LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 burda daha onceden bu konularda uzman arkadaslar vardi diye hatirliyorum.. sorun su, kac para istiyonuz diye soran IK ciya, sizin firmanizin maas dan baska faydalari nelerdir diye mal ca sormak istemiorum ama kafamdaki solicegim maas miktari adamlarin, yilda kac maas verdiklerine, (12 mi 14 mu, prim varmi vs), ozel saglik sigortasi, ulasim icin servis varmi, arac mi veriyorlar, vs gibi seyleri bilmeme gore netlesicek.. bu durumda bunlari ogrenmenin usturuplu sekli nedir? veya bu durumda verilebilcek en uygun yanit nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 fazla fazla söyle. sonra da pazarlık payı vardır de:p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Ya hangi düzeyde bir pozisyona başvurduğuna göre değişir bence. Giriş pozisyonlarına başvurmuyorsun sanırım, genelde sadece o tip pozisyonlarda doğrudan maaş sorulup bir beklenti içerisine giriliyor. Bundan kastım şu, senior ve biraz daha alt seviyelerindeki pozisyonlar için toplu bir paket gönderiyoruz mesela biz, içerisinde ne sigortalarının, hangi imkanların ve maaş teklifinin bulunduğu. Ha görüşmelerde ücret soruluyor mu şu anda bilemiyorum. Açıkçası İK'cı değilim ama bence düzgün bir şekilde durumunu açıklarsan onlar da sorunun karşılığını verirler. Sonuçta maaş ve prim esnek olsa da özel sağlık sigortası, araç gibi şeyler belirli pozisyonlardaki insanlara standart olarak veriliyordur; onlarda ucuza kaçma gibi bir yola başvuracaklarını sanmam. Tabi bütün bunları yazarken kurumsal bir yerle görüşmeye gidiyorsun varsayımıyla hareket ediyorum. Patron şirketlerinde her şey olabilir çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 zaten sana teklif sunucaklar ve süre vericekler pozisyonun ne kadar önemli olduğuna göre şartlar tartışılır veya tartışılmaz. mesela giriş seviyesi bir iş için maaş tartışılmaz genellikle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 son derece kurumsal.. zaten handikapta burda.. simdiye kadar hep firmalar bi sekilde bana ulasti ve ne isteyecegimi, tahmin ederek geldiler.. direk olarak soyledim ve kabul ettiler.. bu firmada ise hani derler ya hersey kitabina gore.. sacma sapan bi falso vermek istemiorum buranin kulturunu bilmedigim icin.. ben soyle bir cumle ile karsilik vermeyi planliyordum acikcasi eger sorarlarsa.. bu arada onu da sormus olayim.. hani direk benefitler nelerdir degilde.. "kafamdaki ucretin bagli oldugu bir takim kriterler var, ki bunlari netlestirmek icin, firmanizdaki calisma kosullari ve ek olanaklari ogrenmek isterim oncelikle" diye dusundum, en usturuplu sekilde boyle sorulur dedim. hani "benefit lerden bahset bab" demek yerine.. ve son olarak, son derece kurumsal bi firmaya, son derece senior bir pozisyon icin mulakat durumu var.. :) kulturden uzagim lanet ola.. bilenlerden acil yardim bekliorum.. saygilar sevgiler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Bir de görüşmeye gittiğin yere göre çok değişebilir. Yani büyük ve kurumsal yerlerde her çalışana standart tanınan haklar olacaktır özel sağlık sigortası gibi. Ancak mesela araç verilmesi için Departman müdürü ve yardımcısı pozisyonlarında olma şartı olabilir kurum policy'sine göre. Bunu da içeriden bir tanıdık olmadan bilmek çok zor elbette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 kertenkel, bide bazi firmalarda onlardan teklif beklemek cok yanlis olabilior.. bizim sektorde ozellikle bi donem calisan adamin ornegin 4.250 net maasla calisirken, ordan cikip yerine gelen adamin uc asa bes yukari denk olan birinden soz ediyorum, 3.500 tl e ise baslamasi direk olarak kisinin kendisini net ortaya koyamamasidir diye dusunuyorum. yani paket maket sunmadilar bana bugune kadar sabanciyla gorusurken de adam bana kafandaki nedir dedi, budur dedim, bizim icin uygun dedi skalamizin icinde dedi.. o yuzden bu da sorabilir diye dusunuyorum, pozisyon ve durum disinda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Dediğin gibi sorabilirsin bence, uzman değilim ama ben bir sakınca göremedim. Tabi yine de görüşmenin gidişatına ve havasına göre tonu da değişebilir. Gir de beni de aldır:p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 özelden yazmıştım ama belki başka arkadaşlar içinde faydalı olur giriş seviyesi ise genelde "şirketin maaş politikasına uygun davranmak isterim" tarzında cevaplar uygun görülür zaten verdikleri maaşı sen beğenmezsen işi almazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 of icerden adam bulmak lazim hay be, neyse okdir.