Prawler Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 AKP'den hiç haz etmem, yargı ile ilgili hala da güvenmiyorum güvenemem de. Başta CHP ya da koalisyon olsaydı bu noktaya gelemezdik. Yurtdışındaki itibarımız daha iyi sanki, bir de ekonomi daha tıkırında gibi geliyor. Bilmiyorum ilizyondur belki ama CHP den daha iyi yaptıklarına inanıyorum bu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 sir said: 1- evet cüce, bu kadar vahşice yaşanmamıştı, çünkü wispy'nin de dediği gibi "geç kalındı". bütün devleti bütün ülke geç kaldı, çünkü zenginleşmek hep namussuzluk olarak addedildi, devletin büyük ve güçlü olması için bütün sermayeyi elinde tutması gerektiğine inanıldı..sonra bi anda özalla beraber patlayınca herşey 2- dediğin atılımların olması için, hele hele "sosyal devlet" gibi bir iddiayı gerçekleştirebilmek için en gerekli şey bizde yok ki arkadaşlar? sermaye, sermayenin ülkede birikmesi, doğru düzgün yatırımlara dönüşmesi, istihdam yaratması..bugün sosyal devleti gerçekleştirebilmiş demokratik ülkelere bi bakın, yaşam kalitesi en yüksek, insanların en mutlu yaşadığı devletlere bakın..hepsi de kapitalizmi sonuna kadar işletmiş devletler değil mi? 1 ile 2 çelişmiş. ayrıca şu var. evet ayda birkaç milyar lira kazanan birisi bir anda zengin oluyorsa, bunun arkasında bir namussuzluk çıkabiliyor. o yüzden insanların şüphelenmesi normal. özal dönemi dediğimiz şey hayali ihracatla devleti ve dolaylı olarak halkı dolandırıp para kazanların dönemiydi. öte yandan sosyal devlet tanımını yanlış aktarmışsın, yukardaki yazdıklarına göre. sosyal devletle kapitalizm tamamen zıt şeyler. o yüzden "sosyal devlet aynı zamanda kapitalizmi sonuna kadar işletmiştir" demek mümkün değil. sosyal devlet olabilmek için halka sosyal güvence sunabilmen gereklidir. hizmeti halkın ayağına götürmen ve bunu hiç bir topluluk ayırmadan yapman gereklidir. avrupa'daki sosyal devlet sorumluluklarından bazılarını görebilmek için sicko belgeselini izlemeni öneririm. said: devlet bu kadar büyük ve hantalken, anayasa bu kadar büyük ve üniterken zaten olacak iş değil işte bu, onu anlatmaya çalışıyorum. neden yabancı sermaye bu kadar değerli bizim için, işte bu yüzden. insanlar zenginleşecek ki kültür, değer, eğitim vs üretecek vakit ve imkan bulsun. insanların kültür ve eğitiminin gelişmesi için yabancı sermayeye ve neoliberalizme bel bağlamak gerekmiyor ki? köy enstitüleri gibi bir sosyal devlet yapılaşmasıyla gayet güzel kültür ve eğitim arttırılabilir. aşık veysel gibi kişilerin bu projelerin içinde olduğunu, hem kültürümüze ve eğitimimize önemli katkılarda bulunduğunu hatırlatmak isterim. ama neoliberalizm böyle bir şeyi arzulamaz zaten, gerek de görmez. said: akp de bu değişim ve dönüşümün, dünyaya entegrasyon sürecinin taşıyıcısı, mecburen. çünkü zenginleşen kitle, devlet yönetiminde söz sahibi olmak istiyor. yani hoş geldin plütokrasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Turkceplease said: ya abi ne 2002 seçimi ne 2007 seçimi ne cumhurbaşkalığı seçimi öncesinde sölenenlerden farklı birşey söylenmedi. ŞERİAT GERİLEME LAİKLİK ama iktidar aksine en cumhuriyetcilerin kendini modern ileri gören zihniyetlerin yapamadığını yaptı.tüm avrupayı türkiyeye getirdi. avrupa şampiyonaları formula 1 ler uefa ş.ligi finalleri dünya basket şampiyonası müzik organizasyonları expo da finale izmiri çıkartmak. vsvs vs şu inönüdeki son metallica konserinde bile iktidar payı var.açıkcası avrupayı bu iktidarla gördü toplum ben işin bu boyutuyla ilgieniyorum acıkcası referandumla ne ilgisi var derseniz kısacası boş bir korku politikasına gerek yok izleyelim görelim. hacı kac yasındasın sen ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Bone said: gerçek demokrat kriterimiz nedir? Her türlü vesayete karşı olmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
siddharta Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Law said: bağlayıcılığ önlemekdi çıkdı çıkdı diyemessin diyemedim zaden, cevab veremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 ? Bir şey anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 şair orada ne diyon gardaş annamayom demek istemiş özetle imlaya vurgu yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 siddharta said: Law said: bağlayıcılığ önlemekdi çıkdı çıkdı diyemessin diyemedim zaden, cevab veremedim. Bu alıntıyı nerden yaptın ki ben böyle birşey yazmadım ki, ne oluyor yahu aptallaşdım bir anda, kim var orda, kim var orda diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 imla hatalarını vurgulamak istemiş arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 meraba ben aynştayn sdfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Özür dilerim imla hatalarım için ama keşke yazan arkadaşta, zaden yerinde, zaten yazsaymış. Hani dinime küfür eden müslüman olsa bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 orda da dalga gecmeye calısmıs sanırsam. gereksiz isler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 orada da ironi yapmak istemiş law bence sen bu gecelik uyu, biraz dağılmış gibisin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Haha ben gidip yatayım, ne oluyor gerçekden anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 gerçekden mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Yatmaya gitmek konusunda mı ? Gerçekden anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 gercekten anlamamissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Evet biri beni sonunda anladı :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 anlataam görmen lazım, bana geri dönmen lazım dasaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 toggie said: Turkceplease said: ya abi ne 2002 seçimi ne 2007 seçimi ne cumhurbaşkalığı seçimi öncesinde sölenenlerden farklı birşey söylenmedi. ŞERİAT GERİLEME LAİKLİK ama iktidar aksine en cumhuriyetcilerin kendini modern ileri gören zihniyetlerin yapamadığını yaptı.tüm avrupayı türkiyeye getirdi. avrupa şampiyonaları formula 1 ler uefa ş.ligi finalleri dünya basket şampiyonası müzik organizasyonları expo da finale izmiri çıkartmak. vsvs vs şu inönüdeki son metallica konserinde bile iktidar payı var.açıkcası avrupayı bu iktidarla gördü toplum ben işin bu boyutuyla ilgieniyorum acıkcası referandumla ne ilgisi var derseniz kısacası boş bir korku politikasına gerek yok izleyelim görelim. hacı kac yasındasın sen ya? İstanbul'da belediye SHP'de. İSKİ skandalı patlamış. Haftada 2 gün su geliyor oda çamurlu akıyor. Annem küvete su dolduruyor. Çamurun çökmesini bekleyip gündelik işlerde suyu kullanıyor. RTE belediyeye talip. Gazeteler sürekli başlık atıyor "Bunlar gelirse şeriat gelecek, otobüslerde haremlik selamlık oturacağız, herkesin başı zorla kapatılacak, içkili yerlerin hepsi kapatılacak" vb. vb. Kaç sene önce? Çok sene önce. Büyük ihtimalle toggie'nin yaşının hatırlamasına müsade etmeyeceği kadar çok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Law said: Anayasa mahkemesi eğer ki rejim lehine böyle bir karar alıyorsa - hukuk dışı olmasına rağmen - bence bu meşru müdafaadır. Ve desteklerim. Çünkü rejimin meşru vasıtalarını kullanıp, rejimi baltalamaya çalışmak nasıl ki rejimin meşru vasıtalarının kullanım amacına aykırı ise, anayasa mahkemesinin rejimi korumak amacıyla hukuk dışı davranması bence meşrudur. Rejim kimdir? Nedir? Niye bu kadar koruyoruz? Tehlike altına girmesin diye hukuk dışı bile olsa müdaheleyi haklı buluyoruz? Kutsal mıdır? Sonsuza kadar aynı şekilde devam mı edecektir? Cidden soruyorum niye kutsalımızdır bu rejim ve nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 hiç hatırlatma nurettin sözen dönemini. allah düşmanıma göstermesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 kusura bakmayın da formula1 ve u2'yu falan bahane edip hukumeti savunacak olan adam karsımda olsa agzının ortasına iki tane patlatırım yani. yasım yetmez ama fena doverim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 formula1 u2 hükümet çok iyi şahane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 @Diazepam Rejim yani yönetim biçimi, demokratik cumhuriyet kısaca. Neye karşı korumalı söylim her türlü gericilik, laiklik karşıtı vs müdahaleye karşı. Peki neden ? Herşeyden önce benim için daha uygun, benim çıkarıma uygun bundan korunmalı, benim için kutsal mı ? Hayır değil. Herşey değişir zamanla ama bu değişim iyiye doğru olmak zorunda. Bundan dolayı değişecekse iyiye doğru bir değişim olmalı daha kötüye doğru değil. Bundan korunmalı rejim. Ve rejim tekrar söylüyorum kutsal felan değil. Benim rejimi savunmam yerine getirmeye çalıştıkları soytarı düzenlerinin daha kötü olmasından dolayıdır. Ben merkeze, kutsala kendimi koyuyorum ve benim için ne daha iyise ona yöneliyorum ve öylede olması gerek. Değişimde bu yönde olmalı. Edit: İmla hataları vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar