Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik düşüyore

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
vatan borcu.hepimiz ölmeliyiz yürüyün allah allah

ztn böyle böyle bu halk bu duruma geliyor ya.ver gazı ver gazı

oğlu şehit olan aile cıkıp vatan sagolsun derse normaldir yani.ulan sen orda desene ne vatanı ne sagolsunu cocugumuz boku bokuna 2 tane capulcu yüzünden öldü diye

hani büyük bir savaş halinde olur ülkemiz kimsenin banane diyiceğini sanmıyorum.ama şu durumda insanın en verimli 10 ayını 1 sehnesini askere vermesi kadar gereksiz birşey var mı?

9 ay ne yahu.9 ayda cocuk doguyor.

okumamışların ise askerlik yapmak tek eglencesi.gideyimde okumuşlara üstünlük tasliyim
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

pinkporing said:

ahaha bırak o işleri,özgürlüğünü,o kalemi eline alabilmeyi sana başartabilmiş bir devlet için,70 senelik ortalama ömründen bir 9 ayını vereceksin ya seve seve ya da seve seve,bence sen seve seve yapmayı düşün :p

ah be keşke şu vatan borcu geyiğine girmeselerdi hiç..

inanın bana seneler önce "vatan borcu" hedelemesinin ilk kullanıldığı zaman gidip bunun kullanılmasını engellemiş olsak bu kadar sıkıntı olmayacaktı hani.

cahilleri sürüklemek için söylenmiş bir söz öbeğinin sorgulayan insanlar üzerinde aynı etkiyi yaratmasını beklemek aşırı derecede komik.

en başından "yasaların emrettiği şekilde yapılan zorunlu askerlik uygulaması" denilmeliydi.

borç morç çok komik oluyor.

birisi yapmadan yapmam lazım! her corç versene borç

senin düşüncelerin daha komik bence ananı da al git ülke bi virüsden daha kurtulsun
Mesaj tarihi:
Red said:

vatan borcu.hepimiz ölmeliyiz yürüyün allah allah

ztn böyle böyle bu halk bu duruma geliyor ya.ver gazı ver gazı

oğlu şehit olan aile cıkıp vatan sagolsun derse normaldir yani.ulan sen orda desene ne vatanı ne sagolsunu cocugumuz boku bokuna 2 tane capulcu yüzünden öldü diye

hani büyük bir savaş halinde olur ülkemiz kimsenin banane diyiceğini sanmıyorum.ama şu durumda insanın en verimli 10 ayını 1 sehnesini askere vermesi kadar gereksiz birşey var mı?

9 ay ne yahu.9 ayda cocuk doguyor.

okumamışların ise askerlik yapmak tek eglencesi.gideyimde okumuşlara üstünlük tasliyim

9 ay çocuk doğuyor senin gibiler 6 ayda adam olamıyor 3 ay daha fazla yapın belki bir faydası olur
Mesaj tarihi:
abi devletin görevinin bunları kapsadığının farkındasınız değil mi?

yok, sorgulayan bireye borç morç dediğinde "neyin borcu?" diye soruyor haliyle. ki bu oldukça normal bir şey. vatanın insandan bağımsız olduğunu düşünürseniz bu borç kavramı bir mantık kazanıyor. onda da ülkenin içi boşalıveriyor bir anda gerçi. vatan insana bağlıysa, sen ben bu vatanı oluşturuyorsak sen bu vatana ne kadar borçluysan vatan da kendisini oluşturan parçaların her birine o kadar borçlu oluyor.

zorunlu askerlik => ok, mantıklı bir uygulama
vatan borcu => ne borcu?

vatanın sınırını koruyan ahmet'ten, mehmet'ten önce politikadır bu arada. ahmet'e ve mehmet'e iş kaldıysa vay anam vay... vatanın açık dimağlara inanılmaz borcu olduğunun göstergesi olur bu sadece.

sürü psikolojisini tetiklemek için söylenen, ortak bilinç yaratmak için uydurulmuş bir klişe bu vatan borcu geyiği..

zorunlu askerliği, vergi ödemek, trafikte sağ şeritten gitmek gibi bir şey olduğu için yapacağız. yani yasalarda bu kurallar var olduğu için yapacağız. ben de onun için yapıcam.