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 şirketten şirkete çok değişir ancak genelgeçer prensip şudur: çok teknik bir iş yapmıyorsan veya yüksek profil bir iş değilse pek maaş üstünde pazarlık şansın yok, yani değerlendirmelerinde senden bir 20 tane daha varsa; sana daha yüksek maaş ödemek için bir gerekçeleri olmaz.. ama sen ne bileyim makine mühendisisin enerji üzerine master yaptın, istanbul'lusun seni izmit santrale almak için ev+araba+gsm+14 maaş+taşınma masrafları teklif ederler gibisinden.. tabii ki şirketten şirkete değişir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 anladim ne demek istedigini de.. sanirim ben kendimi anlatamadim.. benim derdim, bu adamlarin calisanlarina sunduklari "standart" olanaklar.. nedir bunu ogrenmek.. zaten adamlar benim isteyecegim maasa ok diceklerdir diye dusunuyorum.. ama yani illaki pazarlik yapicaklar da.. eger olanaklar yoksa, o zaman ben pazarliga kapali bir miktar solicem adamlara.. buna karar vermek icin olanaklari ogrenmenin en usturuplu ulan okuze bak dedirtmeyecek yontemini ariyorum. derdim o.. yoksa maas pazarliginda anlasiriz, onlar beni oraya cagirirken kafalarinda ne isteyebilecegimi biliyorlar genelde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 ya bence direk konuya girmek ayıp veya yanlış değil. pazarlık yapmıyorsun sonuçta. öğrenme amacın var. direk sormaktan neden çekiniyorsun ki? daha çok toyum bu konularda, biraz da meraktan soruyorum. "ne veriyon hacı" gibi değil ama laf o konulara gelince, ben de şirketin çalışanlarına verdiği imkanları öğrenmek isterim mümkünse gibi bir şey ile sorulabilir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Bence onlar "ne kadar istiyorsun?" sorusunu sormadan önce senin benefitleri sorman lazım, sonuçta bu da şirketi tanıma sorularından biridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 eğer şirkete girme kaygın çok yoksa, bence 'öküze bak direk sordu' demelerinde çok da problem yok. bu benim görüşüm yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Yapıcağın iş direk belli bişi değilse 'Nasıl yararlı olabilirim şirketinize ve şartlarım ne olur' gibi bi soru makuldür bence. Ya da benden nasıl yararlanmayı planlıyorsunuz gibi bilemedim hangi sektördesin ve ne kadar tecrüben var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 soyle topliyim.. 1) bilgi guvenligi isim.. oldukca tecrubeliyim.. 2) bu soruyu kesinlikle onlardan once sorucam zaten, ki hani bazen laf kalabaliginda atlanabiliniyor onlar once sorarsa da sorun olmasin istiyorum. 3) bunu dan diye soramiyorsun cunki Sistem entegrasyonu, bilgi guvenligi danismanligi, uretici firmalar gibi sirketlerden bahsedildiginde Turkiye deki bilisim sektoru cok kucuk, ve insanlar bu mulakatlarda sizi tanidiklari sekliyle konusuyorlar arkanizdan. burdaki yanlis imaj tehlikeli boyutlara ulasabiliyor. 10 sene icinde bir cok kez bole sacmaliklari tecrube ettim ne yazikki bi daha olmasin istiyorum. ama kafamda bi sekil olustu.. konusmanin gidisatina gore uygulicam bakalim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 İlk mülakat ise zaten fiyat/beklenti konuşulmaz genelde kurumsal firmalarda. İkinci mülakat daha çok sorumlulukların ve beklentilerin konuşulduğu ve departman yöneticilerinin de konuşulduğu görüşmeler olur. Üçüncü (ve olası sonraki mülakatlar) genelde üst yönetimin de katıldığı ve çalışana bir iş teklifi ile gelinen mülakatlardır. Genelleme yapılırsa bu şekilde konuşabiliriz, ama tabiki çok fark ediyor firmadan firmaya. Hiç ücret sormadan, konuşmadan, "Biz senin ihtiyaçlarını zaten karşılayacağız" şeklinde yaklaşan firmalar da gördüm; mülakat sırasında aday sormadan "Ulaşım, Yemek, Özel Sigorta giderleriniz tarafımızca karşılanacaktır." girişi ile başlayıp, net maaş beklentisini soran firmalar da biliyorum. Tamamiyle firmaya ve mülakatçiye bağlı. Sektör araştırması yapmak önemli ama Murphy kuralları da göz önünde bulundurulmalı. En kötü senaryoyu ele alalım mesela; konunun ilk açıldığı yerde sana bodoslama "Kaç para istiyon bilader?" diye soruldu, en mantıklı yaklaşım öncelikle her pozisyonun belli bir skalası olduğunu dile getirerek, "Sunduğunuz olanakları öğrenebilir miyim?" sorusu olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 oh be :) ikinci gorusmedeyiz ust duzey yoneticiler de gelior, dept. yoneticileri ilk gorusmede geldi. beni taniyorlar netten projelerden falan, e ismimiz de var biraz. o yuzden bu toplantida is biticek eminim. Genel md yd. ik md. falan gelior bu sefer. sadece bu ikisi bide sanirim baska biri daha var ama emin deilim.. soruyu direk olanaklari sorduktan sonra yanitla diyorsun bende ok diyorum mesaj alinmistir.. saolsin pro kardesim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 abi kurumsallıktan nefret ediyorum allah kolaylık versin. kaçıyorum ben gördüğüm yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Gir bi patron/aile şirketine de, sonra tekrar konuşalım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 kesinlikle onların olanaklarını, yaptığı işleri (detay anlamda), organizasyonları vs. üzerine sorular sor sen de. yani bir açıdan karşı tarafa, senin de iş seçtiğini yansıtmak gerekiyor. ayrıca senin sorduğun sorular, aslında karşı tarafın seni ölçmesi için de iyi bir fırsat yaratıyor. onlar da memnun oluyor bundan. gangren iyi demiş. ayrıca şöyle bir şey de olabilir. senin maaş beklentin üzerinden sana tüm şartları yazılı teklif olarak geçiyorlar. sen aslında o teklife onay veriyorsun. o teklife de onay vermeyip, değişiklik teklifinde bulunabilirsin. tabii her firma bunu yapar diye bir şey de yok ama.. göz önünde bulundurmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Insan kaynaklari sitelerinde benzer ilanlara bakip maas belirten ilanlari bir cikar. Hesap kitap yap kendi deneyimine ne kadar maas denk geliyor ortalamasini al ve direk onu soyle derim eger sistematik olmak istiyor ve cok politik takilmak istemiyorsan. Simdi gorusmede firmanizin maas onerisine saygiliyim falan der sonra da hersey iyi gittigi halde verilen ucreti kendince az bulup yok ben vazgectim dersen pek profesyonel davranmamis ve bariz maasi begenmedigini sirketin odemelerini de kaale almadigini vurgularsin. Ikinci bir yararli taktik de daha onceden calistigin firmalarin hangisinde en cok odeme aldi isen o maas uzerinden rakam ver. Bir miktar artir ve deneyimim ve onceki isimdeki maasimi goz onune alinca beklentim aylik xxxx seklindedir diye belirt. Teklifini severlerse zaten kabul olur. Baktilar biraz beklentileri uzerinde, mulakattaki biraktigin izlenime gore kabul dahi edebilirler. Ya da 2 ihtimal kaliyor 1. onerdigin maas icin atiyorum 500 tl dusugunu soyleyip biz ayni zamanda soyle soyle sosyal destek, saglik sigortasi vb veriyoruz kabaca karsilar o yuzden maasi su kadar teklif edicez derler; 2. Beklentini cok bulup olmaz derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Gangren said: Gir bi patron/aile şirketine de, sonra tekrar konuşalım :p yok allaha şükür şu an patron şirketindeyim mutlu mesudum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 yorumlar icin cok tesekkurler. benim kafamda net bir fiyat varda, onlarin sunduklarina gore bu fiyatta indirime gidebilirim iste. o yuzden onu sormanin yolunu sormustum ben, saolsun gangren le konustuk netlestirdik olayi. olay zaten son asamaya geldi yani bundan sonrasinda teklif olur, birde zaten onlar beni bulduklari icin benim tuzum baya bir kuru ki zaten ilk gorusmedede bu sekilde gerceklesti neyse tekrar cok tesekkurler selamlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar