inprc Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ayrıca zaten çok açıktıda yinede belirtmek lazım. bu ülkede tayyip erdoğan dan sonra en güçlü adam fethullah gülen dir. genelkurmay başkanın en güçlü olduğu dönemler çok geride kaldı. artık bu ülkede hiç bir güç kapasite olarak erdoğan gülen ikilisinin yanına yaklaşamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Niyeki? Asker darbe yaparsa ABD'deki sümüklüden mi tırsacak. Ya da ne bileyim alt tarafı bir tane kağıt parçası mı durduracak orduyu? Bence darbe falan hikaye. Darbe mevzusu sadece propaganda amaçlı kullanıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 inprc said: daha önümüzde çok uzun yıllar tayyipli yılların olmasını bende sindiremiyorum ama malesef gerçek olan bu. niye durum bu? sorusunun cevabını görmemekte ısrar ettiğimiz sürece durum bu. kömüre oy sattılar, aptal bu halk, cahiller oy veriyor = tayyip'in iktidar tapusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 şu önerme de balon sayılır ya neyse. türkiyenin %58i çünkü şu kemalistleri bir morartalım duygsuyla oy veriyor sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 nasıl koyduk ama? ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 inprc said: tayyip erdoğan ölmezse en az 12-15 yıl daha bu ülkenin başında olacak. bu işin sonu ne olacak bende bilmiyorum. daha önümüzde çok uzun yıllar tayyipli yılların olmasını bende sindiremiyorum ama malesef gerçek olan bu. bir sonraki seçim dusuyor ki tayyip, çek bakayım saadeti, ver mhpnin başına salak olmayan bi adam görürüz o zaman. %58 çok çok çok düşük bu kadar baskıya bu kadar güce rağmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Sufi said: inprc said: daha önümüzde çok uzun yıllar tayyipli yılların olmasını bende sindiremiyorum ama malesef gerçek olan bu. niye durum bu? sorusunun cevabını görmemekte ısrar ettiğimiz sürece durum bu. kömüre oy sattılar, aptal bu halk, cahiller oy veriyor = tayyip'in iktidar tapusu. e cahiller oy veriyor, cahiller evet diyor ve cahiller hayır diyor. Çok fena yani durum esasen, Ama türk halkına bu konuda uvenım var benım, duyarlı davranacaktır bir sonra ki seçimde. İhtiyaç esasen, RTE nin karşısında daha sağlam bir lider, yıllarca baykal ve bahçeli RTE ye çalıştı, şu bahçelide gitse çok iyi olacak ya neyse.. İktidar olanların,( asker olsun, sağ olsun sol olsun ) anlamadıkları bir konu var, Zamanında Atatürk ne güzel söylemiş, özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diye. Yeri geldiğinde çok güzel sille vurur bu halk, sen istediğin kadar dini sömürmeye çalış, sen istediğin kadar onu bunu bahane et, sen istediğin kadar irtica de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 e cahiller diyosun, sille vurur bu halk diyosun %58 cahilse, kalan %42 de tek bi partiye çalışmayacağına göre, nasıl olucak o sille. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 yine doktor muhendis muhabbeti döndürüyonuz. ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ııh tam okumamışın evet diyende cahil hayır diyen de=) iki taraftada dolu cahil var. İşin komiği aslında hükümetin cahilliği, bilimsel bişeyi, alakasız insanlara oylatan hükümette. Barolar birliği falan oylasa anlarımda yani abi o son maddeyi ben adam gibi anlamadım mesela, TV de karşılıklı hocalar tartıştıda bişiler aydınlandı kafamda. Düşünsene, Fizik kanunu için referandum yapılıyor falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 yani mesela, ben otursam kırk sene okusam o maddeleri, gene derinine inemem olayın,bilmiyorum çünkü. İstediğini kakalar değiştirmek isteyen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 40 sene okursan doktorayi geçtim prof bile olursun, maddeleri en iyi şekilde kendi yaşam tarzına uygun yazabilecek hale gelirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 =) maalesef orda başka bişi demek istemiştim =) 40 seneyi 3-4 aya indirgeyebiliriz mesela dimi? Yok yani avukat arkadaşlarım var, ben bişiden bahsederken "tamam o ole ama bak bıde su var " diyip kitliyor herifler beni. e kitlesinler bi zahmet dimi? Koca profesörlerin yorum farklarının bulunduğu bir konuda oy kullandık, süheyl batum zamanında çok güzel açıkladı bu sorunları. Bunlar bizim değil, akademik seviyede farklı görüşten adamların birleşip oylaması gereken konulardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Okudum da hayır diyen de cahil kısmı dikkatimi çekmemiş cidden, kusura bakma =) Cahil lafını kabul edemiyorum ben ya, ne bileyim. Eğitimsizlik var, eğitim eksikliği olan bireyler elbet var, her zaman da olacak az da olsa çok da olsa. Ama sağcının da solcunun da, dincinin de ulusalcının da, biçok kesimin en büyük sorunu vurdumduymazlık, üşengeçlik. Umursamıyoruz pek ülke olarak. Toplum olarak çok yozlaştık aslında. Şu an memleketin durumu benim gözümde normal senin gözünde kötü öbürünün gözünde harika diğerinin gözünde iğrenç vs olabilir. Ama tek bi ortak noktamız var, gördüğümüz şeyi düzeltmek/ileriye götürmek vs için uğraşmıyoruz. "Negzel lan daha ne/allah belanı versin lan bu ne" diye geçiyoruz. Hepimiz kendi rahatımıza bakıyoruz bi şekilde, ama az ama çok. Sokağımızda su patlar, ibre belediye diye küfür ederiz. Bi allahın kulu su işlerini aramaz eğer kapısının önü ıslanmıyorsa, tırıs tırıs gider, küfreder sadece. Önümüzdeki araç trafiğin anasını belliyordur, canlı bomba gibidir, açıp da polise "arkadaşım şu mevkiide şu istikamete giden şu plakalı araç böyle böyle yapıyor, bi ilgilenin" demeyiz. Artık eleman kime denk getirir de vurursa o ilgilenir. Yol bozuktur arayıp belediyeyi/karayollarını bilgilendirmeyiz. Ya herşeyi geçtim, yangın çıktı geçen gün, millet o kadar kendine düşkün olmuş ki "ulan paralı mıydı 110'u aramak" diye birbirinin suratına bakıyor. Dumanı görmüş, alevi görmüş yanıyor mekan artık, hala izliyor mal mal. Yine geçen gün oturduğumuz kafenin yanındaki bi başka kafede kavga çıktı. Sopalı silahlı bi olaya döndü yani öyle bişey. O kadar garip ki bi allahın kulu "ulan bi telefonumu çıkarayım da polise haber edeyim" diye düşünmedi. Aramasak arayan olmayacak muhtemelen. Hani bunları al ülke meselelerine bakış için yorumla, aynı. Adam 2 dakika gazete okuyor diyelim, aa ülkede bu bu olmuş diyor, sonra "lan at yarışını kaçırmiyim du bakayım" deyip /clearscreen çekiyor beynine. Evet diyeni de böyle hayır diyeni de böyle. Ben mesela evet dedim referandumda, okudum, tehdit hissetmedim, güven duydum, değişsin dedim, evet bastım. Ama "lan ne olabilir ki evet diyim nasıl ele geçirebilirler ki" falan diye düşünen insanları görünce üzülmedim de değil. Ben yanlış düşündüm diyelim, gerçekten bi tehdit var, o adam okuyup anarsa benim oyumu nötrler mesela di mi? Böyle ince bi hesap var. Öte yandan "akp anayasasına hayır, işsizlik bitmedi sivrisinekler yazın anamızı belledi hede oldu hödö bitti" diyen adam da üzer beni. Gerçekten bi tehdit yok ve o adam o şekilde hayır atarsa bu da bi engel yaratacaktır değişimin önünde mesela. Neler dedim lan ben, of. Özet