ama kendimi bu konuda borçlu falan hissetmiyorum, borçlu olarak görmüyorum.
Mesaj tarihi:
doğru 9 ay o çocuğun kahrını çekmenin ne anlamı varki,annelerimiz bizi doğurdu diye suçlu ilan etmek lazım,yada 9 ay askerlik yapanın neresinden neyi eksilirki?bence bu devlet suçlu kimseye askerlik yaptırmayacak,kimse bilmeyecek askerliği,yarın bir gün savaş olursa Allah muhafaza,ırak gibi gelin girin deriz artık,unutmayın her tarafımız,en ufak açığımızı kollayan ülkelerle çevriliyken,bu hippi geyiğini bırakın,yemezler
Mesaj tarihi:
said:
9 ay çocuk doğuyor senin gibiler 6 ayda adam olamıyor 3 ay daha fazla yapın belki bir faydası olur

askerlik size 2,5sene falan olsun da belki düşüncelerinizi hakaret etmeden savunmayı öğrenirsiniz diyeceğim..
said:
senin düşüncelerin daha komik bence ananı da al git ülke bi virüsden daha kurtulsun

lakin artık çok geç gibi duruyor.
Mesaj tarihi:
pinkporing said:

doğru 9 ay o çocuğun kahrını çekmenin ne anlamı varki,annelerimiz bizi doğurdu diye suçlu ilan etmek lazım,yada 9 ay askerlik yapanın neresinden neyi eksilirki?bence bu devlet suçlu kimseye askerlik yaptırmayacak,kimse bilmeyecek askerliği,yarın bir gün savaş olursa Allah muhafaza,ırak gibi gelin girin deriz artık,unutmayın her tarafımız,en ufak açığımızı kollayan ülkelerle çevriliyken,bu hippi geyiğini bırakın,yemezler

hippi geyiği dediğin yani "askerlik hiç olmasın" ve "vicdani ret" ile zorunluğu askerliği savunup vatan borcu söylemini komik bulmanın farklı şeyler olduğunun farkındasın değil mi?

zorunlu askerlik uygulamasına kayıtsız şartsız karşı çıkmak çok manalı değil. isteğe bağlı zorunlu hizmet gibi şeylerden bahsetmek akla bir miktar daha yatkın gelebilir. her neyse, sıkıntım zorunlu askerlik değil, manasız borç söylemi..

inanın bu söylem hiç kullanılmamış olsaydı çok daha manalı olurdu askerlik.. "zorunlu" net ve kati.. "girmek yasaktır" gibi. ötekinde düşünmeye sevk ediyorsun, ki sıkıntı da bu.. soru sorunca açık veriyor sistem.
Mesaj tarihi:
askerliğe karşı olan yok.ama çok gereksiz derece uzun süreler

5 ay olsa veya daha az neyse.silah tutmayı ogrenmek için çok kısa bir süre olmasa gerek :)

silah tutmayı ogrenmek ve ilerde hayali işgalde birer rambo olmak için 1 sene askerlik şart değil.
Mesaj tarihi:
kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur bence sakince tartışalım demeyi düşünüyorum ama,inzivaya çekildim bu aralar,kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum,ama dasaa sana sadece şunu söyliyeyim,herkesin algısı farklıdır,ben Allahın rızasını kazanmak için namaz kılarım,başkası borc bilir namaz kılar,kimisi borç bilir anasına babasına bakar,kimisi vicdanı rhaatsız olmasın diye,kimisi bu vatanı gerçekten düşman çizmesi çiğnemesin diye içtenlikle yapar,kimi de borç bilir,aynı devlete vergi borcu gibi,günü gelir davulla zurnayla uğurlanır,ama severek gider,sever çünkü ölürsem şehit,kalırsam gazi der belki,bide ilginç bir anekdotu aktarayım,eğer tek tip askerlik çıkarsa,uzun dönemlerin acemi birliklerindeki gibi (jandarma tim eğitim birliklerinde gördüm)elleri kınalı askerleri çıkarır bölük komutanları yemin töreninde onların bazılarına ödül verirler,ve onlar genelde timlerde onbaşı v.s yapılır,yani sürü psikolojisi diyorsun ama ,ordumuzun kendi oturtturduğu bir düzen var yüzlerce yıldır,peygamber ocağı denilir mesela,neden?hz Yusufun sabrını gerektirir bazı zamanlarda,arkadaşın hasta olur,2 saatlik nöbet sonrasında derlerki 2 saat daha nöbet onu da tutarsın ,nöbet bitince şükredersin yaradana günüm bitti dersin.hiç anlaşamadığın sevmediğin insanlarla yanyana aynı ranzada yatarsın,yanındaki zengindir fakirdir bilmezsinki,aynı camide cemaatle yanyana saf tutanlar gibisindir.askerlik güzel birşey insan hayatında bir kere görmesi gereken yapması gereken şey gibi :)
Mesaj tarihi:
ha tabi işin şu ayağı da var. kusura bakmayın ben sizleri "toplumun sorgulamadan kabul eden parçaları" olarak görüyorum. bu bir hakaret falan değil sadece varsayımdır ve sizin öyle olduğunuz anlamına da gelmez. öyle hissetmiyorsanız değildir. ailenizin size aktardığı vatan borcu düşüncesini absorbe etmiş ve bu tekrarlıyormuşsunuz gibi geliyor. devletin, ülkenin ve vatanın özellikleri nelerdir, neden ona borçlu sayılıyorum sorularını sormamışsınız gibi geliyor bana.

nereye geliyorum, şuraya.. okumayı öğrenmiş bir adama okumayı unut diyebilir misin? unutmasını sağlayabilir misin? önünden hızlıca bir metin geçirsen bile istemsiz de olsa okuyacaktır onu.. e sorgulamayı öğrenmiş adama da "kavramları sorgulamadan kabul et" diyemezsin. desen bile ben sorgulayacağım sonuçta.

@red: abi adam orada seni asker title'ı ile işe alıyor ve alt grup olarak farklı işlerini hallettiriyor. dev bir sistemin parçası oluyorsun işte.
memur dediğin her adamı ne bileyim fatura kesme veznesinde oturan adam olarak görmek ile aynı şey bu asker=rambo olayı.

adamın işlerini idame ettirmesi için manpowera ihtiyacı var. sen de bu manpower boşluğunu olabilecek en ucuz şekilde kapatıyorsun.

yoksa kantinciye, yazı yazan amcalara falan tutup da deli gibi war-101, hand2hand combat-101 falan öğrettiklerini iddia eden de çıkmaz sanıyorum.
Mesaj tarihi:
pinkporing said:

kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur bence sakince tartışalım demeyi düşünüyorum ama,inzivaya çekildim bu aralar,kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum,ama dasaa sana sadece şunu söyliyeyim,herkesin algısı farklıdır,ben Allahın rızasını kazanmak için namaz kılarım,başkası borc bilir namaz kılar,kimisi borç bilir anasına babasına bakar,kimisi vicdanı rhaatsız olmasın diye,kimisi bu vatanı gerçekten düşman çizmesi çiğnemesin diye içtenlikle yapar,kimi de borç bilir,aynı devlete vergi borcu gibi,günü gelir davulla zurnayla uğurlanır,ama severek gider,sever çünkü ölürsem şehit,kalırsam gazi der belki,bide ilginç bir anekdotu aktarayım,eğer tek tip askerlik çıkarsa,uzun dönemlerin acemi birliklerindeki gibi (jandarma tim eğitim birliklerinde gördüm)elleri kınalı askerleri çıkarır bölük komutanları yemin töreninde onların bazılarına ödül verirler,ve onlar genelde timlerde onbaşı v.s yapılır,yani sürü psikolojisi diyorsun ama ,ordumuzun kendi oturtturduğu bir düzen var yüzlerce yıldır,peygamber ocağı denilir mesela,neden?hz Yusufun sabrını gerektirir bazı zamanlarda,arkadaşın hasta olur,2 saatlik nöbet sonrasında derlerki 2 saat daha nöbet onu da tutarsın ,nöbet bitince şükredersin yaradana günüm bitti dersin.hiç anlaşamadığın sevmediğin insanlarla yanyana aynı ranzada yatarsın,yanındaki zengindir fakirdir bilmezsinki,aynı camide cemaatle yanyana saf tutanlar gibisindir.askerlik güzel birşey insan hayatında bir kere görmesi gereken yapması gereken şey gibi :)

