Absolut Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Değerlerimizi yerli yatırımcılara satmış olsalar (daha doğrusu belli süreliğine işletmesini devir yapmış olsalar) bence bir sorun yok. Ama Türkiye için stratejik önemi olan değerleri yabancılara satılması bence sorun olan kısmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım. Oy veremedim hasta olup Ankaraya gidemediğim için. Ne yalan söyleyeyim üşendim de otobüsle gitsem 10 saat git dön aynı gün, uçakla gitsem çok para. Neyse verseydim evet verirdim diyerek başlayayım. -Oyumu partiye göre kesinlikle verme gibi bir düşüncem yoktu. Evet çıkarsa 13 Eylül'ün 11 Eylülden daha iyi olacağını düşündüğüm için "Evetçi"ydim - Maddeleri de teker teker okudum, üzerinde yeterince kafa patlattım. Nötr olduklarım da var, gayet güzel maddeler de var. Ülkenin büyük çoğunluğu maddelerden bir haber doğrudur. Bunun nedeni millet olarak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığımızdır. Ayrıca bu sadece Evetçiler ve AKP tabanı değil, CHP/MHP tabanında da sıkça görülen bir durumdur. Yüzyüze münazara ettiğim pek çok insan 3 madde sayamamış, ya TAYYEAP DİKTATTÖR OLACAK YEAAAH demiş, ya da AKP'nin önünü kesmek lazım psikolojik olarak kimse tutamaz genel seçimlerde bunu da kazanırlarsa demiştir. - AKP'yi eleştirdiğim noktalar çok. Başbakanın son hafta dokunulmazlık neden kalkmamalı açıklamasına çoook güldüm mesela. Fikir özgürlüğü başka şey, invul başka şey. Özelleştirme politikası, neoliberalizm vs bir sürü şeyler var. - Gelelim defalarca söylenen ama hala insanların ısrarla tu kaka dediği o 2 maddeye. Şimdi ortada zaten şöyle bir paradoks var, eğer o iki madde sakıncalıysa yapısal değişikliğe gidecek olan Anayasa Mahkemesi referandumdan önce düzeltmeye gider/iptal ederdi. Eğer bunu yapmıyorsa o zaman Anayasa Mahkemesi zaten ele geçmiş, değişikliğe luzum yok. Veya böyle endişelere gerek yok. Bunun da ötesinde, Anayasa Mahkemesi değişikliğinin Avrupa birliği standartlarında olduğu defalarca yazıldı çizildi. Yine bizim bilmediğimiz "Türkiyenin özel durumları" mı var yoksa yüzyıllar önce din elden gidiyor dendiği gibi rejim elden gidecek, şeriat gelecek, diktatörlük gelecek diyerek bir korku politikası kullanıp öcü siyaseti mi yapmayı tercih ediyoruz ? Partilerle ilgili çok birşey yazmak istemiyorum. Ancak Kılıçdaroğlunun oy kullanamaması, Bahçeli'nin şu tabloya bakarak hemen erken seçiiiiiim diye inlemesi komik. Boykot çok etkili oldu, eğer AKP bu sinyali görmezse (gerçi görse ne yapacak, ne tavizler verecek /shrug) 10 ay sonra bayağı üzülür. Hazin olan tablo, uzun yıllardır iktidara gelememiş bir partinin yönetiminin ve tabanının çoğunluğun tercihlerini APTALLAR, SALAKLAR, MAKARNAYA KÖMÜRE OY VERDİLER ÇOBANLAR diye nitelendirmesi. Ardından her seçimde yine hayalkırıklığı yaşaması. Sonra da bu ülkeye Demokrasi çok diye yakınmaları. Nevzat Tandoğan uslubuyla halkı aşağılayanlar daha bir çok seçim hayalkırıklığı yaşarlar. Üzgünüm. Sonuç olarak, güzel olacağını düşünüyorum ülke için ama kesinlikle yeterli değil. Daha yapılacak çok reform var. Hayırlısı artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Wispy said: - AKP'yi eleştirdiğim noktalar çok. Başbakanın son hafta dokunulmazlık neden kalkmamalı açıklamasına çoook güldüm mesela. Fikir özgürlüğü başka şey, invul başka şey. Özelleştirme politikası, neoliberalizm vs bir sürü şeyler var. ahaha bunu kacirmisim ben. baskanlik sistemi tuzagina da dustu son dakiakda zaten ben ciddi korkmaya baslamistim adam zorla hayir cikarttiracak evet cikacak referandumdan diye hitabet basarili falan ama dogaclamasi kotu selvi boylumun, danismanlari 'abi dur yapma, girme o konuya' diyemezse cosuveriyor arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 o son eveti basmıcaktık, suluynan da karıştırmıcaktık... bi abdullah gülün twitlerine bi de absolutun mesajlarına hastayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 "Monarşilerde budala bir azınlığın, Demokrasilerde ise bilgisiz bir çoğunluğun iktidarı vardır." Bernard Shaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Abi soyle gereksiz alıntılar yapıp ortamı germeyin de insanlar dogru duzgun tartıssın. Habire cıkan sonucu destekleyenlere yonelik alıntı ile laf sokmaya calısıyorsunuz. Varsa bir fikriniz kendiniz oturun yazın. Yoksa da oturun okuyun yapılan tartısmaları, en azından kafanızda birseyler olusur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Ne tartışcam benim sayfalar dolusu yazacağımı adam düşünmüş tek cümle ile yanıtlamış. Okuyun sizde feyz alın. Herkes feyz alsın belki birşeyler değişir. Tartışılıcak birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 tartısmayacaksan yazma oku diyorum ben de iste. fikrin varsa paylas tabi. siyaset yasagı olan bir forumda turkiye icin cok onemli olan bir olayın gundemde olması nedeniyse sadece bu konuda tartısma izni verilmis. sizin yuzunuzden de tartısmanın bitmesini istemiyorum. izin verin duzgunce tartısılsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Emredersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Alıntıdan rahatsız olduysan okumadan geç, bence gayet yerinde bir alıntı. Konuya yeteri kadar anlam katıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 ya kardesim forumdayız, okumadan gec ne demek? git facebook iletine yaz alıntıyı. referandumla ilgili bir fikriniz yoksa ortamı gereksiz yere germeyin. evetciler aptaldır, hayırcılar darbecidir demekten farkı yok sizin yaptıgınızın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 hacım bu konularda soruna sebep olan, ortamı geren adamların hep aynı adamlar olması ne garip bi olay nan.. çiçekler/böcekler falan da garip tabii.. ya adam gibi tartışmayı başarıcaksınız ya da isteseniz de yazamayacaksınız. zor bir tercih değil hani. ikili geyiklere bulanmayın durduk yere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cystein Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Ya cidden ben anayasa tasarısını okuyup, beyninin süzgecinden geçirip, beğenip ve içine sindirip evet oyu kullananlara bir gram bile sinirli değilim. Olmaya da hakkım yok çünkü evet düşünce özgürlüğü ve demokrasiden yanayım. Ama hiç kimse de bana çıkıp bu evet diyenlerin %10'unun bile bu şekilde anayasayı beğenip evet oyladığını söyleyemez. Bi tarafımla güler geçerim. 10 tane çocuk yapan imam nikahlı 5 karısı olan aile reisi "lolo tayyep baba adam allah razı olsun bizim dinimizden herkes evet basıcak" diyor ve olay bitiyor zaten. Bizim sinirli olduğumuz nokta zaten evet çıkması değil ki... Biz gerizekalılara, bilinçsiz köylülere ve hiç bir fikri olmadan evet basan partizanlara kızıyoruz. Evet köylü milletin efendisiydi. Ancak o zamanın köylüsüyle bu zamanın köylüsü arasında dağlar kadar fark var. Rahmetli ananem köylüydü bildiğimiz ilkokul mezunu sadece okumayı bilen bir insandı. Ama yerde bir parça eski gazete bulsa alır okurdu, düşünürdü, içinde bir vatan sevgisi Atatürk sevgisi vardı... Yeni nesil köylüye sen sorgusuz sualsiz (özellikle doğuda) veriyorsun yeşil kartı zartı zurtu, batıdaki adam çalışıyor o köylü de artık tarlasından bilmemne karnını doyurup tüm devlet kurumlarından da batının parasıyla faydalanıp geçinip gidiyor. Ne bir öğrenme isteği var ne de kafasını çalıştıracak kadar götü kaldıracak ATP kullanma eğilimi... Evet ben bir demokrasi aşığıyım. Ama Türkiye'nin şuanki haliyle demokrasi bu ülkede İŞ-LE-Mİ-YOR! Eğitim şart... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Bone said: GEd said: SodomVsGomore said: 12 EYLÜL ANAYASASINI DEĞİŞTİRECEĞİZ! arkadaş ilk defa mı anayasa değişiyor 30 senedir? Uzmanlık alanımla ilgisi alakası olmasada sanırsam buna başarılı pazarlama deniliyor :) akp steve jobs gibi çalışıyor Doğruya doğru, başarılı pazarlamanın da ötesinde inanılmaz bir taktiksel başarı kazandı AKP. Cumhuriyet tarihinin görmüş olduğu en başarılı propogandayı yaptı, öyle ki hani rüşvetle oy vereni, bilinçsizi geçtim, bilinçli okumuş kesimden bile pek çok insanı demokratiklikle hiçbir alakası olmayan pakedi demokrasi pakedi diye göstererek kandırmayı başardı. Buna karşılık zıt kutup chp daha kendi başkanının oyunu takip etmekten acizdi, böyle bir komedi olamaz. Adamlar zayıf ve kifayetsiz muhalefetin de yardımıyla inanılmaz bir propoganda yaptı, müthiş bir pazarlama yaptı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 iyice anlayıp evet diyene lafım yok diyosunuz ama evet diyen herkese salak da diyosunuz nası olacak gençler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 29 maddenin bir bütün olarak oylanmasi fikrimce anti-demokratik bir oylamadir. Icinde evet de hayir da diyebilecegim bir pakedi dayatmak ne biliyim demokratiklesmek isteyen bir ülkeye yakismiyor. Bir de aslinda teorileri alsak her iki taraftan da? Yani oy verenlerin beklentileri nelermis veya bundan sonraki gelisim ne yönde olabilir. Bundan sonraki süreci merakla bekliyorum. Yargi reformu ve bundan dogacak + ve - sonuclar gibi ?