dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Delyyyy said: bu arada, arkadaşlar bakın buradada varsanız eğer, lütfen şu zarfları tükürük zerreciklerinizle kimyasal reaksiyonlara sokup sandığa atmayın. insanları özellikle bilgilendirmemize rağmen, neredeyse zarfların yarısı bu halde çıktı. saat 5:10 gibi kapatılan sandığın kalan süreçlerini ancak 8 gibi bitirebildik. ayrıca eklemek isterimki, lütfen oy hakkınızı kullanın, 9 saat boyunca boş boş oturduk yahu, seçmenlerimizin %30'u katılımda bulunmadı. ama abi ben hatuna sordum "yalıyor muyum?" diye.. tamam dedi. yalamayacak mıydık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Acıkcası oy kullanamama olayında kılıcdarogluna degil onun asistanı veya yardımcılarına kızdım. Adam 70 il gezdi 50 konuya laf yetistirdi dogru yanlış ama CHPden 1 insan dahi yokmu bu adamın asistanlıgını yapan islerini duzenleyen yani resmen CHPnin ayıbı KKnın oy atamaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 dasaa yanlis anlamis o soruyu @toggie; ha ok, ben basin toplantisindan bahsediyorsun sandim oy orani soyleyince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 dasaaa said: ama abi ben hatuna sordum "yalıyor muyum?" diye.. tamam dedi. yalamayacak mıydık? Offf ya ne malzeme cıkar bu yorumdan hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Soimyr said: Kendi adıma konuşursam küçükken vatan/millet/halkını çok sevne bir çocuk olmama ragmen daha AKP iktidara gelmeden önce bu sevgi/saygım azalmaktaydı, bu akp iktidarı boyuncada gittikçe azaldı ve azaldı 6-7 sene önce banlanan orijinal accountumla -çoçukcada olsa- amacım bu ülkeden kaçıp gitmek yazmıştım, artık gene böyle askerlikle ilgili bi topicmiydi, ülkenin durumu topicimiydi, yoksa kendi yaşıam göre tavsiyelerim kılıklı saçma bi topicmiydi,hatırlamıyorum, ancak şu refarandumdan sonra bunca seneden sonrada hala arkasındayım. hatta o zamanlar bir gün gelip size yabancı ülkeden mesaj atarım yazmıştım, bu gidişatla 3-4 sene sonra kişiselde "Al buda size nah" diye topic açıp bakın x ülkesindeyim yazabilirim. Hani akpnin amacı gerçekten demokratikleşmek olsa 20 küsür maddenin tamamına evet veya hayır demek zorunda kalmaz, medeni ülkelerdeki gibi (ki avrupa birliğinin ilerleme raporlarındada buvar) her bir maddeye tek tek evet eyahut hayır diyebilirdik. Bu durumda akpnin demokratikleşiyoruz laflarınada, samimiyetlerinede inanmıyorum. İnananlarlada muhattap olmuyorum/görmezden geliyorum. İnsanları din açısından 2 ye ayırıyorum. Dinine göre hayatını yaşayanlar, ve dinlerinin onlar yerine hayatlarını yaşamasına izin verenler olarak. 2 inci grubu sevmiyorum, saygı duymuyorum ve gerçek hayatımdada olabildigince uzak duruyorum ve bu 2inci gruba göre yaşanılan, yönetilen bir ülkedede bulunmak istemiyorum. Benim için bu ülke bitmiştir, en yakın zamanda buralardan toz olup gitme özgürlügümüde sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum. belki sırf miras haklarımı kaybetmemek için yurtdışında 5 sene çalışır 28 gün askerlik yapar sonra gene giderim, ama ilerde ne eşimi bu ülkeden seçmeyi nede -olursa- çouğumu bu ülkede dourtmayı bırakın bahsetmeyi dahi düşünmüyorum. Dinlerinin hayatlarını yaşamasına izin veren herkez doya doya burda çürüyebilirler ama ben onlarla beraber çürümeyi düşünmüyorum. Alın anayasanızı mutlu mesut yaşayın. hayırlı referandumlar ps: eksik harfler dandik laptop klavyesinden kaynaklanmakta idare ediverin. katıldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 valla ilk okuyunca bende yanlış anladım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 gidecek arkadaşlar heralde cubaya yada k koreye gidiolar. kuresel sermaye olan biyere gidiolarsa gelsinler burda satılan yerlerde calissinlar hem miras hakkıda var. paradox inception go Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Breedan said: eğitim diyen adamlar başbakan üni bitirmemis diolar..