geçeyim, cehalet değil vurdumduymazlık sorunu içerisindeyiz. Olaylar karşısında poizitf/negatif tepkilerimizi facebook profillerimizde paylaşmaktan başka şeyler yapmıyoruz son dönemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ignorance iste, sozluk karsiligi cehalet guya ama karsilamiyor ingilizce anlamini cehalet kelimesi cahil diyince okumamis adam algilanir geride, turkiyede egitim olmasada sorun bu degil sorun vurdumduymaz, etrafinla ve dunya ile ilgisiz ve temel vatandaslik kavramindan habersiz zilyon tane adam var, gavur misal ilkokuldan baslar ogretmeye bu vatandaslik kavrami, vergi kavramini vs bizde oyle dandik bir egitim sistemi varki insanlara temel hak ve ozgurluklerini ogretmiyor, kendini gelsitirebilen adamlar kapabiliyor amerikada en cahil adam bile "BENIM VERGIM" diye yakalasiyor devletin en kucuk ahrcamasina, ki amerikada devlet turkiyeye kiyasla cok cok cok daha kucuk, hayatin her yerinde yok turkiyede okumuslara sorsan vergi hukuku okumamis, 2-3 ekonomistin kose yazisinda rastlamamis ise gelirinin ortalam %55 inin direk ve dolayli vergilerle cebinden ciktigini bilmez, pesine dusmez "ulan ne yapiyorlar bu paralarla" diye o yuzden aziz nesin dogru soyliyor, sirf evetci akp ci tayfada yok bu yaptigim genellemede, ulusalcilarinda %75 i cahil ve muhafazakar bir gurup 1500 lere gitmek, peygamber donemine gitmek istiyor, diger gurup 1930 lara surekli gecmis ustunden siyaset yapip gecmisi tartisiyoruz, gerimize baka baka, didikliye didikliye, ozlem duya duya ileri yurumeye calisiyoruz o yuzden bi boka yaramiyor yuruyemiyoruz ileri ha putlara tapmiyin diye gelen peygamberi put yapmissin, ha beni ve fikirlerimi tabu yapmayin diyen ataturku tabu yapmissin ikiside ayni sey aslinda turk milleti cahil, mr obviousluk cumle bu direk itiraz etmek komik buna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 sadece türk milleti değil ki, aynı hastalık insanlığın genelinde var. Uluslar çıkardıkları elitler kadar yükseliyorlar resmen, koca ülkeyi 3-5 adam sırtlıyor işte heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Ben birde şeyi anlamıyorum, niye hala "atam gel gör ne haldeyiz" diyorlar/diyoruz. Atatürk, evet çok büyük bi devlet adamı, çok zeki bi insan, iyi bi komutan. Ama her canlı gibi yaşadı ve öldü. Bizim gibi bir başka ülke var mıdır acaba, daima ileriyi hedef göstermiş bi liderin peşinden 80 yıl sonra bile "kalk da bizi kurtar" gibi düşüncelerle ağlayan. Lan adam sana hedeflerini bi asır önce göstermiş neredeyse. Yeri gelmiş "benim naciz vücudum toprak olacak" diye belirtmiş. Madem sen onun izinden gittiğini söylüyorsun, dönüp niye hala 80 yıl geriye ağlıyorsun evladım? Niye hala "Atatürk'ün partisi chp olduğu için ülkeyi en çok chp'liler sever" gibi manyak saçma salak düşünceler kuranlar var? Şunu belirteyim, insanlar herkesi sevemez. Atatürk'ü sevmeyen de olacaktır ve bunu kimse yadırgamamalı aslında. Yadırganacak en büyük olay, hala taş kafalı insanların öküzlük abidesi saplantıları, takıntıları ve tabuları yüzünden çok sevdiklerini söyledikleri Atatürk'ü daha küçücük çocukların beynine itici bi şekilde sokmaları. E sen yobaz dediğine böyle güzel orta açarsan adam şak diye kafayla gol atar sana o beyinleri temizleyerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Tamam da seagle, haklısın insanlara direk empoze ediliyor, bunun sebebi şu, Eğer çok az bilgin varsa tarihle ilgili, sadece 1923 ten sonrasını biliyorsan, 3. selimi abdulhamiti gençosmanlıları, ittihat ve terakkiyi anlamadıysan Sana Atatürk'ü ezberden birkaç lafla çoook kolay bi şekilde vatan haini olduğunu söyleyebilirler, sende yersin. Bütün bunları bilipte yiyenler var. O yüzden önlem almış eskiler, iyice bilinç altına işleyelim, saldırı olduğunda "noluo lan" refleksi olsun, hemen aldanmasınlar, en azından araştırsınlar diye. Bak bi örnek vereyim, lisede biyoloji hocası anlatmıştı da ben de öss ile ilgili bişi sanmıştım önce. ""Zamanında, varlıkların geldiği yeri falan araştırırken "yaşam özü" diye bişi atılmış ortaya. İşte bu can veriyor, canlılar bundan geliyor falan. Bir tane kaba peynir koyup tuzak kurmuşlar, sora bi tane fare yakalamışlar, sonra da " bakın peynir suyla beraber durunca yaşam özütü sayesinde fare oldu " diye inandırmışlar milleti"" sonra eklemişti "" adama şu kara tahtayı, beyaz diye kakalarlar sende inanır uğruna canını bile verirsin, aptal olma kör olma dikkat et"" demişti kendisi. Hakikatten de öyleymiş, işte bu yüzden tembel gençliğe iteleye iteyele kazımak lazım Ata'yı. Yok onu yapmayacaksan, çoooook sıkı bir inkilap tarihi eğitimi vermen lazım, aslında hre türk vatandaşının sorumluluğudur, her anne babanın görevidir tarihi öğretmek okutmak çocuğuna ama imkansız yani. Okumayı bilmeyen adamın liseye gelebildiği bir dönemde yaşıyoruz, bunların hepsi hikaye o yüzden =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 http://secim.haberler.com/2010/sonuc.asp?il=edirne edirne de hayır yüksek jeopolitik açıklaması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Abi dediğin doğru olabilir, en ufak lafta "hop" diyebilsinler, tamam da. Böyle bi yöntemle bilinç aşılamayı kalkarsak sadece "hop" diyebilirler işte. Öyle de oluyor ne yazık ki. Sokakta biri Atatürk'e küfretse, yobaz kafa kemalist geçiyorsa yanından biri birini öldürür kesin. Garanti kavga çıkar di mi? Ha aynı adam mantıklı olsa, afedersin g*t edip gönderebilir de. Ya da laf bile atmaz, neyin ne olduğundan haberi vardır. Aynı şey dinciler için de geçerli. İnanmayan biri şöyleydi böyleydi dediği zaman çok azı güzellikle konuşur daha sonra da uzaklaşır gider. Neredeyse tamamına yakını "nediyonlağn" diye /attack çeker, garanti veriyorum. Bahsi geçen dinin en büyük özelliklerinden biri de hoşgörü kavramıdır aslında. Bilmiyor ki. Düşünmüyoruz biz, hassas konularda kafa yormaktan çekinir olmuşuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 haa evet orası öle, hele hele hassas konularda yenilikçi davrandın mı "aman başkalarının yanında konuşma" oluyor olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paticik.com üyelerini son 3 4 sayfadaki seviyeli ve mantıklı yorumlarından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum şahsım adına bu yazıları okuma şansı verdiğiniz için sizlere milyonlarca teşekkürü bir borç biliyorum. İşte okumuş araştırmış insan olmak böyle birşey kardeşim vallahi helal olsun.. (Çok ciddiyim..) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Bugun basket oynarken ızlemeye gelen kucuk cocuklardan biri dershane anısını anlatıyodu bugun basından gecen. Atatürk ilke ve inkılaplarını bılmedıgını bılmesınede gerek olmadıgını ossde cıkmıcagını savundu. Atatürk ilke ve inkılaplarını ogrenırse bızımle basket oynıyabılecegını soledıgımde o benım Hz. Muhammedin hayatını bılıp bılmedıgımı sordu, elbette bıldıgımı soyledım ama sanki o cocuga bırınden bırını secmesı gerekıyomus Atatürk bilgisi olan müslüman degıl tanımaz etmez gibi empoze edilmiş sandım. Cok uzuldum ona ıkısınıde anlatmak ıstedım. Maçın ortasındaydım vazgectim pota altına gecip posttan kareem abdul cabbar olmak daha hoş geldi o an. Turkiyeden bir gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 öss'de çıkıyor bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 problem su, gercek ataturku anlatmiyorlar okullarda ben kendim uzun seneler arastirip ogrenebildim, kac farkli kitaptan okudum, ataturk cok super adam neden super? cunki adam 1967 ye kadar bilime girmeyen durumsallik yaklasimi ile yonetiyor, bir asker olarakta bir yoentici olarakta basarisini muthis analiz yetenegine ve her durumun kendi cozumu olduguna yaklasmasina borclu bildiginiz chaotic neutral, o yuzden gercek kisiligi develt otoritesi kavrami ile cakisiyor surekli, hayati boyunca otoriteye ve sisteme karsi gelmis, tabular ve yerlesik kurallar ile mucadele etmis bir adam bunun yaninda bilimsel metod ile yaklasiyor herseye, hicbirsey kutsal ve degsitirilemez degildir, birsey akla ve mantiga aykiri ise yanlistir bunun yaninda chaotic neutral dedim cunki 0 moral faggotry var, o an develtin cikari ne ise halka ragmen onu yapabiliyor, devrimlerin asiri hizli ve tepeden olma oldugunu soyler durur bugunki tatlisu liberalleri, oysa ataturk daha 1. dunya savasi cikmadan kafasinda bir seneryo kurmus, tepeden inme devrimlerin dezavantajlari, geri tepme ihtimali ve halkin tepkisini bri tartmis, obur tarafta ise avantajalrini tartmis, zaman olmadigina karar vermis bu bile ongoru yetenegini gosteriyor aslinda, devrimleri tepeden inme yapmayip surece birakirsam omrum yetismez, benden sonrada bunlari devam ettiricek adam cikmaz demistir, pesinden gelen ismet inonu hicbri cesur adim atamamis, ulkeyi statukoya sokmus ataturkun surekli degisimi benimsemis dusunce tarzini kaliplastirip tabulastirmistir her zaman derim, demokrasinin modasinin gectigi ilan edilen bir tarihi donemde avrupada sivil diktatorler bir bir askeri uniformalarini giyerken ataturk asker iken o uniformayi cikartmistir, 3. dunyanin silkelenerek kendine gelip bir blok olusturmasi fikri cagina gore olaganustudur ancak enver gibi bos hayaller pesidne kosup che gibi baska ulkelerin bagimsizligi icin bir maceraya atilicak kadarda akilsiz degildir eugenic meselesini soylerler misal liboslar, son gunelrde goruyorum "vay kafatascilik yapmislar" diye, bilmiyorlarki eugenic arastirmalar 1930 larin trendi idi ve hemen hemen modern her ulke bu calismalari yapiyordu, almanlar asiri ileriye gidip butun dunyaya bunun ileri gittiginde olucaklari gosterdiginde eugenic arastirmalar kaka oldu, bir bir butun bati ulkeleri birakti gene irkciliga kayan milliyetcilikte donemin akimlarindan biridir,gene 2. dunay savasindan sonra milliyetcilik ileri gittiginde verdigi zararlar yuzunden "out" olmsutur bunun yaninda pek cok avrupa ulkesinden once kadina secme ve secilme hakki verilmesi, tum vatandaslara esit haklar taninmasi ve butun bir milleti tek bir "ust kimlik" icinde birlestirme cabasi azinliklarin kamplara toplanip suruldugu bir donemden bahsediyoruz sonucta, cok demokratik amerikada bile butun vatandaslar esit degildi o donem, ikinci dunya savasinda butun japonlari toplama kamplarian tiktilar, kizilderili meselelerine ise girmiyorum bile daha yazsam cok uzun surerde ataturku cidden her lafini naltini arayip didik didik etmeden anlamak cok zor surekli duruma gore degisen soylemleri yuzunden, ama sabit degismeyen tek yonu var oda bilim ve akila verdigi onem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar