki dengesizliginden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...