Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikadan gelen elektronik ürün için adaptör sorusu

Xoo

Öne çıkan mesajlar

http://www.amazon.com/Harman-Kardon-AVR1600-Performance-7-1-Channel/dp/B002IKKFTQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1284649476&sr=8-1

arkadaşlar bu ürünü almış bulundum, bazı ürünlerde amerikadan alınmasına rağmen adaptörsüz fişe takılabiliniyo diye biliyorum, size bunu adaptörsüz kullanabilir miyim?

fiş çıkış yerinde 120V /60Hz 230W yazıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Prizin ucunu degistirirsin calisir. 230V input aliyormus iste, hangi akla hizmet yanar diyorsunuz?

Bazi aletlerde sadece 110V input vardir. Onlari kullanmak icin kac watt'liksa alet o kadar destekleyen transformator gerekir. 300'un ustu seyleri getirmek akil kari degildir ki 300 bile kotu. 300Watt'tan fazlasini destekleyeni bulmak bir dert. Genelde hata payi birakmak gerekir bu tur seylerde, haliyle 300watt'lik bir sey getirmek mantikli degil.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

ceviriciye gerek yok,
direk degistirici al 3 milyon fln elektrikcilerde,

ben 128 ayri alet aldim bitanesi patlamadi.

Aletin 220 V ile sorunsuz çalışacağı kanısına nerden vardın? Baktım siteye göremedim, ben aldım bişicikler olmadı sen de yap güzel oluyor demek ne kadar doğru bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ragnar said:

Alet 120v ta max 540W harcıyor.
Buna göre 220/120 270w bir tek faz (piyasadaki çeviciler hem düşük watta hemde çok pahalılar)trafo ihtiyacın var.
300w olması daha iyi olacaktır.

Bu spec lerde
http://www.cagtrafo.com/1f_trf.html trafolar mevcut
trafocu ile iletişime geçerek ürün temin edebilirsin.

faz donusturucu yetmez ragnar
60 hz dir frekansi o adaptorun
yeni adaptr en mantiklisi
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel bir konuya değinmişsin bone.
Teorik olarak 50/60 hz arası sadece verim farkı olacaktır.
Akış olarak 220v 50hz şebekende 120v 50 hz trafoya oradandan cihaz içerisindeki dc converterin 120/? 60hz trafosuna girecek ve ordaki output dc ye çevirilecek
Burada olacak tek sıkıntı converterin trafosunun frekans farkında dolayı ısınması olacaktır.

Şahsen kendim kullanacak olsam cihazın içerisindeki trafoyu direk 220v 50 hz ile değiştirirdim:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...