bu kadar laf salatasına gerek yok.. askerde öğretilen şey için 6 ay da 9 da 15 ay da 18 ay da fazla.. maksimum 2-3 ay askerlikle gerçekten alakalı şeyler.. işin büyük parçası orada kantincilik, şöförlük falan filan yapmak işte.. bu kadar duygu yüklü bir şey değil.. komplike bir şey yok yani ortada.. gerçekten bir savaş olacağı düşüncesiyle milletin silah tutmayı kullanmasını ve benzeri basit şeyleri bilmesini istiyorsan bunu 6 aydan çok daha kısa bir sürede öğretebilirsin, yanılıyor muyum?
Mesaj tarihi:
Hayır benim kızdığım nokta şu;
1.askerlikten bu vatan evladı korkar seviyeye gelmiş(bence gereksiz bir korku)
2.sorgulamadan,düşünmeden yapılacak bir iş askerlik,kamuflajı giyince anlıyor insan bunu
3.bence bu ülke de zorunlu askerlik hizmeti kayıtsız,şartsız bulunmalı.(9 ay veya 90 ay,konjonktüre göre)
Mesaj tarihi:
pinkporing said:

2.sorgulamadan,düşünmeden yapılacak bir iş askerlik,kamuflajı giyince anlıyor insan bunu
3.bence bu ülke de zorunlu askerlik hizmeti kayıtsız,şartsız bulunmalı.(9 ay veya 90 ay,konjonktüre göre)

ben bulunmamalı demiyorum zaten de neden korkmasın insanlar? malum bölgelere sınırlara giden insanların korkmaması için bana bi sebep göster lütfen..
Mesaj tarihi:
pinkporing said:

doğuda giden hariç korkan yok.

gereksiz birşey.

istemiyoruz.
Mesaj tarihi:
askerliğin kalmasını savunanların büyük bir kısmı korkuyorlar. evet. net bir şekilde budur bence. biz sadece sorguluyoruz.
1.biz süreyi ve fazla sürenin gerekliliğini sorguluyoruz. yine de manpower ihtiyacının farkındayız tabii.
2.abi sorgulamadan bişi yapmak benim kanımda yok. elime silah versen nasıl çalışır sorgularım, "git şu taşlardan yazı yaz" desen mantığını sorgularım, kıyafetinin omzunda çavuş işaretini görsem bunun tarihini ve nereden geldiğini sorgularım.. sorgularım da sorgularım.

yahu düşünen beyine düşünme desen de söz dinlemez ki o!

sorgulamaya örnek verelim. ananem küçükkene kıyamet cuma akşamında kopacak dediğinde "kime göre akşam?" demiştim.. e haliyle dünya yuvarlak, akşam ezanında kopacaksa kime göre kopacak? şöyle diyeyim hangi bölgenin akşamı? GMT mi? greenwich mi central european time mı?

herhangi bir şeyi beyin süzgecinden geçirmeden kabul etmeye, ezbere karşıyım ben.

sonuç olarak askerlikte kişisel düşünceler, tecrübeler kullanılmadığı için emir komuta zincirinde sorgulamaya gerek duyulmadığının da farkındayım ama inan sesimi çıkartmasam da sorgulayacağım büyük ihtimalle. askerlik kavramının kendisini sorguladığım gibi..
3.zorunlu askerlikte katılıyorum. kayıt şart kısmında çok katılmıyorum ama anlayabiliyorum diğer kesimlerin hassasiyetini. bu askerlik durumunun kurallar dahilinde olduğu için bizim tarafından yapılacağını da bu toplumun hassas kısımları anlasın isterim açıkçası, ki bu katılaşmış düşünce yapısında imkansız gibi bişi. hadi sen anladın. ama geneli bunu imkansız anlayamayacak.

düşünsene askerde "ben zorunlu tutulduğum için buradayım" dediğini. hiç hoş olmaz bak..
Mesaj tarihi:
abi sen düşünme zaten,senden önce düşünenler o sistemi herşeyiyle ihya etmişler ben eksik göremedim mesela,mesela doğuda bir karakolda nöbet tutarken,komutan,oğlum bu yelekler sizin can güvenliğiniz için çelik başlıklarda giymek mecburi,yoksa patates soymaya dediğinde,o asker canından korkmuyorki,patates soymaktan korktuğu için o yeleği giyiyor çoğu zaman :) ama bir patates soymanın bir kanas mermisinden daha zor olduğunu kavrayamasa bile,üstleri düşünüyor işte,belki 3*5 sene o çelik yelekten çelik başlıktan bel ağrısı,sırt ağrısı çekecek,ama bir kurşunla sakat kalmak veya hayattan kopmaktan daha iyisi onları giymenin olduğunu üstlerin sana zaten gün aşırı anlatıyor.