(iktisatmıydı neydi) abi chp nin 2 dönemdir ist il başkanları lise mezunu. asıl sorun burda iste hem böle lgilenmiosunuz hemde maç gibi bakiosunuz olaya GOOOLLLL olucak bi gun ama kime gene bize.. asdas cidden komedisin yahu. tayyip imam hatipten sonra meslek yüksek okulundan iktisat mezunu. yüksek okul üniversite falan değil. işin komiği o zamanların yüksek okullarından mezun olan mühendis çakmalarını , müh odalarına bile kabul edilmiyorlar. daha sonra bu yüksek okullar ortadan kaldırılıp ünilere bağlanınca tayyip de otomatikman kapısından girmediği marmara üniden mezun olmuş gibi gösterildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 yahu adam nesini takip edecek onun. soyledigine gore adamın bilgisi dısında adresi degistiriliyor. ne yapacak yani asistanı adamın adresini mi takip edecek. kılıcdaroglu unuttum diyemeyip yalan soyluyorsa bilemem tabi de, o kadar da degildir herelde. pesini bırakmaması lazım eger bilgisi dahilinde boyle birsey yapıldıysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 nileppezdel said: Zaten benimki şu sebeple ütopya, eğitimlilerin aristokrasisi daha fazla insanı eğitmeye çalışacak. Halkıbilerek cahilbırakıp bir de oy verdiren sistem sömürülmeye aistokrasilerden daha açık bir sistem bence. O aristokrasi lafı da yanlış oldu zaten. Yine partiler olur, farklı görüşler olur ancak seçme ve seçilme hakkı eğitimlilerde olur. Ve tabii ki pozitif bilimlerle eğitim görmüş, düşünmeyi analiz etmeyi biraz da olsa öğrenebilmiş üniversite mezunlarından bahsediyorum. Ama dediğim gibi ütopya zaten, sadece demokrasinin zararlı olduğunu düşünüyorum ve bugünkü sonuç da bu düşüncemi destekliyor benim için seçilmede bir eğitim şartı var zaten. sen biraz daha yükseltilsin çıta diyorsun. tartışılabilir, absürd bi istek değil. ama seçme hakkı konusunda katılmam mümkün değil. söylediklerinin can alıcı noktası da son 2 kelimen zaten: "benim için"... başkaları için de başka türlü... böyle kabul ettiğimiz sürece sorun yok. ancak kendimiz için iyi olduğunu düşündüğümüz şeyleri evrensel gerçeklermiş gibi söylemek kavgaların çıkmasına sebep oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 nileppezdel said: Demokrasinin ne kadar sakıncalı bir şey olduğunun, devlet yönetiminin d'sinden haberi olmayan, okuduğunu anlamaktan aciz insanların devletlerin nasıl ve kimler tarafından yönetileceğini belirlemesinin ne kadar yanlış olduğunun kanıtı çıktı bugün. İyi bir eğitim sistemi ve eğitimlilerin aristokrasisi çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Oyunu bir çuval kömüre satan adam devletin yönetimine etki etmemeli, edememeli Çoğu kimse özgeçmişimin eğitimli bir insana ait olduğunu söyler sanırım. Ayrıca hukuk fakültesi mezunuyum. Tamamen özgür irademle evet oyu kullandım. Saygılar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Yenilmişiz, rakibi tebrik edip susmalıymışız. Önümüzdeki maçlara da baksak mı acep ? Adamlar fabrikasyon gibi. İlginc hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Breedan said: gidecek arkadaşlar heralde cubaya yada k koreye gidiolar. kuresel sermaye olan biyere gidiolarsa gelsinler burda satılan yerlerde calissinlar hem miras hakkıda var. paradox inception go Bu kadar palyatif bir yorum yapmak için beyin korteksini çok zorladın mı? Bu arada bir kaç kişi demokrasi kötü mötü demişlerde yanılıyorlar. Bizde demokrasinin işlememesinin sebebi Atatürkün demokrasiyi zorla türk halkına bence dikte etmesidir. Amerikadır, Fransadır vs dir gibi halk bu demokrasiyi kendi getirseydi demokrasi çok daha güzel işlerdi diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biotar Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Benzetme yapmak için yazmıyorum, demokrasi muhabbeti almış başını gitmişte örneklendirme babında; Tarih:10 Nisan 1938 Yer:Almanya Demokratik seçimin galibi: Hitler Oy Oranı: %99.73 Ha bir de hangi demokrasi, şimdi demokrasi diye başlı başına bir şey yok, bir ton türü var, hangisini tartışıyor, hangisine göre konuşuyoruz? -Atina Demokrasisi -Çoğulcu Demokrasi -Çoğunlukçu Demokrasi -Doğrudan Demokrasi -Liberal Demokrasi -Marksist Demokrasi -Oydaşmacı Demokrasi -Parlementer Demokrasi -Plebisitçi Demokrasi -Sosyal Demokrasi -Temsili Demokrasi -Demraşi Şimdi bunların hepsi demokrasi, tanımları da farklı. (Ülkemizde Temsili demokrasi uygulanıyor yanlış hatırlamıyorsam, ama referandum zamanında durum çoğunlukçu demokrasiye dönüşüyor diye biliyorum (Yanlış biliyor olabilirim) buna göre konuşuyoruz di mi?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 daverc said: Yenilmişiz, rakibi tebrik edip susmalıymışız. Önümüzdeki maçlara da baksak mı acep ? Adamlar fabrikasyon gibi. İlginc hakkaten. e evet, susup isine bak. yanlisini duzelt, daha iyi hazirlan. anca facebooktan ordan burdan mesaj yazsinlar, oyle duzeliyo cunku isler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 benim anlamadıgım %42 oranında hayır denilen bir anayasanın yururluge girmesinin neresinde demokrasi var? anayasa dedigin herkesin kabul ettigi birsey olmalı. sadece iktidarın ya da iktidar gibi dusunenlerin kabul ettigi degil. sadece 2 maddeyi gecirebilmek icin atmadıkları takla kalmadı. darbecilerin yargılanması icin evet diyenlerin de vay haline. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Facebooktan şakirtler mesaj yazmıyor sanki ;) Meseleyi biz koyduk hala ne konusuyorsunuz boyutuna getirirseniz, koymanın kralını yaşayanlar çok bariz değil midir? Cumhuriyetin ilanından beri kıvranıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 yüzde 70'e 30 oran olsaydı? o zaman girebilir miydi? bu azlık çokluk oranını ne belirliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 yok, 42% evet olsaydi sorun yoktu, demokrasi kazanmis olacakti bu kosullarda demokrasinin yenildigi ortada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 avrupa ayakta, demokrasi kan agliyor. yunanistan temsilcilerini cekmis, buldugumuz seyi duzgun beceremediniz diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 sorun orda iste %51'e %49 da cıkabilirdi. bizden olmayan ceksin gitsin diyorlar. sonra referandum yaparak demokrasi diyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 abi demokrasi zaten çoğunluğun sözünün geçmesi değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 oklokrasi o. demokrasi dediğinde azınlığın da hakkı düşüncesi falan gözetiliyor. uzlaşmaya falan çalışılıyor. herkesin isteğini nasıl yapabiliriz falan diye düşünülüyor. güzel bişey aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 yahu halk beni %47 ile iktidara getirirse ben de demokrasi diye gotururum malı. anlatmaya calıstıgım sey meclisteki adamların uzlasarak anayasayı belirlemesi gerektigi. ama iktidar elindeki gucu diktatorluk anayısı icinde kullanıyor. biz ne dersek o olur seklinde karar verilmez anayasaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Gözetilmek farklı, uygulama kararı verilmesi apayrı. Hayatım boyunca 2-3 tezat görüşle ülke yönetimin olamayacağını fakat her görüşün kal'a alınması gerektiğini her ideoloji ve fikir için savundum. Örneklerim de bununla ilgili ülkemizdeki koalisyon hükümetleriydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar