Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik düşüyore

Joker

Öne çıkan mesajlar

Suark said:
o 3 yıl deil, 5 yıl. 3 iş yılı yani.
bide 1 yıl uzun süre ama beyin göçü " he " deyince olmuyor.

pazarlar tatiller extra izinler fln en fazla 7 ay ediyor.hadi 4 yıl desek bile 1 yılımı devlete feda edip bana hiçbir artı değer eklemeyeceğine ve yeteneklerimi daha da körelteceğine 4 yıl kendimi geliştirir, para kazanır, sıla hasreti çekerim daha iyi.insan dünyaya 1 kere geliyor.benim hayatım devletin 1 yılımı çalmasına izin vereceğim kadar değersiz değil,bu yasa çıkarsa elimden gelen bütün yolları deneyip bi şekilde yırtmaya çalışacağım.

beyin göçü de ''he'' diyince olmuyor ama bu yasa gitsem mi kalsam mı ikilemindekilerin daha kolay seçim yapmasına neden olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:

kertenkel said:

(aralık için müracatlar geçti mi?)

eylül sonuna kadar devam ediyor.

geçen gün sordum, ekim sonuna kadar başvurular devam ediyor ama aralıkta gitmenin garantisi yokmuş, eğer dolarsa kısa dönem bir soraki seneye. o yüzden erken başvuru önemliymiş
Sosyal ağlarda paylaş

hacibekirlokumu said:

9 ay diyorlar, ama söylentiler genelkurmay'ın 12 ay olmasını istediği yönde.

gayet açık 12 ay olmasını istedikleri. zaten 9 ay olmasını isterlerse kendileriyle çelişiyolar. asker açığı var asker açığı var diyip diyip böyle birşey çıkarmaları absürd olur.

basit hesapla üniversite mezunu sayısına x, mezun olmayana y diyelim.
6 aylıklar 9 aya çekilsin, x ler 3 ay fazla yapar.
15 aylıklar 9 aya çekilsin, y ler 6 ay eksik yapar.

mevcut asker sayısını korumak için bile x=2y olmalı.
bu da ülkenin(hadi ülkenin demeyelim abartı olur da askere giden kişilerin demek daha doğru) %66 sından fazlasının üniversite mezunu olması anlamına geliyo^^

Gerçi öbür türlü düşününce de %33 ünün üniversite mezunu olması lazım ki onun olduğunu bile sanmıyorum.

Neyse, şimdilik yine kurtardık sürünmekten. "Askerlik Tek Tip Olucaaağkkk" 'ın gelecek bölümünde görüşmek üzere^^
Sosyal ağlarda paylaş

onu yapamazlar kolay kolay. tektip i getirmek için propaganda malzemeleri eşitlik şu anda. yani üniversiteliler liselilerle eşit, onlar birlikte sürünsün, zenginler onlardan daha eşit diyemezler.

önce birini getirip, sonra araya bi zaman, biraz da gündem koyup diğerine sonra başlamaları lazım. eşitlik eşitlik diyip bedelli getiremezler kolay kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

onu yapamazlar kolay kolay. tektip i getirmek için propaganda malzemeleri eşitlik şu anda. yani üniversiteliler liselilerle eşit, onlar birlikte sürünsün, zenginler onlardan daha eşit diyemezler.

önce birini getirip, sonra araya bi zaman, biraz da gündem koyup diğerine sonra başlamaları lazım. eşitlik eşitlik diyip bedelli getiremezler kolay kolay.

Referanduma eveti demokratikleşme diye yutturan adam bunu da gayet yutturur bi şekilde kılıfına sokup. Onu yutanlarsa bunu zaten hayli hayli yutarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...