sana düşün demiyor zaten beynini yor demiyor,sadece sabret belli bir gününü nöbet tutarak,bağlı olduğun tesisi koru diyor,veyahut araç sür askerleri belli bir yere taşı diyor,bu kadar basit yahu
size asker de yaşadığım kısa bir anımı anlatayım,

karakol dağın tepesinde ilçeye 1.5 saat karayoluyla,yerde 3*4 metre abartısız kar var,tuvalette suyla şakalaşan 2 arkadaşı komutan gelip gördüğünde bağırması çağırması dünyayı aldı,ama sonunda da dedi ki;
oğlum Allah korusun ya düşüp bir yerinizi kırsanız,sizi aşağıya indirene kadar o ayak kangren olur lan dedi,en basiti bu belki ama askerliğe mantıksızlıklar yumağı diyenleri akl-ı selime davet ediyorum.
Mesaj tarihi:
1.
said:
abi sen düşünme zaten,senden önce düşünenler o sistemi herşeyiyle ihya etmişler ben eksik göremedim

yaw karakolların hali de kuruldukları yerler de feci kötü. telsizlerde fazla açık verildiğini pkk'lı itirafçılar da üst düzey yetkililer de söylüyor. saldırıya açık hale geliyor bu durumdan dolayı.

2.http://www.youtube.com/watch?v=GvhzWgEICwM
bunu alsam süre yerine sayarlar mı?

3.dragonskin yelek var. 4,5kg yaklaşık. vücuda da tam oturduğu için çok kolay taşındığını biliyoruz. hatta kimi modellerinin elastik materyal kol kenarları falan da var. hareket kolaylığı sağlasın diye. dışarıda daha tehlikeli durumlar için sonradan takılabilen 2,5kg'lik seramik plakalarla birlikte hemen hemen her şeyi durdurabilir sanıyorum. bizimkilerin haberinin olduğunu sanmıyorum. ben giderken götüreyim bunu da.. şaka tabii. ağrıya falan sebep olmaz yani. zaten malzeme de silikon seramik gibi bişi. giyin, koşun, oynayın.

dediğim gibi sorgulayan beyin kötü.. çok çok kötü..
Mesaj tarihi:
pinkporing said:

iyi o zaman 6 senelik vergi levham var 4 çalışanım var,vergi levhası olanlarada olmasın,çocugu olanlara,gitmek istemeyenlere,çoban olanlara v.s v.s,ama sonra ağlamayın niye ırak gibi olduk falan diye :S çok sakat düşünceler bunlar
ülkeni yurtdışında temsil etme görevini ekmek satarak gerçekleştiriyorsun yani?
Mesaj tarihi:
"ben okudum yeaa" ile "banamı okudun yeaa" cılar arasında bir fark yok. Ki kısa dönem askerlik yapan çoğu adam açık öğretim filan mezunu. Öyle ben 4-5 sene ömrümü okullarda çürüttüm tezini üretemeyecek kesim.

Tek tip askerlik bence gayet güzel bir uygulama. Çoğu üni mezununun askerlikten yırtmak için üni okuduğunu dşünürsek bence oldukça yerinde bir karar olur çıkarsa. Hani askerde kendim de gördüğüm için söylüyorum, üni mezunu olupta bir baltaya sap olamayacak çok adam var. Eşit bir ülkede yaşarken, yok o okumuş sen cahilsin git 15 ay askerlik yap demek abest.

Tabiki gönül isterki ordu pro olsun. 1-2 aylık eğitimle gencecik çocuklar dağda taşta yem edilmesin. Ama yapmıyorlar işte.

Tabi benim tuzum kuru ben askerliğimi yaptım. Bana konuşmak kolay da gitmeden önce de düşüncelerim bu yöndeydi.
  • Yeni Oluştur...