Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AnTaryon Ejderler Diyarı

saldur

Öne çıkan mesajlar

AnTaryon Ejderler Diyarı
www.antaryon.com

Her şey Kanayyillerin büyü ile tanışması ile başladı. Büyünün taraflar oluşturması savaşı tetikledi ve büyük savaş sonrası pişman 13 gezgin aralarından birini; Aunsorm Gul‘ü hâkim seçtiler ve hepsi farklı diyarlara dağıldılar. Aunsorm Antaryon’u keşfetti daha sonra dünyaya gitti burada büyüyü kötü emelleri için kullanan Ra’yı öldürdü. Antaryon’a dönerken yanına Ra tarafından dönüştürülmüş yaratıklar aldı. Antaryon'a döndüğünde Aunsorm’a karşı isyan çıkmıştı. Aunsorm kendi ordusunu hazırlamak için çalışmalara başladı.
Oyunun senaryosu bu şekilde başlamaktadır. Oyunun sahibi ve programcısı Oğuzhan Özbay'ın ‘Zabkaf Ouzalm’ isimli kitabı da bu senaryo üzerinde işler. Bir bakıma bir dünya yaratılmış bunun oyunu yapılmış kitabı yazılmış sizin tercihinize göre geliştirilmesi beklenmektedir.

2005 (LingOyn - LinGorya) senesinden bu yana web tarayıcısı üzerinden oynanan bu oyun hiçbir yükleme gerektirmeden, sizi Fantastik bir dünyada dostlarınız ve düşmanlarınızla birlikte var olma mücadelesine çağırıyor.
Oyun iki ana bölümden oluşuyor Savaş kısmı ve Mahzen(forum) kısmı.
Savaş kısmında üye olduktan sonra seçtiğiniz karakterinize canavarlar kestirerek seviye atlatıyorsunuz, marketten yeni giysiler alıyorsunuz veya yaratıklardan düşürüyorsunuz, muharebe alanında diğer oyuncularla mücadele etme şansına sahip oluyorsunuz ve belki de en güzel şeylerden biri olarak bu fantastik dünyaya hâkim olma mücadelesi veriyorsunuz.
Mahzen ise en az savaş kısmı kadar önemli olan bir ana bölümdür. Burada diğer oyuncularla sohbet edebilir, onlardan yardım alabilir / yardım edebilir, sürekli güncellenen oyundaki yeniliklerden haberdar olabilir ve en önemli kısımlardan biri olarak sahip olduğunuz role uygun olarak bu fantastik dünyada kendi öykünüzü yazabilirsiniz.
Piyasadaki diğer tüm oyunlarda ya savaş alanı yani karakter geliştir, kahraman ol kısmı ya da sadece rol sahiplenip kurulan düzende rol yapmak söz konusuyken bu oyunda her iki zevki aynı anda tadabileceksiniz.
Oyundan kısaca bahsettik gelelim oyunda bizi başka neler bekliyor.

Savaş Kısmı:

Oyuna üye olduktan sonra karşınıza gelen kısımda ‘Karakter Oluştur’ kısmına tıkladıktan sonra karakterimizi seçiyoruz. Burada 8 tane tür bulunmaktadır ve her türe göre değişiklik gösterecek şekilde sınıflar mevcuttur. Yani oyun içi çeşitlilik açısından bakarsan tam 56 farklı karakter mevcuttur ve bunların çoğunda da erkek ve kadın diye ayrıldığını düşünürsek (çok büyük olmasa önemli farklar vardır) farkınızı ortaya koymak içten bile değil.

Oyunda yaratıklar öldürüp veya diğer oyuncuları öldürüp tecrübe puanı kazanırsın ve seviye atlarsınız. Seviye atladıkça her karaktere farklı sayıda gelecek şekilde Stat Puanı kazanırsınız ve yine her karakterde farklı şekilde stat maliyeti olan özelliklere bu SP’leri dağıtırsınız (Kuvvet, Beceri, Bünye, Bilgelik, Zekâ, Karizma). Standart karakter özelliklerinin yanı sıra yine her karakterde farklı miktarlarda verilmiş ve artırılabilir başka özelliklerde vardır (Kritik, Sinirlenme, Yarma, İyileşme, Sersemletme vs.). Her seviyede Yetenek Puanı kazanırsınız ve karakterinizi geliştirecek özellikleri artırırsınız. Yanınıza Evcimen olarak bir hayvan alabilirsiniz bunlarda sizin için yanınızda savaşırlar ve ayrıca size güzel özellikler verirler. Ayrıca savaşlarda hızlı yol almanıza yarayacak binek hayvanları da alabilirsiniz bunlarda yol almanın yanı sıra size ek özelliklerde verecektir. Ek olarak statları yanlış dağıttığınızı düşünürseniz belli bir oyun parası olan ANT karşılığı Yenileme atabilirsiniz ya da karakterinizi beğenmediyseniz Tenasüh atarak aynı seviyede kalarak başka bir karaktere geçebilirsiniz. Her sınıfın sadece onda olan özel hünerleri vardır oyunda. Mesela Shamanlar dost düşman dinlemeden istedikleri karakteri diriltebilme özelliğine sahiptir ve başka hiçbir karakter bunu yapamaz.
100 ü bulan karakter çeşitliliğine bunca özelliği de katarsak, o klasik herkesin aynı olduğu oyunlara kıyaslamaya bile gerek kalmayacaktır. Hemen hemen herkesin kendine göre bir karakteri olmuş olur.

Oyunda RS(Rol Sahiplenme) ye uygun olarak tasarlanmış 11 tane assav (topluluk) bulunmaktadır ve seçtiğiniz karakterin etniğine göre bu assavlardan birine üye olarak hem yardım alır hem de rolünüzün gerekliliklerini yerine getirirsiniz.

Ayrıca oyunun kendi zaman sistemi vardır. Gerçek yaşamdaki bir gün Antaryon da 4 güne tekabül etmektedir. Assav özelliklerini geliştirmek için oyuncular bağlı bulundukları assavla ortak hareket ederek bu Antaryon Gün(AG)lerinde Antaryona hâkim olmaya çalışırlar (Assav özelliklerine assava üye olan herkes sahip olur).Ayrıca oyunda normal öldüğün zaman ANT vererek dirilirken ‘Kritik’ öldüğün zaman dirilmek için yeni bir AG nin başlangıcını beklemen gerekmektedir. Yeni AG ler 00:00 , 06:00 , 12:00 , 18:00 saatlerinde başlamaktadır.

Yine karakter oluşturma sayfasından oyunun kendi senaryosuna ulaşabilir, yardım sekmesinden oyunla ilgili daha fazla ayrıntıya ulaşabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz assavdaki üyelerden, sorumlulardan oyunla ilgili her türlü soru ve sorunla ilgili cevap alabilirsiniz. İşin özü oyuna başlamaya karar verdiğinizde bilgi ya da eşya fark etmez her konuda yardım almanız garantidir.

Oyunda eşya mantığı da 4 şekilde sıralanabilir. Bunlar: ‘Normal, Büyülü, Nadir, Tekil’. Normal eşyaları her karakter markette görebilir. Büyülü eşyaları pazarlık kabiliyeti yüksek karakterlerden yine marketten alabilir. Nadir eşyalar adları üstünde belli bir şansa sahip karakterlerce nadir olarak yaratıklardan düşürülürler. Tekil eşyalarda aynı şekilde düşürülür fakat oyunda sadece düşüren kişide bulunur. Bir nadirden oyunda birden fazla bulunabilirken tekilden sadece 1 tane bulunmaktadır. Büyülü eşyalar normallere göre biraz daha iyi özellik verirken nadirler büyülülere göre oldukça iyi özellikler verirler. Tekiller ise eğer karaktere uygun bir eşya ise karakteri oyunun hâkimi bile yapabilir.

Mahzen Kısmı:

Oyunun mahzen kısmı 4 bölümden oluşur. İlk bölümde oyunla ilgili yenilikleri takip edebilir yardım alabilir öneri ve şikâyette bulunabilirsiniz kısacası oyunla ilgili ortak alandır. İkinci bölüm RS kısmıdır burada sahiplendiğiniz rolü senaryoya uygun şekilde şekillendirebilirsiniz. Üçüncü bölüm Assavların olduğu bölümdür. Savaş kısmında üye olduğunuz assav dışında hiçbir assava yazı yazamazsınız. Kendi assavınızın konusundan yardımda bulunabilir, yardım alabilir ortak mücadele arkadaşlarınızla daha iyi kaynaşabilirsiniz. Geldik son ve genel olarak her forumda olan kısım olan ‘Geyik’ kısmına burası da mahzenin dördüncü kısmı oluyor. Oyuna kendinizi kaptıracağınızdan gerçek hayatı unutmamanız açısından böyle bir yerin olması oldukça önemli.

Sonuç olarak üyelik alıp bir karakter oluşturup bir assava katıldıktan sonra her şey çorap söküğü gibi gelmeye başlayacaktır.
Ayrıca en başta bahsettiğim kitabı aşağıdaki adreslerde ve kitapçılarda bulabilirsiniz:
Kitap Yurdu -> http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=475721
İdefix - > http://www.idefix.com/kitap/zabkaf-oguzhan-ozbay/tanim.asp?sid=S01K30S5450XXRREE7FB
İmge - > https://www.imge.com.tr/product_info.php?products_id=103671

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Oyunda adım Saldour_Greedyowl dır. B28 assavı üyesiyimdir.
Bana oyundan özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
Eğer yardımcı olmak isterseniz bu da kumpas(referans) linkimdir:
http://www.antaryon.com/ref.php?kim=12022

İyi Oyunlar
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.antaryon.com/mahzen/resdo/alogo.jpg

Antaryon Irkları ve Sınıfları;

http://www.antaryon.com/images/forum/tursif.jpg

Yeni Açılan Bir Karakter ve 42LvL deki Hali;

http://www.antaryon.com/images/forum/karak.jpg

Antaryon Assavları

http://www.antaryon.com/images/forum/assav.jpg

Forum kısmı sade ve düzenli. Oyun sayfası da aynı şekilde sade bir görüntüye sahip böylelikle sık kulllanılan işlemler gözönünde olduğundan oyun oynarken oyunun detayları içinde kaybolmuyorsunuz.

1-Bahsettiğim detaylar nelerdir? Yukarıda verdiğm resimin sol üst köşesinde bulunan harfler için "E" "B" "S" "Y" harfleri için;

E : Sizinle savaşması için hayvan alabilirsiniz,
B : Binek alabilirsiniz,
S : Oyunda değil iken karakterinizin savunması için sığınak alabilirsiniz,
Y : Her levelde aldığınız Yetenek Puanlarınızı burada istediğiniz gibi dağıtarak kendi tarzınızda karakterinizi yapılandırırsınız.

2-Resmin sağ üst köşesindeki Statlar yine sizin oyun tarzınıza göre dağıtılarak şekillendirilir. Dikkat edilmesi gereken husus statların karakter üzerinde birden fazla etkisi olduğudur.

3-Saldırı, savunma, vuruş, hamle vs. bu özellikleriniz Statlarınızın ve Yetenek Puanlarınızın verdikleri özelliklere göre şekillenir. Hamle ve saldırı hızı bir saldırıda kaç kere kaç hamle yapacağınızla ilişkilidir. Bir saldırıda 1 kere de vurabilirsiniz, 8 kere de vurabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış

4-Resmin sağ alt tarafındaki Hünerler ve Yetenekler karakterinizin ırkına ve sınıfına göre belirlenir. Ayrıca özel eşyaların (Tekil ve Nadir) sizlere getireceği yetenek ve hünerler de olacaktır.

Son olarak üye olduğunuz Assavın yapılarını geliştirmede ve çığır atlamasında yardımcı olarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

@Black-ice teşekkür ederiz. Haklısın, yeni başlayan birisi için oyun başta biraz karışık geliyor. Fakat forumda mutlaka sorularınızı yanıtlayacak birisi olacaktır. Ayrıca oyun sayfasının üst tarafında bulunan Yardım sekmesi de sorularınızın bazılarını cevaplayacaktır.

Yorumun için teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Microsofttan destek alıyoruz dermişim :) Evet oyun diğer sunucularda sıkıntılı. Sonuçta bir şirketin ürünü değil oyun. Kısıtlı imkanlarla bireysel çabalarla 5 yılda bu seviyeye ulaştı.
IE'yi savunacak değilim :) Bu konuda söyleyecek sözüm yok tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

@ ultrAslan dostum biz öyle flashlı animasyonlu çocuk oyunu sunmuyoruz ki. Travian, Ogame gibi herkesin aynı şeyi yaptığı, daha çok online olanın daha önde olduğu bir oyun da değil.

Oyunu açtığında ilk bakışta birşey anlamadığın için tasarımı şöyle böyle diye konuşamazsın. Çünkü mevcut oyunlardan daha detaylı bir oyun.

Askeri fazla olanın kazandığı, guildinin sadece arkasını kolladığı, yanlız kalanın ezildiği, 3 veya 4 ırkla aynı tarz oyun stratejisi içinde kısıtlı kalındığı bir oyun değil.

Antaryonda oyuna etki eden faktörler ;
-Irk (genel olarak 8 tane)
-Sınıf (15den fazla sınıf var)
-Assav (guild) (11 tane sabit assav var ve gücüne göre farklı özellikler verir)
-Eşyalar
-Statlar
-Yetenek Puanlar
-Evcimen Hayvanı
-En önemlisi oyun tarzı.

Bu değişkenlerin kombinasyonlarını yaparsan, oyunu oynayanların bir birlerini taklit eden kişiler olmadıklarını görürsün. Gerçek oyun da taklitlerden meydana gelmeyen, her oyuncunun kendine has karaktere sahip olabilmesidir.

Ben basit oyunları seviyorum, 4 işlemle uğraşmak istemiyorum, iki menüden fazlası olunca beni yoruyor, önümde iyi oyuncu modeli olmadan kendi başıma başarılı olamıyorum diye düşünüyorsan sana hak veriyorum. Oyun Berbat !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Tasarım olarak beklentilerinin altında olmasının ana nedeni bence sayfa üzerinde menülerin mevcut oyunlara göre fazla olması. Onun haricinde 2 tane arka plan resmi var. Butonların, gridlerin, ,textlerin vs renkleri veya görünümleri beğenilmemiş olabilir fakat bu berbat, kötü, kaka seviyesinde olmazdı.

Bence arkadaşların tasarımdan kastı, mevcut olanların aksine görsel olarak biraz kalabalıklığın olması, dolayısı ile fonksiyonları bilinmeyen menü grupları da olumsuz bir önyargı oluşturuyor.

Bu nedenle üstteki yazımda bu kalabalıklığın nedenini açıklamaya çalıştım. Oyunumuz 10 numara, 897564657498 kişiyi hedefliyoruz vs. gibi bir iddiamız yok. Amacımız biraz açılmak, farklı bir oyun tarzı sunmak, yeni oyuncular da kazanabilirsek ne mutlu bize. Yapılan eleştirileri de dikkate alıyoruz. Ama oyun berbat, 98 den kalma tasarım filan lafları da düşünülmeden, önyargılı olarak söylenmiş sözler olarak düşünüyorum.

İyi yada kötü, fikirlerini paylaşan arkadaşlara da teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tarz oyunlara böyle girip bakarım 2-3 gün oynar akabinde bırakırım zaten keşfetme süreci eğlenceli oluyor sonrası malum hep aynı şeyler.

Bende girip hesap açdım 5-6 dakika inceledim. Karakteri yarattım dur bir combata gireyim dedim ama nasıl olduysa beceredim bende ehhey diyip bırakdım oyunu.

Görsel olarak rahatsız edici ve insanın içini karartıyor (en azından benim), içeriği nasıl bilmiyorum çünkü o kadar devam edemedim.

Bir oyuncu olarak açıkcası bana hitap etmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

saldur said:

Tasarım olarak beklentilerinin altında olmasının ana nedeni bence sayfa üzerinde menülerin mevcut oyunlara göre fazla olması. Onun haricinde 2 tane arka plan resmi var. Butonların, gridlerin, ,textlerin vs renkleri veya görünümleri beğenilmemiş olabilir fakat bu berbat, kötü, kaka seviyesinde olmazdı.

Bence arkadaşların tasarımdan kastı, mevcut olanların aksine görsel olarak biraz kalabalıklığın olması, dolayısı ile fonksiyonları bilinmeyen menü grupları da olumsuz bir önyargı oluşturuyor.

Bu nedenle üstteki yazımda bu kalabalıklığın nedenini açıklamaya çalıştım. Oyunumuz 10 numara, 897564657498 kişiyi hedefliyoruz vs. gibi bir iddiamız yok. Amacımız biraz açılmak, farklı bir oyun tarzı sunmak, yeni oyuncular da kazanabilirsek ne mutlu bize. Yapılan eleştirileri de dikkate alıyoruz. Ama oyun berbat, 98 den kalma tasarım filan lafları da düşünülmeden, önyargılı olarak söylenmiş sözler olarak düşünüyorum.

İyi yada kötü, fikirlerini paylaşan arkadaşlara da teşekkür ederim.
oyun berbat değil ama tasarım 98 den kalma.html i yeni öğrenmiş 10 yaşındaki bir çocuğun bile yapabilceği birşey.tasarımı biraz geliştirebilirseniz bence çok hoş bir oyun olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...