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cystein Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Ben evet diyenlere salak demiyorum. Ama iki dakika oturup 1 a4 kağıdını zar zor dolduracak bir özeti bile okuyamayan insan salağın aptalın önde gidenidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 bi de ben tayyibi çok seviyorum o yüzden evet dedim diyen kadar ben 7 kuşak chpliyim o yüzden hayır verdim arasında hiç bi fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cystein Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 var demedim ki zaten. okumadan oy veren herkes gerizekalı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Wispy said: - Gelelim defalarca söylenen ama hala insanların ısrarla tu kaka dediği o 2 maddeye. Şimdi ortada zaten şöyle bir paradoks var, eğer o iki madde sakıncalıysa yapısal değişikliğe gidecek olan Anayasa Mahkemesi referandumdan önce düzeltmeye gider/iptal ederdi. Eğer bunu yapmıyorsa o zaman Anayasa Mahkemesi zaten ele geçmiş, değişikliğe luzum yok. Veya böyle endişelere gerek yok. Bunun da ötesinde, Anayasa Mahkemesi değişikliğinin Avrupa birliği standartlarında olduğu defalarca yazıldı çizildi. Yine bizim bilmediğimiz "Türkiyenin özel durumları" mı var yoksa yüzyıllar önce din elden gidiyor dendiği gibi rejim elden gidecek, şeriat gelecek, diktatörlük gelecek diyerek bir korku politikası kullanıp öcü siyaseti mi yapmayı tercih ediyoruz ? anayasa mahkemesinin esas yönünden karar verme gibi bir olayı yok her ne kadar rte ve tayfası kendisini parçalasa bile, şekil yönünden incelenip bozuk olan kısmı değiştirilip referanduma gitti, yani kötü bişey olsaydı aym iptal ederdi diye bi durum yok 2. olay da defalarca söylendi, avrupanın aksine bizde nitelikli çoğunluk gözetilmeyecek fark burada, orda isteyen istediği gibi at koşturamıyor, burda iktidar istediğini seçtiriyor, hoş halihazırda da seçiyo, cumhurbaşkanımız sağolsun en son atanan 2 üye vasıfsız kadrolaşmadan ibaret, memlekette adam gibi muhalefet halktada yeterli common sense bulunmadığı için gözden kaçıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 hepsine zaten bahsettiğiniz aziz nesinin sözü söylenemez, rantçısı, çıkarcısı, bilinçli vatan haini, yardakçısı, maddiyatını düşüneni tabii ki kendine göre idealini ve kendi için iyi olanı oyladı. halk arasındakiler için o eleştiri, hakaret boyutunda da olsa yapılıyor. Bugün devlet hastanelerinde baş hekimler telefonla konuşurken bile sözlerine dikkat etmek zorunda kalıyor, en ufak bir ters sözlerinde anında "sürgün" niteliğinde atamalarla karşılaşıyorsa, hükümet karşıtı her devlet görevlisi ergenekon diye içeri atılıyorsa, nazi almanyasından daha baskıcı bir rejim hüküm sürüyorsa bunun gücünü arttırmaya yönelik bir pakedi onaylamak, hatta bunu geçtim, bu güç kimde olursa olsun denetimsiz bir şekilde tüm gücün tek merkezde toplanmasına yönelik bir pakedi onaylayanlara lafımız :) (yumuşattım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 alıntılara gireceksek yalnız, sataşmalara gireceksek, evetçi olarak benim elimde fazlasıyla döküman ve söylem var. Fazlasıyla gereksiz diye yardırmıyorum. Bence alıntı falan kasmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cystein Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Ya cidden şöyle avrupayla falan karşılaştırıyorlar ya bizi... İnanamıyorum bu nasıl bir gaflet yahu. Dünyada tam demokrasi bildiğim kadarıyla bir tek isviçrede var ama o adamlar zaten elit ötesi... Köy diye bir mevzu yok her insan öküzler gibi takip ediyor ve oyunu öyle kullanıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Lütfen hakaret etmeyin. Adam kendine tanınmış oy hakkını istediği gibi kullanır yani bu hak tanınırken akıllıca kullanacaksınız diye yemin ettirilmiyor veya herkes bazıları kadar verdiği oyun sonuçlarını düşünmüyor çünkü hayatı değişmiyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 /Escobar said: 29 maddenin bir bütün olarak oylanmasi fikrimce anti-demokratik bir oylamadir. Icinde evet de hayir da diyebilecegim bir pakedi dayatmak ne biliyim demokratiklesmek isteyen bir ülkeye yakismiyor. hah iste sunu anlatamıyoruz insanlara. hem bu kadar madde bir arada oylamaya sunuluyor. hem de bu olay demokratiklesme yolunda buyuk adım oluyor. demokrasi tanımından ne anladıklarını cok merak ediyorum. sadece halkın dediginin olmasını demokrasi sananlar var herelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar