Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci El Araba Anketi

xaty

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, daha öncelerden de belirtmiştim bir araba düşündüğümü. Burada da bir çok konuda benimle benzer özelliklerde araba arayanlar var ve yazılıp çizilmiş bir çok şey. O konulara iyice göz attım, diğer sitelerden de güzelce araştırdım. Ve en son elimde yukarıya yazdığım arabalar kaldı. Bunlardan birisi ama hangisi..

Arabayı ikinci el alacağım ama yukarıda yazdığım arabaların hangi yılki hangi modelleri olacağı konusunu netleştiremedim pek. Genel olarak yanlarında yazdığım yılların üstünde almayı düşünüyorum. Fiat'ın dışındakilere daha sıcak bakıyorum ama onun da fiyatı diğerlerine göre daha uygun. 20bin TL civarı bir bütçem var, ama bunu sonuna kadar zorlamak zorunda değilim tabi ki. Ayrıca alacağım bu arabayı yaklaşık 2 yıl sonra satacağımı düşünüyorum (askerlik durumları). Çok hızlı araba kullanan birisi değilim ama yine de gerektiğinde seri olmasını isterim arabanın. Sürüş keyfi ve görünüşü de benim için önemli. Ayrıca donanımı da bir yere kadar önemli (örn. kaset yerine mp3 çalabilmesi, klima, şık iç görünüm vb.).

Sizin öneriniz hangisi olur bunlar arasından? Şu yıldan eskileri boşver dediğiniz var mı? Yazdığım arabalar arasında göze batan +/- var mı? Veya şundan vaz geç diyeceğiniz de işime yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

Corsa diyenlerin motor önerisi nedir peki?

Corsa kullandım bir süre, baya uzun yollara da çıktım. Genel olarak beğendiğim bir araçtı ama zaman zaman hızlanma problemi oluyordu, çok ufak yokuşta bile sıkıntı yaratıyordu. 179'da ibre kilitleniyordu resmen, 180 göremedi bir türlü. Benzinli bir araçtı ama 1.2 veya 1.4, hatırlamıyorum hangisi olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok motorun ne olduğu çıkar belki diye örnek verdim. Hızla ilgili bir sorunum yok, 130-140'ın üstüne çıkmasa da olur. Ama 90'dan sonra araba sollarken veya gerektiğinde rahatça hızlanabilsin araba, bi de yokuş yukarı hafif bir eğimde hemen zorlanmaya başlamasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
bu sınıf arabaların genelinde böyle bir sorun vardır.
ufak arabalar olduğundna motor güçleri ancak yetiyor.
tabii ki yokuş olayında sorun yaşamayan araçlarda vardır ama elbette üst segment arabaların performansını beklemeyin.
ayrıca bahsettiğiniz hızlar zaten çok normal ve herkesin yaptığı hızlar.
fazlası zarar.
teşekkürler, iyi forumlar.
Sosyal ağlarda paylaş

1.2 hiç düşünme diyorsun yani?

Az yakıcak, ufak araç. Çok performans beklemek hata olur, onun farkındayım da can sıkıcı kadar da performansı eksik kalmasın. Bi konuda birisi demişti çünkü Corsa'nın bir motoru için çok yetersiz diye, ama bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...